Τι προκάλεσε τον απροσδόκητο θάνατο του Μάικλ Τζάκσον;

Τι προκάλεσε τον απροσδόκητο θάνατο του Μάικλ Τζάκσον; Facebook Twitter
Ο βασιλιάς της ποπ πέθανε από υπερβολική δόση Propofol που του χορηγήθηκε ενδοφλέβια από κάποιον άλλον - εν προκειμένω από τον προσωπικό γιατρό του Dr. Conrad Murray
0

Ο «βασιλιάς της ποπ» πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009, μόλις στα 50 του χρόνια και οι αποκαλύψεις τόσο για το τι του συνέβη, όσο και για τις σκοτεινές πτυχές του βίου του απασχολούν ακόμη τα ΜΜΕ και την κοινή γνώμη.

Ακόμη και έτσι όμως, ο θάνατός του δεν παύει να ήταν ένα ξαφνικό, σχεδόν βίαιο γεγονός που άφησε πολλούς θαυμαστές του να θρηνούν και να αναρωτιούνται τι συνέβη. Από τι πέθανε, τελικά, ο Μάικλ Τζάκσον;

Η Κλήση

«Δεν ανταποκρίνεται»

Ένας άγνωστος άντρας κάλεσε το 911 από την έπαυλη του Μάικλ Τζάκσον στην Καλιφόρνια, στις 14:21. Ανέφερε ότι ο τραγουδιστής ήταν αναίσθητος και δεν ανέπνεε. Σε αποσπάσματα από την κλήση, ο άνθρωπος είπε ότι o προσωπικός γιατρός του Μάικλ Τζάκσον βρισκόταν εκεί και έκανε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στον λιπόθυμο τραγουδιστή, χωρίς ωστόσο, κανένα αποτέλεσμα. Η ταυτότητα του ανθρώπου που έκανε την κλήση παραμένει άγνωστη.

Ο Μάικλ Τζάκσον μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο λίγο μετά την κλήση. Ήταν νεκρός, από καρδιακή ανακοπή στις 14:26.

Η νεκροψία

Τι προκάλεσε τον απροσδόκητο θάνατο του Μάικλ Τζάκσον; Facebook Twitter
Η φωτογραφία που προβλήθηκε στη δίκη του Dr. Conrad Murray

Νεκροψία πραγματοποιήθηκε την επόμενη κιόλας μέρα. Οι γιατροί, ωστόσο, δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να καταλήξουν αμέσως στην αιτία θανάτου. Ο εκπρόσωπος ιατροδικαστής του Λος Άντζελες, Craig Harvey ανέφερε ότι, «η αιτία θανάτου δεν έχει εξακριβωθεί ο ιατροδικαστής έχει παραγγείλει πρόσθετες εξετάσεις, όπως τοξικολογικές και άλλα τεστ».

Οι εξετάσεις αυτές θα δείξουν αν ο Μάικλ Τζάκσον είχε πάρει ναρκωτικά όταν πέθανε. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα μπορούσε να πάρει από 4 μέχρι 6 εβδομάδες μέχρι να υπάρξει επίσημη αιτία θανάτου.

Το τελικό πιστοποιητικό θανάτου

Τι προκάλεσε τον απροσδόκητο θάνατο του Μάικλ Τζάκσον; Facebook Twitter
Το δωμάτιο όπου πέρασε τις τελευταίες στιγμές της ζωής του ο Μάικλ Τζάκσον

Το πιστοποιητικό θανάτου συντάχθηκε τελειωτικά από τον ιατροδικαστή αφού ολοκληρώθηκε η έρευνα της αστυνομίας.

Όπως αποκαλύφθηκε, και ύστερα από εξονυχιστικές έρευνες μηνών, ο θάνατος του τραγουδιστή χαρακτηρίστηκε επίσημα ως ανθρωποκτονία. Ο βασιλιάς της ποπ πέθανε από υπερβολική δόση Propofol που του χορηγήθηκε ενδοφλέβια από κάποιον άλλον - εν προκειμένω από τον προσωπικό γιατρό του Dr. Conrad Murray.

Η προποφόλη (propofol) είναι μη βαρβιτουρικό ενδοφλέβιο αναισθητικό βραχείας δράσης που χαρακτηρίζεται από ταχεία εισαγωγή, περίπου 30 δευτερολέπτων και χρησιμοποιείται για εισαγωγή και διατήρηση της αναισθησίας.

