Ένας γελοίος δήμαρχος. Ο Ψινάκης.

40

Πόσο γελοίος, πόσο ασύστολος, πόσο επικίνδυνος.

Ο δήμαρχος μιας περιοχής που θρηνεί δεκάδες δημότες, εμφανίζεται με χαριτόβρυτη άνεση, σχεδόν ανεμελιά (λυμένη γραβάτα και μαύρα γυαλιά, σαν να βγαίνει ντάγκλα απ΄τα μπουζούκια), να δηλώσει ότι κάηκε το σπίτι του.

«Ευτυχως- γιατί θα έλεγαν ότι έβαλα εγώ τη φωτιά!» συμπληρώνει με ένα γελάκι.

Θεωρεί ότι κάνει και χιούμορ, τέτοιες ώρες. Αλλά αποδεικνύεται την άλλη μέρα ότι ο κύριος δήμαρχος έχει κάνει κάτι πολύ χειρότερο: έχει πει ένα ελεεινό ψέμα, στους δημότες του και στο πανελλήνιο.

Φωτογραφίες δείχνουν ότι η βίλλα του, ένα τεράστιο κτίσμα πολλών τετραγωνικών, έχει μείνει εντελώς ανέπαφη. Κι ότι είπε ένα ψέμα, απλώς ανέντιμο: είτε γιατί μέσα στην τρέλα των μεγαλείων του νομίζει ότι ο κόσμος ακόμη και τώρα ασχολείται μαζί του· είτε για να καλύψει  με την πονοψυχία του κοινού την ανικανότητα και απραξία που επέδειξε στις κρίσιμες ώρες.

«Απαγορεύεται να κάνουμε κάτι εμείς… τέτοιες ώρες αναλαμβάνει το … τάδε… των έκτακτων αναγκών» συμπληρώνει (δεν ξέρει καν το όνομα του φορέα).

Όσο κι αν αντιμετωπίζεις τον Ψινάκη σαν μια ελαφρολαϊκή περσόνα που μπήκε στην πολιτική χρησιμοποιώντας ως γόητρο το επιθετικό αυτοκράζεσθαι, η ψεύτικη αυτή δήλωση σού προκαλεί ναυτία και αληθινή ντροπή.

Είναι αυτός δήμαρχος ενός δήμου με ανθρώπους που τρέχουν να σωθούν αλλόφρονες, με πτώματα παιδιών που πλέουν στη θάλασσα και δεκάδες ανθρώπους που απανθρακώνονται αγκαλιασμένοι;

Όχι βέβαια. Αυτός δεν είναι δήμαρχος. Δεν είναι καν σοβαρός πολίτης. Είναι ένας κωμωδός του lifestyle, ένας καραγκιόζης των κουτσομπολίστικων περιοδικών, που αν είχε ίχνος αυτοσεβασμού (sic) θα έπρεπε να παραιτηθεί ΤΩΡΑ.

Ψέματα λέει κι ο Τσίπρας. Και η (μακιαβελλική) Δούρου. Και λίγο-πολύ, όλοι σχεδόν οι Έλληνες πολιτικοί ― αυτός ο χαμηλός παρονομαστής της κοινωνίας. 


Αλλά τέτοιο ακραίο και εξοργιστικό ψέμα δεν τόλμησε να πει κανείς!

Ωστόσο, η κατάσταση μπάζει από παντού. Ο Ψινάκης ζει σε ένα έθνος που το φτύνουν και νομίζει ότι βρέχει· του σκίζουν τα μνημόνια και μετά πληρώνει φόρους βαρύτερους παρά ποτέ· του λένε κατάμουτρα ψέματα και μετά ξαναψηφίζει τους ψεύτες.

Ένα έθνος σαδομαζοχιστικό. Σαν περιοδικό του Κωστόπουλου που το εκδίδει ο Σύριζα.

Το πιθανότερο είναι ότι ο καιρός θα περάσει και οι ψηφοφόροι του θα τον ξαναβρούν χαριτωμένο. Θα πουν «τι ωραία που τα λέει ο μπαγάσας», έτσι όπως διασκέδαζαν με τον Σταύρο Παράβα στο ρόλο του Φίφη.

Μόνο που ο Φίφης ήταν κωμωδία στο σινεμά. Ενώ εδώ μιλάμε για μια τραγωδία της πραγματικότητας.

