Ο Ερντογάν πέταξε τη μάσκα

Ο Ερντογάν πέταξε τη μάσκα Facebook Twitter
Ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε ότι «κανείς δεν θα αισθάνεται ασφάλεια στους δρόμους της Ευρώπης»
0

Έλληνες και Ευρωπαίοι παρακολουθούν από την Παρασκευή τον παρανοϊκό ηγέτη της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν να υλοποιεί την απειλή του, στέλνοντας χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες στα ελληνικά σύνορα, οι οποίοι προσπαθούν να εισέλθουν με κάθε τρόπο.

 

Το σχέδιο του Ερντογάν, που είχε προαναγγελθεί τις προηγούμενες μέρες, από προχθές το βλέπουμε να παίρνει σάρκα και οστά. Βασικό ρόλο στην κινητοποίηση όλου αυτού του πληθυσμού που είχε συγκεντρωθεί στην Τουρκία ώστε να μετακινηθεί, είχε η παραπληροφόρηση που έγινε μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ. Ο ο τηλεοπτικός σταθμός A-Haber, για παράδειγμα, μετέδιδε από το βράδυ της Πέμπτης ότι άνοιξαν τα σύνορα και όποιος θέλει μπορεί να πάει στην Ελλάδα, δίνοντας μάλιστα και οδηγίες.

 

 

 

Κι ενώ στον Έβρο έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση χάους με τεράστια πίεση στα ελληνικά σύνορα, ο Ερντογάν συνεχίζει να απειλεί ότι θα στείλει νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων, αν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν τον υποστηρίξει στην υλοποίηση των παράνομων σχεδίων του στη Συρία. Εκεί όπου έχει εισβάλει από καιρό και πολεμά μαζί με δυνάμεις τζιχαντιστών κατά των Σύρων του Άσαντ (και πριν κατά των Κούρδων).

Μία από τις τουρκικές εταιρείες λεωφορείων που μετέφερε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα, είναι η «Metro Tourism»του Γκαλίπ Οζτούρκ, πρώην κατάδικου και συνεργάτη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MİT, για τη μεταφορά τζιχαντιστών στη Συρία.

 

"Ας καεί η Ευρώπη" ήταν το μήνυμα που έστειλαν με δηλώσεις τους τις προηγούμενες μέρες στελέχη του περιβάλλοντος του Ερντογάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όχι μόνο πρόσφυγες, αλλά ενδεχομένως και τζιχαντιστές περάσουν στις χώρες της Ευρώπης. Για αυτό άλλωστε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας προειδοποίησε ότι "κανείς δεν θα αισθάνεται ασφάλεια στους δρόμους της Ευρώπης".

 

Τουρκικά ΜΜΕ έχουν καταγράψει ακόμα και δηλώσεις ανθρώπων που κρατούνταν στις τουρκικές φυλακές μέχρι πρότινος, οι οποίοι όπως λένε, τους απελευθέρωσαν, λέγοντας τους να φύγουν. Ο Ερντογάν ελευθέρωσε επιδεικτικά κάποιους φυλακισμένους, οδηγώντας τους κι αυτούς στον δρόμο προς τα σύνορα, για να κάνει πιο πειστική την απειλή του και να λειτουργήσει ο εκβιασμός


Μία από τις τουρκικές εταιρείες λεωφορείων που μετέφερε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στα σύνορα, σύμφωνα με τον αντικαθεστωτικό Τούρκο δημοσιογράφο από την Στοκχόλμη, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ του Nordic Monitor, είναι η «Metro Tourism»του Γκαλίπ Οζτούρκ, πρώην κατάδικου και συνεργάτη της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MİT, για τη μεταφορά τζιχαντιστών στη Συρία.

Σύμφωνα με τον Μποζκούρτ όλη η επιχείρηση μεταφοράς τους από τους καταυλισμούς στα σύνορα οργανώθηκε από την ΜΙΤ και την τουρκική αστυνομία.  

 

Στα βίντεο που έχουν προβληθεί στα τουρκικά ΜΜΕ μπορεί να δει και να ακούσει κανείς τους Τούρκους που τους συντονίζουν και τους λένε ότι υπάρχουν πολλά πούλμαν που θα κάνουν αυτές τις διαδρομές. 

