σε ,

Η Δήμαρχος που πίστεψε ότι είναι πάνω απ’ το νόμο

Η Μερόπη Υδραίου ανέλαβε τις ευθύνες της πράξης της όμως άλλοι θα υποστούν τις τυχόν συνέπειές τους

Screenshot 20 7
Όταν ζητούσε (απ’ τους άλλους) να μείνουν σπίτι

Η Δήμαρχος της Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου (στηρίχτηκε από την ΝΔ και θεωρούνταν στέλεχος κοντά στον Κυριάκο Μητσοτάκη) μπαίνει στη μεγάλη λίστα ανθρώπων που νόμιζαν πως ο νόμος δεν τους αγγίζει. Σ’ αυτή τη λίστα περιλαμβάνονται διάφοροι: Από φανατικούς κάθε θρησκείας που υπακούν μόνο σε «θεϊκούς» νόμους, μέχρι κάποιους Ρομά που έχουν τους δικούς τους νόμους, κι από νέους που νιώθουν άτρωτοι έτσι κι αλλιώς μέχρι κουτοπόνηρους που θέλουν να εκμεταλλευτούν την κρίση για να βγάλουν λεφτά.

Σε κάθε περίπτωση το παράδειγμα που δίνουν τα δημόσια πρόσωπα είναι, συμβολικά, δέκα φορές πιο δυνατό. Απ’ τον Βαρουφάκη που πηγαινοέρχεται απ’ την Αθήνα στο εξοχικό του σε νησί, μέχρι τους Μητροπολίτες που καλούν τον κόσμο να δηλώσει ψευδή λόγο μετακίνησης για να πάει εκκλησία και τους καλλιτέχνες που δίνουν επικίνδυνες «φαρμακευτικές» συμβουλές μέσω Facebook, όσοι έχουν ένα ακροατήριο έπρεπε να είναι διπλά προσεκτικοί.

Η γελοιότητα της υπόθεσης της Δημάρχου Μερόπης Υδραίου είναι το κάτι άλλο.

Δείτε την εδώ με σοβαρό ύφος στο μήνυμά της «Μένουμε Σπίτι» να ζητά όλοι να ακολουθούν τους κανόνες…

Μήνυμα της Δημάρχου Κερκυραίων και Διαποντίων Μερόπης Υδραίου – 30/3/2020

No Description

Κι εδώ δείτε την να έχει φύγει απ’ το σπίτι και να πηγαίνει -παρότι δεν επιτρέπεται- στην εκκλησία.

Screenshot 21 5

Η Δικαιοσύνη έδρασε αστραπιαία, και μπράβο της. Η Δήμαρχος αλλά και ο Μητροπολίτης, μετά την «επίσκεψή» τους στον εισαγγελέα πληροφορήθηκαν πως θα δικαστούν στις 25 Μαΐου.

Η κα Υδραίου έβγαλε ανακοίνωση.

Δήλωση Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, είμαι υποχρεωμένη να αναφερθώ στην πραγματική διάσταση των γεγονότων.
Ο Δήμος θέσπισε την τελετή λιτάνευσης του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος. Δεν πρόκειται για λειτουργία αλλά για λιτάνευση και δέηση του πολιούχου μας Αγίου Σπυρίδωνος σε ανάμνηση του θαύματος της σωτηρίας του νησιού από την πανώλη το 1630 μ.χ.
Η απόφαση ήταν η λιτάνευση να ακυρωθεί και να πραγματοποιηθεί περιφορά αυστηρά εντός του ναού και όχι γύρω από το ναό για να μην υπάρξει συνάθροιση πιστών.
Στον Ιερό Ναό προσήλθα χωρίς να παραβιάσω θύρες, παρέμεινα τηρώντας όλες τις αποστάσεις για λίγα λεπτά, μόνο για την περιφορά ως εκπρόσωπος όλου του Δήμου και αποχώρησα.
Στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων δεν ήμουν παρούσα και δεν μετείχα της Θείας Κοινωνίας, όπως ψευδώς διαδίδεται.
Καλώ τους συμπολίτες μου να συνεχίσουν να πειθαρχούν στις αποφάσεις της πολιτείας και να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας.
Δεν χρειάζομαι και δεν χρησιμοποιώ δικαιολογίες, ξέρω να αναλαμβάνω την ευθύνη των πράξεων μου.
Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη.
Από εκεί και πέρα, είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω και την μικροκομματική εκμετάλλευση που επιχειρούν κάποιοι αλλά και τη στοχοποίησή μου. Μιλώντας πάντα με την γλώσσα της αλήθειας και με το έργο μου.
Εύχομαι σε όλους, η Μεγάλη Εβδομάδα που μόλις ξεκίνησε να ενισχύσει τη δύναμη της πίστης μας και της ελπίδας, να μας οπλίσει όλους με υπομονή και καρτερία για να ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία.»

***

Η Δήμαρχος λέει πως ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών της, αλλά φυσικά άλλοι θα αναλάβουν τις τυχόν συνέπειες τους. Κατά τα άλλα είναι κάπως θετικό ότι ζητά συγγνώμη, αρνητικό ότι λέει τα κλισέ περί «στοχοποίησής της» και περί «μικροκομματικής εκμετάλλευσης» που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν να το παίξουν θύματα κι από πάνω.