Στήλες
40

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

20 σχόλια
Κι ο Φίφης τραγωδία ήταν.Παρωδία του ομοφυλόφιλου ως τζουτζέ για να γελούν οι ευυπόληπτοι πολίτες, ένα κάλεσμα για κράξιμο ― γι αυτό δηλαδή που τώρα ονομάστηκε bullying και παριστάνουμε πως μας τρομάζει ενώ κατέστρεφε από τότε τις ζωές όσων τύχαινε να διαφέρουν.
Κάποιοι τον ψήφισαν όμως... Δεν ήξεραν ποιος είναι; Δεν είναι εγκάθετος Δήμαρχος. Νόμιμα εκλεγμένος είναι. Αφού ψηφίζουν(με) τέτοια ...μη πω.. Τώρα είναι αργά. Κάηκαν τόσα παιδάκια και χαθηκαν τοσα χαμογελα επειδή όλοι αυτοί χτενίζονται. Μηνύσεις και φυλακη από τους δημότες εάν θέλουν να είναι σωστοί. Τίποτε άλλο. Η πυροσβεστική Υπηρεσία έχει καταγγείλει ότι δεν υπάρχει σε όλη την περιοχή κολώνα πυρόσβεσης (εννοώ αυτό το κόκκινο πράγμα όπου τοποθετούν σωλήνες για να αντλήσουν νερο), με αποτέλεσμα τα πυροσβεστικά να ξεμένουν από νερό και να αναγκάζονται να επιστρέψουν στη βάση για να ανεφοδιαστουν. Αυτός μας λέει για τα δέντρα του σπιτιού του που κάηκαν τη στιγμη που κάηκαν ζωντανά αθώα 13χρονα και 9χρονα λόγω άπειρων παραλείψεων. Δεν.
Είναι ξεκαθάρο οτι ο Ήλιας είναι ντίρλα.. Τον πήραν στο ξαφνικό εκεί που τα σπαγε και του ειπαν έλα καίγεται ο τόπος. Ξεκάθαρα ούτε ο ίδιος συνειδητοποιει τι γίνεται και τι λέει. Ώραια ναι τον κράξαμε και αυτόν να βγαλουμε το άχτι μας. Με τους εαυτούς μας όμως τι γίνεται???Ξεχνάμε πως ΕΜΕΙΣ ψηφιζουμε ?Βαρέθηκα ειλικρινα το λαικό δικαστηριο που στηνεται σε καθε τετοιο τραγικο γεγονος.. Μεταθεση ευθυνων προς καθε κατευθυνση.. Αν ειμασταν συνειδητοποιημενοι πολιτες θα ειχαμε και το αναλογο κρατος. Εγω αυτο εχω να πω.
Ωραία, κάντε ένα τώρα και για τον Μπουτάρη. Αλλά τι λέω σιγά μην κάνετε ένα τέτοιο άρθρο παρά μόνο αν είναι να του πλέξετε το εγκώμιο ή βάλετε ένα σχόλιο που να είναι εναντίον του. Απλά για να το δει ο αρθρογράφος το κάνω το σχόλιο...https://www.youtube.com/watch?v=lA6nLwugLlk
Δείγμα δημάρχου πρός αποφυγή. Το άτομο είναι ότι πιό ανίκανο γέννησε η φύση σε ζητήματα που αφορούν τα κοινά. Ενδιαφέρεται ΜΟΝΟ για τον εαυτό του και για αυτοπροβολή γενικότερα. Άλλο ικανότητες ως μάνατζερ καλλιτεχνών, και άλλο δήμαρχος, όπου απέδειξε πόσο ανίκανος είναι.Με μαύρα γυαλιά μέσα στη νύχτα, όχι καμμένο άνθρωπο δεν θα έβλεπε, αλλά ούτε κάν ολόκληρο διώροφο σπίτι. Θα στούκαρε πάνω του σα χάπατο. Τριγύριζε -φώς φανάρι-, στο σημείο που ήταν συγκεντρωμένα τα τηλεοπτικά συνεργεία, με την ελπίδα να τον δούν και να ζητήσουν να του κάνουν ερωτήσεις. Μόλις κατάλαβε ότι το συνεργείο του ALPHA τον είδε και κινήθηκε πρός το μέρος του, έκανε πως πήγαινε δήθεν να "προσφέρει έργο" και πως τον αιφνιδίασαν. Δύο φορές επαναλαμβάνει "συγνώμη για τοοοο..." εννοώντας την δήθεν "στραπατσαρισμένη" του εμφάνιση, που στην πραγματικότητα -μέσα σε καμμένο Κρανίου τόπο- αυτός δεν έχει ούτε ίχνος στάχτης πάνω του. Απορώ πώς δεν τον περίλαβαν στις κλωτσιές οι δημότες του, να πάθει ότι και ο Μπουτάρης μπάς και καταλάβει ότι δεν μπορείς να κοροϊδεύεις και να λοιδορείς πονεμένες ψυχές, όσο ξεφτίλας και να ΄σαι. Αυτοί που τον ψήφισαν, έχουν αυτόν ακριβώς που τους αξίζει. Οι υπόλοιποι τι φταίνε όμως;
