Ο Καμμένος φεύγει, ο Θεοδωράκης έρχεται

Ο Καμμένος φεύγει, ο Θεοδωράκης έρχεται Facebook Twitter
29

Εδώ και τρία χρόνια που συγκυβερνούν ο Τσίπρας με τον Καμμένο, είχαν δει πάρα πολλά δημοσιεύματα να μιλούν για ρήξη στη σχέση τους. Ποτέ όμως ως τώρα δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον Πάνο Καμμένο ως βαρίδι έχουν πληθύνει και προέρχονται κυρίως από κυβερνητικές πηγές και φιλικά μέσα.

Την ίδια ώρα, κυβερνητικά στελέχη που μέχρι πρότινος κατάπιναν την κάμηλο σχετικά με τον Πάνο Καμμένο, σήμερα επιχειρούν να διυλίσουν τον κώνωπα.

Ενώ δεν είχαν εκδηλώσει καμία ενόχληση όταν έλεγε ακρότητες, όπως αυτά με τους τζιχαντιστές που θα γέμιζαν την Ευρώπη, τώρα κατακρίνουν τη δήλωση που έκανε περί ομηρίας από την Τουρκία, κάτι που ισχύει και επισημαίνεται από πλήθος αναλυτών.

Όλα αυτά φυσικά δεν συμβαίνουν τυχαία, όπως δεν ήταν τυχαία και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, η οποία ειπώθηκε ότι έγινε για να συζητήσουν την πρόταση που είχε κάνει προ πολλού για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας. Μια πρόταση για την οποία το Μαξίμου δεν είχε δείξει το παραμικρό ενδιαφέρον τότε.

 

Κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού ανταποκρίνεται στην προσέγγιση, παρ' ότι όλοι θυμούνται πως τα προηγούμενα χρόνια είχε δεχθεί αναρίθμητες ύβρεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κομματικά ΜΜΕ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Η συνάντηση αυτή έγινε και για να ενοχλήσει τον Π. Καμμένο και για να στείλει μηνύματα. Αλλά κυρίως έγινε γιατί εδώ και λίγο καιρό υπάρχει ένα σχέδιο προσέγγισης του Σταύρου Θεοδωράκη από το Μέγαρο Μαξίμου.

 

Κυβερνητικές πηγές ισχυρίζονται ότι ο επικεφαλής του Ποταμιού ανταποκρίνεται στην προσέγγιση, παρ' ότι όλοι θυμούνται πως τα προηγούμενα χρόνια είχε δεχθεί αναρίθμητες ύβρεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και κομματικά ΜΜΕ.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι ο Στ. Θεοδωράκης το έχει συζητήσει αυτό, αλλά από το περιβάλλον του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι το βλέπει θετικά και το συζητάει. Το τι θα κάνει με το Κίνημα Αλλαγής σε περίπτωση που το φλερτ με τον Τσίπρα προχωρήσει, είναι άγνωστο για την ώρα.

Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα εστιάζει πλέον στην επόμενη μέρα. Στόχος του είναι να ηγηθεί της κεντροαριστεράς και ιδανικά θα ήθελε το κόμμα του να απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ και το νέο σχήμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται, χωρίς όμως στελέχη όπως οι Βενιζέλος και Λοβέρδος.

Στις επόμενες εκλογές, που συζητούν να γίνουν τον Οκτώβριο, πριν εφαρμοστούν τα νέα μέτρα που έχουν ψηφίσει -γιατί είναι βέβαιο ότι θα έχουν μεγάλο πολιτικό κόστος-, η βασική επιδίωξη είναι να μην πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ.

Ελπίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση κι έτσι να πάνε ξανά σε εκλογές με απλή αναλογική. Αυτό το σενάριο τους κρατάει μέσα στο παιχνίδι και εκτιμούν ότι είναι αρκετά πιθανό να βρεθούν ξανά στην κυβέρνηση, με μια ευρύτερη κυβερνητική συμμαχία.

