Η κωμωδία με τα νέα κανάλια. Από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο

Η κωμωδία με τα νέα κανάλια. Από τον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο Facebook Twitter
Όποιος κι αν πάρει τα κανάλια (παλιός ή νέος) ούτε εκφράζει ούτε ενδιαφέρει το υγιές κομμάτι της κοινωνίας
35

 

Θα ήθελα πολύ να υπερασπιστώ τα παλιά media και τους ιδιοκτήτες τους, έναντι των κορεατικών πρακτικών του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αλλά δεν μου αφήνουν κανένα περιθώριο πέραν του ότι (ορισμένοι από τους παλιούς) ήξεραν περισσότερα γράμματα και κρατούσαν κάπως τα προσχήματα. 

 

Δυστυχώς, τα γράμματα, η "αστική ευγένεια" και τα προσχήματα, δεν τους απέτρεψαν από το να είναι ίδιοι με τους διώκτες τους. Και διαπλεκόμενοι και παμφάγοι και αμοράλ και έκνομοι. Οπότε, ας φαγωθούνε μεταξύ τους. 

  

Είναι από τις λίγες φορές που το λαϊκό κλισέ “Όλοι ίδιοι είναι”, ισχύει. Η κυβέρνηση και τα παλιά media έγιναν εχθροί διότι διεκδικούν το ίδιο κομμάτι επιρροής. Και ταυτοχρόνως, ποτίζοντας τη γλάστρα, η κυβέρνηση φιμώνει τους ενοχλητικούς ολιγάρχες των μίντια, δημιουργώντας καινούριους. Αν ήταν η νομιμότητα των αδειών το ζητούμενο, ο τρόπος θα ήταν άλλος. Εντελώς άλλος! Και οι επερχόμενοι Μεσσίες, διαφορετικοί. Eντελώς διαφορετικοί!

 

Ο εντελώς άκυρος τρόπος της διαδικασίας και η ξεδιάντροπη ανελευθερία που αποπνέει, είναι τόσο εκτός ορίων νομιμότητας και λογικής που ο κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος. Εκτός του ότι δεν έχει κανένα καημό να υπερασπίζεται τις βεβαρυμένες βαρωνείες των παλιών (τους οποίους κατά βάθος μισεί, όπως θα μισήσει και τους επόμενους), δεν μπαίνει καν στον κόπο να υπερασπιστεί την ελευθερία των μέσων και της έκφρασης, διότι αισθάνεται ότι αυτή η ελευθερία σπανίως χρησιμοποιήθηκε υπέρ του. Και έχει δίκιο.

 

Ο κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος. Εκτός του ότι δεν έχει κανένα καημό να υπερασπίζεται τις βεβαρυμένες βαρωνείες των παλιών (τους οποίους κατά βάθος μισεί, όπως θα μισήσει και τους επόμενους), δεν μπαίνει καν στον κόπο να υπερασπιστεί την ελευθερία των μέσων και της έκφρασης, διότι αισθάνεται ότι αυτή η ελευθερία σπανίως χρησιμοποιήθηκε υπέρ του.

 

Έτσι, μια κυβέρνηση αποφασίζει και διατάσσει ότι τα κανάλια είναι τέσσερα. Και αύριο μια άλλη (ή η ίδια) αποφασίζει ότι οι εφημερίδες είναι πέντε― και τα σάιτς έξι! Είναι απλώς αντιδημοκρατικό. Είναι απλώς ένδειξη ότι αυτή η κυβέρνηση καταχράται την εξουσία της, με τον ίδιο τρόπο που τα media της διαπλοκής καταχρώνται (και θα καταχρώνται) την δύναμή τους.

 

Τελευταίο, αλλά όχι έσχατο: Δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα των δημοσιογράφων να λάβουν θέση μεταξύ των δύο τραγικών στρατοπέδων (εκτός και τους τυφλώνει ο πόθος της δικαιοσύνης, η επιθυμία για νέα, "ηθικά και νόμιμα" κανάλια). Δυστυχώς κι εδώ, κίνητρο είναι τα προσωπικά συμφέροντα, όχι η αλήθεια ή το ρεπορτάζ. 

 

Συμπέρασμα: Όποιος κι αν πάρει τα κανάλια (παλιός ή νέος) ούτε εκφράζει ούτε ενδιαφέρει το υγιές κομμάτι της κοινωνίας, το μιντιακά άστεγο και εξακολουθητικά εξαπατημένο. Αλλά με όσα γίνονται αυτές τις μέρες, η λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα βλάπτεται ανήκεστα.

