Με αφορμή τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι την έκλεψαν σε βενζινάδικο

Με αφορμή τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ που λέει ότι την έκλεψαν σε βενζινάδικο Facebook Twitter
Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας συμπάσχουμε με την κα Ζωή Λιβανίου που της έβαλαν αέρα αντί για καύσιμα. Χορτάσαμε όμως από διαπιστώσεις και τη γκρίνια αυτών που κανονικά θα έπρεπε να κυβερνούν. Ας μας μιλήσουν όταν θα έχουν λύσει το πρόβλημα
7

 Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα μικρό, ελπιδοφόρο κόμμα διαμαρτυρίας, η πολυφωνία του ήταν έως και συμπαθητική. Και έτσι άλλωστε ανέβηκε στην εξουσία: είχε κάτι για όλους. Ένας έλεγε πως θα μείνουμε για πάντα στο ευρώ και έτσι κέρδιζε τους φιλοευρωπαϊστές, ένας άλλος ότι το νόμισμα δεν είναι ταμπού και κέρδιζε τους δραχμιστές, ένας τρίτος έταζε το άλφα, ένας τέταρτος έταζε το αντίθετο του άλφα και οι ψηφοφόροι έκλειναν τα μάτια σε όσα δεν τους άρεσαν και επέλεγαν να πιστέψουν αυτά που τους συνέφεραν.

Τώρα όμως, μετά από σχεδόν 20 μήνες διακυβέρνησης, τα κορυφαία στελέχη συνεχίζουν να φέρονται σαν σχολιαστές της επικαιρότητας, ο καθένας με την άποψή του. Διαπιστώνουν τα προβλήματα και μας τα λένε, λες και φταίμε εμείς που δε λύνονται.

«Έχουμε βάρβαρο και άδικο φορολογικό σύστημα»διαπίστωσε σήμερα ο αν. Υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. «Δεν το υπερασπιζόμαστε» συμπλήρωσε. Το έφεραν οι ίδιοι, το υπερψήφισαν και το εφαρμόζουν, αλλά δεν το υπερασπίζονται και το βρίσκουν βάρβαρο. Κλασικά, στα λόγια καταδικάζει στην πράξη εφαρμόζει.

Χτες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς παραδέχτηκε ότι ήταν μεγάλη ήττα της κυβέρνησης η απώλεια του ΕΚΑΣ (ενώ οι ίδιοι όταν το έκοβαν έλεγαν ότι ήταν άδικο και ορθώς κόπηκε), αλλά φυσικά δεν είπε τι θα κάνει πρακτικά για να το επαναφέρει άμεσα.

Ο δε Γ. Κυρίτσης, λες και δεν είναι στην κυβέρνηση αλλά ακόμη δημοσιογραφεί στην Αυγή, διαπίστωσε (κατά σύμπτωση στην Αυγή) πως «Χιλιάδες κτίρια είναι καταπατημένα, και από την Εκκλησία ακόμη», χωρίς φυσικά να δώσει μια λύση – έκανε μια απλή διαπίστωση. Ας διώξει την Εκκλησία απ' τις καταλήψεις για να βάλει πρόσφυγες, και θα τον παραδεχτώ.

Σήμερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Λιβανίου που διαπίστωσε πως την έκλεψαν σε βενζινάδικο βάζοντάς της αέρα αντί για καύσιμα, βγήκε στην Αυγή και κατήγγειλε το περιστατικό. Φυσικά και την πιστεύουμε και συμπάσχουμε, όμως τι να της κάνουμε εμείς; Αντί να κάνει είδηση το δικό της θέμα (που έχει συμβεί σε χιλιάδες «ανώνυμους» και ανίσχυρους) καλύτερα να φρόντιζε να εξαλειφθούν πρακτικά η αισχροκέρδεια και οι απάτες στα βενζινάδικα, που συνεχίζουν ακάθεκτα, παρά την επικείμενη νομοθέτηση αυστηρότερων ποινών. Χωρίς καμία διάθεση ειρωνείας συμπάσχουμε με την κα Λιβανίου, χορτάσαμε όμως από διαπιστώσεις και τη γκρίνια αυτών που κανονικά θα έπρεπε να κυβερνούν. Ας μας μιλήσουν όταν θα έχουν λύσει το πρόβλημα, αντί να διαφημίζουν συνέχεια τις λύσεις.

