σε , ,

14 απ’ τις φορές που η κυβέρνηση στοχοποίησε το «βοθροκάναλο» ΣΚΑΪ – με αποκορύφωμα το αυτορεζιλευτικό εμπάργκο

Οι «αρχιτσάτσοι», οι θεωρίες συνωμοσίας, κι οι απειλές στους δημοσιογράφους, είναι μόνο μερικά παραδείγματα απ’ την εμπρηστική ρητορική ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Το να κριτικάρει ένα κόμμα τηλεοπτικούς σταθμούς είναι θεμιτό. Οι πολιτικοί (όλων των αποχρώσεων) έχουν βρει έναν εύκολο τρόπο να συσπειρώνουν τη βάση τους: Οι επιθέσεις στα ΜΜΕ, όπως δείχνει και το παράδειγμα του Τραμπ και του Μπολσονάρο, απαξιώνουν εκ των προτέρων κάθε αρνητική κριτική, στιγματίζουν την ενημέρωση ως «πληρωμένη για να λέει ΠΑΝΤΑ ψέματα» και κάνουν τον πολιτικό να μοιάζει ισχυρός.

Δε πιστεύω πως οι πολιτικοί όντως θέλουν να πεθάνει κόσμος ή να μπαίνουν βόμβες. Χρησιμοποιούν αντι-ΜΜΕ ρητορική για πολιτικά οφέλη κι όχι για να εμπνεύσουν ή να καθοδηγήσουν εμπρηστικές ενέργειες. Η κυβέρνηση στοχοποιεί τον ΣΚΑΪ για να τον απαξιώσει, κι όχι για να τον καταστρέψει. Όμως, όπως λέει και ο ΣΚΑΪ στην ανακοίνωσή του, πρέπει όλοι να καταλάβουν (συμπεριλαμβανομένων και των δεξιών που μιλούν συχνά για ανατίναξη της ΕΡΤ!) πως τα λόγια έχουν σημασία.

»Ο ΣΚΑΙ δυστυχώς έχει στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Κυβερνητικά στελέχη και προπαγανδιστικοί μηχανισμοί κατέστησαν τον σταθμό μας στόχο. Μετά την σημερινή δραματική εξέλιξη οφείλουν να αντιληφθούν τη βαρύτητα και την πλήρη διάσταση των εμπρηστικών δηλώσεων τους».

1. Όταν ο ΣΚΑΪ αποκάλυψε (ορθώς όπως αποδείχτηκε) ότι θα γίνονταν καρατομήσεις των αρχηγών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έπειτα από τις φονικές πυρκαγιές, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε το εξής:

Screenshot 15 2

2. Παρότι γνώριζαν ότι ο ΣΚΑΪ δεν είχε πει ψέματα, ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε νέα ανακοίνωση (και το ανόητο εμπάργκο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα!)

Screenshot 16 3

3. Ο υφ. Υγείας Παύλος Πολάκης έχει κάνει μεγάλο αγώνα για να απαξιωθεί ο ΣΚΑΪ ως «επικεφαλής βοθροκάναλο της διαπλοκής»

Screenshot 5 10

4. Έχει επιτεθεί σε «αρχιτσάτσους» «δήθεν δημοσιογράφους» του:

Screenshot 6 8

5. Είχε πει πως έπρεπε να είχε δολοφονήσει δημοσιογράφο που του έκανε άβολες ερωτήσεις σε συνέντευξη τύπου: 

Screenshot 7 5

6. Πριν από μόλις δύο εβδομάδες κατηγόρησε τα κανάλια (ένα βασικά) που δίνουν βήμα στον πρώην πρόεδρο εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Screenshot 8 6

7. Ακόμα κι όταν ένας τραυματίας κατήγγειλε αυτά που έζησε, για τον κ. Πολάκη έφταιγαν τα ΜΜΕ («συμμορία εκτελεστών!» «καλοταϊσμένα παράσιτα») που έδειξαν την καταγγελία του. 