 

Απορίας άξιον, επίσης, πώς και πόσο αποσιωπάται το πλέον κοινωνικό (και ίσως πιο σημαντικό σε αυτήν την κωμωδία) σκέλος της εξίσωσης: Οι χιλιάδες άνθρωποι που θα απολυθούν. Αποσιωπάται ακόμη κι από εκείνους που κάνουν καριέρα υπό την σημαία της "κοινωνικής ευαισθησίας". Ακόμη κι από εκείνους που σπάραξαν για το μαύρο της ΕΡΤ. Εκτός κι αν όλοι όσοι προσλήφθηκαν από το Μega είναι "φιλιππινέζες της διαπλοκής", ενώ εκείνοι που προσλαμβάνονται από την ΕΡΤ, είναι απονήρευτα παιδιά που είδαν φως και μπήκαν...

 

 

Στήλες
35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

11 σχόλια
Γιατί τόση πρεμούρα για τις 4 μόνο άδειες; Όταν το κράτος έδινε μόνο 2 άδειες κινητής τηλεφωνίας με εγγύηση οτι δε θα δοθεί τρίτη, λέγαμε οτι γινόμαστε Ευρώπη. Όταν δόθηκε ξαφνικά και 3η άδεια στην Cosmote, γίναμε πιο πολύ Ευρώπη. Τώρα που κάνουμε το ίδιο με τα κανάλια γινόμαστε Β. Κορέα; Μπα, μάλλον γινόμαστε ακόμα πιο πολύ Ευρώπη. Απλά κάποιοι προκειμένου να μην πληρώσουν προτιμούν να μας κάνουν Νότιο Αμερική.
Ε, ρε και να χαμε πρωθυπουργό τον Σημίτη ή τον Παπαδήμο και να έχριζαν καναλάρχες τους Μαρινάκη, Σαββίδη και Καλογρίτσα. Και να ταν, λέει, ο Καλογρίτσας κουμπάρος του Σκανδαλίδη και του Πάγκαλου και να είχε αγοράσει και την επιχείρηση του πατέρα του Σημίτη. "¨Εξω η Χούντα", θα φωνάζαμε όλοι.
Προσωπικά λυπάμαι τους εκπροσώπους και βουλευτές της κυβέρνησης όταν καλούνται να υπερασπιστούν τις επιλογές της στο θέμα των καναλιών, καθώς είναι προφανές ότι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Όταν ανακοινώθηκε ο περίφημος αριθμός "4", στην αρχή έλεγαν ότι οι λόγοι είναι τεχνικοί. Αυτό φυσικά δεν ευσταθούσε σε καμία περίπτωση, καθώς ήδη λειτουργούν σε κάθε περιφέρεια καμιά τριανταριά κανάλια κάθε είδους, χώρια το ότι με την ψηφιακή μετάδοση χρησιμοποιούνται πολύ λιγότερες συχνότητες, από ό,τι στην αναλογική εκπομπή σήματος.Τώρα το γύρισαν και μιλάνε για την αγορά που δε σηκώνει περισσότερα κανάλια κλπ. Τέτοιου είδους βίαιος έλεγχος της αγοράς με το έτσι θέλω πραγματικά μόνο σε δικτατορικά και ολοκληρωτικά καθεστώτα γίνεται. Αν η αγορά δε σηκώνει κάποια κανάλια, ας κλείσουν μόνα τους, όπως έγινε στο παρελθόν με κανάλια όπως το New Channel, Seven X, Alter και πιο πρόσφατα με τον 902 και την απόσυρση του MTV από την ελληνική αγορά. Όσο για το "μαύρο χρήμα", την "ποιότητα του προγράμματος" κλπ εναπόκειται στην πολιτεία να θεσπίσει συγκεκριμένα κριτήρια και θεσμικό πλαίσιο, να δημιουργήσει τους κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να επιβάλλει αυτή ή και η δικαιοσύνη τις απαραίτητες ποινικές, οικονομικές ή άλλες κυρώσεις σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των καναλιών.Όλα τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν πολλαίς αμαρτίαις!!
