9 πρόσφατα φάουλ της κυβέρνησης για τα οποία κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται

9 πρόσφατα φάουλ της κυβέρνησης για τα οποία κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται Facebook Twitter
26
9 πρόσφατα φάουλ της κυβέρνησης για τα οποία κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται Facebook Twitter
Από την συζήτηση σχετικά με το επερχόμενο πολυνομοσχέδιο, στην αίθουσα της ολομέλειας, στις 16 Οκτωβρίου, 2015. Φωτ. Nick Paleologos / SOOC

Όταν οι «Σαμαροβενιζέλοι» (με τους οποίους όπως αποδείχτηκε, καλώς ή κακώς, η οικονομία πήγαινε τελικά σαφώς καλύτερα) έκαναν διάφορα μεγάλα φάουλ σε διάφορους τομείς -τα οποία τονίζονταν συχνά και από αυτή τη στήλη- μόνο που δεν ξεσπούσαν επεισόδια στους δρόμους - εκτός από όταν όντως ξεσπούσαν. 

Τώρα σαφώς χειρότερα μνημόνια περνούν χωρίς να ανοίξει μύτη, η ακροδεξιά βρίσκεται και επισήμως στην κυβέρνηση, η Εκκλησία κι ο Στρατός έχουν την τιμητική τους. Και μπορεί να τα γράφουμε κι αυτά, όμως κανείς δεν έχει πια τη δύναμη ή την όρεξη να αντιδράσει. Αποφάσεις και πολιτικές που κανονικά θα έβγαζαν τον κόσμο στο δρόμο, σήμερα περνούν πλέον απαρατήρητες. Η αποδοχή της σφαγής και η παραίτηση από κάθε είδους αντίσταση μπορεί να είναι αποτέλεσμα της πολύχρονης κόπωσης ή και της συνειδητοποίησης πως αυτά που έλεγαν οι «Σαμαροβενιζέλοι» ήταν τελικά σωστά: "Δεν υπάρχει άλλος δρόμος". 

Παρόλα αυτά, κι ας μη συγκινείται κανείς, μια μικρή καταγραφή των φάουλ που πρόλαβε να κάνει η νέα κυβέρνηση σε λιγότερο από ένα μήνα είναι νομίζω χρήσιμη...

1) Η νέα σύνθεση κυβέρνησης - Τέρμα με το παλιό

9 πρόσφατα φάουλ της κυβέρνησης για τα οποία κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται Facebook Twitter

2) Δεύτερη φορά με την ρατσιστική ακροδεξιά.

 

Η υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου που ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να μην ήξεραν το (πασίγνωστο) ποιόν του, η συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο που έχει γράψει παρόμοια στο τουίτερ του, το παιχνίδι με τον Νικολόπουλο -οι υποσχέσεις να τον κάνουν υφυπουργό, μετά Αντιπρόεδρο Βουλής, μετά Πρόεδρο Επιτροπής και να κρέμονται τώρα κι απ' την ψήφο του- καθώς την ίδια στιγμή καταδικάζεται, δήθεν, ο ρατσισμός και η ακροδεξιά...

3) Οι αγκαλιές με την Εκκλησία

Περισσότερο από οποιονδήποτε Πρωθυπουργό, ακόμα κι απ' τον θρησκόληπτο Σαμαρά, ο Τσίπρας έχει αφήσει την Εκκλησία να κάνει ό,τι θέλει. Αντί να προχωρήσει στο Διαχωρισμό που υποσχέθηκε, να φορολογήσει, να πάρει απ' τα χρήματα της εκκλησιαστικής περιουσίας που ήταν για μια δύσκολη στιγμή του Έθνους, ο κατά τα άλλα άθεος Πρωθυπουργός κάνει στους παπάδες όποιο χατήρι του ζητηθεί.

9 πρόσφατα φάουλ της κυβέρνησης για τα οποία κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται Facebook Twitter
 

Ακούει τον Αρχιεπίσκοπο να επιτίθεται προσβλητικά και σεξιστικά στην Υπουργό του, και το βουλώνει. Βάζει τον Φίλη να κάνει κωλοτούμπες και να γλείφει τον Ιερώνυμο. Απελευθερώνει σε μεγάλο βαθμό την εκκλησία απ' τα capital controls με αισχρές δικαιολογίες και την ημέρα που σκάει η είδηση αυτός γευματίζει επί τρεις ώρες με τον Αρχιεπίσκοπο, τάζοντάς του κι άλλες χάρες. 

