«Μου έκαναν bullying, ήθελαν να με εκθέσουν» - Το δίκιο και το άδικο του Καρανίκα

«Μου έκαναν bullying, ήθελαν να με εκθέσουν» - Το δίκιο και το άδικο του Καρανίκα Facebook Twitter
18

Από τη μια, αυτά που δήλωσε στην Σάσα Σταμάτη στην εφημερίδα Παραπολιτικά ισχύουν:

«Τα media μου έκαναν πόλεμο και bullying... Όλοι αυτοί οι δημοσιογραφίσκοι που έγραφαν και έλεγαν για μένα. Μια έρευνα δεν έκαναν, να δουν για μένα. Έλεγαν ότι έπαιρνα τρομερά ποσά. Είναι δημοσιογράφοι της πλάκας. Ήθελαν να με εκθέσουν. Δεν έψαχναν να βρουν για μένα, ποιος είμαι και τι κάνω. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν κάνουν έρευνα. Είναι δυνατόν οι δημοσιογράφοι να μην κάνουν έρευνα και να καταγγέλνουν;»

Όντως φερθήκαμε όλοι στον Καρανίκα με αυστηρότητα,άλλος με την πρέπουσα κι άλλος με υπερβολική (έως και απαράδεκτη).

Όμως μήπως να έκανε κι αυτός την αυτοκριτική του;

 

Ναι τα εχθρικά προς το κόμμα του ΜΜΕ τού έκαναν πόλεμο, όπως όμως έκαναν και τα φιλικά προς το κόμμα του μέσα εναντίον πολιτικών αντιπάλων - κι αυτός τότε επικροτούσε και κοινοποιούσε. Ναι, χρήστες των social media του έκαναν bullying και ήταν λάθος. Ακριβώς όπως και το ότι αυτός απ' την πλευρά του έκανε -συχνά ακόμα χειρότερο- bullying σε χρήστες των social media:





Κι αν τον πειράζουν τα τρολ, ας σκεφτεί πως ο ίδιος όλα αυτά τα έγραφε ως εν ενεργεία Σύμβουλος του Πρωθυπουργού της χώρας. «Ήθελαν να με εκθέσουν» λέει, αλλά δεν σκέφτεται πως ο ίδιος το έκανε τόσο πιο εύκολο γι' αυτούς. Έμοιαζε, τελικά, λες κι ο ίδιος ήθελε να εκθέσει τον εαυτό του. Όταν τσακωνόταν με πολίτες στο δρόμο για το Μακεδονικό, όταν για χρόνια χρησιμοποιούσε τα social media του για να γράφει στη Μενεγάκη τι ωραία μποτάκια φοράει, όταν το μότο του ήταν «Η καριέρα είναι χολέρα», όταν δήλωνε εκπαιδευτικός κι έγραφε ανορθόγραφα, όταν έλεγε πως αν δεν υπήρχαν θύματα η 11η Σεπτεμβρίου (την οποία χαρακτήριζε «έργο τέχνης») θα ήταν ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ, τι περίμενε;




Το ακατάληπτο βιογραφικό του στο twitter[/caption] Και όταν ξαφνικά,χωρίς προσόντα πέρα απ' το ότι ήταν φίλος του Τσίπρα, βρέθηκε να πληρώνεται απ' τον ελληνικό λαό ως «Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού» του φίλου του, ας μπει λίγο και στη θέση μας. Αν έβλεπε πχ. έναν τέτοιο νεοδημοκράτη, θα τον έπαιρνε στ' αλήθεια στα σοβαρά;