Διάβασα και τα υπόλοιπα σημερινά άρθρα σχετικά με το διαγωνισμό για τις άδειες, αλλά είσαι ο πρώτος που σχολιάζει το φοβερό "4" που αφορά το συνολικό αριθμό των αδειών, ενώ διερωτώμαι ακριβώς το ίδιο, δηλαδή γιατί 4 και όχι 5 ή 3?!Θα ήθελα να πιστεύω ότι υπάρχει λογική/μαθηματική εξήγηση πίσω από αυτό τον αριθμό, αλλά δεδομένου ότι θα την είχαμε ακούσει προ πολλού και με συνοδεία οργάνων μάλιστα, πολύ φοβάμαι ότι είναι απλά το "σιγουράκι" για να ΜΗΝ αδειοδοτηθούν συγκεκριμένοι σταθμοί. Αν ο "σίγουρος" αριθμός ήταν 3, τότε θα δίνονταν άδειες σε 3 κανάλια.Ναι, τα κανάλια πρέπει να πληρώσουν και μετά ας πληρώσουν ξανά για ανανέωση (σε 5-10 χρόνια). Αλλά αν αυτά που μπορούν να πληρώσουν είναι 10, γιατί να περιοριστούν στις 4 οι άδειες. Και όπως πολύ σωστά αναφέρεις, στο κάτω-κάτω άστα να κλείσουν από τις τράπεζες, ούτως ή άλλως δεν υπάρχουν οι ανοχές της εποχής του Alter (απ'την πλευρά των τραπεζών).Επίσης, η σύγκριση που έκανε παραπάνω ένας αναγνώστης με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν είναι σωστή κατά τη γνώμη μου. Από τη μίλάμε καθαρά για παροχή υπηρεσιών προς πολίτες και από την άλλη για δωρεάν ενημέρωση/ψυχαγωγία (λέμε τώρα, θεωρητικά τουλάχιστον).
Δε νομιζω ότι ειναι φασισμός, να πρεπει να πληρεί καποια κριτηρια μια επιχειρηση για να εκπέμπει δημόσια. Ειναι δικαίωμα της κυβερνησης να καθορίσει αυτά τα κριτήρια. Την οποια την ψηφισε ο ελληνικός λαός, νομιζω εχουμε κανει καραμέλα τις λεξεις φασισμός και χούντα χωρίς να ξερουμε τι σημαινουν. Για μενα θα επρεπε να κλεισουν όλα τα καναλια, κεντρικά και περιφερειακά και να μείνουν 3, ένα ενημερωτικό , ένα με πολιτιστικό περιεχόμενο και ενα με αθλητικά
Εγώ δεν νομίζω πως οι ψηφοφόροι του Σύριζα είναι αποσβωλομένοι. Το κλείσιμο του Μέγκα και του Σκάι είναι πάγιο αίτημα του Σύριζα αλλά και μέρους της ευρύτερης αριστεράς.
Εγώ θα υπερασπιστώ το παρελθόν, και κυρίως το μέγκα.Δεν ξεχνάω τις δεκάδες εξαιρετικές κωμικές σειρές που είδα σε αυτό. Τα χρόνια ενημέρωσης που προσέφερε.Και θα είμαστε και άδικοι αν δεν αναγνωρίσουμε ότι τα παλιά κανάλια προσπάθησαν να μας προειδοποιήσουν για το τι μας περιμένει με τον σύριζα. Εμείς δεν ακούγαμε.[Άσχετο, αλλά θα δούμε ποτέ τι απόγινε στο κάτω παρτάλι;]
Θα συμφωνήσω για τις σειρές, έχει γράψει ιστορία. Το μέγκα καθόρισε την ποιότητα στις σειρές, τα άλλα κανάλια είχαν πολύ βήτα σειρές στην πλειοψηφία τους. Αλλά για την ενημέρωση θα διαφωνήσω. Τρέμη, Πρετεντέρης και λοιποί κηλίδωσαν το καλό όνομα του μέγκα και το ενέταξαν στα πλήρως κατευθυνόμενα μέσα. Πολύ κρίμα, αλλά αυτό είναι το παιχνίδι της διαπλοκής.
Εξωγήινη σίγουρα οι δημοσιογράφοι που ανέφερες έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην όλη πρόσφατη ιστορία όμως σε αυτό το κανάλι εργάστηκαν κ οι Δανέζης, Καρχιλάκη, Βαξεβάνης κ.ά. που έκαναν Καλές εκπομπές κ ήταν πολεμικοί ανταποκριτές, ειδικά ο τελευταίος δείχνει να το ξεχνά ειδικά τώρα που είναι φίλα προσκείμενος στον ΣΎΡΙΖΑ...Εγώ δεν θα θέλα να κλείσει για να μη μείνουν άνεργοι κ άλλοι εργαζόμενοι, να γίνουν ρυθμίσεις χρεών κ να αποπληρωθούν χωρίς απολύσεις!
