Αποκάλυψη: Δώρο ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή – Τους ρίχνουν στα μαλακά, και όχι μόνο!

Αποκάλυψη: Δώρο ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή – Τους ρίχνουν στα μαλακά, και όχι μόνο! Facebook Twitter
O υπεύθυνος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. Δικηγόρος του Κώστα Σακκά των «Πυρήνων» είχε εκπροσωπήσει και τον Αγγελέτο Κανά που είχε κατηγορηθεί για τον ΕΛΑ, ενώ ήταν και νομικός σύμβουλος του Κώστα Λαλιώτη για την υπόθεση «Mayo»
18

Η Αντωνία Ξυνού έκανε την αποκάλυψη στο news247 γράφοντας εκτός των άλλων: Σύμφωνα με τον καινούργιο κώδικα, έρχεται μία σημαντική μείωση ως προς το ελάχιστο όριο ποινής αναφορικά με το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Έτσι, από ποινή κάθειρξης 10 έως 20 έτη που προβλεπόταν μέχρι πρότινος, από 1η Ιουλίου ο «διευθυντής» εγκληματικής οργάνωσης (ΠΚ 187 παρ.3) τιμωρείται με ποινή κάθειρξης τουλάχιστον πέντε χρόνων. Επί της ουσίας, ο καταδικασθείς για διεύθυνση αντιμετωπίζει πλέον την ίδια ποινή με εκείνη του απλού μέλος μίας εγκληματικής οργάνωσης. Ταυτόχρονα, όπως επισημαίνει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Κ. Παπαδάκης, υπάρχει και η απαλοιφή της επιβαρυντικής περίστασης για τους διευθυντές που υπήρχε στο αρχικό σχέδιο νόμου, έτσι ώστε η εξίσωση της ελάχιστης ποινικής ευθύνης διευθυντών και εκτελεστικών οργάνων να είναι πλήρης και αδιάκριτη.

Αποκάλυψη: Δώρο ΣΥΡΙΖΑ στη Χρυσή Αυγή – Τους ρίχνουν στα μαλακά, και όχι μόνο! Facebook Twitter

Ακόμα μία σημαντική τροποποίηση στον Ποινικό Κώδικα που σχετίζεται με τους κατηγορούμενους στη δίκη της Χρυσής Αυγής, είναι η κατάργηση της στέρησης των πολιτικών δικαιωμάτων. Κι αυτό γιατί ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα ακόμα και στους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παρά την αμετάκλητη καταδίκη τους, να θέτουν υποψηφιότητα και να εκλέγονται βουλευτές.