Και τώρα, μέσω του Υπουργείου Παιδείας, ο Τσίπρας προχωρεί επιτέλους σε προσλήψεις, μόνο που δεν είναι των απαραίτητων δασκάλων και καθηγητών, αλλά προσλήψεις Ιερέων, για να τους πληρώνουμε κι αυτούς!

Mε τη διαδικασία του επείγοντος...

9 πρόσφατα φάουλ της κυβέρνησης για τα οποία κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται Facebook Twitter

4) Το στρατόκαβλο ίματζ.

Για να ικανοποιηθούν και όσοι ακροδεξιοί, εθνικιστές και στρατόκαβλοι δεν πείστηκαν απ' όλες τις προηγούμενες πράξεις της «Αριστεράς». 

9 πρόσφατα φάουλ της κυβέρνησης για τα οποία κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται Facebook Twitter

5) Κοτσακάς

 

Από τους πολλούς παλιούς ΠΑΣΟΚΟΥΣ που πήγαν ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Κοτσακάς είναι ο πιο δυσφημισμένος. Υπασπιστής και δεξί χέρι του Άκη Τσοχατζόπουλου σε όλες τις επίμαχες εποχές, η μεταπήδησή του στον ΣΥΡΙΖΑ είχε επικριθεί απ' τους -όσους- πραγματικά αριστερούς που είχαν απομείνει στο κόμμα. Τώρα όμως, πιθανότατα με εντολή Τσίπρα, ο Κοτσακάς από μαύρο πρόβατο και βαρίδι, ψηφίστηκε δεύτερος κατά σειρά στην Πολιτική Γραμματεία και για μία ψήφο θα έβγαινε και πρώτος!

 

9 πρόσφατα φάουλ της κυβέρνησης για τα οποία κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται Facebook Twitter

Εξακολουθεί προφανώς να είναι φορέας αντίληψης ΠΑΣΟΚ - του παλιού «καλού» Τσοχατζοπουλικού ΠΑΣΟΚ μάλλον, κι οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ τον επιβραβεύουν με τη μαζική ψήφο τους και την ανάδειξή του στο Νο2 της Πολιτικής Γραμματείας... 

6) Υπουργοί με «προβληματικό πόθεν έσχες»

Το κακό δεν είναι τόσο το αν «ξέχασαν» να δηλώσουν ένα εκατομμύριο, ούτε καν το ότι είναι πολυεκατομμυριούχοι (με λεφτά έξω;) τη στιγμή που εφαρμόζουν το σκληρότερο μνημόνιο για τους φτωχούς. 

9 πρόσφατα φάουλ της κυβέρνησης για τα οποία κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται Facebook Twitter
 

Το κακό είναι πως κανένας τους δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί ή να θέσει δημοσίως την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Ο Φλαμπουράρης για τον οποίον ήδη υπήρχαν σκιές για το πώς υπέγραψε την «μεταβίβαση» των μετοχών του, επιβραβεύτηκε ξανά με υπουργείο, και φυσικά ούτε λόγος για παραίτηση για λόγους ηθικής ή ευθιξίας μετά το θέμα του πόθεν έσχες. Ο δε Σταθάκης παραδέχτηκε: "Η δήλωση μου το 2012 ήταν πρώιμη και πιθανόν ατελής" αλλά κι αυτός, αμετακίνητος στη θέση του. 

 

Κανείς δεν παραιτείται μέχρι να λυθεί η υπόθεση. Απλώς περιμένουν να ξεχαστεί το θέμα.

 

 

7) Τα προεκλογικά ισοδύναμα. 

«Δεν θα εφαρμόσουμε τα σκληρά μέτρα, θα βρούμε ισοδύναμα» έλεγε πάνω κάτω ο Πρωθυπουργός κι όμως με το που βγήκε φάνηκε ότι δεν είχαν κανένα σχέδιο για ισοδύναμο -πέρα από κάτι αυτοσχεδιαστικά για την Ακρόπολη- και τα μέτρα ψηφίστηκαν ως είχαν. 