Επιτέλους κάποιος που λέει τα πράγματα με το όνομά τους.Να σημειώσω κάτι σχετικά με το διαγωνισμό. Στην εταιρία που εργάζομαι έχει τύχει να λάβω πολλές φορές μέρος σε ηλεκτρονική δημοπρασία είτε μέσω ελληνικής είτε ξένης πλατφόρμας που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους δημοπρασίες. Πόσο πιο εύκολο θα ήταν να χρησιμοποιηθεί κάτι τέτοιο που είναι απόλυτα αξιόπιστο και ξεμπερδεύεις μέσα σε λίγες ώρες από τις ιστορίες που στήνουν με το big brother και τα ράντζα;
Δεν είμαι σίγουρος (είναι κανείς; ), αλλά ο διαγωνισμός για τις άδειες δεν είναι δημοπρασία. Δεν ξέρει ο κάθε υποψήφιος ποια είναι η προσφορά. Αν ήξεραν, γιατί ο καθένας είναι στο δικό του δωμάτιο;Σε μια δημοπρασία, θα έπρεπε όλοι να είναι σε 1 δωμάτιο.
Φίλε μου, η λογική της δημοπρασίας είναι ότι όλοι ξέρουν ποια είναι η καλύτερη προσφορά, αλλά όντας σε ξεχωριστό χώρο δεν γνωρίζεις ποιος την έχει δώσει. Έτσι δεν μπορείς να συνεννοηθείς και να στήσεις τη δημοπρασία. Σε δημοπρασίες που έχω συμμετάσχει, κάθε φορά που πλειοδοτεί κάποιος, οι υπόλοιποι έχουν 5 λεπτά να υποβάλλουν αυξημένη προσφορά αλλιώς γίνεται κατακύρωση. Η ιδέα να μένουν 2 και εκεί να δίνονται γραπτές προσφορές έχει την εξής λογική. Ο Χ διαγωνιζόμενος είναι μιλημένος φίλος της κυβέρνησης. Πλειοδοτεί συνεχώς, προσπαθώντας να σηκωθεί το τίμημα όσο το δυνατόν περισσότερο. Όταν πλέον έχει φτάσει σε ύψος που μένει αυτός με έναν ακόμα, στην γραπτή προσφορά κάνει μια αστεία αύξηση στην προσφορά του ώστε να εξασφαλίσει ότι δεν θα πάρει την άδεια.
@Extraordinary"Στο μόνο που έχει δίκιο η κυβέρνηση είναι στο ότι τα κανάλια έπρεπε να αδειοδοτηθούν. Όχι για να τα κονομήσει το κράτος από το τέλος αδειοδότησης. Το κράτος οφείλει να πληρώνεται βάσει των κερδών μιας επιχείρησης. Αλλιώς το τέλος είναι ίδιας λογικής όπως το κάθε χαράτσι τύπου ΕΝΦΙΑ που πληρώνεις και γκρινιάζεις ή του τέλους επιτηδεύματος που πληρώνω εγώ επειδή έχω την ατυχία να είμαι ελεύθερος επαγγελματίας"Δηλαδή κάποιος που χρησιμοποιεί ένα δημόσιο αγαθό όπως οι τηλεοπτικές συχνότητες για να αποκομίσει κέρδη δεν πρέπει να πληρώνει; Οι εταιρίες της κινητής τηλεφωνίας γιατί πλήρωσαν για να πάρουν άδεια; Και γιατί ήταν μόνο 2 (μετά τρεις με την Cosmote), γιατί δεν μίλαγε κανείς τότε για φασισμό ή μονοπώλια; Α ξέχασα, τότε to 1992 δεν είχαμε τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά το σοβαρό ΠΑΣΟΚ!
σορυ αααααααλλα οχι και να αλλαζουμε την ιστορια; Την αδεια για τις 2 εταιριες κινητης τηλεφωνιας τις ειχε δωσει τοτε ο μητσοτακης και ειχε μαλιστα απαγορευτει στον οτε να συμμετασχει. Κατοπιν επι πασοκ 3 χρονια ΜΕΤΑ πηρε και η ΚΟΣΜΟΤΕ αδεια κινητης και οι χρεωσεις επεσαν κατακορυφα μεσα σε ενα εξαμηνο, δειγμα ξεκαθαρο για το σπασιμο του ολιγοπωλειου τοτε. Μην "ξεχναμε" επομενως πραματα απλα γιατι ετσι μας συμφερει πολιτικα ή ακομα, μην τα αλλιωνουμε κατα το δοκουν, γιατι γυρναει μπουμεραγκ καμια φορα.