Screenshot 9 5

8. Το «Βρε ξεφτίλισμα της δημοσιογραφίας» ωχριά μπροστά στη φράση που σημείωσα με μπλε:

Screenshot 20

9. Δεν ξέρω πόσο πιο καθαρά θα μπορούσε να το είχε πει: «Έχουμε πόλεμο»

Screenshot 10 8

10. Φυσικά οι επιθέσεις δεν γίνονταν μόνο απ’ τον Πολάκη αλλά και απ’ το επίσημο κόμμα:

Screenshot 11 5

11. Από τις πιο ακραίες στιγμές του καλοκαιριού ήταν όταν ο συνεργάτης ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ραπίδης άφησε υπόνοιες ότι ο ΣΚΑΪ είχε βάλει τις φωτιές, πράγμα που φυσικά σύντομα αποδείχτηκε λανθασμένο:

Screenshot 13 3

12. Και ο Πολάκης φυσικά τα έβαζε πάντα με τον ΣΚΑΪ για τις φωτιές:

Screenshot 12 4 2 49

13. Φυσικά και ο Πάνος Καμμένος έχει δείξει απειλητικές διαθέσεις εναντίον του σταθμού και δημοσιογράφου του:

Screenshot 17 1

14. Και ενίσχυσε το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στο σταθμό, χαρακτηρίζοντάς τον «στάβλο»…

Screenshot 18 1

+BONUS:

Screenshot 28

6 Comments
παλαιότερα
νεότερα δημοφιλέστερα
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
tdiam
tdiam
5 χρόνια πριν

Εννοείται καταδίκη για την επίθεση. Εννοείται ότι ο γραφικότατος και επικίνδυνος για τη δημοκρατία Πολάκης πρέπει να διαπομπεύεται, αλλά ρε Άρη ας μη βγάζουμε και άγιο τον ΣΚΑΪ και ξαφνικά δικαιωμένο απέναντι στην κριτική που δέχεται. Με 8 στα 14 bullets σου να είναι του Πολάκη, άνετα βρίσκει κανείς 8 tweets του Πορτοσάλτε και άλλα 8 του Μπογδάνου που κάνουν οποιονδήποτε νοιάζεται για την υγιή δημοσιογραφία στην Ελλάδα να ντρέπεται. Ο ΣΚΑΪ καταπατά κατά συνήθεια κάθε κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Από τις κλεμμένες μεταδόσεις της ΕΡΤ, τις δηλώσεις για “σοβαρότερη Χρυσή Αυγή”, τα ψέματα όταν δεν κατέβαλλε ΤΑΠ, μέχρι τα γκάλοπ… Διαβάστε περισσότερα »

tdiam
tdiam
5 χρόνια πριν
Απάντηση σε  Άρης Δημοκίδης

Μαζί σου. Και καλά έκανες που ορμώμενος από την αφορμή ανέδειξες την απαράδεκτη στοχοποίηση του ΣΚΑΪ από την κυβέρνηση για πολιτικές επιδιώξεις, με κραυγαλέο παράδειγμα την πυρκαγιά. Ειδικά εφόσον αυτά τα σχόλια δεν έχουν πάρει την προσοχή που αρμόζει. Δεν μπορώ ωστόσο να συμφωνήσω με την ανάγνωση ότι τα σχόλια των κυβερνητικών με κάποιον τρόπο συνετέλεσαν στην επίθεση, είτε όπως το γράφεις εσύ ότι “πρέπει να καταλάβουν ότι τα λόγια έχουν σημασία”, είτε όπως λέει ο Πορτοσάλτε ότι “ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κτύπημα σε Μέσα Ενημέρωσης που ασκούν κριτική στην κυβέρνηση! Συμπτωματικά..”. Επαφές με τρομοκρατικές ομάδες εκ των ακροαριστερών (και κάθε πλευράς) δεν… Διαβάστε περισσότερα »

νερό
νερό
5 χρόνια πριν

Αυτό που κάνει ο ΣΚΑΙ που εμένα δε μου αρέσει καθόλου, είναι που παρουσιάζει όλες τις ειδήσεις σαν εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και επίσης οι δημοσιογράφοι του μιλούν με στόμφο και ειρωνία και πατρονάρουν τον τηλεθεατή. Σε πολλά πράγματα που μπορεί να έχουν δίκιο, το χάνουν με τον τρόπο τους. Ξέρετε τι; Δε θα με πείραζε να είναι ένα φιλονεοδημοκρατικό κανάλι αν τουλάχιστον παρουσίαζε τις ειδήσεις λίγο πιο αντικειμενικά και μετά ας είχε 200 talk show που να εκφέρουν άποψη. Ίσως νιώθω έτσι επειδή δεν ψηφίζω νέα δημοκρατία 🙂

Τα Μικροπράγματα στο inbox σου!