Τα μπρος πίσω στο ΦΠΑ της ιδιωτικής εκπαίδευσης, η διάταξη για την φορολόγηση ενοικίων και η μετέπειτα απόσυρσή της, η φορολόγηση ακινήτων στο εξωτερικό (!), οι αυξήσεις στα ΜΜΜ - όλα μοιάζουν να επινοούνται στη στιγμή, με την τακτική 'βλέποντας και κάνοντας' χωρίς να υπάρχει καμία προετοιμασία για να βγούμε απ' την κρίση. Μόνο ένα μνημόνιο που είναι πολύ σκληρότερο αν δεν είχαν προηγηθεί οι 6 μήνες υποτιθέμενης σκληρής διαπραγμάτευσης. 

8) Η εμφάνιση στην Αμερική

9 πρόσφατα φάουλ της κυβέρνησης για τα οποία κανείς δεν δείχνει να νοιάζεται Facebook Twitter
 

Μπορεί ο σκοπός του ταξιδιού να ήταν να μαζευτούν επενδύσεις (και γι' αυτό να φίλησε εκεί που έφτυνε παλιά, βλέπε Μπιλ Κλίντον) όμως με την απροετοίμαστη, μικροπολιτική και σε κακά αγγλικά συνομιλία του με τον Κλίντον, και παρά την αβάντα της Γιάννας Αγγελοπούλου, μάλλον έδιωξε μακριά τους πιθανούς επενδυτές... 

9) Επικοινωνιακή τακτική

Το ίδιο κάνουν όλες οι κυβερνήσεις πάνω κάτω, αλλά από μια αυτοαποκαλούμενη νεανική, αριστερή κυβέρνηση που φέρνει το Καινούργιο περιμένεις καλύτερα πράγματα. Συνοψίζεται στην εξής φράση: «Η ΝΔ είναι ακροδεξιοί, ο Σταύρος είναι τσιράκι των εργολάβων, το ΠΑΣΟΚ είναι διεφθαρμένο, δεν μετράει η γνώμη κανενός απ' αυτούς, κι αν υπάρχει κάποιος άλλος που λέει αρνητικά για μας είναι πληρωμένος.» 

Την ίδια ώρα ξαναγίνεται viral το βιντεάκι με την «ομάδα των social media του ΣΥΡΙΖΑ» αυτών δηλαδή που αν ανήκαν σε αντίπαλο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα τους χαρακτήριζε «έμμισθα τρολ»...

***

+ Δύο μεγάλα καλά (κατά τη γνώμη μου)

Αφορούν ζητήματα που φαινομενικά μοιάζουν δευτερεύοντα, την ανακοίνωση απ' τον Υπουργό Δικαιοσύνης πως το Σύμφωνο Συμβίωσης θα επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια, και η υπογραφή Σκουρλέτη για να αρθούν τα εμπόδια για την δημιουργία αποτεφρωτηρίων νεκρών. Είναι ουσιαστικά ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Το μεν πρώτο το είχε ξανα-υποσχεθεί ο Υπουργός Δικαιοσύνης και στις πρώτες προγραμματικές δηλώσεις, πριν σχεδόν 9 μήνες, κι όμως δεν το έκανε ποτέ ενώ είχε το χρόνο, και τώρα το υπόσχεται ξανά. (Παρότι σε καμία περίπτωση το Σύμφωνο δεν είναι αρκετό -χρειάζεται Πολιτικός Γάμος, τελεία και παύλα- μακάρι να γινει και να μη μας κοροϊδέψουν πάλι.)

Για το δεύτερο ο Υπουργός υπέγραψε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα γίνουν αποτεφρωτήρια, είναι στο χέρι των Δημάρχων να πολεμήσουν με την Εκκλησία, χωρίς φυσικά να υπολογίζουν στη στήριξη της Κυβέρνησης, που όπως είδαμε αντί να διαχωρίσει Εκκλησία και Κράτος κοντεύει να τα ενώσει πιο πολύ από ποτέ...