Εσένα αρθρογραφεί, κι εσενα σχολιαστή με το χερι στην καρδιά πες μου αν ειχε καει ο περίγυρος του σπιτιού σου θα έλεγες οτι κάηκε το σπιτι σου η οχι; ΑΣΕ μην απαντας ξέρω, τώρα δε μιλαμε για σένα
Επιεικώς γελοιοδέστατος. Ο κύριος προσβάλλει τη νοημοσύνη όλων μας. Προφανώς δεν συνειδητοποιεί - όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών της χώρας - ότι θέσεις ευθύνης συνεπάγονται όντως ευθύνη και σκληρή δουλειά και δεν είναι απλώς ένα παιχνίδι για πάλαι ποτέ τηλεοπτικές και εν γένει κοσμικές περσόνες. Ελπίζω πραγματικά να μη μείνει ατιμώρητος για την ανευθυνότητα που επέδειξε.
Μας ενοχλεί που δεν κάηκε-όχι καταστράφηκε- όλο γιατί δεν είχε πεύκα η αυλή και ήταν μάλλον νόμιμο;Μας ενοχλεί που είχε πιθανόν ειδικό επίχρισμα για πυροσπροστασία;Μας ενοχλεί που ο Δήμαρχος που είναι για να μαζεύει τα σκουπίδια, να καθαρίζει τα φρεάτια, να κόβει χόρτα, να ελέγχει τα τραπεζοκαθισματα και τις αυθαίρετες κατασκευές δεν έσβησε αυτή τη φωτιά;Μας ενοχλεί που ο δήμος που δεν έχει δομές δεν έκανε εκκένωση;Μας ενοχλεί το χιούμορ το Βράδυ εκείνο που είχαμε ένα νεκρό;Εμένα με ενοχλεί η συνέντευξη του υπουργού προστασίας; του πολίτη, αρχηγού πυροσβεστικής και κυβερνητικού εκπρόσωπου που δεν βρήκαν καμία ευθύνη σε αυτούς.
Είναι λίγο ακαλαίσθητο να προφητεύει κανείς μετά τον Χριστό.Πάλι καλά που δεν περπάτησε το ΛΑΟΣ γιατί θα βλέπαμε τον Ανατολάκη υπουργό... Αλλά έχουμε ήδη δει τη Σεληνη-αγαπαει-Χοχο και την κα Τζακρη. Δόξα τω θεώ που δεν έχει πάρει φωτιά ο Βολος. Ο χαβαλες δεν είναι χωρίς κόστος στη ζωή.
Δεν έχει την αίσθηση της πραγματικότητας ο άνθρωπος καθώς τόσες δεκαετίες ζούσε και ζει σε έναν κόσμο λαμπερό και φωτεινό, αλλά πρώτη φορά στην ζωή του είδε μία άλλη 'φωτεινότητα', που καίει και αφαιρεί ψυχές.Όταν ξυπνήσει από το όμορφο όνειρο του lifestyle ίσως νιώσει, αν και προσωπικά αμφιβάλω διότι τέτοιοι ανθρώποι σαν τον Ψινάκη που έχουν τα μέσα και τα λεφτά ξέρουν να καταπολεμούν με πολλούς 'τρόπους' τις ενοχές και τις τύψεις.
Ψι Άκης δήμαρχος.. Το κιτς σε όλο του το μεγαλείο.. Ένα παρακμιακό ειδος!Αυτο όμως που είναι εξοργιστικο είναι η εμφανέστατη και παντελής έλλειψη ευαισθησίας στις συνεντεύξεις του!!!!! Πρέπει να έχουμε τύψεις που καιγόμαστε που πνιγομαστε και και του χαλάμε τις διακοπές και τις... εμετικές φιέστες του! Δεν θέλω να πιστέψω ότι είμαστε αυτό που ψηφίζουμε.....