H συνέχεια στα Μικροπράγματα >>

Στήλες
18

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

8 σχόλια
ΥΓ Πάντα μου κάνει εντύπωση σε κάτι τέτοια άρθρα η μόνιμη απουσία των φίλων φεμινιστριων του ιστοτόπου που κατά τα λοιπά θέλουν ποσοστική συμμετοχή των γυναικών στη Βουλή.Είτε δεν έχουν άποψη είτε δεν συγκινούνται ειτε βαριούνται να σχολιάσουν πολιτικά άρθρα αλλά στη Βουλή θέλουν να είναι υποχρεωτικά.Μόνο σε άρθρα που αφορούν τις γυναίκες τις βλέπω δραστήριες...
Μαζί πορεύτηκαν στην υποκινούμενη "αγανάκτηση" του Συντάγματος, μαζί εκτοξεύτηκαν σαν θνησιγενή πυροτεχνήματα, μαζί φεύγουν σαν θλιβερά ελεεινές καρικατούρες του χυδαιότερου και φθηνότερου πολιτικαντισμού.Η πνευματική τους συγγένεια δεν μπορεί πειστικά να κρυφτεί πίσω από τη διαφορετική επωνυμία τους. Ο Καμμένος μπορεί να επιβεβαιώσει με μόνη του την ύπαρξή του την αλήθεια των γραφομένων.
ΣΥΡΙΖΑ, ο άγιος προστάτης των ναζί. ΤΩΝ ΝΑΖΙ! Ποιος θα περίμενε ότι ο Τσίπρας τελικά θα ήταν το μακρύ χέρι του Μιχαλολιάκου. Πραγματικά, από εδώ και πέρα, όταν ακούω Συριζαίους να χρησιμοποιούν τις λέξεις φασίστας και ακροδεξιός για τους κεντρώους αντιπάλους τους, θα είμαι τόσο σοκαρισμένος από την υποκρισία τους που δε θα ξέρω τι να κάνω. Προτάσεις και λύσεις καλοδεχούμενες.
Ειναι σαφές οτι ΧΑιτες και Συριζαιοι έχουν περισσότερα κοινά και λιγότερες διαφορές, με λίγα λόγια έχουν σαν βαση την ιδια μαγιά αλλά διαφοροποιούνται σε life style χαρακτηριστικά, κατα βάθος ειναι άνθρωποι που μετακινούνται διασπώνται και συσπειρώνονται ανάλογα με το ποιος προσφέρει το " λαϊκό πακέτο" καθε φορά . Ποιά εξάλλου είναι η διαφορά ανάμεσα σε ενα χρυσαυγίτη και ενα αυριανιστή του παλιού λαϊκίστικου ΠΑΣΟΚ που κατικοεδρευει στον σημερινό συριζα.Το γελοιοδεστερο ολων ειναι η άκρως υποκριτική στάση των συρζαιων που το παίζουν αντιφα και οσων τους ακολουθούν για τον ίδιο λόγο.
Όχι ρε φίλε, υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ένα χρυσαυγήτη και έναν Πασόκο (ή ότι άλλο δεν γουστάρεις και δικαίωμά σου). Μην αφήνουμε τις προσωπικές μας πολιτικές προτιμήσεις να μας κάνουν να τα ισοπεδώνουμε όλα. Και επίσης, πρέπει να σταματήσει να δαιμονοποίηση των πολιτικών αντιπάλων του καθενός. Γιατί όταν έρχεται η ώρα να βάλουμε κάποιον στην άκρη, όπως για παράδειγμα τη ΧΑ, τότε υπάρχει πρόβλημα, γιατί έχουμε εξαντλήσει τους λόγους λόγω της ακραίας ρητορικής μας. Σόρρυ αλλά ούτε ο Σύριζα ούτε το Πασόκ, ούτε η ΝΔ ούτε ο Πολάκης ούτε ο Παπαδημητρίου (ή όποιος άλλος δεν γουστάρει κάποιος feel free to add here), είναι στο ίδιο τσουβάλι με τη ΧΑ. Με τους μεν οφείλεις να συζητάς, η ΧΑ πρέπει απλά να εξαφανιστεί.
Αναφέρομαι στο βαθύ παλιό ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα στους αυριανιστες, αν δεν έχεις ιδέα περι τίνος πρόκειται ενα γκουγκλαρισμα για το τι πιστευαν πχ για τον Χατζιδάκι θα σε πείσει.
Ξέρω πολύ καλά την Αυριανή, έχω άλλοστε τα χρονάκια μου :) Επέτρεψέ μου όμως να επιμένω. Ακόμα και τον Κουρή που για εμένα θα έπρεπε να είναι στη φυλακή, Ναζί δεν τον λες
Τι τον λες? Τελικά έχει σημασία ο ακριβής προσδιορισμός της ιδιότητας ναζι, φασίστας? η χυδαιότητα της συμπεριφοράς δεν ταυτίζει τα άτομα μεταξύ τους?