O Dr. Conrad Murray

Τι προκάλεσε τον απροσδόκητο θάνατο του Μάικλ Τζάκσον; Facebook Twitter
Ο προσωπικός γιατρός του Μάκιλ Τζάκσον, Dr. Conrad Murray

Σε συνέντευξή του στην Sunday Mail, ο Dr. Murray είπε ότι ήταν ο μοναδικός άνθρωπος τον οποίο εμπιστευόταν ο Τζάκσον πέρα από τα παιδιά του, αναφέροντας πως ο τραγουδιστής δεν επέτρεπε ούτε στις καμαριέρες να μπουν στο υπνοδωμάτιό του.

«Θέλετε να μάθετε πόσο κοντά ήμασταν; Κρατούσα το μόριό του κάθε βράδυ. Έπρεπε να του τοποθετήσω ένα καθετήρα-προφυλακτικό, καθώς είχε χάσει την αίσθηση και είχε ακράτεια. Ο Μάικλ δεν ήξερε πώς να βάλει προφυλακτικό, οπότε έπρεπε να το κάνω εγώ για εκείνον», είπε ο γιατρός.

Ο Dr. Murray, που έμεινε δύο χρόνια στη φυλακή και έχασε την άδειά του, επέμεινε ότι ο Τζάκσον δεν ήταν εθισμένος στο propofol υποστηρίζοντας πως είχε καταφέρει να τον κάνει να «ξεκόψει» από αυτό, αλλά παραδέχθηκε ότι πράγματι το είχε χορηγήσει στον τραγουδιστή.


«Μου είχε πει ότι του το έδωσαν γιατροί στη Γερμανία. Δεν συμφωνούσα καθόλου με αυτό, αλλά δεν ήταν ο τύπος του ανθρώπου στον οποίο μπορούσες να πεις όχι», εξήγησε. Την τελευταία του νύχτα, ο Τζάκσον -σύμφωνα με τον Dr. Murray- ικέτευε το γιατρό για μία δόση propofol για να κοιμηθεί. Εκείνος του χορήγησε μία μικρή δόση με ένεση και έφυγε από το δωμάτιο. «Πιστεύω πως ξύπνησε, πήρε μόνος του περισσότερο φάρμακο και το έκανε πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα να πάθει καρδιακή ανακοπή», υποστήριξε ο Dr. Murray.

 

Η μέρα που πέθανε ο Michael Jackson 

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε στο LIFO.gr το 2015 από την Α. Κολοβού. © LIFO 2015

Σαν Σήμερα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK ΔΕΥΤΕΡΑ «Love Actually»: η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Οθόνες / «Love Actually»: Η συνήθεια που έγινε λατρεία έκλεισε τα 20 χρόνια

Σαν σήμερα πριν από είκοσι χρόνια έκανε πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη η λονδρέζικη χριστουγεννιάτικη κομεντί που εξελίχθηκε σε απαραίτητη χριστουγεννιάτικη προβολή για εκατομμύρια σινεφίλ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μουσική / Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας: «Το μπαρ το ναυάγιο δεν ήταν μπαρ»

Μια ανέκδοτη συνέντευξη της Αρλέτας στον δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό παραγωγό Μιχάλη Γελασάκη το 2009, όπου μιλάει για τον τελευταίο της δίσκο, τα «αδικημένα» τραγούδια της, τους νέους, τους φραγκοφονιάδες της γενιάς της και αφηγείται την ιστορία του τραγουδιού το «Μπαρ το ναυάγιο», που δεν ήταν μπαρ! Δημοσιεύεται στo Lifo.gr για πρώτη φορά, έξι χρόνια μετά τον θάνατό της.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΛΑΣΑΚΗΣ
Κάθριν Χέμπορν: Η σταρ των μεγάλων αντιφάσεων

Σαν Σήμερα / Κάθριν Χέπμπορν: Η σταρ των μεγάλων αντιφάσεων

Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό της στις 29 Ιουνίου του 2003 σε ηλικία 96 ετών, η Κάθριν Χέπμπορν παραμένει η εμβληματικότερη κινηματογραφική μορφή αυταπάρνησης και αδιαφορίας για το ασύλληπτης διάρκειας status της, υπονοώντας πως ήταν καταδικασμένη να γίνει, και να πεθάνει, σταρ.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