Για να ηγηθεί όμως της κεντροαριστεράς, όπως επιθυμεί ο Αλέξης Τσίπρας, θα πρέπει να χτίσει το ανάλογο προφίλ. Κι εδώ ακριβώς είναι που ο Καμμένος αποτελεί εμπόδιο στα σχέδιά του. Οι ΑΝΕΛ, ειδικά αν δεν ξαναμπούν στη Βουλή όπως είναι πιθανό, αλλά ακόμα και αν μπουν, δεν θα είναι πλέον άλλο χρήσιμοι ειδικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Κάπου εδώ λοιπόν τελειώνει η χρησιμότητα τους. Στο εξής σκοπεύουν να προσεγγίζουν περισσότερο αυτούς που αρκετά στελέχη τους χαρακτηρίζουν «φυσικούς τους συμμάχους».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να δούμε κάποιους από τους ΑΝΕΛ να διασώζονται και να συνεχίζουν την πορεία μαζί τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν προσεγγίσει ήδη για αυτό την Ελενα Κουντουρά και τον Θάνο Παπαχριστόπουλο.

Πέρα από αυτούς τους λόγους, για την αποστασιοποίηση από τον Καμμένο φαίνεται ότι υπάρχει κι άλλος ένας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τις πιέσεις ξένων παραγόντων που ενδιαφέρονται ταυτόχρονα να αποδυναμώσουν τη ρωσική επιρροή στην Ελλάδα, και αυτό περιλαμβάνει και τον Ιβάν Σαββίδη. Οι πιέσεις αυτές υπήρχαν και παλιότερα, σε πιο χαλαρή μορφή, αλλά η κυβέρνηση αδιαφορούσε.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι παραινέσεις αυτές επανήλθαν και αυτή τη φορά η κυβέρνηση, για κάποιο λόγο που δεν είναι γνωστός, είναι πιο δεκτική.

Το συμβάν με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ που εισέβαλε στο γήπεδο με το όπλο στη θήκη και σε δημόσια θέα, από τη μία έφερε την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση, αλλά από την άλλη τη διευκόλυνε για να πάρει τις αποστάσεις της. Αυτό φαίνεται ότι το κατάλαβε ο Ι. Σαββίδης, όπως αντίστοιχα, πλέον, το έχει καταλάβει και ο Πάνος Καμμένος.

Ο τελευταίος μάλιστα, δεν αποκλείεται να θυσιαστεί από την κυβέρνηση, αν τα πράγματα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία, δεν πάνε καλά.

Σε αυτή την περίπτωση το σενάριο λέει ότι θα του χρεώσουν όλη την ευθύνη για όσα έγιναν και κυρίως για όσα δεν έγιναν ώστε να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη.

Στήλες
29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Καμμένος στη Liberation: H Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία

Πολιτική / Καμμένος στη Liberation: H Ελλάδα είναι πολύ κοντά σε θανατηφόρο ατύχημα με την Τουρκία

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παραχώρησε συνέντευξη στη γαλλική εφημερίδα και μιλά για την πίεση που ασκεί η Τουρκία στην Ελλάδα αλλά και τις παραβιάσεις που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τον τελευταίο χρόνο
Την άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ζητά το Ποτάμι

Πολιτική / Την άμεση σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας ζητά το Ποτάμι

Με επιστολή του, ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης ζητά από τον πρόεδρο της Βουλής τη συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου για τη σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας, την οποία έχει καταθέσει το Ποτάμι από τον Δεκέμβριο του 2016

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

12 σχόλια
ααα τι ωραιααα... την ωρα και την στιγμη που ψηφισα ποταμι... το προβλημα δεν ειναι ο καμενος. το προβλημα ειναι που δεν ξαποστελνουμε καπου αλλου τους 8 τουρκους του πραξικοπηματος. να ζητησουν αλλου πολιτικο ασυλο, αρκετα τους ''φλοξενησαμε''! τι δεν καταλαβαινουν οι κυβερνωντες;;; αυτοι μπορει να ηρθαν και επιτηδες εδω, για να δημιουργηθει θεμα. τα καημενα τα στρατιωτακια που ξεροσταλιαζουν στη φυλακη γιατι δεν τα λυπουνται οι μη πω πολιτικαντηδες;;; το οτι οι τουρκοι το πανε φιρι φιρι δεν φταιει ο καμενος. αυτος ειναι απλα αχρηστος. ξυπνατε! ο τσιπρας ειναι ανικανος ενω ο ερντογαν ανηθικος ψυχακιας. εκρηκτικος συνδυασμος ε;;; τα πραγματα ειναι επικινδυνα.
ειναι αυτο που η Τασια ελεγφε "δωστε διαβατηρια στους μεταναστες να πανε οπου θελουν"αφου λοιπον περασαν εκατονταδαες χιλιαδες προσφυγες ΚΑΙ μεταναστες απο την Ελλαδα το 2015, εκει που υπαρχει πραγματικα προβλημα η Τασια κωλυεται - αποδεικνυοντας την απυθμενη υποκρισια τους.
Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες που δίνουν οι κυβερνητικές πηγές. Ωστόσο έχετε επικοινωνήσει με την πλευρά του κ.Θεοδωράκη να δείτε τι έχει να πει γι αυτό; Δεν θα ήταν πιο ολοκληρωμένο και το ρεπορτάζ με αυτό τον τρόπο;
Διακρινω μεγαλη τσαντιλα με τα άρθα της κ. Σιουτη. Αρα κατι πρεπει να κανει σωστά και αδεσμευτα. Συγχαρητηρια, δεν ειναι ολοι οι δημοσιογραφοι φερεφωνα και χειροκροτητες.
Η κα Σιούτη καταγράφει πραγματικά περιστατικά. Η δημοσιογραφία και η αρχαιολογία είναι οι πρώτες ύλες της ιστοριογραφίας. Η κα Σιούτη παρέχει καλές πρώτες ύλες στους ιστορικούς του μέλλοντος.Είμαι σίγουρος ότι αν περισσότεροι γράφαν σαν την κα Σιούτη θα μπορούσα να διαφωνώ μαζί σου για την ουσία των πραγμάτων και όχι για τα αυτονόητα, για τα οποία δεν είναι λογικό να διαφωνούμε.Αν υπήρχε παντού η λογική της κας Σιούτη θα μπορούσαμε να συζητάμε για το ποιο θα ήταν το καλύτερο μέλλον της χώρας και δεν θα διαφωνούσαμε για το αν τώρα έξω έχουμε νύχτα ή μέρα, όπως συμβαίνει με την άμεση ευθύνη των ΜΜΕ τα τελευταία 10 χρόνια.
Όποιος προκαλεί - κατ' εσάς βέβαια - "τσαντίλα", δεν είναι απόδειξη ότι είναι και αδέσμευτος.Ίσα-ίσα, μπορεί να σημαίνει ακριβώς το αντίθετο !... Σας το διευκρινίζω, αφού δεν το καταλάβατε...
(α) Ξαναδιάβασα το άρθρο της γυναίκας και δεν βρήκα κάτι "ύποπτο". Αντίθετα, θα έλεγα, είναι από τους λίγους πολιτικούς αναλυτές (η μοναδική στο παρόν μέσο) που δεν χρησιμοποιεί επίθετα και δεν κάνει προβολές δικών της απόψεων.Το παρόν άρθρο αναφέρει πράγματα που είναι σαφή στην πολιτική συμπεριφορά του ΠΘ που λες κι εσύ.(β) Πολύ θα ήθελα να μην ήμασταν απορροφημένοι από την ατζέντα Σύριζα και να διάβαζα ένα άρθρο ότι η κυβέρνηση έφερε μια επένδυση που θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας και ότι αυτό θα έφερνε μια μόχλευση κεφαλαίων που θα δημιουργούσε μια αύξηση μισθών κατά 0,4%... Η αντιπολίτευση δε να έκανε κριτική προτείνοντας νέες επενδύσεις που θα έφερναν 2500 νέες θέσεις εργασίας.Αλλά πάμε ξανά στον σχεδιασμό του Τσίπρα για την αύριο και πώς θα αποφύγει το πολιτικό κόστος για τα μέτρα που έχει ο ίδιος ψηφίσει...
εχει σημασια ποιοιυς προκαλει, οταν μιλαμε για υπαλλήλους κλπ (αναφερομαι στο τουιτερ εδω δεν ξερω, αλλα μην ψαξω πολυ γιατι δεν ξερω ποσους θα βρω με αρνητικα σχολια νεους σχολιαστες - ή σχολιαστες ειδικου σκοπου)
Καλα αν το Ποταμι παει με Συριζα μετα απο τοσα χρονια κυβερνησης θα κανω τατουαζ στο κουτελο τον πρασινο ηλιο. Ενταξει ο Κουβελης όλοι ξερουμε τι μυαλα κουβαλαει, αλλα Σταυρο μην τολμησεις, η ξεφτίλα σου θα είναι σαν το πατο του βαρελιου....αφταστη συν οτι εσυ θα είναι Ιστορικα πλεον ο λογος της διαλυσης της οποιασδηποτε προσπαθειας ανασυστασης των δημοκρατικων κεντροαριστερων, κατσε βρες τα με Φωφη, Καμμινη και λοιπους.Δεν αντεχουνε τα νευρα μας πολλα πλεον.
"Η στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα εστιάζει πλέον στην επόμενη μέρα. Στόχος του είναι να ηγηθεί της κεντροαριστεράς και ιδανικά θα ήθελε το κόμμα του να απορροφήσει το ΠΑΣΟΚ και το νέο σχήμα στο οποίο συμπεριλαμβάνεται, χωρίς όμως στελέχη όπως οι Βενιζέλος και Λοβέρδος.""Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του έχουν συζητήσει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές. Δεν είναι επιβεβαιωμένο ότι ο Στ. Θεοδωράκης το έχει συζητήσει αυτό, αλλά από το περιβάλλον του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι το βλέπει θετικά και το συζητάει. Το τι θα κάνει με το Κίνημα Αλλαγής σε περίπτωση που το φλερτ με τον Τσίπρα προχωρήσει, είναι άγνωστο για την ώρα. "Η κα Σιούτη στο άρθρο της για την παραίτηση των Αντωνοπούλου -Παπαδημητρίου, είχε ισχυρισθεί ότι ο ΠΘ ζήτησε άμεσα τις παραιτήσεις τους και επομένως ήταν πολιτικά ¨καθαρός". Ο ΠΘ όμως ΠΟΤΕ δεν ζήτησε τις παραιτήσεις τους.Αποδείχθηκε ότι - στην καλύτερη περίπτωση - οι "πηγές" της δεν είναι σοβαρές και αξιόπιστες. Εξίσου ελεγχόμενα και "περίεργα" - έστω και σαν απλά σενάρια - είναι και όσα παραπάνω εντός εισαγωγικών γράφει.Αν επαληθευθούν πάντως μετά από όσα έχουν συμβεί, η ελληνική πολιτική ζωή θα δεχθεί το τελικό χτύπημα του ευτελισμού της.Θα μείνει ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ στο επίπεδο της μικροπολιτικής του Μαυρογυαλούρου.Μα ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ !
Επανέρχεστε σε ένα θέμα διαστρεβλώνοντας αυτό που έγραψα. Ποτέ δεν έγραψα ότι ζήτησε άμεσα τις παραιτήσεις.Ούτε ισχυρίστηκα ή υπονόησα ότι είναι πολιτικά καθαρός. Αυτά είναι δικά σας. Εγραψα ότι ζήτησε τις παραιτήσεις και σας εξήγησα ότι δεν το έκανε αυτό δημόσια. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Στην πολιτική οι περισσότερες αποφάσεις δεν λαμβάνονται δημόσια ούτε ανακοινώνονται όσα προηγούνται αυτών. Η κα Αντωνοπούλου άλλωστε, αρχικά, όταν της υποδείχθηκε εμμέσως η οδός της παραίτησης, αρνήθηκε να το κάνει και περιορίστηκε να δηλώσει ότι θα επιστρέψει τα χρήματα. Προφανώς κάτι μεσολάβησε για να αναγκαστεί στην συνέχεια να παραιτηθεί. Δεν είστε υποχρεωμένος να αποδέχεστε και να συμφωνείτε με όσα γράφω. Ο καθένας μας σε αυτή τη δουλειά έχει την ιστορία του και τα γραπτά μας μένουν και κρινόμαστε όλοι στον χρόνο. Δεν μπορείτε όμως να διαστρεβλώνετε όσα λέω και γράφω.
Κατ' αρχήν κυρία Σιούτη, λυπάμαι που δεν είχα διαβάσει την απάντησή σας, γιατί την άνεβάσατε 32 ώρες μετά και δεν ανέτρεξα τόσες ώρες μετά και θεωρούσα ότι δεν απαντήσατε καθόλου.Ωστόσο, επειδή λέτε ότι διαστρεβλώνω και ότι ποτέ δεν γράψατε ότι ζήτησε άμεσα ο Τσίπρας τις παραιτήσεις, παρακαλώ δείτε τι γράφατε : http://www.lifo.gr/print/eptaimero/182108/h-ypothesi-novartis-sti-skia-mias-paraitisis"Ο Αλέξης Τσίπρας, που δεν συνηθίζει να πτοείται από παρόμοια περιστατικά –όποτε αυτά προέκυψαν–, ώστε να διώξει κάποιον υπουργό του, στην περίπτωση αυτή το θεώρησε κατάλληλη ευκαιρία για να το κάνει. Γι' αυτό και ζήτησε αμέσως την παραίτησή τους."Αυτό γράψατε και λέτε εκ των υστέρων ότι δεν ζήτησε ΔΗΜΟΣΙΑ την παραίτησή τους, γιατί στην πολιτική κλπ, κλπ.Δεν δέχομαι λοιπόν το μάθημά σας και αναρωτιέμαι ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΔΗΜΟΣΙΑ, αλλά - προφανώς αυτό λέτε - το έμαθαν μόνον οι δημοσιογράφοι και για αυτό το γράψατε.Και δίνω μόνος μου λοιπόν την λογικά προκύπτουσα απάντηση :ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΑΝ ΠΘ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΗΘΙΚΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΟΣ (μην ξεχνάμε ότι η διάταξη μπήκε νύχτα στην σελίδα περίπου 950 του μνημονίου τον Αύγουστο του 2015), αλλά να το παρουσιάσει σαν προσωπικό θέμα των δύο υπουργών, οι οποίοι όμως επί 2 μέρες δήλωναν δημόσια ότι δεν παραιτούνται και παραιτήθηκαν μετά την κατακραυγή, ενώ προφανώς αγνοούσαν τον Τσίπρα που εσείς λέτε ότι στο παρασκήνιο τους είχε ζητήσει να παραιτηθούν !Μύλος !Κα Σιούτη, οι δημοσιογράφοι πρέπει να βοηθάνε να βγαίνει η αλήθεια για την ενημέρωση των πολιτών.Δεν είναι δουλειά τους να "ερμηνεύουν" ή να διδάσκουν τους πολίτες πολιτική επικοινωνία.