Που χάθηκαν οι αριστεροι αντιφασιστες ρε παιδια; που ειναι η γραμματεια ισοτητας του συριζα για την αλλαγη του βιασμου; που είναι οι αγωνιστές της αριστεράς για τα δικαιώματα του εργαζομενου; που είναι οι αδιάφθοροι αυτοί που θα φέρουν το νέο, το προοδευτικο;;Πολύ πρόοδος από τα αριστερά και θα γίνουμε Καναδάς σε λίγο!!Και σκέψου πως δεν υπάρχει επιφανής αριστερός που δεν πέρασε από το ΣΥΡΙΖΑ τα 4 τελευταία χρόνια. Όλοι κυβέρνησαν και τώρα όλοι μαζί κάνουν το κορόιδο.Καλά που έχουμε κοκκαλη κουντουρα κλπ και κάποιος θα πάρει τη σκυτάλη για αλλά 50 χρόνια αγώνων.
Η κυβέρνηση που έχει εργαλειοποιήσει (απεχθάνομαι τη λέξη, γ@μησει εννοώ) για ποιο λόγο να μην διατηρεί στη ζωή τη ΧΑ με την ελπίδα να κόβονται ψηφαλάκια από τη ΝΔ;Επειδή την "καταγγέλλει"; Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστησε τη ΧΑ από το 2008 και μετά. Θα την κρατήσει στη ζωή με κάθε κόστος.Λύση για κόμματα σαν την ΧΑ είναι μόνο η απαγόρευσή τους να κατέβουν στις εκλογές, χώρια το ποινικό σκέλος.Όσοι άμεσα και σαφώς ασκούνε βία δεν έχουν θέση στη Βουλή ακόμα κι αν ο "σοφός λαός" τους θέλει εκεί.Τελεία και παύλα.
Οταν ο σοφός λαός όπως μάς γράφεις και εσύ τούς θέλει και τούς ψηφίζει θέλουνε δε θέλουνε ορισμένοι αυτά τα κόμματα εχουν θέση στη Βουλή καθώς είναι νομίμως εκλεγμένα απο τον Ελληνικό Λαό.Απαράδεκτο να συζητάμε για αποκλεισμό απο την Βουλή Εκλεγμένων κομμάτων άλλως καταλύουμε την Δημοκρατία.Η Δημοκρατία δέχεται ΟΛΟΥΣ αρέσουν δεν αρέσουν σε μερικούς αλλιώς δεν έχει νόημα να μιλάμε για Δημοκρατικές αξίες και Δημοκρατικό πολίτευμα.
Η Δημοκρατία έχει όρια αυτοπροστασίας. ΔΕΝ αποδέχεται τα πάντα.Έχει όσο γίνεται λιγότερες απαγορεύσεις αλλά έχει απαγορεύσεις. Δεν απαγορεύεις κόμμα ελαφρά τη καρδία αλλά όταν όλοι ξέρουν ότι αυτό το κόμμα μετέρχεται βίαιων μεθόδων το απαγορεύεις.Δεν περιμένεις καρτερικά τα τανκς.
Νομίζω αυτό σχετίζεται με ένα γνωστό παράδοξο, το παράδοξο της ανεκτικότητας (paradox of tolerance). Η φιλοσοφία πίσω αυτό λέει: δεν πρέπει οι "ανεκτικοί" (tolerant) άνθρωποι να ανέχονται τους "μη ανεκτικούς" (intolerant people). Και αυτό γιατί εάν η ανοχή ισχύει και γι αυτούς που δεν την συμμεριζονται, τότε σταδιακά οι ανεκτικοί θα εξαφανιστούν μαζί με την ανεκτικότητα. Το παράδοξο δηλαδή είναι ότι για να διατηρηθεί η ανεκτικότητα (ή η Δημοκρατία) χρειάζεται οι "ανεκτικοί" να μην ανέχονται τους μη ανεκτικούς, αυτούς δηλαδή που δεν συμμερίζονται την ανοχή και στην περίπτωση μας, την δημοκρατία. Βέβαια, υπάρχουν πολλοί που βλέπουν αυτό το παράδοξο ως ανοησία. Νομίζω ότι από ένα σημείο και μετά πρόκειται για την συζήτηση της ίδιας της έννοιας της δημοκρατίας.Δηλαδή τελικά: πώς μπορεί να συνεχίσει η Δημοκρατία εάν η φύση της προστατεύει ακομα και αυτούς που θελουν να την καταστρέψουν και εάν δεν τους προστατεύει, όντως, όπως λες, πώς μπορούμε να μιλάμε ακόμα για δημοκρατία, αφού η ελευθερία περιορίζεται σε ενα συγκεκριμένο πλαίσιο ιδεών;
@ TheRunawayΚαι πάντα μιλάμε για τιμωρία πράξεων. Όχι ιδεών.Δεν κυνηγάμε τους (ακρο)δεξιούς αλλά τους βίαιους. Δεν νομίζω ότι ένα κόμμα που αποδεδειγμένα διατάσσει βία έχει δικαίωμα να πολιτεύεται εντός δημοκρατικού πλαισίου.