Ως αγανακτισμένοι πολίτες ή δαιμόνιοι «ρεπόρτερ» που εντοπίζουν τα κακώς κείμενα με πείθουν. Ως κυβερνήτες, όχι τόσο. Περιέργως πείθουν τους οπαδούς τους, επειδή χρησιμοποιούν λέξεις όπως «αναγκαστικά» και «δυστυχώς». Κλαίγοντας ή κάνοντας ότι κλαίγοντας, δείχνοντας συντετριμμένοι –αλλά χωρίς ποτέ να αναλαμβάνουν κάποια πρακτική ευθύνη και χωρίς να παραιτούνται, γκρινιάζουν πρώτοι για την πολιτική τους, για να μην προλάβουμε να γκρινιάξουμε εμείς.

Από κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζουν να φέρονται με μια αγωνιστικότητα, έστω και κωμικοτραγικά ευνουχισμένη (επί άλλων κυβερνήσεων δεν θα πλήρωναν διόδια, ΕΝΦΙΑ, θα έκλειναν δρόμους και πάει λέγοντας).

Εξουδετερώνουν και ακυρώνουν τα παράπονα των ψηφοφόρων τους πριν καν προλάβουν αυτά να εκδηλωθούν, σαν αυτούς που πχ. νιώθουν ότι πάχυναν και λένε πρώτοι αυτοί «έχω γίνει χάλια, σα φάλαινα» ώστε να τους παρηγορήσεις και να τους πεις «όχι μωρέ, μια χαρά είσαι».  

Από κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζουν να φέρονται με μια αγωνιστικότητα, έστω και κωμικοτραγικά ευνουχισμένη (επί άλλων κυβερνήσεων δεν θα πλήρωναν διόδια, ΕΝΦΙΑ, θα έκλειναν δρόμους και πάει λέγοντας). Η ειλικρίνειά τους και το αυτομαστίγωμά τους εκτιμούνται, και είναι μια ευχάριστη αλλαγή από τους προηγούμενους. Το αποτέλεσμα όμως δεν αλλάζει: οι κυβερνητικοί γκρινιάζουν για το πώς κυβερνούν, αλλά συνεχίζουν να κάνουν τα ίδια με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Το «τουλάχιστον αυτοί στεναχωριούνται» ή το «ψηφίζω παρότι διαφωνώ» είναι πια άνευ ουσίας όταν δε συνοδεύονται από λύσεις.

Η συνεχής γκρίνια και η δυνατή αντιπολίτευση ήταν το φόρτε του ΣΥΡΙΖΑ όσο ήταν μικρό κόμμα. Όμως η επιμονή του να αντιπολιτεύεται όποιον βρει μπροστά του αντί να κυβερνά (ίσως γιατί μόνο αυτό έχει μάθει) καταντάει ανέκδοτο.

Ειδικά όταν -λόγω εθισμού στις δικαιολογίες και την άρνηση- αντιπολιτεύεται τον ίδιο του τον εαυτό.

7

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Θοδωρής Αντωνόπουλος / Για την έκφραση «Επάγγελμα ομοφυλόφιλος»

Αν θεωρήσουμε την ομοφυλοφιλία επάγγελμα, αξιότιμε κ. συνήγορε, τότε σίγουρα αυτό θα πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα ανθυγιεινά. Τουλάχιστον για όσο μπορούν να δηλητηριάζουν τον δημόσιο λόγο κακοποιητικές απόψεις, αντιλήψεις και πρακτικές, σαν αυτές που είτε εκφέρετε είτε ενθαρρύνετε.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος / Γιατί το επίπεδο του δημοσίου διαλόγου είναι τόσο απελπιστικά χαμηλό;

