Σαν σήμερα, αρχίζει το 1963 στην Ιαπωνία η μετάδοση της σειράς Astro Boy του "θεού των manga" Osamu Tezuka.

Σαν σήμερα, αρχίζει το 1963 στην Ιαπωνία η μετάδοση της σειράς Astro Boy του "θεού των manga" Osamu Tezuka. Facebook Twitter
0

"Οι ξένοι επισκέπτες δύσκολα κατανοούν γιατί οι Ιάπωνες διαβάζουν τόσα πολλά "manga". Μία εξήγηση για το πόσο δημοφιλή είναι τα ιαπωνικά κόμικς στη χώρα μας  είναι πως η Ιαπωνία διέθετε τον Tezuka Osamu, σε αντίθεση με άλλες χώρες που δεν είχαν κάποιον αντίστοιχο. Χωρίς τον Dr. Tezuka, η έκρηξη των κόμικς στη μεταπολεμική Ιαπωνία θα ήταν αδιανόητη" (εφημερίδα Asahi Shinbun).

Βλ. Skyghost.

"Electric Atomu-Chan Orchestra", λεπτομέρεια από έργο του Sean D'Anconia που προοριζόταν για το Nisei Week Festival "Art Sho" (2010).

 

 

Original Astro Boy Intro (1963).

 

O Tezuka Osamu. Πάνω από 150 000 σχεδιασμένες σελίδες, 700 έργα, είκοσι περίπου σειρές με κινούμενα σχέδια και άλλες τόσες τηλεοπτικές ταινίες και ταινίες μεγάλου μήκους, μία τεράστια παραγωγή, βαθιά ουμανιστική, που με την ίδια άνεση μπορούσε να ακουμπάει πάνω σε κλασικά παραμύθια η στο έργο ενός Goethe, ενός Isaac Asimov, ή ενός Dostoïevski.  Από τη μέρα του θανάτου του το 1989 μέχρι σήμερα, έχουν πουληθεί πάνω από 120 εκατομμύρια μάγνγκα.

 

Φωτογραφίες από το επίσημο σάιτ του Tezuka Osamu (TezukaOsamu.net).

 

Τα στούντιο Mushi Productions  (μετονομάστηκαν αργότερα σε Tezuka Productions). Ιδρύθηκαν από τον Tezuka Osamu για τη δημιουργία της τηλεοπτικής σειράς του Astro Boy, της πρώτης μεγάλης σειράς κινούμενων σχεδίων που μεταδόθηκε από την ιαπωνική τηλεόραση. Στη φωτογραφία, διακρίνεται ο Osamu στην άκρη της κάτω σειράς ανάμεσα σε όλη την ομάδα του. Βλ. Defendedpenny και TezukaOsamu.net.

 

Βλ. Ηisanobu.

 

Αυτοκόλλητα Astro Boy σε πακέτα με καραμέλες (1968). Βλ. Gosenseiii. 

 

Βλ. C-lly.

 

Osaka Tin Toy Institute. 

 

Osaka Tin Toy Institute.

 

Βλ. Der-abgrund.

 

Astro Boy, Astro Girl. Βλ. Tupperfan και Snogthefrog.

 

Astro Boy (2009), μία ταινία του David Bowers που τιμά τον Tezuka Osamu.

Προσχέδια για τον χαρακτήρα του Astro Boy στην ταινία του David Bowers (από το περιοδικό Wired).

 

Βλ. Orlyman.

 

Βλ. Poppet with a camera.

 

Αριστ. : Σχέδιο του Oliver Brooks.

Δεξ. : Πρωτοχρονιάτικες ευχές στον Carl Barks, τον δημιουργό του Donald Duck από τον δημιουργό του Astro Boy, τον Tezuka Osamu.

 

Σαν Σήμερα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