Ώστε γι' αυτό έγιναν όλα. Για να πάει η Καλομοίρα στο Τελ Αβίβ. Γι' αυτό οι νεκροί της ΕΡΤ. Η Κωνσταντοπούλου στα κάγκελα (γενικώς). Ο Παππάς και ο Βαρουφάκης στον περίβολο, φουσκωμένοι από περηφάνια.

 

Όλες οι στρατιές των τρολ στα σόσιαλ μίντια, αλλά και οι άνθρωποι που απλώς νοσταλγούσαν το κανάλι με το οποίο μεγάλωσαν, εδώ καταλήγουν: στο χαζό κοριτσάκι της πιο γλοιώδους ιδιωτικής τηλεόρασης, στην καρδιά των ριάλιτι. Την Καλομοίρα.

 

Γι' αυτό ήθελε τόσο διάπυρα, τόσο απελπισμένα να έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα.

 

Κι εντάξει, να το δεχτούμε ότι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα βασικά και κύρια: ούτε τα φασισταριά εξεδίωξε από την εξουσία (αντίθετα, τους έδωσε υπουργεία και φωνή). Ούτε τους αδύναμους προστάτεψε, διευρύνοντας το χάσμα ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς. Ούτε την εθνική περηφάνια αναστήλωσε, κάνοντας τις δουλοπρεπέστερες επικύψεις μπροστά σ' εκείνον που δήθεν θα αποκεφάλιζε.

 

Ας δεχτούμε ότι όλα αυτά ήταν καρπός της αυταπάτης του. Της προετοιμασμένης υποταγής του. 

 

Αλλά θα μπορούσε, τουλάχιστον, να μην είναι τόσο ταυτόσημος, τόσο απελπιστικά αφομοιωμένος ακόμα και από το αισθητικό κομμάτι των προηγούμενων. Που είναι δηλωμένα, συνειδητά, εμετικά φθηνούτσικοι.

 

Θα μπορούσε, εκεί που δεν θα υπήρχε, βρε αδελφέ, κάνα σημαντικό πολιτικό κόστος, να κάνει κάτι στοιχειωδώς αριστερό. Και δεν εννοώ αυτούς τους λεβεντομαλάκες με τα μούσια που νομίζουν ότι κάνουν ξαστεριά, ενώ στρώνουν τη χαλάουα στα τορνευτά τους πόδια, πετώντας σαν φλόκι την άσφαιρη συριζαϊκή ρητορική τους πάνω στην πιθηκίσια μπότα του Παντελίδη, κατάλληλη μόνο για αερόμπικς στην Κουμουνδούρου ― όλη αυτή την εντεχνίλα της φαντασιακής εξέγερσης που πάει πακέτο με τα τρολαρίσματα στα σόσιαλ, τα τσίπουρα με γλυκάνισο και τα likes για κοινωνικό σκοπό.

 

Εννοώ, αυτό που παραδοσιακά υπήρχε στο DNA της αριστεράς: λίγη αίσθηση του καλαισθητικού μέτρου.

 

Αντ' αυτού, θέλουν να στείλουν την Καλομοίρα! Στο Ισραήλ! Η ΕΡΤ των αριστερών!

 

Τι κατάντια!

 

Στην ακριβώς αντίθετη όχθη, ο «δεξιός» Χατζιδάκις είχε στείλει στη Eurovision ένα «αριστερό» τραγούδι καταγγελίας με την Κωχ. Βγήκε τελευταίο, αλλά δημιούργησε τεράστια συζήτηση και θόρυβο. Ήταν μια πράξη λαμπρή.

 

Τώρα που ο ποπ θεσμός παίρνει πολιτική τροπή λόγω Ισραήλ, η καθημαγμένη, πολλαπλώς βιασμένη και ρακένδυτη από κάθε αξιοπρέπεια ΕΡΤ θα μπορούσε να πάρει πίσω τα κρίματά της, αν δεν την διοικούσαν άνθρωποι απελέκητοι και  υποταγμένοι στον μισθό της προπαγάνδας τους...