Χαρακτήρισα κάπως θετική τη συγγνώμη της κι όχι καθαρά θετική, λόγω της διατύπωσής της: «Αν η ενέργειά μου, να βρεθώ στον Ι. Ναό του Αγ. Σπυρίδωνος για τους συγκεκριμένους λόγους που προανέφερα, προκάλεσε ηθική ή οποιαδήποτε άλλη βλάβη στους συμπολίτες μου ή εξέπεμψα λάθος μήνυμα προς την κοινωνία, ζητώ συγνώμη».

Τι «αν» κυρία Υδραίου μας; Σας πήγαν στον εισαγγελέα, θα δικαστείτε τον άλλο μήνα, σας κράζει όλος ο κόσμος κι ακόμη δεν ξέρετε, όχι αν παρανομήσατε, αλλά ούτε καν αν εκπέμψατε λάθος μήνυμα; Και είστε και δικηγόρος.

Τέλος, την ειρωνεία του ότι όλα αυτά έγιναν για να τιμηθεί ένα θαύμα επί παλιότερης πανδημίας («του θαύματος της σωτηρίας του νησιού από την πανώλη το 1630 μ.χ.»!) ας μη τη σχολιάσω. Ας πω μόνο πως σε τέτοια «θαύματα» βασίζονται πολλοί πιστοί και αψηφούν τους ανθρώπινους νόμους και τις οδηγίες…

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μέσα στο μυαλό των Ελλήνων αρνητών του Κορωνοϊού

Ακολουθήστε τα Μικροπράγματα στο Google News, για άρθρα και κουίζ που θα σας φτιάχνουν τη μερα.
9 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
ثانوس
ثانوس
4 χρόνια πριν

Καταδικαστέα η πράξη της Δημάρχου και η δικαιοσύνη θα αποφανθεί.

Κύριε Δημοκίδη, τι εννοείτε με το ”Η Δήμαρχος λέει πως ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών της, αλλά φυσικά άλλοι θα αναλάβουν τις τυχόν συνέπειες τους”, ειδικά αν αποδειχθεί ότι μέσα στο Ναό ήταν ελάχιστα άτομα τα οποία τηρούσαν τις αποστάσεις?”

Για μια ακόμη φορά, δίνετε την εντύπωση ότι χάνετε τον έλεγχο κινούμενος από τα προσωπικά αντιθρησκευτικά σας κίνητρα.

Αναστάσιμος
Αναστάσιμος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Εάν όλα αυτά τα παθαίνει, ένας που αψηφά τους ανθρώπινους νόμους….. φανταστείτε κ.Δημοκιδη ,τι του μέλλει να πάθει, αυτουνού….που αψηφά….τους Θείους Νόμους…..🤔

John Johnson
John Johnson
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Αναστάσιμος

Διορθώστε με αν κάνω λάθος, αλλά ένας από τους θείους νόμους που επικαλείστε είναι και η αγάπη προς το συνάνθρωπο.

Με το μικρό μου το μυαλό, αγάπη προς το συνάνθρωπο σημαίνει πολλά πράγματα. Ένα απ’αυτά είναι και η προστασία της υγείας του, καθώς επίσης και η αποφυγή πράξεων που δε συνάδουν με τους λόγους του.

Gwgw
Gwgw
4 χρόνια πριν

Δεν κάλεσε κανέναν να πάει στην εκκλησία, ναι μεν λάθος της που παραβίασε την απαγόρευση αλλά εγώ την βλέπω σε μια γωνιτσα μακρια απ’ όλους κι αν ειναι αλήθεια ότι κάθησε μονο 5 λεπτά τότε ειλικρινά δε βρίσκω το λόγο όλου αυτού του κραξιματος. Μάλλον επειδή την πετύχατε στην εκκλησία σας ενόχλησε (αλήθεια ποιος και γιατί την έβγαλε φωτο; Και ποιος αλλος ειχε παει στην εκκλησία;). Άμα τη βλέπατε σε πάρκο με ολο της το σοι δε θα δίνατε σημασία καν.

Iraklis Kontopoulos
Iraklis Kontopoulos
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Gwgw

Δεν ήταν σε μια γωνίτσα ήταν φάτσα κάρτα, έβγαζε σελφις μαζί της ήταν άλλοι.

Iraklis Kontopoulos
Iraklis Kontopoulos
4 χρόνια πριν

Η δήμαρχος προσπάθησε να επενδύσει μικροπολιτικως στο “θρησκευτικό αίσθημα” δεν της βγήκε ούτε αυτής ούτε του μητροπολίτη που την είδε παλαιών Πατρών. Και δεν ήταν μόνο αυτή, ήταν γύρω στα 15 άτομα και τους ξέρει όλη η Κέρκυρα.

Αναστάσιμος
Αναστάσιμος
4 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Iraklis Kontopoulos

Φυσικά συμφωνώ με σας … ισχύει όμως και η απάντηση στον κ.Δημοκιδη…εαν αυτά τα παθαίνει όποιος αψηφά τους ανθρώπινους νόμους….. Φανταστειτε τι του μέλλει αυτουνού …που θα αψηφίσει τους Θείους νόμους🤦

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!