Σεισμός

Το θρυλικό σουβλατζίδικο του Κώστα στην Αδριανού

Το θρυλικό σουβλατζίδικο του Κώστα στην Αδριανού Facebook Twitter
2

Ένα από τα ιστορικότερα σημεία της Πλάκας από το 1950. Μια τρύπα, μόλις τέσσερα τετραγωνικά, κατάφερε να γίνει θρύλος και ένα από τα αγαπημένα σημεία όλης της πεινασμένης Αθήνας.

 

Το σουβλατζίδικο του Κώστα στην Αδριανού θύμιζε παράθυρο νησιωτικού σπιτιού και όσοι ήθελαν να προλάβουν δύο τυλιχτά έπρεπε να κάνουν κρατήσεις από το πρωί.

Ο "Κώστας" είχε μια αναφορά σε κάθε σοβαρό τουριστικό οδηγό που σεβόταν τον εαυτό του. Την παράδοση την συνεχίζει ο εγγονός του με την γυναίκα του στην πάροδο της Μητροπόλεως δίπλα από το παλιό Υπουργείο Παιδείας.

2

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η μυστική ιστορία της Ελλάδας σε μια φωτογραφική σελίδα στο Facebook

Φωτογραφία / Η μυστική ιστορία της Ελλάδας σε μια φωτογραφική σελίδα στο Facebook

Liza's Photographic Archive of Greece: Εδώ και έντεκα χρόνια, η Λίζα Κοτσαπλή αναζητεί, εντοπίζει, μελετά, συγκρίνει και ταυτοποιεί χιλιάδες φωτογραφίες ιδιωτικών και δημόσιων ιστορικών αρχείων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ερευνώντας τις ιστορίες που μπορεί να αφηγούνται.
M. HULOT

σχόλια

2 σχόλια
Είμαι 75 ετών.Αφαιρέστε 8, μένουν 67 χρόνια !Τόσα χρόνια πίσω, δοκίμασα το πρώτο μου σουβλάκι από τον Κώστα της Αδριανού, διότι κι εγώ στην Αδριανού έμενα.Ο Κώστας πεντακάθαρος, ξανθοκοκκινοτρίχης, έφτιαχνε τα πάντα μόνος του.Εκοβε το κρέας, το πέρναγε στις σούβλες, άναβε τη φωτιά, έψηνε και τύλιγε τα σουβλάκια με την θεική γεύση και ευωδιά !Και επειδή όλο αυτό το one man's show απαιτούσε υπομονή εκ μέρους του πελάτη,υπήρχαν στο πάσο μπολάκια με ψιλές ελίτσες μαύρες, πιπερίτσες τουρσί και λεπτοκομμένες φετούλες ραπανάκι , για να κάνουν την αναμονή μέρος της ιεροτελεστίας!Υ.Γ.Οχι τζατζίκια, όχι πατάτες, απλώς ντομάτα , κρεμμύδι, μαιντανός, εννοείται φρεσκοκομμένα.
Τι μου θύμισες! Δούλευα εκεί κοντά κάποτε. Ο τύπος άνοιγε γα λίγες ώρες, ξεπούλαγε και έφευγε. Μιλάμε για μεγάλη ουρά, με φανατικούς πελάτες και τουρίστες που έμεναν βλέποντας τη φάση! Γιατί μπορεί να ήταν στους οδηγούς, αλλά τους έκανε εντύπωση αυτή η εικόνα. Σου λέει, κάτι καλό θα σερβίρεται από το παράθυρο. Δεν ήξερα ότι συνεχίζει ο εγγονός του, μακάρι να είναι σαν του παππού. Η γεύση έκρυβε ένα μεγαλείο, μέσα στην απλότητά της...