Το γεγονός ότι o τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής δεν αποτελεί είδηση. Το έχει δηλώσει. Σε τηλεοπτικές εκπομπές όπου οι παρουσιαστές παριστάνουν τους θιγμένους όταν δηλώνει on prime time tv ότι οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής «αγαπούν την πατρίδα περισσότερο. Γιατί πολεμούν γι’ αυτό. Γιατί τους έχουν φυλακίσει γι’ αυτό χωρίς δίκη» και ότι φυσικά «επιβάλλεται να τους ξαναψηφίσει, είναι υποχρέωσή του».

 

Στις εμφανίσεις του γίνεται πολύ συχνά χρυσαυγίτικη μάζωξη, στην ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής αναρτώνται οι δηλώσεις του με μεγάλη υπερηφάνεια.

 

Όλοι, νομίζω, είδαμε τα βίντεο του περασμένου Γενάρη, όπου ένα βράδυ στο συγκεκριμένο κέντρο ο τραγουδιστής δηλώνει, ανάμεσα σε άλλα, «εγώ είμαι πάντα με αυτούς που κάνουν αντίσταση, αν αυτούς τους λένε Χρυσή Αυγή, τότε είμαι Χρυσή Αυγή».

 

Κι αν υποθέσουμε πως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων που δεν θεωρεί πως πρέπει να έχει ισχυρή άποψη γι' αυτά τα θέματα ή να επεμβαίνει στα πιστεύω ενός καλλιτέχνη (αστεία υπόθεση, βέβαια, μια και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όταν ο καλλιτέχνης έχει κάνει τη Χρυσή Αυγή βασικό κομμάτι της επικοινωνίας του), οι υπόλοιποι καλλιτέχνες αυτής της εταιρείας δεν ενοχλούνται;

 

Είπε, επίσης, ενώ έπεφτε πίσω του το βίντεο με τη δολοφονία του Σολωμού, πως αν αυτός ο άνθρωπος ζούσε σήμερα θα ήταν οπαδός της Χρυσής Αυγής.

 

Για πολλούς από εμάς ο τραγουδιστής αυτός δεν υπάρχει πια. Τόσο εμείς όσο και αυτός έχουμε κάνει τα κουμάντα μας και έχουμε αποφασίσει εδώ και καιρό εμείς πως δεν θέλουμε να ακούμε χρυσαυγίτες τραγουδιστές και αυτός δεν έχει πρόβλημα που τον έχουμε κόψει. Προφανώς και υπάρχει μια μεγαλύτερη αγορά ακροατών και θαυμαστών γι’ αυτόν, τη μουσική του και τις ιδέες του.

 

Για όλους εμάς που τον έχουμε ξεχάσει, βέβαια, δεν θα περνούσε από το μυαλό μας ότι ο κύριος Σφακιανάκης εκπροσωπείται κανονικότατα ακόμα από μια mainstream δυναμική ελληνική δισκογραφική εταιρεία. Ο λόγος για την Panik Records, φυσικά, η οποία ανακοίνωσε με πολλή χαρά στα social media ότι στις 14 Απριλίου κυκλοφορεί ο νέος δίσκος του Νότη Σφακιανάκη. Ωραίο πολύ το λεκτικό στην ανάρτηση:

 

 

 

Πώς, άραγε, παίρνεις μια απόφαση να προχωρήσεις στην εκπροσώπηση ενός καλλιτέχνη που είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής; Να σου έχει ξεφύγει αποκλείεται. Να μην έχεις μετρήσει από πολλές μεριές αν σε συμφέρει οικονομικά αυτή η κίνηση επίσης μου φαίνεται αδύνατον. Εξάλλου, όπως όλα δείχνουν, μια χαρά τα γεμίζει τα μαγαζιά ο Νότης ακόμα. Άρα, το ξέρεις και θεωρείς πως δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι γι’ αυτό.

 

Κι αν υποθέσουμε πως υπάρχει μια μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων που δεν θεωρεί πως πρέπει να έχει ισχυρή άποψη γι’ αυτά τα θέματα ή να επεμβαίνει στα πιστεύω ενός καλλιτέχνη (αστεία υπόθεση, βέβαια, μια και τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όταν ο καλλιτέχνης έχει κάνει τη Χρυσή Αυγή βασικό κομμάτι της επικοινωνίας του), οι υπόλοιποι καλλιτέχνες αυτής της εταιρείας δεν ενοχλούνται; Αναφέρω μερικά ονόματα: Άννα Βίσση, Mέλισσες, Πάολα, Στέλιος Ρόκκος, Ελένη Φουρέιρα, Demy, Καίτη Γαρμπή και πολλοί ακόμη. Σας νοιάζει που το όνομά σας είναι δίπλα στο όνομα ενός οπαδού της Χρυσής Αυγής; Που η εταιρεία που σας εκπροσωπεί στηρίζει έναν οπαδό της Χρυσής Αυγής;

 

Κάτι μου λέει πως η μόνη απάντηση που θα πάρω είναι το διάσημο «business as usual», όμως δεν είναι και δεν πρέπει να είναι έτσι.

 

ΥΓ.: Πολλές οι ειρωνείες για τους καλλιτέχνες που παίρνουν δημόσια θέση εναντίον της Χρυσής Αυγής (βλέπε Νατάσσα Μποφίλιου). Όμως, όπως όλοι διαπιστώνουμε, η σιωπή των υπολοίπων είναι το πρόβλημα και όχι το αντίθετο.