Προφανώς αυτό που συμβαίνει είναι αντιδημοκρατικ'ο - βαθύτατα φασιστικό, παράνομο και οικονομικά και κοινωνικά παράλογο. Προφανώς υπήρχε διαπλοκή και συντηρήθηκε με συγκεκριμένο τρόπο, δίκιο έχεις Στάθη, αλλά το σημαντικό εδώ είναι αυτό που σωστά περιγράφεις και αφορά μία διαδικασία παράνομη και αντιδημοκρατική. Όμως υπάρχει κι ένα άλλο σκέλος στο οποίο δεν αναφέρεσαι και στο οποίο η μαύρη προπαγάνδα έχει κάνει πάρτι. Τα κανάλια που κλείνει το Καθεστώς δεν είναι ζημιογόνα. Τα φερέφωνα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ζαλίσει τα ούμπαλα του κοζμάκη με αοριστίες περί δανείων, ΑΜΚ κλπ ενώ δεν λένε ότι τα κανάλια που θα κλείσουν έχουν ΟΛΑ ΤΟΥΣ θετική καθαρή θέση. Η ΑΥΓΗ τουναντίον έχει αρνητική καθαρή θέση και ΟΜΩΣ παίρνει κρατική διαφήμιση με το κιλό για να μας κάνουν πλακίτσα οι Κυρίτσαροι, για να βρίζουν Ολυμπιονίκες για να μας λένε ότι πέθανε η ιδιοκτησία και το ελεύθερο επάγγελμα. Οικονομικά μιλώντας, αυτό που κάνουν δεν έχει καμία λογική. Βέβαια η πρεμούρα αυτών των απολιθωμάτων της Σοβιετίας δεν είναι η οικονομική εξυγίανση, η ενημέρωση του πολίτη και οι θέσεις εργασίας. Η πρεμούρα τους είναι να σταματήσει η κυρά Σούλα στο χωριό να ακούει κριτική. Αυτό τους νοιάζει, γιατί η κυρά Σούλα είναι η πλειοψηφία. ------------
Τα νουμερα,οποιαδηποτε νουμερα αγαπητε skeletora,αν τα δεις μονο σαν νουμερα είναι αντιπροσωπευτικα μιας καταστασης πραγματων οσο αντιπροσωπευτικη είναι,ας πουμε,η κοινοβουλευτικη δημοκρατια στη χωρα μας.Αν τα ξυσεις λιγο μπορει να γινεις θυμα μιας ανυποφορης βρομιας και δυσωδιας.Μπορει να φτιαξεις μια επιχειρηση,λεμε τωρα,αγαπητε και να σου χρωσταει(ενεργητικο) το μισο λωποδυταριο της οικουμενης,μπορει και συ με τη σειρα σου να χρωστας(παθητικο)στο υπολοιπο μισο,αν και το παθητικο συνηθως στην Ελλαδα φτιαχνεται μεταξυ κατεργαρεων.Οποτε η καθαρη σου θεση(ενεργητικο-παθητικο)εάν το προσημο είναι θετικο μπορει να είναι super,είναι τοσο καθαρη όμως και ασφαλης,οσο και ο ανθος που συναλασσεσαι.Οσο για τον πεζοδρομιακο λογο που αποστρεφεσαι,κατά πως λες,τον αναπαραγεις συστηματικα σε όλα σχεδον τα σχολια σου.Και το υφος του λογου μαρτυρα πολλα για το ποιον του γραφοντος.Η κυρα Σουλα παραπανω που μονιμως κατ'εσε τρωει σανο,όπως και η κάθε κυρα Σουλα,μειωθηκε τοσο οσο ανυψωνεται στα δικα σου ματια ένα βιτριολικο υφακι λογου που τεινει να γινει mainstream πλεον,καυτηριαζοντας τα κακως κειμενα της ομολογουμενως αποτυχημενης ετουτης κυβερνησης και φιλοδοξει τρομαρα του,ενιοτε, να δρεψει δαφνες υψηλης καυστικης σατυρας.Το τυφλο μενος πριν λιγα χρονια εχτισε καριερες και εξαργυρωθηκε με οφιτσια εξουσιας,τωρα δινει υποσταση σε ένα ειδος ανθρωπων,που υπο άλλες συνθηκες θα ηταν καταδικασμενο στην αφανεια.
Παρακαλώ όταν κάποιος κάνει τον κόπο να σας μιλήσει συγκεκριμένα, με νούμερα ας πούμε, να μην απαντάτε με καφενειακές ανοησίες. Είναι το λιγότερο που μπορείτε να κάνετε είτε ως δείγμα αυτοσεβασμού είτε από ντροπή.