26

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

14 σχόλια
Όχι Άρη, κάποιοι και εδώ μέσα τα λέγαμε από μήνες πριν κι ας δεχόμαστε το γνωστό πόλεμο των συριζοτρολς, γιατί το πράγμα φαινόταν από χιλιόμετρα και νοιαζόμαστε με το παραπάνω για το που θα καταντήσει η χώρα.Κάποιοι άλλοι όμως τους ψήφισαν και τους έβγαλαν, αυτοί πρέπει να μιλήσουν τώρα και όχι να κρύβονται.
Αν αυτα τα 9 είναι τα "λάθη" της κυβέρνησης Τσίπρα, τότε μαζί με τα 2 καλά της που αναφέρατε μάλλον την έχει εξασφαλισμένη την τετραετία. Ούτε 1 (ένα) ευρώ δεν μας κόστισαν αυτά τα "λάθη"!!!...
Τι έλεγε ο Σαμαροβενιζέλος Άρη;;; Ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος; Θες να μας τρελάνεις ή να ξαναγράψει την Ιστορία; Ο Σαμάρας δεν είναι αυτός που επικαλούνταν τον ΑΛΛΟ δρόμο, τον δρόμο του Αντιμνημονίου; Ο Σαμαράς δεν είναι αυτός που δημιούργησε τον όρο του Αντιμνημονίου; Πλάκα μας κάνεις; Δεν ήταν αυτός που μαζί με τον Τσίπρα κατεβάζανε στο σύνταγμα τους αυθόρμητα αγανακτισμένους, της πάνω και της κάτω πλατείας https://www.youtube.com/watch?v=1BaQ9fL1-Nw
Εγώ πάντως παρατήρησα την σχεδόν ολική εξαφάνιση από τα άρθρα της lifo, των διαφόρων σχολιαστών/οπαδών του Σύριζα που κατακεραύνωναν τους πάντες και υποστήριζαν αναφανδόν κάθε παλαβομάρα του Σύριζα! Τώρα έχει πέσει σιωπή... ( και κάπως βέβαια ηρεμίσαμε)
Ο Κόσμος που "νοιάζεται" έχει φύγει έξω παιδιά! Στην Ελλάδα έχουν κάτσει μόνο οι συνταξιούχοι και οι ρομαντικοί που πιστεύουν ακόμα στην δημοκρατία και πως η γνώμη έχει βαρύτητα. Αμ δε! Ξυπνάτε και πάρτε την ζωή στα χέρια σας! Μόνοι σας! Μην περιμένετε τίποτα συλλογικό. Αν πάλι γουστάρετε τις πορείες τα γκομενακια από τα αριστερά κόμματα και να νιώσετε ότι κάνετε "επανάσταση" τότε κάτσε τε εκεί. Μα αν φύγουμε όλοι τότε τι; μα αν φύγουμε εμείς οι νέοι τότε ποιος θα γλιτώσει την χώρα; τα νιάτα σας που θα τα ξαναβρείτε ρε; αντε να πάτε να δουλέψετε να βγάλετε λεφτά (£) να έχετε την αξιοπρέπεια σας και να δείτε για πότε θα ξεχάσετε την Ελλάδα και τους καραγκιόζηδες. Θα τα βλέπεις στο YouTube και θα λες:καλά έκανα και έφυγα
Για μένα επιμένετε πολύ στο θέμα των ΑΝΕΛ που είναι ένα γελοίο κόμμα και ο ρόλος του διακοσμητικός. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πόσο σοβαρό κόμμα είναι ο νόμος για το σύμφωνο συμβίωσης και την ιθαγένεια. Άμα ήθελε κάλλιστα μπορούσε να τα μπλοκάρει και τα δύο. Αλλά έβαλε πάνω την καρέκλα απο το κόμμα. Μην πώ για το μνημόνιο τώρα αυτά που έλεγε. Το ΑΝΕΛ επί της ουσίας είναι άχρηστο κόμμα μόνο δηλώσεις κάνουν και καμία στρατιωτική παρέλαση. Όσον αφορά τον διαχωρισμό εκκλησίας κράτους ο τσίπρας δεν το έκανε όχι επειδή του το απογόρευσε ο καμμένος αλλά για λόγους πολιτικούς. Για μένα το μεγαλύτερο φάουλ της κυβέρνησης είναι ,πάνω και απο τα 60δίς που φέσωσε όλους μας και ο λογαριαμός έρχεται, το ψέμα. Λένε συνέχεια ψέμματα. Ακόμα και τώρα ύστερα απο χιλιάδες ψέμματα τόσα χρόνια ακόμα και σήμερα προσπαθούν να πετάξουν το μπαλάκι αλλού να δημιουργήσουν ψευδεστίσεις και εχθρούς.
