Την προηγούμενη τετραετία, χάρη στο Νόμο Παρασκευόπουλου, βγήκαν -σχεδόν χαριστικά- από τη φυλακή πολλά και διάφορα μπουμπούκια: Από καταδικασμένους πολιτικούς μέχρι δολοφόνους και εμπόρους ναρκωτικών. Κάποιοι μάλιστα εγκλημάτησαν ξανά με το που βγήκαν, άλλοι που βγήκαν λόγω «αναπηρίας» έτρεχαν για σκι και διακοπές.

Σαν να μην ήταν αρκετός ο Νόμος Παρασκευόπουλου, λίγο πριν μας αφήσει, ο ΣΥΡΙΖΑ έφτιαξε και πέρασε νέο Ποινικό Κώδικα -που ενώ έχει και τα καλά του- χρησιμοποιήθηκε τώρα για να βγει απ’ τη φυλακή ο Αριστείδης Φλώρος της Energa.

 

Αν θυμάστε, ο Φλώρος πέρσι αποφυλακίστηκε χάρη στο Νόμο Παρασκευόπουλου, ο οποίος βοήθησε πολλούς να προφασιστούν προβλήματα υγείας:

 

Λίγο μετά, και μετά το θόρυβο ερευνήθηκαν εξονυχιστικά τα στοιχεία, και αποκαλύφθηκε πως είχαν παραποιηθεί – και ξαναμπήκε φυλακή. Παραποιημένα στοιχεία μπορεί να έχουν ανοίξει τις πόρτες των φυλακών και σε εκατοντάδες άλλες περιπτώσεις, όμως επειδή δεν ήταν διάσημοι κι ούτε έγινε ντόρος με την αποφυλάκισή τους κανένας δεν τους διπλοέψαξε.

 

Ε, λοιπόν, δεν πέρασε ούτε χρόνος, και χάρη στον νέο Ποινικό Νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Φλώρος ξαναβγήκε! Και αυτή τη φορά βγήκε για τα καλά.

 

Ποιοι άλλοι μπορεί να ωφεληθούν ή/και να βγουν απ’ τη φυλακή; Διαβάστε στα Μικροπράγματα