Υπερβολές, όταν έχει καεί ο περίγυρος των κύριων χώρων κατοικίας μπορεί να πει και μια κουβέντα παραπάνω σε τέτοιες στιγμές όπως ότι κάηκε το σπίτι του. Ο δήμος έπρεπε να έχει έτοιμο οργανωμένο σχέδιο εκκένωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς εδώ και 20 χρόνια και κάθε χρόνο απλά να δέχεται βελτιώσεις ανεξαρτήτως δημοτικής αρχής. Έχοντας δουλέψει σε δήμο με δασικές εκτάσεις που έχει καεί δύο φορές το 2015 - 2017 σας γράφω πως ο δήμαρχος παρακαλούσε και ακόμα παρακαλάει για ανάλογο σχέδιο και όλοι (υπάλληλοι τεχνικής υπηρεσίας, πυροσβεστική, τροχαία, γραμματεία πολιτικής προστασίας, υπουργείο περιβάλλοντος, περιφέρεια κλπ) του απαντούν πως δεν είμαστε αρμόδιοι ή δεν έχουμε τις γνώσεις να το συντάξουμε ! Θα φταίει και αυτός δήμαρχος αύριο ;Την ευθύνη κατα τη γνώμη μου την έχει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αυτός είναι ο λόγος που ιδρύθηκε και αυτή πρέπει να αναλάβει τον κεντρικό σχεδιασμό σε όλη τη χώρα και τον συντονισμό των επι μέρους υπηρεσιών.
Το σχόλιο σου είναι όαση λογικής μέσα σε έναν (δικαίως) εξαγριωμένο όχλο που ζητάει επειγόντως κομμένα κεφάλια. Μόνο που ζητάει τα κεφάλια των λάθος ανθρώπων.Τον Ψινάκη τον ξέρω μόνο από ασαφείς περιγραφές τρίτων. Ούτε θέλω ούτε μπορώ να τον κρίνω. Αλλά μπορώ να επιβεβαιώσω αυτό που γράφεις: _Κανένας_ Δήμος δεν έχει τις υποδομές για να συντάξει τέτοια σχέδια, όσο και να θέλει ο (οποιοσδήποτε) δήμαρχος.Σαφώς και πρέπει να πάρουμε στο κυνήγι τους ενόχους. Αλλά αυτούς που πραγματικά φταίνε, όχι όποιον βρούμε σαν εύκολο στόχο.Πιστεύω ότι πετροβολούν τον συγκεκριμένο επειδή τυχαίνει να είναι διάσημη γκλάμουρ περσόνα.Π.χ. τον κράζουν για το πουκάμισο του και την γραβάτα του, λες και αυτό έχει σχέση με την διαχείριση της καταστροφής. Η δούρου που μετά την Μάνδρα έβγαινε με στολή καλόγριας τι ήταν;
Ξεχνάτε όμως την αφορμή για την οποία γράφτηκε το άρθρο: Ο ΦΑΙΔΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ, σε μια τετοια ώρα. Αυτό λέει το άρθρο. Πόσο μικρός και γελοίος θα πρέπει να είσαι, ώστε τέτοιες ώρες να συμπεριφέρεσαι έτσι... Δήμαρχος είσαι κύριε, δεν είσαι καμμιά ξανθιά σε μεσημεριανάδικο...
Το κράξιμο για την γραβάτα, για όσους δεν κατάλαβαν, έχει να κάνει με την εξώφθαλμη αναισθησία του να έχει καεί το σύμπαν κι εσύ να ασχολείσαι χαριτολογώντας με την εμφάνισή σου λες και δίνεις συνέντευξη στην Μενεγάκη ένα ωραίο και χαρωπό μεσημεράκι. Έλεος δηλαδή...
@SYSTEMA + @Ramon Ramone: πρέπει κάποτε να διαχωρίσουμε τα πρόσωπα από τους θεσμούς.Είναι εις βάρος μας να εμπλέκουμε τα προσωπικά μας αισθητικά / πολιτιστικά κριτήρια με τις λειτουργίες των θεσμών. Μας εμποδίζει από το να δούμε καθαρά.Ο Ψινάκης σαν πρόσωπο μπορεί να είναι αντιπαθέστατος (και σε εμένα). Σαν θεσμος - δηλαδή σαν δήμαρχος - ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να έχει σχέδιο διάσωσης / εκκένωσης. Επειδή οι αρμόδιοι είναι άλλοι θεσμοί.Αυτό είπε ο @LANTUS, αυτό επιβεβαίωσα και εγώ.Ακόμα και το ότι είπε ψέμματα για το σπίτι του είναι λάθος του συγκεκριμένου προσώπου, όχι του θεσμού. Είναι καταστροφικό (για την δική μας κριτική ματιά) το να μπερδεύουμε τα ελαττώματα ενός προσώπου (το ότι λέει ψέμματα) με την έλειψη σχεδίου που οδήγησε στον θάνατο τόσων ανθρώπων.