Δηλαδή κάτσε. Το βιτριολικό υφάκι του Σκελετορ σε πειράζει. Η βιτριολική υφάρα του Σύριζα πριν αλλα και μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου? Οι ανοησίες που έλεγε ο Τσίπρας πριν τις εκλογές και όποιος τόνιζε πως αυτά που λέει ειναι ψέματα στιγματιζόταν ως "νεοφιλελές"?Το γεγονός πως η σημερινή κυβέρνηση αποκαλούσε την προηγούμενη χούντα? Παγκόσμια πρωτοτυπία, κάναμε εκλογές και διώξαμε χούντα.Όταν οι ψηφοφόροι του όχι αποκαλούσαν αυτούς του ναι προδότες?Όσο για την κυρία Σούλα κανένα έλεος. Έφερε Σύριζα και λόγω των capital controls δύο συγγενικά μου πρόσωπα έχασαν την δουλειά τους. Κανένα έλεος, η μέγιστη σκληρότητα. Με νοιάστηκε αυτή για να την νοιαστώ εγώ?
κοίτα σκελετε, σου είπα πιο πάνω να κάτσεις να ψάξεις την πορεία του τηλετυπου αλλά προφανώς βαρεθηκες να το κάνεις.. δεν πειράζει, θα το κάνω εγώ για σένα..περιμένω όμως μετά από αυτό να ζητήσεις γονυπετης για συγχώρεση... αν ξεκινήσουμε λοιπόν από το αξίωμα ότι η μεσοπροθεσμη πορεία μιας μετοχής αποτελεί τον καθρέφτη μιας εταιρείας, τότε θα περιμέναμε ότι, αν όντως για όλα τα δεινά του mega φταίει ο συριζας, ο τηλετυπος θα κρασαρε περίπου κατά τις ευρωεκλογές του 14 (οπότε και έγινε φανερό ότι ο συριζα πάει για εξουσία).. δυστυχώς όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει... αποτι μπορείς να δεις εδώ http://www.capital.gr/finance/quote/ΤΗΛΕΤο τηλετυπος στρογγυλό κάθεται στα έξι λεπτά ανά μετοχή χωρίς ουσιαστικά να γίνεται διαπραγματευση... το ερώτημα είναι πως φτάσαμε ως εδώ.. http://www.capital.gr/finance/chart/history/ΤΗΛΕΤ?symbols=ΤΗΛΕΤ&type=history&interval=allαποτι μπορείς να δεις στο παραπάνω γράφημα η μετοχή έπιασε το μαξιμουμ το χρυσό καλοκαίρι του 99, καθησε μετά από αυτό στα 4-5 ευρώ και ξεκινώντας από το 2010 ξεκίνησε την πορεία προς το μηδέν όπου και έφτασε αισίως το καλοκαίρι του 11... ο συριζα ήταν αρκετά μακριά από το να είναι κυβέρνηση τότε, όχι? ο τηλετυπος θυμίζει την πορεία των τραπεζικών μετοχών... που εξακολουθούν να υπάρχουν για πολιτικούς λόγους... και ας πούμε ότι οι τράπεζες πρέπει να συνεχίσουν υπάρχουν, ο τηλετυπος γιατί? όσο για την καθαρή θέση κτλ, δεδομένου ότι το μεγκα δεν πληρώνει κανέναν, η ιστορία θυμίζει τα πανηγύρια των συριζαιων για το εμπορικό πλεονασμα τον πρώτο μήνα των capital controls... αυτό ψαξτο μόνος σου όμως δεν θα κάτσω να σου κάνω δωρεάν μαθήματα οικονομικών μέσω του lifo...
Νομίζω πως όλη αυτή η προπαγανδιστική έκφραση των καναλιών είναι χειρότερη από την αντίστοιχη των εκλογών. Τις λίγες φορές που έπεσα πάνω τους ανοίγοντας την τηλεόραση αυτό μου θύμισε... Γέλασα δε και με το μήνυμα του καναλιού που θα παραμείνει γιατί δεν χρωστάει και είναι καθαρό!Μόλις βρουν τα πιο σκούρα να σαι σίγουρος ότι θα χρησιμοποιήσουν και τους εργαζομένους και τις φουκαριάρες τις μάνες τους. Πραγματικά όλο αυτό το πολιτικό παιχνίδι είναι ανάξιο παραπέρα σχολιασμού.