Όλοι διακοσμητικοι τους είναι. Υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να κάθεστε να μιλάτε σοβαρά και να κρίνετε επίσης του α στο ασωβαρους;Ναι έλα να με διορθώσεις που έκανα λάθος.
Μια ειναι η εξηγηση. Ο κοσμος ειναι χαζος. Με τον μανδυα του καινουργιου, της πρωτης φορας αριστερας και του ''40 χρονια τρωγανε, ο Αλεξης τους φταιει'' εχουν περασει μετρα που επι Σαμαρα δεν θα περνουσαν ΠΟΤΕ και λογω διαπραγματευσης και λογω πολιτικου κοστους. Για οσους παρακολουθουσαν ποδοσφαιρο, υπαρχει το τεραστιο παραδειγμα του Παναθηναικου. Οι Βαρδινογιαννηδες ετρωγαν το βρισιδι, εφυγαν, τωρα η κατασταση ειναι πολυ χειροτερη απο πριν αποδεδειγμενα αλλα επειδη εχουν την ρετσινια της οικογενειας, γουσταρουν Αλαφουζο οι οπαδοι.
Εύστοχο παράδειγμα. Ετςι λειτουργούμε. Εντελώς απεριςκεπτα. σε οποιαδήποτε άλλη χώρα ο τσιπρας θα είχε πάρεις τις δεύτερες εκλογές 3%. Εδώ ξαναβγήκε κυβέρνηση....
Τα μέτρα του 3ου μνημονίου κάνουν τα άλλα δύο να φαίνονται παιχνιδάκι. Πιστεύω ότι κατά βάθος ο Τσίπρας ευχόταν να μην επανεκλεγεί και να μη χρειαστεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έφερε μετά από λάθη της δικής του κυβέρνησης. Τα προηγούμενα 2 μνημόνια οφείλονται στους χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά το ότι ήρθε 3ο οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Οι τακτικές που εφαρμόζει φυσικά είναι τακτικές άκρατου παλαιοκομματισμού (βλέπε αθρόες προσλήψεις και επαναφορές δημοσίων υπαλλήλων) και αυτό μαζί με τους μεγάλους εναγκαλισμούς με Εκκλησία, Στρατό και φυσικά τους ακροδεξιούς (ΑΝΕΛ), κάνουν τις προηγούμενες κυβερνήσεις να φαίνονται πιο προοδευτικές και αυτό τό διαπιστώνω μετά λύπης μου.
Εαν δεν ήθελε να επανεκλεγεί, θα μπορούσε να έχει παραιτηθεί.. Εαν υποθέσουμε ότι ούτε αυτό ήταν εφικτό λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, θα μπορούσε να εφαρμόζει μεν το μνημόνιο (πάντα με την υπόθεση ότι δεν έχει άλλη επιλογή), αλλά παράλληλα να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του για καταπολέμηση της διαφθοράς (υπενθυμίζουμε ότι στο τέλος του χρόνου παραγράφεται η λίστα λαγκαρντ), τη μείωση της βουλευτικής αποζημίωσης και του αφορολόγητου των βουλευτών, τη φορολόγηση της εκκλησίας κ.λ.π. κ.λ.π. Παρότι κατά καιρούς, διαλαλεί την αντιμετώπιση των ανωτέρω, μέχρι στιγμής τίποτα δεν γίνεται στην πράξη.. Ο Τσίπρας πλέον μοιάζει με έναν αγνώμων, μεθυσμένο από την εξουσία άρχοντα ενός ετοιμόρροπου κράτους, που επηρεάζεται μόνο από το διευθαρμένο συμβούλιο των ευγενών του (κι ας ξεχνάνε να δηλώσουν € 1εκ στην εφορία), ενώ ψάχνει να πιαστεί από τους προύχοντες του τόπου, ξεχνόντας τις ανάγκες του λαού που τον ανέδειξε.. Μακάρι ο χρόνος να με διαψεύσει, γιατί η "ελληνική επανάσταση" αργεί, όσο υπάρχουν αρκετοί "εκλεκτοί" που ακόμα τρώνε "παντεσπάνι"..
