Πώς ένα βίντεο της Cardi B στο Instagram έγινε ο trap «ύμνος» του κορωνοϊού

Πώς ένα βίντεο της Cardi B στο Instagram έγινε ο trap «ύμνος» του κορωνοϊού Facebook Twitter
6

Πριν από λίγες ημέρες, η Cardi B πόσταρε ένα μικρής διάρκειας βίντεο στο οποίο έλεγε στους 60 εκατομμύρια οπαδούς στο Instagram για το πώς ένιωθε για την πανδημία του κoρωνοϊου, εκφράζοντας τον φόβο της.

Ντυμένη με ένα διάφανο φόρεμα, έκανε μια μίνι κριτική στην κυβέρνηση του Τραμπ και για το πώς αντιμετωπίζει την πανδημία, μίλησε για την καθυστέρηση στις παραγγελίες των προϊόντων της προς το εξωτερικό, συμβούλευσε το κοινό της ότι είναι μια σοβαρή απειλή και στο τέλος με τη χαρακτηριστική καρτουνιστική φωνή, με ένα γέλιο που θυμίζει τους κακούς ήρωες των κινούμενων σχεδίων, άρχισε να φωνάζει με ρυθμό: "Coronavirus! Coronavirus! I'm telling you, shit is real! Shit is gettin' real!" (Κορωνοϊος! Κορωνοϊός! Σας λέω, είναι αλήθειά. Αυτή μαλακία είναι πια πραγματικότητα!).

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Ya keep playing I'm deadass FUCKIN SCARED. I'm stocking up on food.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cardib (@iamcardib) στις

Μερικές μέρες μετά, ένα DJ και παραγωγός από το Μπρούκλιν που είναι γνωστός ως iMarkkeyz είδε τους φαν του να τον κάνουν tag στα σχόλια του βίντεο και να του ζητούν να κάνει τα λόγια της remix. O iMarkkeyz είναι γνωστός στους 150.000 ακόλουθους του στο Instagram για την ικανότητα του να φτιάχνει τραγούδια με υλικό από διάφορα memes και κλιπ που έχουν γίνει viral. Μπορεί να δημιουργεί γύρω στα 4 με 7 μπιτ την ημέρα και είχε ήδη ένα0 έτοιμο για τα ταιριάξει με τα λόγια της Cardi.

Το αποτέλεσμα είναι ένα παράλογο κομμάτι, με τη μουσική βιομηχανία, όμως, να βρίσκεται σε κρίση, με όλες τις συναυλίες και τα φεστιβάλ να ακυρώνονται το ένα μετά το άλλο και να είναι αβέβαιο αν θα κυκλοφορήσουν τα επερχόμενα άλμπουμ που έχουν ανακοινωθεί, το "Coronavirus (Remix)" έγινε ο ιδανικός ύμνος γι' αυτούς τους περίεργους καιρούς. Είναι ένα τραγούδι που ακούγεται σαν συναγερμός για τη φωτιά που υπάρχει στο κεφάλι σου αυτές τις ημέρες. Σου κολλάει αμέσως στο μυαλό και φαίνεται ότι συμφωνεί μαζί σου σχεδόν όλος ο πλανήτης επειδή έχει αρχίσει να ανεβαίνει διεθνώς στα τσαρτ. Έχει ήδη γίνει νούμερο 1 στο iTunes της Βουλγαρίας, της Αιγύπτου και της Βραζιλίας και μόλις μπήκε στα τσαρτ στην Αμερική σε υψηλή θέση.

 

iMarkkeyz - Coronavirus (Feat. Cardi B)

Και όχι μόνο, ο DJ Snake έκανε ένα remix, η Miley Cyrus και ο φίλος της, Cody Simpson, πόσταραν την δική τους παρωδία στα social media. Επίσης, ένα μουσικός στο TikTok ηχογράφησε νότα προς νότα μια πιάνο εκδοχή και ένα ανεπίσημο #CoronavirusChallenge ξεκίνησε σε αρκετές κοινωνικές βίντεο πλατφόρμες με αρκετούς χορευτές να φοράνε μάσκες προσώπου και πάει λέγοντας, καθώς το YouTube και το Spotify έχουν γεμίσει με διαφορετικές εκτελέσεις του κομματιού.

Αν και αρχικά, η Cardi ήταν προβληματισμένη με την επιτυχία του τραγουδιού, το αγκάλιασε στην πορεία. «Μπορεί τελικά να κάνω και ένα μουσικό βίντεο» τουίταρε. Και με την τεράστια υποστήριξη του κοινού της από τα social media, το "Coronavirus (Remix)" ίσως γίνει ακόμη μεγαλύτερο χιτ.

O iMarkkeyz δήλωσε στο Twitter ότι σκοπός του είναι να δωρήσει τα έσοδα του κομματιού και το ίδιο είπε και η Cardi.

H Cardi, που το πραγματικό της όνομα είναι Belcalis Almanzar, ήταν σταρ ενός reality show και influencer στο Instagram πριν γνωρίσει επιτυχία ως ράπερ και κατά κάποιο τρόπο η μουσική της καριέρα στηρίχτηκε στη μελωδική ποιότητα των πιο meme στιγμών της. Όταν ένα δρακρύβρεχτο κλιπ της από το τηλεριάλιτι "Love & Hip Hop" έγινε viral ("If a girl has beef with me, she gon' have beef with me ... forever" – Αν ένα κορίτσι έχει πρόβλημα με μένα, θα το έχει... για πάντα!»), το έκανε sample για ένα από τα πρώτα της κομμάτια, το "Foreva".

Καθώς γινόταν όλο και πιο γνωστή, η Cardi συνέχισε να ασκεί κριτική για την πολιτική της χώρας της. Στον αρκετά αστείο λογαριασμό της στο Instagram συχνά μιλάει για τον πρόεδρο Τραμπ (όχι με τα καλύτερα λόγια) και για τους φόρους. Μάλιστα υποστηρίζει την υποψηφιότητα του Μπέρνι Σάντερς.

«Αρχικά, ο σκοπός μου ήταν να αρέσει το κομμάτι στον κόσμο» είπε ο DJ iMarkkeyz. «Μετά ήθελα να δείξω στην Cardi ότι υπάρχει κόσμος που την αγαπάει μέχρι θανάτου μόνο και μόνο επειδή είναι ο εαυτός της. Με όσα συμβαίνει, δείχνει το πόσο μεγάλη θετική επιρροή έχει σε ανθρώπους που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο».

 

Η version του DJ Snake

Με στοιχεία από τους New York Times

Μουσική
6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

30 χρόνια μετά τον θάνατό του Κερτ Κόμπειν, δημοσιεύονται για πρώτη φορά ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες του

Μουσική / 30 χρόνια μετά: Ο Κερτ, η Κόρτνεϊ και η κόρη τους σε ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες

Πριν από τριάντα χρόνια ξεκίνησε η μεταθανάτια ζωή του αυτόχειρα ροκ σταρ, κατά την οποία η φήμη, η επιρροή και το νόημα των τραγουδιών του αποκτούν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
THE LIFO TEAM
Μαουρίτσιο Πολίνι (1942-2024): Οι μεγάλες ηχογραφήσεις ενός θρυλικού πιανίστα της εποχής μας

Απώλειες / Μαουρίτσιο Πολίνι (1942-2024): Οι μεγάλες ηχογραφήσεις ενός θρυλικού πιανίστα της εποχής μας

Ο Ιταλός πιανίστας που καθόρισε τον μοντερνισμό, με σειρά ηχογραφήσεων έργων των Μπετόβεν και Σοπέν που σήμερα θεωρούνται κλασικές, πέθανε στα 82 του χρόνια.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το Μυστήριο 100 –Τα Ιερά Τραγούδια: Μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / Μυστήριο 100 – Τα Ιερά Τραγούδια: Μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία

Το «Μυστήριο 100 – Τα Ιερά Τραγούδια» εστιάζει στα παραδοσιακά δρώμενα και τις τελετουργίες στην ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση. Την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
THE LIFO TEAM
Μια βραδιά με τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου

Μουσική / Τα τραγούδια της Σωτηρίας συγκινούν ένα νέο κοινό

Μικρές ιστορίες που κυλάνε σαν νερό, μια φωνή που πατάει στη Μπέλλου χωρίς να τη μιμείται, κόσμος που δακρύζει ή κρατάει τον ρυθμό με το πόδι του. Ένας θρύλος είναι ζωντανός μπροστά μας χάρη στη Χριστίνα Μαξούρη, στη σκηνή του ΠΛΥΦΑ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Cutthroat

Μουσική / Το νοσταλγικό ραπ των Θεσσαλονικιών Cutthroat

Μια κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών που πιστεύει πως η προώθηση της μουσικής ήταν πιο αποτελεσματική μέσω του Myspace και όταν τα CD μοιράζονταν χέρι με χέρι μόλις κυκλοφόρησε το «Perfect Blue», ένα ραπ άλμπουμ εμπνευσμένο από τα καρτούν και τα παιχνίδια των '90s και των '00s.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