Το μίσος του Έλληνα για την επιτυχία του άλλου Έλληνα έπνιξε την Δημοκρατία στη χώρα μας δυστυχώς.Αργά θα καταλάβουν μερικοί πως τα "αγανακτισμένα" κινήματα ήταν Δούρειος Ιππος για να μπουν αρκετοί φασίστες κάθε απόχρωσης στη Βούλη, να πατήσουν το αδύναμο Σύνταγμα, να καταργήσουν τους ανεξάρτητους θεσμούς και να υπονομεύσουν την έννοια της αστικής Δημοκρατίας (με ασπίδα την λαϊκή βούληση).Φυσικά η συγκυρίες βοήθησαν πολύ, από την προυπάρχουσα διαπλοκή, τα μνημόνια, τις απίστευτες αμαρτίες της εποχής της μεταπολίτευσης και το γεγονός πως ζούμε σε μια εποχή που ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει σημασία αφού ξεχνιέται σε δευτερόλεπτα..
Κάθε χούντα και κάθε φασίστας βρίσκει πρόσφορο έδαφος στο προϋπάρχον μπάχαλο για να έρθει ως αυτόκλητος (ή εκλεγμένος) σωτήρας να καθαρίσει την κόπρο και να επαναφέρει την τάξη...
"να καθαρίσει την κόπρο και να επαναφέρει την τάξη... Πηγή: www.lifo.gr".Αυτο ακριβως ηταν και το επιχειρημα στην καταργηση της δημοκρατιας της βαιμαρης. Καποιοι και τοτε ελεγαν "ποσο χειροτερα να παει"Guess what δεν υπαρχει πατος και οσο γρηγοροτερα οι Ελληνες καταλαβουν οτι ανηκουν στους πιο πλουσιους με πιο πολλα δικαιωματα λαους του κοσμου ενω 100 χιλιομετρα πιο βορεια πιο νοτια ή πιο ανατολικα επικρατει πολλαπλασια φτωχεια και καταπιεση, τοσο πιο γρηγορα θα ληξει αυτη η παρακμη.
@sn07 Το καλύτερο σχόλιο ever ! Επίσης αποδεικνύεται διαρκώς ότι η ανώριμη Ελληνική κοινωνία όχι μόνο δεν κατανοεί τους κανόνες της δημοκρατίας , αλλά δυστυχώς εμφανίζεται ανησυχητικά ανεκτική στον ολοκληρωτισμό ,γεγονός που αξιοποιεί η κυβέρνηση δοκιμάζοντας μικρές δόσεις τοξικού φασισμού που δηλητηριάζουν τον κοινωνικό ιστό.Είναι θλιβερό να ζεις σε μια υπνωτισμένη κοινωνία που απομακρύνεται συστηματικά απ’οτι χαρακτηρίζει τον πολιτισμένο κόσμο .
Σε ποιούς επιτυχημένους αναφαίρεσαι; Οι δούριοι ίπποι μήπως είναι εξισωτικά και ανιστορικά παραδείγματα; Ποιοί και πως καταργούν τους θεσμούς (και ποιοί είναι αυτοί);
Ναι είναι τελείως αντιδημοκρατικό σε μια ελεύθερη αγορά να υπάρχουν όρια για το πόσα θα είναι τα κανάλια, οι εφημερίδες ή τα καφέ ή οι συμβολαιογράφοι!!!Αλλά σε αυτή την χώρα κάποτε πρέπει να τελειώσει το στήνω μια καντίνα στην παραλία στην Επίδαυρο ή στην Ειδομένη και πουλάω σουβλάκια ή μια φουφού και πουλάω καλαμπόκια. (Άστον να βγάλει ένα μεροκάματο και αυτός).Θα πρέπει τα κανάλια να πληρώνουν τους εργαζόμενους και τις τηλεπικοινωνίες.Γιατί κάποιοι μικροί οι μεγάλοι δεν μπορούν να πληρώνουν εισφορές, εφορία, ΕΝΦΙΑ, κλπ και κάποιοι μικροί οι μεγάλοι να είναι αλεξιπτωτιστές και να ζουν εις βάρος των άλλων.
