Σεμνό και ταπεινό R.I.P. για την «κακιά στρίγγλα» από το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι»

Σεμνό και ταπεινό R.I.P. για την «κακιά στρίγγλα» από το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» Facebook Twitter
«Όποιος χαρακτήρας παρουσιάζεται τόσο μοχθηρός, είναι ουσιαστικά απλά ανόητος, οπότε προσέθετα πάντα και φαρσικά στοιχεία στο ρόλο», είχε δηλώσει.
1

Η Κάθριν ΜακΓκρέγκορ, διάσημη για τον ρόλο της Χάριετ Όλσον (μαμάς της επίσης σούπερ στριμμένης και αρχικουτσομπόλας, σε μικρογραφία όμως, Νέλι Όλσον) σε 153 επεισόδια της αιωνίως δημοφιλούς σειράς που γυρίστηκαν από το 1974 ως το 1983, πέθανε προχθές σε ηλικία 93 ετών όπως ανακοινώθηκε από το NBC News.

Η ΜακΓκρέγκορ ήταν έτοιμη να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο θέατρο όταν προέκυψε ο ρόλος της στερεοτυπικά στραβωμένης Χάριετ Όλσον, η ίδια όμως όπως είχε δηλώσει αργότερα, προσπαθούσε να βρει τρόπους να δώσει περισσότερες διαστάσεις στον χαρακτήρα: «Όποιος χαρακτήρας παρουσιάζεται τόσο μοχθηρός, είναι ουσιαστικά απλά ανόητος, οπότε προσέθετα πάντα και φαρσικά στοιχεία στο ρόλο».

Σεμνό και ταπεινό R.I.P. για την «κακιά στρίγγλα» από το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι» Facebook Twitter
Με την τηλεοπτική της κόρη, την επίσης σούπερ στριμμένη και κουτσομπόλα, σε μικρογραφία όμως, Νέλι ('Αλισον Άρνγκριν)

Συνεπής πάντα στις υποχρεώσεις της κατά τα δεκαετή γυρίσματα της σειράς, προς έκπληξη όλων δεν εμφανίστηκε ποτέ στο γύρισμα του τελευταίου επεισοδίου το 1983, καθώς βρισκόταν σε προσκύνημα στην Ινδία, αφοσιωμένη στην Ινδουιστική πίστη της.

Η σειρά ήταν (και παραμένει – ακόμα προβάλλεται από την κρατική τηλεόραση) πολύ δημοφιλής και στη χώρα μας, τόσο στην πρωτότυπη όσο και στη μεταγλωττισμένη εκδοχή της, όπου την Χάριετ Όλσον υποδύθηκαν τρεις διαφορετικές Ελληνίδες ηθοποιοί: η Μαργαρίτα Γεράρδου, η Γκάρυ Βοσκοπούλου και η Αλίκη Αλεξανδράκη.

Απώλειες
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Μόδα & Στυλ / Roberto Cavalli (1940-2024): Ο σχεδιαστής που ταύτισε την υπερβολή με την επιτυχία

Πλασαρίστηκε σαν ροκ σταρ και αγάπησε όσοι λίγοι designers τις γυναίκες. Ο Ιταλός δημιουργός έφυγε από τη ζωή στα 83 του, αφήνοντας πίσω του ένα εξεζητημένο σύννεφο από aninal prints, σέξι εμπριμέ και ένα «εγχειρίδιο» για το πώς ένας σχεδιαστής μπορεί να είναι πιο αναγνωρίσιμος από τη μόδα που παράγει.
ΣΤΕΛΛΑ ΛΙΖΑΡΔΗ
Μαουρίτσιο Πολίνι (1942-2024): Οι μεγάλες ηχογραφήσεις ενός θρυλικού πιανίστα της εποχής μας

Απώλειες / Μαουρίτσιο Πολίνι (1942-2024): Οι μεγάλες ηχογραφήσεις ενός θρυλικού πιανίστα της εποχής μας

Ο Ιταλός πιανίστας που καθόρισε τον μοντερνισμό, με σειρά ηχογραφήσεων έργων των Μπετόβεν και Σοπέν που σήμερα θεωρούνται κλασικές, πέθανε στα 82 του χρόνια.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Στη μνήμη του κορυφαίου σύγχρονου θεωρητικού και ιστορικού του σινεμά, Ντέιβιντ Μπόρντγουελ

Daily / Στη μνήμη του κορυφαίου σύγχρονου θεωρητικού και ιστορικού του σινεμά, Ντέιβιντ Μπόρντγουελ

Πέθανε πριν από λίγες μέρες στα 76 του ο επιφανής Αμερικανός πανεπιστημιακός που επί δεκαετίες καθοδηγούσε τους σπουδαστές κινηματογράφου ανά την υφήλιο με τα βιβλία του και με τον ακατάβλητο ενθουσιασμό του για το μέσο.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ηλίας Λογοθέτης: Ένας κάτοικος εντός της γλώσσας του Βιζυηνού

Θέατρο / Ηλίας Λογοθέτης (1939 - 2024): Ένας εργάτης του θεάτρου και του σινεμά που δεν υπήρξε σνομπ

Από τους Πέρσες του Κουν μέχρι το τηλεοπτικό Έτερος Εγώ Νέμεσις, ο Ηλίας Λογοθέτης διέσχισε όλα τα είδη με μπρίο, αξιοπρέπεια και ακατάβλητο ποιητικό οίστρο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Σέιζι Οζάουα, ο μαέστρος που γεφύρωσε την Ανατολική Ασία με τη Δυτική μουσική

Πολιτισμός / Σέιζι Οζάουα, ο μαέστρος που γεφύρωσε την Ανατολική Ασία με τη Δυτική μουσική

Οι νεότεροι μουσικοί έβλεπαν στο πρόσωπό του έναν σημαντικό και επικοινωνιακό καθοδηγητή και οι δεξιοτέχνες της κλασικής μουσικής έναν πνευματώδη μαέστρο με την λιτή έκφραση της Ιαπωνίας.
EΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ακόμη θυμάμαι το παιδικό συναίσθημα "να μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι" για τις προσβολές που έκανε στην αγαπημένη μου Λώρα και στη μαμά της Καρολαιν.... Κάπου εκεί στα μέσα των αθώων 70s....RIP