Εκανα ένα λάθος στην απάντηση που σας έδωσα παραπάνω. Παρέλειψα τη λέξη "δημόσια" αυτό που σας λέω μετά. Οτι δηλαδή δεν τους ζήτησε άμεσα δημόσια την παραίτηση τους. Και σας εξηγώ ξανά ότι, αφενός οι παραιτήσεις υπουργών τις περισσότερες φορές δεν είναι από δική τους πρωτοβουλία, αλλά τους τις ζητά ο πρωθυπουργός να τις δώσουν.Αλλο πως παρουσιάζονται δημόσια. Αφετερου η εν λόγω αρχικά ανταπάντησε αρνούμενη να παραιτηθεί. Αφού μεσολάβησε κάποιος χρόνος, τελικά έδωσε παραίτηση. Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ότι κάτι μεσολάβησε. Τώρα αν δεν θέλετε, μην το πιστεύετε. Δεν είστε υποχρεωμένος. Η αξιοπιστία του κάθε δημοσιογράφου αποδεικνύεται στον χρόνο. Την αποδεικνύει η δουλειά του καθένα. Οχι οι ισχυρισμοί του.
Το αρθρο στερείται σοβαρότητας τουλάχιστον ως προς τις προθέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη,εκείνες του Τσίπρα μπορεί να είναι αυτές που περιγράφει το κείμενο ή και άλλες.Του Θεοδωράκη όμως ΔΕΝ είναι με καμμία δύναμη να υπάρξει ως συνέταιρος του Τσίπρα. Το να του προσδίδονται τέτοιες προθέσεις ,με το συμπάθειο αλλά είναι εκ' του πονηρού.
Το ρεπορτάζ διευκρινίζει πως προθέσεις τού αποδίδονται μόνο από κυβερνητικές πηγές, (και ξέρουμε όλοι πόσο αξιόπιστες είναι συνήθως). Θέλω να πιστεύω ότι ο ίδιος δεν τα σκέφτεται αυτά σοβαρά. Και συμφωνώ πολύ με asmilon, θα είχε νόημα αυτή η συνεργασία τον Ιανουάριο του 2015. Όμως ο Τσίπρας προτίμησε τον... Καμμένο. Κι αυτό λέει πολλά για τον Τσίπρα.
Οπως προτιμηθηκε ο Καρατζαφερης για να περασει ενα μνημονιο,ο Κουβελης για να περασει ενα αλλο και αυτοπροτιμηθηκαν το Πασοκ και η ΝΔ για να περνουν τα μνημονια ως το 2015.Και ο φαυλος κυκλος δυστυχως θα συνεχιζεται για τη σωτηρια μας βεβαιως βεβαιως. ..
Έτσι λένε τα σενάρια... Ποιος είναι ο σεναριογράφος; Κλίνεται κατα το δημοσιογράφος; Η το δεύτερο ανήκει σε παλαιότερη φάση της γλώσσας και έχει αντικατασταθεί εντελώς πια από το πρώτο;
Δε βλέπω πολύ πιθανόν ένα σενάριο συνεργασίας Σταυρού και Τσίπρα. Τον ηγέτη του ποταμιού αντιπαθούν σφόδρα οι περισσότεροι συριζαιοι πολίτες μιας και τον θεωρούν "διαπλεκόμενο"(Μπόμπολας κλπ). Από την άλλη ένα κομμάτι κεντρώων ψηφοφόρων που σέβονται την πολιτική περσόνα του Θεοδωράκη, θα ξεχειλίσει οργή στην πιθανότητα μιας τέτοιας συνεργασίας. Η επόμενη μέρα θα βρει τον Σ.Θ. εντελώς μόνο. Γιατί να επιλέξει την πολιτική αυτοκτονία? Για να στηρίξει μια κυβέρνηση που το πολύ σε έναν χρόνο θα έχει φύγει? Θα ήταν τραγικό λάθος και για τον ίδιο και για τη χώρα.
Αγαπητε καπου εχεις χασει επεισοδια. Οσο οι Συριζαιοι στολιζαν τον θεοδωρακη για διαπλεκομενο του Μπομπολα:- το Εθνος του ΜΠομπολα γινοταν ακραιφνως συριζεικο- δεν ακουγαμε τιποτα για επαανδιαπραγματευση της Αττικη Οδου - κοτα με χρυσοφορα αυγα.- η εκδοση του Μπομπολα στην Κυπρο αποριφθηκε- Το Εθνος πουληθηκε στον Σαββιδη και τον στοιχηματατζη του 24/7 - αμφοτερους μεγαλους υποστηρικτές τΣυριζα.- Ο ΜΠομπολας πιστολιασε κοντα μισο δις σε τραπεζες (εμας δηλ) ενω εχει βαθια προσωπικη περιουσια και εταιριες στον κατασκευαστικο κλαδο. Επομενως ο Θεοδωρακης εφαγες την λασπη ως πιονι του Μπομπολα οταν οι ιδιοι τα ειχαν βρει και καναν δουλειες
Μάλλον δεν καταλάβατε. Δεν έχασα εγώ το επεισόδιο. Οι Συριζαίοι το έχασαν και πίστεψαν αρλούμπες. Και μετά πήγαν και ψήφισαν αναλόγως. Εγώ ήξερα καλά ότι όλη αυτή η λάσπη πέρι "πουλημένου στον Μπόμπολα Θεοδωράκη" ήταν άλλη μία μορφή σανού που έφαγαν πρόθυμα οι ψηφοφόροι τους....
Σχημα λογου το "δεν καταλαβες":) Λοιπον παντως πρεπει να τελειωνει και η παραμυθα με το "σανο"Δηλ ολα τα παραπανω ειναι γνωστα, οι ψηφοφοροι Συριζα ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να μην τα βλεπουν γιατι στη πραγματικοτητα αρνουνται να αποδεχτουν τον εαυτο τους ως ειναι (η μεγαλη πλειοψηφια): κρατιστες παρτακηδες που νοιαζομνται μονο για αργομισθιες, να μην τους ταραξουν τα προνομια, το ακριβως συμετρικο του Παγκαλειου "μαζι τα φαγαμε"Οντως μαζι τα εφαγαν οταν η πλειοψηφια τους μολις 10 χρονια πριν αποθεωνε Τσοχατσοπουλους, Παυλοπουλους των διορισμων κλπ κλπ.Δηλ. ο λαικισμος δεν εχει θυματα οπως ειχε πει καποιος, εχει μονο ΣΥΝΕΝΟΧΟΥΣ.
Ο Μαλέλης τώρα δικαιώνεται...Από πέρσι το καλοκαίρι τα λέει ο άνθρωπος.(Αν συμβεί θα είναι ό,τι πιο απογοητευτικό έχει συμβεί στην ελληνική πολιτική σκηνή από τη βραδιά του δημοψηφίσματος)
Μια τετοια συνεργασια θα ειχε νοημα για εμενα μετα τις εκλογες του Ιανουαριου 2015, ωστε να υπηρχε μια λογικη και συγκρατηση απο πλευρας του Ποταμιου στις "αυταπατες" του ΣΥΡΙΖΑ. Τωρα τι ακριβως θελουν να πετυχουν; Ιδιαιτερα το Ποταμι πιο πολλα εχει να χασει παρα να κερδισει....
Το αναφέρω απλά σαν ισχυρισμό, αυτονόητα όποιος θέλει το πιστεύει/του δίνει την όποια βαρύτητα (εγώ το πιστεύω): Στο βιβλίο του ο Βαρουφάκης επισημαίνει, πως όταν ανέφερε την απέχθειά του προς τους ΑΝΕΛ (γενικά αλλά και για συγκυβέρνηση) στον Τσίπρα, και του αντιπρότεινε το Ποτάμι, ο Τσίπρας του απάντησε κάτι του στυλ "Αυτοί είναι κάργα μνημονιακοί, θα μπουν στην κυβέρνηση, αλλά θα απειλούν να την ρίξουν σε κάθε ψηφοφορία".
Πως τα εφερε η μοιρα ομως και εγιναν οι καλυτεροι εκτελεστες των μνημονιων ε; Παραπλευρη απωλεια βεβαια και η εκτελεση της χωρας επι διακυβερνησης τους....
Σε αυτή την περίπτωση το σενάριο λέει ότι θα του χρεώσουν όλη την ευθύνη για όσα έγιναν και κυρίως για όσα δεν έγιναν ώστε να αποφευχθεί αυτή η εξέλιξη. Πηγή: www.lifo.gr.Ασφαλώς όλη την ευθύνη την έχει ο Καμμένος και θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί, αλλά ξέχασα πώς να παραιτηθεί αυτός που διακήρυττε ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ μνημόνιο και έλεγε στους άλλους "στα τέσσερα";;; Πού θα ξαναβρεί υπουργείο;;;