δεν θα πω ότι είναι η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση,γιατί δεν κυβερνούν.δεν ξέρουν τι να κάνουν βασικά.ήταν μια ζωή στο 4% και στα ανέμελα όχι σε όλα,χωρίς να έχουν εναλλακτική.η κυβερνητική πολιτική τους είναι ακριβώς όπως ήταν η αντιπολίτευσή τους,μηδενική.μόνο φανφάρες και επικοινωνιακά τρικ.εγώ σε κάτι άλλο θέλω να εστιάσω.οι πολιτικάντηδες αυτοί,είναι η γενιά που γαλουχήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό μέσα από τη διακυβέρνηση του ανδρέα παπανδρέου,έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά.γι αυτό λέμε και ξαναλέμε ότι προτίστως η κρίση δεν είναι οικονομική,αλλά ηθών και αξιών.και στη δική μου τη συνείδηση,μοναδικός υπαίτιος είναι εκείνος και η ανεκδιήγητη πολιτική του το 81-89
Βλέποντας όλα αυτά τα (+) που έχεις πάρει, απορώ που βρίσκεται όλος αυτός κόσμος που τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο είχε βουλιάξει το Lifo στη ΣΥΡΙΖίλα;Συμβαίνουν δύο τινά.Πραγματικό ξεφούσκωμα, ή η επίδραση του κουτόχορτου είναι βραχεία.
Φανταστείτε τον εκπρόσωπο τύπου του Σαμαρά να συνέτρωγε με την Όλγα Τρέμη στο Μεγάλη Βρετανία! Και τον Τζιτζικώστα να διόριζε πρόεδρο της ΕΥΔΑΠ την γυναίκα του!Ο κόσμος πίστεψε σε ανόητες και απραγματοποίητες ελπίδες και έπαθε ψυχική κατάπτωση.
Να αγιάσει το .... πληκτρολόγιο σου Άρη. Έχουμε καταλάβει που έχουμε μπλέξει? Αφου εξαντληςαν τα κρατικά ταμεία με παιδαριώδεις τακτικιςμους επι ένα εξάμηνο,και με το πρόσχημα της αριστερής αλλαγής, περνάνε τα ποιο σκληρά μνημονιακά μέτρα. Που πάμε?
Το χειρότερο ειναι οτι έχει ο καταφέρει ο τσιπρας να δικαιώσει Σαμάρα και Βενιζέλος. Κατάφερε να δικαιώσει αυτούς που έκανα 2 βήματα εμπρός και δέκα πίσω. Με τον μανδύα του αριστερού όμως περνάει ο,τι θέλει διότι δυστυχώς αυτη ειναι η αριστερά στην Ελλάδα. Παντελώς ανίκανη. Απο τον σοσιαλισμό του Αντρέα μέχρι τη ριζοσπαστική αριστερά του Τσίπρα. Αυτοί μας αξίζουν, αυτούς έχουμε...
Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να απομυθοποιηθεί κι ο Ανδρέας ο οποίος, αποδεικνύεται εκ των υστέρων, ότι έβαλε τα θεμέλια για τη διάλυση ,του κρατικού μηχανισμού με την κατάργηση της ιεραρχίας και τη διαφθορά, και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας με τον χωρίς κριτήρια δανεισμό τη διαφθορά και τον χωρίς μέτρο συνδικαλισμό.
Από τη στιγμή που ΠΑΣΟΚ χωρίς Παπανδρέου δεν υπάρχει και με δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιμγή παίζει στο 3-4%, ο Ανδρέας και το πνευματικό του παιδί έχει απομυθοποιηθεί πλήρως στη συνείδηση ακόμη και του μεγαλύτερου ποσοστού των φανατικών ΠΑΣΟΚτζήδων εδώ και χρόνια. Απλώς κανένας δεν έχει τα κότσια να το παραδεχτεί.