Αντί να διαφωνήσουμε για το ένα ή το άλλο θέμα, όπως και είναι θεμιτό και αναμενόμενο σε μια δημοκρατία διαλόγου, το μόνο που ξέρουμε να κάνουμε είναι να εξευτελιζόμαστε οι ίδιοι και να εξευτελίζουμε τους άλλους, ωσάν να ήταν οι χειρότεροι εχθροί μας.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ
O βούρκος των ημερών

Στήλες / O βούρκος των ημερών

Σήμερα: Μηνύματα στο αλεξίπτωτο • • • βουλευτική ηπιότητα • • • περιβαλλοντικη καταστροφή στο Ισραήλ • • • δύσκολες μέρες για τον Μακρόν • • • εμβολιαστική ευνοιοκρατία • • • ένας γενναιόδωρος πρώην οδηγός νταλίκας • • • η περιπέτεια της «μυστικής ομιλίας»
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Αρετή Γεωργιλή / Ψάχνοντας τις ευθύνες, ξεχάσαμε τους κακούς

Γιατί όλη αυτή η πολιτική χυδαιότητα που αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από το πραγματικό πρόβλημα και στρέφει τη συζήτηση σε μια στείρα κομματική αντιπαράθεση, στις πλάτες όλων αυτών των παιδιών, που το μόνο που ζητούν είναι δικαίωση και γαλήνη;
ΑΡΕΤΗ ΓΕΩΡΓΙΛΗ
Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Τι διαβάζουμε σήμερα: / Το δίλλημα με τον Κουφοντίνα

