Τι θέα έχεις αυτήν τη στιγμή;

Είμαι στο σπίτι, στο στούντιό μου, και απέναντί μου έχω μουσικό εξοπλισμό και τοίχους καλυμμένους με φωτογραφίες και έργα τέχνης.

 

— Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

Άρχισα να παίζω κιθάρα στα 12, όταν ακόμα ζούσα στη Βενεζουέλα. Αφού μετακομίσαμε στο Βέλγιο με την οικογένειά μου, γύρω στα 16 ξεκίνησα να κάνω πιο «πειραματική» μουσική.

 

—Τρεις λέξεις που έρχονται στο μυαλό σου όταν σκέφτεσαι τη νέα σου δουλειά, «Ses Kondi»;

Ναρκωτικά, καπνός, νύχτα.

 

—Ποια ήταν η έμπνευση γι' αυτό το άλμπουμ;

Η πρόσφατη εμμονή μου με τη μουσική, που εστιάζει στον ρυθμό και στον χορό, ξεκίνησε από τον Raymonde και τον Tolouse Low Trax. Και οι δύο με έχουν επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό.

 

Ψάχνω συνέχεια για δίσκους και καινούργια μουσική, αλλά επιστρέφω και σε πράγματα «κλασικά» για μένα. Τον τελευταίο καιρό έχω κολλήσει με τον Matthew Bower.

 

Εκτός από τη μουσική, τα τελευταία χρόνια αντλώ τεράστια έμπνευση μέσα από ψυχεδελικές εμπειρίες, από την κουλτούρα των ιθαγενών και την αναρχική σκέψη. Όλα αυτά με κάνουν να βλέπω τη ζωή διαφορετικά και την ομορφιά γύρω μου.

 

Φωτο: Gabriela Gonzalez
Φωτο: Gabriela Gonzalez

 

—Παίζεις συχνά σε ασυνήθιστα μέρη. Μέχρι στιγμή ποιο είναι το αγαπημένο σου;

Δύο από τις πιο αξέχαστες συναυλιακές εμπειρίες που έχω ζήσει ήταν στη Γαλλία, δύο διαφορετικά καλοκαίρια. Η πρώτη ήταν τον Ιούλιο του 2016, όταν έπαιξα στο Φεστιβάλ Echos, που πραγματοποιήθηκε στην κορυφή ενός βουνού και κράτησε είκοσι τέσσερις ώρες. Εκεί ένιωσα τη μουσική μου να ταιριάζει τέλεια με το περιβάλλον.

 

Η δεύτερη φορά ήταν πέρσι το καλοκαίρι, σε ένα μικρό φεστιβάλ που έστησαν κάποιοι φίλοι μου, το Division. Έπαιξα στις όχθες του ποταμού La Loire από τις πέντε το πρωί, όταν ήταν ακόμα σκοτάδι, μέχρι τις έξι που βγήκε ο ήλιος. Ήταν σαν να μην έπαιζα εγώ, σαν να ήμουν κάποιο είδος μέντιουμ. Όταν άνοιξα τα μάτια μου, το τραπέζι μπροστά μου ήταν γεμάτο κόκαλα και φύκια που είχε μαζέψει ο κόσμος απ' το ποτάμι.

 

—Τι θες να κάνεις οπωσδήποτε στην Αθήνα;

Να περάσω χρόνο και να γνωρίσω καλύτερα τους φίλους που έχω κάνει στην πόλη.

 

 

 

Info

15/3, 21:00

Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5)

Εισ.: 6 ευρώ