Ευχαριστούμε για το σχόλιο Lantus. Κανονικά στο λύκειο θα έπρεπε να υπάρχει ένα αναλυτικό μάθημα να μαθαίνουμε επί της ουσίας για τον καταμερισμό υποχρεώσεων, δυνατοτήτων, δικαιωμάτων των πολιτικών, πολιτών και ατόμων σε θέση ευθύνης. Υποτίθεται βέβαια ότι αυτά τα μαθαίνουμε λίγο πολύ κατά τη διάρκεια της φοίτησής μας αλλά μόνο κάτι θολά πράγματα και διάσπαρτα μας δίδασκαν.
LANTUS και Harlan, με όλο τον σεβασμό, νομίζω ότι κάνετε και οι δύο λάθος και είστε ξεκάθαρα - πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται - εκτός θέματος. Ο Ψινάκης είναι όλα όσα του καταλογίζει η αρθρογράφος. Και το άρθρο δεν εστιάζει στο αν ο Ψινάκης έχει ή όχι την δικαιοδοσία να κάνει την τάδε ή την δείνα ενέργεια ως δήμαρχος. Εστιάζει στην προσωπικότητα και - κυρίως - στην συμπεριφορά του στις κρίσιμες εκείνες στιγμές. Και, συγνώμη, αλλά όταν δημότες σου έχουν χάσει την ζωή τους, τις περιουσίες τους, τις προσπάθειες, τους κόπους και τις αναμνήσεις μιας ζωής και τους δικούς τους ανθρώπους, δεν μπορείς να πεις καμία απολύτως κουβέντα παραπάνω. Καμία απολύτως. Δεν βάζεις τον εαυτό σου στην ίδια μοίρα επειδή κάηκε ο φράχτης σου και οι σεζ-λονγκ δίπλα από την πισίνα. Πέρα από την φαιδρότητα που χαρακτηρίζει τον ίδιο (ή έστω την περσόνα που πουλάει), ο Ψινάκης αποδείχτηκε εξώφθαλμα ψεύτης και - κυρίως - αναίσθητος. Για να μην τρελαθούμε και τελείως δηλαδή. Και για να ξέρουμε τι λέμε. Και τί διαβάζουμε. Σόρρυ που θα το ξαναπώ, αλλά, ειλικρινά, έλεος...
Κάποια στιγμή τον βρίσκει μέσα στην νύχτα ο δημοσιογράφος και τον πλευρίζει για δηλώσεις. "Συγνώμη για την εμφάνιση" λέει χαριτολογώντας ο γελοίος, επειδή η γραβάτα του είναι λυμένη και επιμελώς ριγμένη γύρω από τον ανοιχτό γιακά του λευκού πουκαμίσου. "Συγνώμη για την εμφάνιση". Με χαμόγελο...
Σε αυτό ας απαντήσουν όσοι τον ψήφισαν, δεν ήταν για όλους ηρωϊκός.Γιατί, άλλο τα ριάλιτι και να μανατζιριλίκια καλλιτεχνών, άλλο τα νυχτερινά γλέντια και άλλο η Δημαρχία.Όσοι τον ψήφισαν λοιπόν, ας απολογηθούν για τα καμένα παιδιά.
Επειδή έχω κόψει την ελληνική τηλεόραση εδώ και 15 χρόνια (όπως και αρκετοί γνωστοί μου), δεν μας δίνεις και κανένα όνομα δημοσιογράφων, παρουσιαστών κλπ που έλεγαν παρόμοιες μπούρδες; Οσους λένε παρόμοια μαραγαριτάρια, δεν πρέπει να τους τρώει η λήθη.
@Mαύρος ΓάτοςΕυκαιρία λοιπόν να ξαναβιώσεις την ομορφιά και γοητεία της Ελληνικής τηλεόρασης και του διαδικτύου βεβαίως βεβαίως.... θα βρεις τις απαντήσεις μόνος σου. Αυτό για αρχήhttp://www.thetoc.gr/politiki/article/ilias-psinakis-i-ekpliksi-ston-dimo-marathwnahttp://www.in.gr/2014/08/29/greece/psinakis-bgika-dimarxos-marathwna-alla-egw-eimai-manatzer/