Σήμερα: Τα Ζεν της Βαϊκάλης • • • νίκη μεγαλοψυχίας • • • η βία δεν πτοεί (ακόμη) τους Βιρμανούς • • • μια πρώτη δικαίωση • • • οι επίμονοι Ινδοί αγρότες • • • δημοκρατία και πίτσα • • • ένας τιτάνας
ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Όλα καλά και άγια στο άρθρο αλλά ένα δεν καταλαβαίνω. Λες να διώξει την εκκλησία αυτά που έχει -κατά δήλωση του Κυρίτση- καταπατήσει και να βάλει πρόσφυγες και θα τον παραδεχτείς αν το κάνει αυτό. Ωραία συμφωνώ αν η εκκλησία έχει καταπατήσει ένα κτίριο να τη διώξει από αυτό. Γιατί όμως θα πρέπει να βάλει μέσα πρόσφυγες; Δηλαδή το ήδη καταπατημένο κτίριο πρέπει να το καταπατήσει το κράτος και να βάλει μέσα δωρέαν να μένουν κάποιοι; Το καταπατημένο πρέπει να ανήκε σε κάποιον πριν γίνει η καταπάτηση. Σωστά; Αλλιώς πώς χαρακρτηρίζεται καταπατημένο; Αν λοιπόν το πάρουμε από αυτόν που το καταπάτησε δεν πρέπει να το δώσουμε στον πρώην ιδιοκτήτη του; Αν το κράτος θέλει να στεγασει τους πρόσφυγες ας αγοράσει κτίρια από ιδιώτες και να το κάνει. Αλλιώς με το τζάμπα μπορώ και γω να στεγάσω όσους θέλω.
Το ότι ειναι ανικανοι να κυβερνησουν καταδεικνυεται περιτρανα απο το οτι λειτουργουν ακομη ως αντιπολιτευση. Απλα καταγγελουν χωρις να επιλυουν κανενα προβλημα. Δεν εχουν καταλαβει οτι η αναληψη της εξουσιας δεν σημαινει μονο προνομια αλλα και πληθος ευθυνων, τις οποιες ομως αδυνατουν να επωμιστουν.
Είσαι λίγο άδικος με τον ΣΥΡΙΖΑ Άρη. Δεν αναφέρεις τίποτα για το μεγαλύτερο καλό του, αυτό για το οποίο θα μνημονεύεται από τους ιστορικούς του μέλλοντος σαν το κόμμα που κατάφερε να αλλάξει επιτέλους την Ελλάδα: Και αυτό είναι ότι ο ίδιος επέφερε το μεγαλύτερο πλήγμα στην "πολιτική διαμαρτυρίας" που γαλούχησε γενιές Ελλήνων. Πλέον όλοι καταλαβαίνουν πως οι "αγώνες" δεν ήταν για τη δικαιοσύνη αλλά για κεκτημένα κάποιων εις βάρος του συνόλου. Οι Έλληνες αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι τα λεφτά του κράτους είναι δικά τους λεφτά και καλός πολιτικός δεν είναι αυτός που τα μοιράζει αλλά αυτός που τα διαχειρίζεται σωστά. Αλλάζει σιγά σιγά η νοοτροπία του Έλληνα ψηφοφόρου προς το καλύτερο ή αν θες προς την πραγματικότητα. Δεν είναι μικρό κατόρθωμα για ένα κόμμα του 4%.Ευχαριστούμε ΣΥΡΙΖΑ!
Αρκετά χαρακτηριστικά του νεοέλληνα είναι προϊον επιγενετικής διαδικασίας. Δύσκολα να αλλάξει ο χαρακτήρας και η φιλοσοφία του. Απόδειξη αυτού θα είναι οι επόμενες εκλογές. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει και να επιβραβεύει τον λαϊκισμό, την υποσχεολογια και τη φαυλοκρατια.
φοβάμαι ότι αναλύεις λάθος την κατάσταση. Μπορεί μερικοί να νιώθουν οτι πιάστηκαν κορόιδα, αλλά αναζητούμε γυρω στους 500-600 χιλιάδες ψηφοφόρους ( νομίζω ότι ειναι αυτοί που κάθε φορά έδιναν τον νικητή). Γιατί μπορεί ο Μητσοτάκης και η ΝΔ ( η πιο ρεαλιστική λύση) να προηγούνται αλλά δεν νομίζω να καταφέρναν να σχηματίσουν κυβέρνηση γιατί τα ποσοστά τους είναι χαμηλά και με συνεργασίες με άλλα αστικα κόμματα(ειδικά το πασοκ αλλά και τη λαική πτέρυγα του βουδα της ραφήνας) πάλι θα είχαμε μια κυβέρνηση τύπου Σαμαρά ( που δεν μπόρεσε να εφαρμόσει ολοκληρωμένες λύσεις σε κάθε τομέα, πχ συντάξεις, άνοιγμα επαγγελμάτων, φιλελευθεροποίηση της αγοράς), και θα έχουν απέναντι τους το Συριζάικο βαθύ πασοκ. Που θέλω να καταλήξω, στο εξής ότι υπάρχουν υπερβολικά "φορτωμένοι, θολωμένοι" ψηφοφόροι, που έχουν λυσσάξει από την κοροϊδία τόσα χρόνια και το μόνο που θέλουν είναι "αίμα". Αυτοί θα πάνε όπου νιώθουν ότι θα κάνουν ζημιά στους άλλους άσχετα αν θα ζημιωθούν οι ίδιοι.Επιπλέον είναι ακόμη περισσότεροι αυτοί που δεν συμμερίζονται αυτό που λες στην δεύτερη παράγραφο. Πιστεύουν ότι το κράτος έχει άπειρα λεφτά ότι οι εισφορές στα ταμεία , αποθηκεύονται σε ένα σεντούκι και περιμένουν να μας δωθούν σαν σύνταξη, ότι οι αδιατάρακτοι μισθοί του δημοσίου και οι δαπάνες του ( ειδικά στην περίπτωση μας) ωφελούν την σημερινή κατάσταση της οικονομίας( ασχέτως της φορολογίας που χρηματοδοτεί τις δαπάνες αυτές).Πιστεύω ότι θα καταλήξουν στο επόμενο υψηλότερο πλειοδότη