Έχεις απόλυτο δίκιο ότι οι μικροί δεν μπορούν να επωμίζονται ασήκωτα βάρη ενώ καναλάρχες σφυρίζουν αδιάφορα. Όλη αυτή η ιστορία, όμως, σαν όλες τις άλλες πράξεις της παρωδίας που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι άλλα λέμε, άλλα εννοούμε και άλλα κάνουμε. Πού φαίνεται ότι οι νέοι καναλάρχες δεν θα έχουν οικονομικά απυρόβλητα από χρέη και οφειλές; Πού φαίνεται ότι οι νέοι καναλάρχες θα είναι έστω και λίγο πιο αμερόληπτοι από τους προηγούμενους; Πού φαίνεται ότι το τοπίο που δημιουργείται έχει οποιαδήποτε σχέση με την πραγματικότητα; Οπότε, φίλε μου, ναι, πρέπει να πληρώσουν τα χρωστούμενα οι καναλάρχες, αλλά να δεις που θα αποδειχτεί ιστορικά ότι όλο αυτό το μπάχαλο έγινε για να κλείσει το MEGA και να απειληθούν οι λοιποί μιντιακοί εχθροί της κυβέρνησης.
Δεν έχω κανένα λόγο να διαφωνήσω ότι έχουμε μία παρωδία που κυβερνά, αλλά οι αβανταδοροι που έπεφταν από τα σύννεφα και σχολίαζαν όχι έλεγαν μία είδηση και έκαναν μνημόσυνο και πάρτι εις βάρος μας πρέπει κάποτε να τελειώσουν.
Δεν νομίζω ότι το κράτος έχει καμία δουλειά να ανακατεύεται με αυτά. Εάν όντως υπήρχαν νομικές ατασθαλίες, η κυβέρνηση θα μπορούσε απλά να παραπέμψει το θέμα στη δικαιοσύνη τώρα που δεν κυβερνούν οι "διαπλεκόμενοι". Θα κοβόταν ένα πρόστιμο και θα συνέχιζαν όλοι το δρόμο τους. Τώρα, μερικές εκατοντάδες εργαζόμενοι ακόμα θα μείνουν άνεργοι, οι "καναλάρχες της διαπλοκής" εάν το θέλουν θα συνεχίσουν το έργο τους σε άλλη πλατφόρμα (π.χ. web-tv, τύπος), οι παρανομίες του παρελθόντος θα παραμείνουν κρυμμένες κάτω από το χαλάκι, και η μόνη ουσιαστική διαφορά θα είναι ότι ο κουμπάρος δύο μελών της κυβέρνησης θα έχει κανάλι στην θέση των "εχθρών", δηλαδή του MEGA.
Έχω την εντύπωση πως η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν έχει να κάνει με το ποιος κυβερνά. Εμένα με νοιάζει ότι θα πρέπει να έχεις άδεια. Για ότι θέλεις να κάνεις. Τουλάχιστον έτσι πιστεύω ότι λειτουργούν τα κράτη με νόμους. Τώρα αν πιστεύεις ότι θα μπω σε Web πλατφόρμα για να δω τι από την είδηση θα μου πουν και τι θα παραληψουν καθώς και πως θα την σχολιάσουν οι αμεροληπτοι δημοσιογραφοι μάλλον θα με έχεις περάσει για άλλο.
Δεν διαφωνώ καθόλου στο θέμα της αδειοδότησης, όπως όλες οι επιχειρήσεις έχουν άδεια λειτουργίας έτσι θα πρέπει και οι τηλεσταθμοί. Όμως πώς καταλήξαμε ότι θα πρέπει να είναι 4 οι σταθμοί, από τους οποίους οι 2 ενδέχεται να πάνε σε βαλτούς της κυβέρνησης; Γι'αυτό λέω, αν υπήρχαν ατασθαλίες στο παρελθόν να τιμωρηθούν ως πρέπει οι υπαίτιοι, να πληρώσουν όσοι θέλουν να έχουν άδειες, και ο τηλεθεατής ας επιλέξει τι θα παρακολουθήσει. Το δε σχόλιο για τη δικαιοσύνη έχει να κάνει με το αν οι παραβαίνοντες γλίτωναν τόσο καιρό λόγω διαπλοκής, τώρα που έχουν απέναντί τους "καθαρό" κράτος θα τιμωρούνταν. Εκτός αν είναι μπούρδα το επιχείρημα περί διαπλοκής και οι καναλάρχες τόσο καιρό δεν τιμωρούνταν γιατί δεν είχαν παρανομήσει. Πάντως, αν οι επιλογές μου στην τηλεόραση είναι μόνο ότι εγκρίνει ο σύντροφος Παππάς και η κλάκα του, προσωπικά θα προτιμήσω web-tv.
Ναι είναι τελείως αντιδημοκρατικό σε μια ελεύθερη αγορά να υπάρχουν όρια για το πόσα θα είναι τα κανάλια, οι εφημερίδες ή τα καφέ ή οι συμβολαιογράφοι!!! Πηγή: www.lifo.grΔιάβασε τι γράφω και πες μου τι δεν καταλαβαίνεις;