Το έργο του

Αντί να παραπονιέται (μόνο), ας μας πει το έργο που πρόσφερε στη χώρα για αυτά τα 3.5 χρόνια. Τι το στρατηγικό σχεδίασε και πού βοήθησε την Ελλάδα; Αν πιστεύει ότι η προσφορά του ήταν σημαντική, ας επικεντρωθεί εκεί στις συνεντεύξεις του και ας μας την εξηγήσει. Ας μιλήσει με αριθμούς και στοιχεία και, αν έχει δίκιο, ας διαλύσει την αίσθηση που υπάρχει γι' αυτόν. Είναι γνωστό πως σε κάποια στιγμή ασχολήθηκε με την προσέλκυση επενδυτών για την καλλιέργεια φαρμακευτικής κάνναβης, όμως απ' τα στοιχεία δεν φάνηκε να έκανε τρομερή δουλειά. Την ίδια στιγμή ρεπορτάζ αποκάλυπταν πως η αδερφή του εργαζόταν σε εταιρία του κλάδου που θα ωφελούνταν απ' τις κινήσεις του αδερφού της, και πως φυσικά υπήρχε κίνδυνος σύγκρουσης συμφερόντων. Και τέλος, ας σκεφτεί: Μήπως κάποιος με περισσότερα προσόντα και εμπειρία στην προσέλκυση επενδυτών (κάποιος που αντί για σερβιτόρος όπως αυτός, ήταν επαγγελματίας στον τομέα) θα τα είχε καταφέρει καλύτερα; Ή έστω ακόμα καλύτερα; Ψυχανεμίζομαι πως είναι πολύ συμπαθητικός για παρέα, και κατανοώ την πικρία του για τα σχόλια που έχει ακούσει. Όμως πρέπει να τα διαχωρίσει σε αυτά που έτσι κι αλλιώς ακούει κάθε πολιτικός απ' τους εχθρούς και τα τρολ, και σ' αυτά που είχαν κάποια βάση και δεν έγιναν κακοπροαίρετα. Τα πρώτα καλύτερα να τα αγνοήσει - αντί να τα χρησιμοποιεί για να παρουσιαστεί ως θύμα bullying. Τα άλλα όμως, αν μέσα απ' αυτά καταλάβει και το πού έφταιξε αυτός, ίσως τον βοηθήσουν στη συνέχεια της καριέρας/χολέρας του, όποια κι αν είναι αυτή.

