Πόσα άτομα χωράει ένα φοιτητικό διαμέρισμα;

Πόσα άτομα χωράει ένα φοιτητικό διαμέρισμα; Facebook Twitter
Για πρώτη φορά στη ζωή σου μπορείς να καλέσεις ελεύθερα τους φίλους σου χωρίς να χρειάζεται να στριμωχτείτε στο παιδικό σου δωμάτιο.
0

ADVERTORIAL

Πόσα άτομα χωράει ένα φοιτητικό διαμέρισμα; Facebook Twitter
Ιδανικό θα ήταν να βρεις ένα διαμέρισμα όπου το δωμάτιο είναι ξεχωριστό από το καθιστικό, κι αν αυτό είναι δύσκολο, τότε βρες έναν έξυπνο τρόπο να τα διαχωρίσεις με μια βιβλιοθήκη, μια ραφιέρα ή ακόμα και μια ντουλάπα.

Όταν γίνεσαι φοιτητής σε μια άλλη πόλη το πρώτο πράγμα που θα σε απασχολήσει είναι να βρεις σπίτι και να το εξοπλίσεις κατάλληλα ώστε να φιλοξενήσει τη νέα σου ζωή! Επειδή ίσως να μην το υπολογίζεις ακόμα, αυτό που πρέπει να λάβεις υπ' όψη στο πρώτο ακόμα στάδιο επίπλωσης του σπιτιού σου, είναι ότι δεν θα φιλοξενήσει μόνο εσένα αλλά και όσους φίλους αποκτήσεις στη Σχολή σου (ή και εκτός αυτής...) Γιατί όπως και να το κάνουμε φοιτητής σημαίνει συγκεντρώσεις στο σπίτι, ξενύχτια σε έναν καναπέ ή ακόμα και ομαδικό διάβασμα (στην πραγματικότητα πρόκειται για συλλογικές ολονυχτίες που οδηγούν στο πρωινό διαγώνισμα...)

Η αλήθεια είναι πως για πρώτη φορά στη ζωή σου μπορείς να καλέσεις ελεύθερα τους φίλους σου χωρίς να χρειάζεται να στριμωχτείτε στο παιδικό σου δωμάτιο, οπότε αυτό από μόνο του σου δημιουργεί μια αίσθηση μοναδική. Μην παρασυρθείς από την πρώτη μέρα γιατί ένα είναι σίγουρο: από τους ανθρώπους που θα γνωρίσεις τις πρώτες μέρες στη σχολή με λίγους θα κολλήσεις. Το πιο πιθανό είναι να καταλήξεις στην παρέα που θα σε συνοδεύσει τα επόμενα 4 ή πέντε χρόνια μέσα στο πρώτο τρίμηνο.

Ωστόσο, το σπίτι σου πρέπει να είναι φτιαγμένο έτσι ώστε να χωράει έναν αριθμό ατόμων. (Θα εκπλαγείς όταν δεις πόσα άτομα μπορούν να χωρέσουν σε ένα μικροσκοπικό φοιτητικό διαμέρισμα...) Οι συγκεντρώσεις μπορεί να είναι συχνές ειδικά αν βρίσκεσαι σε κάποιο κεντρικό σημείο που βολεύει τους υπόλοιπους. Τις περισσότερες φορές η πρόσκληση για το σπίτι έχει να κάνει με το τέλος του μήνα, οπότε και λιγοστεύουν τα χρήματα που έχεις να διαθέσεις για νυχτερινή έξοδο. Σε αυτή την περίπτωση μερικές μπίρες και καλή παρέα μπορούν να αποδειχθούν η πιο επιτυχημένη συνταγή για μια ωραία βραδιά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγεις το πολύ μικρό ψυγείο και να προτιμήσεις ένα μεσαίου μεγέθους που να χωράει και κάτι παραπάνω από τα απολύτως απαραίτητα...

Άλλωστε, όπως είπαμε το σπίτι σου δεν είναι μόνο ο ιδιωτικός σου χώρος αλλά μπορεί να γίνει ένα πολύ ωραίο στέκι για εσένα και τους φίλους σου. Γι' αυτό το ιδανικό θα ήταν να βρεις ένα διαμέρισμα όπου το δωμάτιο είναι ξεχωριστό από το καθιστικό, κι αν αυτό είναι δύσκολο, τότε βρες έναν έξυπνο τρόπο να τα διαχωρίσεις με μια βιβλιοθήκη, μια ραφιέρα ή ακόμα και μια ντουλάπα.

Πόσα άτομα χωράει ένα φοιτητικό διαμέρισμα; Facebook Twitter

Επίσης, προτίμησε καναπέ που ανοίγει και γίνεται και κρεβάτι γιατί κάποιες φορές τα σπιτικά ξενύχτια καταλήγουν σε sleep over και πρέπει να είσαι κατάλληλα προετοιμασμένος. Δυο τρία επιπλέον μαξιλάρια δεν θα βλάψουν, αφού μπορείς να τα έχεις διακοσμητικά στο κρεβάτι μέχρι να χρειαστούν για τους φιλοξενούμενούς σου. Γενικά να θυμάσαι ότι στις φοιτητικές συγκεντρώσεις στο σπίτι, η άνεση δεν παίζει τον πρώτο ρόλο αλλά για να μη χρειάζεται να κάθονται κάποιοι κάτω, προμηθεύσου με πουφ ή σκαμπό που μπορούν να μπουν και κάτω από τραπέζι όποτε δεν τα χρειάζεσαι.

Πόσα άτομα χωράει ένα φοιτητικό διαμέρισμα; Facebook Twitter
Και για να είσαι και πιο large ένα πακέτο μακαρόνια και μια γρήγορη σάλτσα γίνονται πανεύκολα στο μικρό σου κουζινάκι.

Όσο για το πώς να κάνεις την πρώτη κίνηση και να καλέσεις τους καινούργιους σου φίλους, αυτό είναι το πιο απλό. Να ξέρεις ότι οι περισσότεροι ίσως να διστάζουν το ίδιο με εσένα οπότε όποιος πάρει την πρωτοβουλία μάλλον χάρη θα κάνει και στους υπόλοιπους. Και για να είσαι και πιο large ένα πακέτο μακαρόνια και μια γρήγορη σάλτσα γίνονται πανεύκολα στο μικρό σου κουζινάκι. Αυτά και λίγο κρασί (ακόμα και χύμα) είναι αρκετά για μια επιτυχημένη φοιτητική βραδιά.

Πόσα άτομα χωράει ένα φοιτητικό διαμέρισμα; Facebook Twitter

Κι αν θέλεις να είσαι σίγουρος ότι θα κάνεις στις σωστές επιλογές στο στήσιμο του σπιτιού, πάρε στα χέρια σου τον καινούργιο κατάλογο Praktiker σημείωσε τα έπιπλα που θα σε βολέψουν και επισκέψου το πιο κοντινό κατάστημα για τις αγορές σου. Εκεί θα βρεις όλη την έξυπνη επίπλωση αλλά και τον εξοπλισμό που θα χρειαστείς στο φοιτητικό σου διαμέρισμα. Εσύ ονειρέψου τη νέα σου ζωή τα Praktiker θα σου δώσουν τη λύση να τη ζήσεις όπως ακριβώς θέλεις!

Διάφορα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