 

Κάτι άλλο που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς είναι ότι ελάχιστοι ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπήκαν στα πούλμαν και σήμερα συνωστίζονται στα ελληνικά σύνορα είναι από την Συρία και μιλούν αραβικά. Οι περισσότεροι σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Αλγερία και πολλών άλλων εθνικοτήτων. Οι πρόσφυγες από την Συρία είναι ελάχιστοι, καθώς ο Ερντογάν αυτούς τους χρειάζεται για το γενικότερο σχέδιο εργαλειοποίησης τους που προωθεί.

 

Ο Ερντογάν πέταξε τη μάσκα Facebook Twitter

 

Κάτι άλλο που μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κανείς είναι ότι ελάχιστοι ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους που μπήκαν στα πούλμαν και σήμερα συνωστίζονται στα ελληνικά σύνορα είναι από την Συρία και μιλούν αραβικά. Οι περισσότεροι σύμφωνα με πληροφορίες αυτοπτών μαρτύρων, είναι από το Αφγανιστάν, το Ιράκ, την Αλγερία και πολλών άλλων εθνικοτήτων.

 

Ως γνωστόν, ο τούρκος πρόεδρος που έχει εισβάλει στη Συρία, θέλει να φτιάξει μία ζώνη, την οποία αποκαλεί "safe zone", εντός της Συρίας, στα σύνορα με την Τουρκία, όπου είναι κουρδικές περιοχές. Εκεί θέλει να τοποθετήσει τους πρόσφυγες από την Συρία που έχει στα εδάφη του και να εκτοπίσει τους Κούρδους.

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν, που έχει πρωταγωνιστήσει στην καταστροφή της Συρίας, αρχικά ενισχύοντας τους τζιχαντιστές "αντάρτες" κατά του ¨Ασαντ, στη συνέχεια εισβάλοντας και με τον τουρκικό στρατό εναντίον των Κούρδων της Συρίας και τώρα κατά του κυβερνητικού στρατού, όλο τα προηγούμενα χρόνια προσκαλούσε τους Σύρους πρόσφυγες να έρθουν στην Τουρκία, αποκαλώντας τους αδέρφια του.

 

Ο λόγος ήταν ότι αποτελούσαν μέρος του σχεδίου του, που τώρα, με το πρόσχημα της "προσφυγικής κρίσης" που και ο ίδιος προκάλεσε, ζητά από την ΕΕ να του το χρηματοδοτήσει. Να υποστηρίξει δηλαδή η ΕΕ την συνέχιση της εισβολής σε ξένη χώρα, την κατοχή ξένου εδάφους και την εθνοκάθαρση των Κούρδων στην περιοχή. Γιατί αυτό είναι το σχέδιο του, το οποίο δεν κρύβει.

 

Αυτή τη φορά ο Ερντογάν έχασε κάθε ίχνος ψυχραιμίας και αποκάλυψε χωρίς κανένα πρόσχημα την εργαλειοποίηση των προσφύγων, προκειμένου να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα και να απειλήσει την Ευρώπη. Επειδή τους Σύρους τους χρειάζεται, αφήνει μόνο λίγους να φύγουν και οι υπόλοιποι που προωθεί στην Ελλάδα είναι μουσουλμάνοι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, τους οποίους οργανωμένα προσελκύει στην Τουρκία, για να τους προωθήσει στη συνέχεια στην Ελλάδα.

 

Η μόνιμη παραμονή κάποιων από αυτούς στην Ελλάδα, εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς της Τουρκίας, για αυτό άλλωστε και -αβάσιμα- αρνείται να παίρνει πίσω όσους μεταφέρονται από τα νησιά στην ενδοχώρα, την ώρα που φροντίζει να γίνεται το αδιαχώρητο στα νησιά. Τις τελευταίες μέρες βλέπουμε ακόμα και από θαλάσσης, τουρκικά σκάφη να συνοδεύουν μετανάστες στη διαδρομή προς τα ελληνικά νησιά.

 

Η ελληνική κυβέρνηση, μετά από έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε στο Μέγαρο Μαξίμου, μίλησε για οργανωμένη, μαζική και παράνομη απόπειρα παραβίασης των ελληνικών συνόρων, δηλώνοντας δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, ότι «θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να φυλάξει τα σύνορα της χώρας». Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, απετράπησαν χιλιάδες παράνομες είσοδοι στη χώρα, ενώ μερικές δεκάδες που πέρασαν, δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ, δεν είναι πρόσφυγες και κρατούνται.

 

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αλλά και βίντεο από τις σκηνές που κατέγραψαν ελληνικά ΜΜΕ, πολλοί μετανάστες με τη βοήθεια τούρκων στρατιωτικών, επιχείρησαν να κόψουν τα συρματοπλέγματα στα σύνορα για να μπουν στην Ελλάδα. Την Παρασκευή το βράδυ οι συνοριοφύλακες στις Καστανιές Εβρου δέχθηκαν μαζική επίθεση από ανθρώπους που επιχειρούσαν να περάσουν στην χώρα από την τουρκική πλευρά και κάποιοι άλλοι πετούσαν πέτρες προς την ελληνική πλευρά, με τους έλληνες αστυνομικούς να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά. Στη συνέχεια ωστόσο, άρχισαν να ρίχνουν χημικά και οι μετανάστες προς τους έλληνες αστυνομικούς, τα οποία τους έδιναν οι Τούρκοι.

 

Στο μεταξύ, στην περιοχή των συνόρων συνεχίζουν να συρρέουν λεωφορεία από την Αδριανούπολη και την Κωνσταντινούπολη, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας ενισχύονται κι αυτές διαρκώς.

 

Ο Ταγίπ Ερντογάν με την κίνησή του να στείλει μαζικά και απροκάλυπτα χιλιάδες μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα με την Ελλάδα, αποκάλυψε το πραγματικό του πρόσωπο, αποδεικνύοντας ότι τους χρησιμοποιεί για τα παράνομα σχέδια του. Είναι μια απελπισμένη προσπάθεια για να εξαναγκάσει την Ευρώπη σε βοήθεια και να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα. Για την ώρα την πίεση δέχεται μόνο η Ελλάδα όμως, η οποία λειτουργεί ως ανάχωμα, για όλη την Ευρώπη, με τις ελάχιστες δυνάμεις της και την πολύ μικρή βοήθεια.

Οι Ευρωπαίοι, εκμεταλλευόμενοι την ανθρώπινη στάση της Ελλάδας απέναντι στους πρόσφυγες, η οποία παρότι πτωχευμένη με δομές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν ούτε στις ανάγκες του δικού της πληθυσμού, δεν έκλεισε τα σύνορα -όπως οι άλλες χώρες της ΕΕ, της φόρτωσαν το πρόβλημα και την άφησαν μόνη. Η Τουρκία αξιοποίησε με τη σειρά της το προσφυγικό, ως άλλοθι για να προωθεί εκατοντάδες μετανάστες από μουσουλμανικές χώρες καθημερινά, φέρνοντας την Ελλάδα στο γνωστό αδιέξοδο.

 

Τώρα που οι μάσκες έπεσαν και αποκαλύφθηκε ο ρόλος της Τουρκίας, ο Ερντογάν μέσα στην παραφροσύνη του έδωσε στην Ελλάδα ένα σημαντικό όπλο. Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πρόκληση, η αντιμετώπιση της οποίας θα κρίνει πάρα πολλά. Έχει όμως και μια μεγάλη ευκαιρία, καθώς η ακραία επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας, που συσπείρωσε για την ώρα τους Έλληνες, αποτελεί επίσης ένα "δώρο" , αν καταφέρει βεβαίως να διατηρήσει τη συσπείρωση. Αν επαναλάβει τα λάθη που έκανε πρόσφατα στη Λέσβο και στη Χίο, ίσως αρχίσει να μετράει αντίστροφα.



Στήλες
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η βουλιμία του Ταγίπ Ερντογάν, το προσφυγικό και η αμυντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Βασιλική Σιούτη / Η βουλιμία του Ταγίπ Ερντογάν, το προσφυγικό και η αμυντική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ

Η ελληνική κυβέρνηση αμήχανη παρακολουθεί την Τουρκία να διεκδικεί τον υποθαλάσσιο πλούτο των ελληνικών νησιών, ελπίζοντας κάθε φορά να μην προχωρήσει κι άλλο.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