Στήλες
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

9 σχόλια
"Κερδίζει έδαφος η Ελλάδα έναντι των ευρωπαϊκών χωρών. Εικοσιπέντε άδειες εγκατάστασης, επενδύσεις 360 εκατ. ευρώ, 2.250 θέσεις εργασίας, 430.000 τμ θερμοκηπίων για τη φαρμακευτική κάνναβη σ' ένα χρόνο"
Λίγα λόγια για το (σπουδαίο) έργο του κ. Καρανίκα:Ο κ. Καρανίκας εισηγήθηκε στη χώρα μας δύο πολύ σημαντικούς νόμους: 1. Το νόμο περί Κυκλικής Οικονομίας και 2. Το νόμο περί Φαρμακευτικής Κάνναβης. Ως προς το δεύτερο νόμο -τον οποίο και κατέχω- είναι γνωστό τοις πάσι στον τομέα της κάνναβης ότι ο κ.Καρανίκας ήταν αυτός ο οποίος ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ένα νόμο, που αποτελεί αυτή τη στιγμή το καλύτερο νομοθετικό πλαίσιο παγκοσμίως, ξεπερνώντας χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία και η Πορτογαλία. Ένα νόμο καθαρό και ανοιχτό (με την έννοια ότι δεν "φωτογραφίζει" εταιρείες, άρα δεν δίνονται άδειες εγκατάστασης και παραγωγής σε φίλους και γνωστούς, αλλά σε όποιον πληροί τις προυποθέσεις), αλλά και ένα νόμο που εξασφαλίζει τα συμφέροντα του κράτους (κρατικό μονοπώλιο) και των εργαζομένων. Η αγορά κάνναβης στην Ελλάδα (μόνο) υπολογίζεται να φτάσει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι το 2028 και να απασχολήσει χιλιάδες ανθρώπους. Μέχρι τον Ιούνιο του 2019 δόθηκαν περίπου 26 άδειες (σε χρόνο ρεκόρ για τα προηγούμενα δεδομένα) και αναμένεται να πάρουν άδεια άλλες 70 περίπου εταιρίες οι οποίες έχουν κάνει αίτηση. Απ,ό,τι φαίνεται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχίσει το πρότζεκτ. Πέρα από αυτό ο κ. Καρανίκας προχώρησε και το νόμο για τη βιομηχανική κάνναβη (είχε ψηφιστεί με ευρωπαική οδηγία επί Σαμαρά αλλά δεν εφαρμόστηκε ποτέ), η οποία έχει περί των 50.000 χρήσεων και μπορεί να αξιοποιηθεί για μία (οικολογική) παραγωγή μέχρι και ανταλλακτικών αυτοκινήτου (και ένδυσης, "πλαστικού" κτλ κτλ κτλ). Όλα αυτά δε θα είχαν γίνει αν ο κ. Καρανίκας και το επιτελείο του δεν είχαν καταφέρει να συντονίσουν 7 υπουργεία και να έρθουν σε αγαστή συνεργασία με τις υπηρεσίες του κράτους (που έχουμε να λέμε γι'αυτόν τον εξαιρετικό άνθρωπο). Δύο ακόμα σχόλια: ο κ. Καρανίκας έχει εργαστεί για περίπου δέκα χρόνια ως καθηγητής Οργάνωσης Διοίκησης στο ΤΕΙ Λάρισας. Τέλος, δεν αποτελεί παιδικό φίλο του Τσίπρα, αλλά ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού και μετέπειτα του ΣΥΡΙΖΑ. Καλή σας μέρα
Η θυματοποίηση είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να αποφύγεις τον διάλογο, να μην απαντάς ποτέ σε σοβαρά ερωτήματα και να κάνεις εσύ αυτό για το οποίο κατηγορείς άλλους. Να διαστρεβλώνεις την πραγματικότητα. Να βυθίζεσαι στην ασυδοσία και να μην λογοδοτείς. "Αχ, καλέ, κοιτάξτε πόσο με αδικούν, εμένα τον καλό, τον δίκαιο, τον αντικειμενικό, εμένα που έχω καλές προθέσεις. Δεν εννοούσα αυτό, λάθος καταλάβατε, ειρωνευόμουνα καλέ, είμαι θύμα bullying, ζήτω η δημοκρατία, εξορία πρέπει να σας στείλουμε, καταραμένα ξεράσματα της ιστορίας". Όσο υπάρχουν Καρανίκες, τόσο πρέπει να τους ξεμπροστιάζουμε.
Wow, δεν ξέρω και δεν έχει σημασία να μάθουμε σε ποιον απευθυνόταν η απάντηση στο μήνυμα στο messenger αλλά τι μπορεί να του είπε ο άλλος και προέβη σε τέτοια παιδιάστικη αντίληψη;! Για μένα, το βασικότερο λάθος του ήταν ότι δεν έκανε καθόλου διαχωρισμό της ιδιότητάς του με το προσωπικό του προφίλ, γιατί μάλλον νόμιζε ότι θα είναι ειλικρινής αν ήταν ταυτόχρονα και τα 2, τύπου "δεν έχω τίποτα να κρύψω κτλ.". Κάτι που όμως ποτέ δε λειτουργεί πρακτικά, πολύ λίγοι το καταφέρνουν καλά. Αλλά όχι και θύμα bullying ρε Καρανίκα, πώς προσβάλλεις έτσι τόσους άλλους συνανθρώπους μας που το υφίστανται και το βιώνουν πραγματικά;! Πολύ φάουλ αυτή η δήλωση. Ναι δε σε χώνευαν και έλεγαν διάφορα για σένα, κι εσύ βέβαια δεν ήσουν και άγιος, τα'λεγες τα μπινελίκια σου, αλλά όχι και bullying!!! Βέβαια, δε φταις ακριβώς εσύ που χρησιμοποιείς έτσι το συγκεκριμένο όρο, τα περισσότερα ΜΜΕ τον πετάνε για ψύλλου πήδημα και έχουν δημιουργήσει τρομερή σύγχυση της έννοιάς του στο απαίδευτο, ημιμαθή κοινό τους.
Χωρίς καμία κακία και χωρίς να διαφωνώ επί της ουσίας με το σχόλιό σας, δεν μπορώ παρά να σχολιάσω το ειρωνικό του πράγματος: Αναφέρεστε στο "απαίδευτο, ημιμαθή κοινό" αλλά δε γνωρίζετε ότι το σωστό είναι "απαίδευτο, ημιμαθές κοινό". Ο,η ημιμαθής, το ημιμαθές. Καλημέρα σας.