Η Kate Moss και τα βιντεοκλιπς: μια μεγάλη και πανέμορφη σχέση αγάπης

0
Η Kate Moss και τα βιντεοκλιπς: μια μεγάλη και πανέμορφη σχέση αγάπης Facebook Twitter
"I Just Don't Know What to Do With Myself" των The White Stripes, 2003

 

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα έξι χρόνων οι Massive Attack επανέρχονται στο μουσικό προσκήνιο με το καινούργιο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε εδώ και ένα μήνα περίπου. Το φοβερό trip-hop γκρουπ σηματοδότησε την επιστροφή του με δύο νέα σιγκλάκια που συνοδεύονται από δύο βίντεο. Το "Voodoo in My Blood” κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα και είχε πρωταγωνίστρια την Rosamund Pike, ενώ χτές το πρωί η μπάντα κυκλοφόρησε το κλιπ για το Azekel – Ritual Spirit στο οποίο συμμετέχει η πολύ καλή φίλη του Robert "3D" Del Naja's, Kate Moss.

Το supermodel που σε όλη τη διάρκεια του βίντεο απλώς στροβιλίζεται γύρω από μία λάμπα φορώντας ένα μονοκόμματο στο χρώμα του δέρματος κορμάκι είναι πολύ εξοικειωμένο με τη μουσική σκηνή. Εκτός από τους αρκετούς rockers εραστές που είχε κατά καιρούς, μεταξύ αυτών ο Pete Doherty (Libertines) και ο σημερινός συζυγός της Jamie Hince, έχει επίσης συνδεθεί με διαφορετικό τρόπο και με άλλους μουσικούς. Για την ακρίβεια όταν η καριέρα της απογειωνόταν στα μέσα του 90 η Moss εμφανιζόταν σε μουσικά βίντεο σχεδόν τόσο συχνά όσο και στις πασαρέλες. Μερικές εμφανίσεις της σε rock, pop, και ναι ακόμα και σε country music videos.

 "Delia's Gone" του Johnny Cash, 1994

 

Η πρώτη εμφάνιση της Kate Moss σε μουσικό κλιπάκι ήταν για τον Johnny Cash όπου υποδυόταν το σίγουρα εντυπωσιακό πτώμα της διαβολικής γυναίκας του Johnny, την Delia. Σκηνοθέτης του βίντεο ήταν ο Anton Corbijn ο οποίος σκηνοθέτησε επίσης μουσικά video για τους Depeche Mode, τους  U2, και για τους Arcade Fire. Και ενω στο συγκεκριμένο η Moss εμφανίζεται κυρίως σαν πτώμα πρέπει να της το παραδεχτούμε ότι ποτέ άλλωτε η βικτωριανή ενδυμασία δεν φάνηκε τοσο εντυπωσιακή.

"Kowalski" των Primal Scream, 1997

Μέσα στην δόξα των 90s που της δόθηκε απλόχερα και σίγουρα καθόλου άδικα, η Moss εμφανίστηκε σαν τραμπούκος femme fatale με την Devon Aoki στο Kowalski των Primal Scream. Ντυμένες με μαύρα δερμάτινα τρέχουν με ιλιγγυώδη ταχύτητα με ένα κλεμένο αυτοκίνητο στους δρόμους της πόλης και χτυπούν χωρίς κανένα προφανή λόγο όποιο αρσενικό συναντήσουν ενώ στο ενδιάμεσο βάφουν τα νύχια τους και ανανεώνουν το κραγιόν τους. Μια συνηθισμένη γυναικεία φαντασίωση των  90s να υποθέσω.

"Something About the Way You Look Tonight" του Elton John, 1997

 

Την ίδια χρονιά που εμφανίστηκε σαν τη βίαιη rock φαντασίωση των Primal Scream η Moss έκανε στροφή 180 μοιρών για μία γρήγορη εμφάνιση στη soft-pop μπαλάντα του Elton John το Something About the Way You Look Tonight. Εδώ η  23χρονη Moss υποδύεται μία εκδοχή του εαυτού της παρέα με άλλα γνωστά μοντέλα των 90 τη Sophie Dahl, τη Devon Aoki (Και πάλι), και την Alek Wek.

"Sex With Strangers" της Marianne Faithful, 2002

Σ αυτό το ψυχεδελικό video για το "Sex With Strangers" της Marianne Faithful η Moss ξυπνάει φορώντα ένα υπέροχο λευκό του Narciso Rodriguez και κατευθύνεται σε ένα απομονωμένο κάστρο όπου έρχεται αντιμέτωπη με αρκετούς κλώνους της. Η Faithful  αρχικά την τηλεκατευθύνεί ενώ στη συνέχεια εμφανίζεται για να την οδηγήσει στο θερμοκήπιο του κάστρου και αφήνει στα χέρια της το άνθος ενός λωτού. Εδώ η γραμμική αφήγηση καταργείται ενώ η μόδα απογειώνεται.

"I Just Don't Know What to Do With Myself" των The White Stripes, 2003

 Σ' αυτό των βίντεο των The White Stripes  για το τραγούδι "I Just Don't Know What to Do With Myself, η Kate Moss φοράει μόνο μαύρα εσώρουχα και χορεύει σαν έμπειρη pole dancer. Τη σκηνοθεσία γι' αυτό το βίντεο έκανε η Sofia Coppola.

"Some Velvet Morning" των Primal Scream, 2002

 


 Πρόκειται για την δεύτερη συνεργασία της Moss με τη σκοτσέζικη ροκ μπάντα για το τραγούδι της Nancy Sinatra το "Some Velvet Morning".  Εδώ η Moss όχι μόνο δανείζει τη φυσική της παρουσία αλλά συμμετέχει και στα φωνητικά κατά τη διάρκεια του ρεφραίν. 

  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM