O frontman των Fun Lovin' Criminals γιορτάζει πάντα την Πρωτοχρονιά με στυλ

O frontman των Fun Lovin' Criminals γιορτάζει πάντα την Πρωτοχρονιά με στυλ Facebook Twitter
Έχω ζήσει μερικές θεότρελες Πρωτοχρονιές. Έπαιζα σε ένα ροκ συγκρότημα που έχει πουλήσει εκατομμύρια άλμπουμ κι έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Έχω κάνει κι έχω δει πράγματα που ο κόσμος βλέπει μόνο στα όνειρά του. Αστειεύομαι φυσικά.
0

Aν θέλεις να εκνευρίσεις τον Huey Morgan, πρέπει να τον ρωτήσεις τι πιστεύει για την trap. O συμπαθής 50χρονος frontman των Fun Lovin' Criminals θα σαστίσει και θα σου απαντήσει λακωνικά και κάπως ενοχλημένος: «Κοίτα, young lady, δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει κανέναν η γνώμη μου για το trap»!


Σίγουρα, πάντως, δεν θα παίξει τέτοια κομμάτια στο KΠΙΣΝ όπου έρχεται για να κάνει ένα ειδικό DJ set και να γιορτάσει την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μαζί μας. Μάταια προσπαθώ να του αποσπάσω πληροφορίες από το τηλέφωνο για το τι θα παίξει.

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είναι καταπληκτική. Θα έχει λίγο old-school γεύση Νέας Υόρκης, θα χορέψουμε, θα ακούσουμε κλασικές επιτυχίες, θα περάσουμε τέλεια και θα μπούμε στο 2019 με στυλ.


Ο Morgan τα τελευταία χρόνια μένει στο Bath της Μ. Βρετανίας και είναι τόσο απασχολημένος με τις δύο ραδιοφωνικές εκπομπές που έχει στο BBC και με διάφορα άλλα πρότζεκτ, ώστε οι Fun Lovin' Criminals έκαναν οκτώ χρόνια να βγάλουν νέο άλμπουμ.


Στις αρχές του 2019 θα κυκλοφορήσουν το «Another Mimosa», που είναι μια συνέχεια του «Mimosa» που κυκλοφόρησαν το 1999, με remixes τους σε κλασικά και αγαπημένα τους τραγούδια.

Η προηγούμενη φορά που ήρθαν για να παίξουν στην Ελλάδα ήταν το 2011, o Morgan όμως νομίζει ότι έρχονται συνέχεια, μάλλον επειδή ο ίδιος κάνει συχνά διακοπές εδώ με την οικογένειά του.

 
Στο πιο πρόσφατο ταξίδι τους στην Ελλάδα επισκέφτηκαν την Κρήτη, ενώ μου διηγείται ότι εδώ έχει κάνει φιλίες που κρατάνε χρόνια, π.χ. με κάποιον Γιάννη, αγνώστων λοιπών στοιχείων.

— Πού σε πετυχαίνουμε αυτήν τη στιγμή;

Στο γραφείο του σπιτιού μου στο Bath, στην Αγγλία.

— Γιατί σας πήρε τόσο να κυκλοφορήσετε νέα δουλειά;

Τι εννοείς; Είμαστε μουσικοί κι αυτή είναι η δουλειά μας. Έχω οικογένεια όμως τώρα. Είμαι σύζυγος και πατέρας και το καταδιασκεδάζω με τις ραδιοφωνικές εκπομπές που κάνω.
Παράλληλα, κάνω παραγωγή σε κάποια ντοκιμαντέρ στο BBC. Έπειτα, έχω το συγκρότημα. Θα έλεγα ότι είμαι πολυάσχολος.

— Πώς ξεκίνησες την καριέρα σου στο ραδιόφωνο;

Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από τότε που το BBC μου ζήτησε να σκεφτώ αν θα ήθελα να γίνω ραδιοφωνικός παραγωγός τους. Δέχτηκα επειδή έχω τεράστια συλλογή δίσκων και επειδή είμαι ένας κουλ τύπος που τον ήθελαν για να κάνει εκπομπή, έτσι μου είπαν τουλάχιστον.


Αυτό κάνω έκτοτε και σήμερα έχω δύο εκπομπές. Η μία είναι στο Radio 2, που είναι ο μεγαλύτερος σταθμός στην Ευρώπη και μπορείς να τον ακούσεις και στην Ελλάδα από ιντερνετικό ραδιόφωνο.


Η άλλη είναι σε ένα δορυφορικό δίκτυο, το BBC6. Μετά από τόσο καιρό, αυτό είναι κάτι που μου αρέσει αρκετά να κάνω.

O frontman των Fun Lovin' Criminals γιορτάζει πάντα την Πρωτοχρονιά με στυλ Facebook Twitter
Είμαι από τη Νέα Υόρκη και μου αρέσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής.


— Τι μουσική παίζεις;

Είμαι από τη Νέα Υόρκη και μου αρέσουν πολλά και διαφορετικά είδη μουσικής. Έχει πει κάτι καταπληκτικό ο Louis Armstrong: «Υπάρχουν δύο είδη μουσικής: η καλή μουσική και η κακή μουσική».


Θέλω να σκέφτομαι ότι παίζω την καλή μουσική, οπότε συμφωνώ με τον Louis Armstrong. Παίζω την καλύτερη μουσική από χιπ-χοπ, σόουλ, κλασική τζαζ και ροκ. Ό,τι μου πεις το παίζω.

— Πώς αποφάσισες να μείνεις στο Bath;

Έχω σπίτια σε διάφορες χώρες, αλλά μου αρέσει πολύ το Bath. Είναι ένα υπέροχο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, νότια του Λονδίνου, και έχει υπέροχη αρχιτεκτονική. Το λατρεύουμε εγώ και η γυναίκα μου και τα παιδιά μας είναι ευχαριστημένα με τα σχολεία εδώ πέρα.

— Πώς είναι τα πράγματα εκεί με το Brexit;

Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει με το Brexit. Εγώ, δε, σίγουρα όχι.

— Μίλησέ μου λίγο για το νέο σας άλμπουμ. Πώς διαλέξατε τις διασκευές που κάνατε;

Το άλμπουμ ονομάζεται «Another Mimosa». Πριν από 20 χρόνια οι Fun Lovin' Criminals είχαν κάνει ένα άλμπουμ που το έλεγαν «Mimosa». Κάνουμε παραγωγή στη μουσική μας και πολλές φορές μας αρέσει να ακούμε τη μουσική άλλων ανθρώπων και να εμπνεόμαστε.


Αν την ακούσεις, καταλαβαίνεις ότι έχουμε διάφορες επιρροές από αρκετά είδη. Μας ζήτησε η Sony να κάνουμε ένα συμβόλαιο για δύο δίσκους, έτσι σκεφτήκαμε ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να το γυρίσουμε πάλι στην παραγωγή και να κάνουμε ό,τι κάναμε πριν από 20 χρόνια, να ασχοληθούμε με τη μουσική άλλων για να καταλάβουμε πώς θα κάνουμε παραγωγή στη δική μας.


Έτσι βγήκε το «Another Mimosa» και τα τραγούδια που διαλέξαμε είναι αυτά που θεωρούμε πως είναι προσωπικά καλλιτεχνών όπως οι Notorious B.I.G, Neil Diamond, Tom Petty ή ο IceCube. Δηλαδή, αυτά που μας αρέσουν να παίζουμε.

 

Fun Lovin' Criminals - The Fun Lovin' Criminal (Official Video)

— Ποια ήταν η πιο παλαβή Πρωτοχρονιά που έχεις ζήσει;

Αν σου πω, ίσως πάω φυλακή. Έχω ζήσει μερικές θεότρελες Πρωτοχρονιές. Έπαιζα σε ένα ροκ συγκρότημα που έχει πουλήσει εκατομμύρια άλμπουμ κι έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο. Έχω κάνει κι έχω δει πράγματα που ο κόσμος βλέπει μόνο στα όνειρά του. Αστειεύομαι φυσικά.


— Πώς βλέπεις το μέλλον της μουσικής;

Αρκετός κόσμος μού κάνει αυτή την ερώτηση επειδή έχει ανάγκη να ακούσει καλά νέα, να τους πω ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα όσο φαίνονται ή ακούγονται, ότι η βιομηχανία θα διορθωθεί και θα αρχίσουμε να ακούμε μουσική με νόημα, μοναδική, από ενδιαφέροντες και διορατικούς ανθρώπους.


Δεν μπορώ να πω κάτι τέτοιο. Η βιομηχανία είναι απλώς μια μηχανή μουσικής που μας καταβάλλει. Απλώς παίζουμε τον ρόλο μας και ο μόνος τρόπος να ακούσουμε μουσική με νόημα είναι χωρίς τη μεσολάβηση των πολυεθνικών, που προσπαθούν να σου πουλήσουν κάτι που να ταιριάζει με τη διασκέδασή σου.


Δουλεύω σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που αγγίζει εκατομμύρια ανθρώπους κάθε βδομάδα και πιστεύω ότι έχουμε την τέχνη που μας αξίζει.

 

Fun Lovin' Criminals - Scooby Snacks


— Πηγαίνεις συχνά στη Νέα Υόρκη; Πώς είναι εκεί τα πράγματα με τον Τραμπ;

Όχι τόσο χάλια όσο τα παρουσιάζουν όλοι. Δεν είμαι φαν του Τραμπ, αλλά νομίζω ότι τα media τον αντιπαθούν τόσο πολύ που ποτέ δεν θα που τίποτα για τα καλά που συμβαίνουν. Αυτό είναι πολύ λυπηρό επειδή οι ΗΠΑ είναι μια χαρά.


Αν βλέπεις CNN, θα έχεις διαφορετική άποψη, αλλά επειδή πηγαίνω εκεί και μιλάω με κόσμο, καταλαβαίνω ότι η κατάσταση δεν είναι τόσο άσχημη. Απλώς, όσο δεν ακούς τις ειδήσεις, που, ούτε λίγο ούτε πολύ, λένε πως ο ουρανός θα πέσει στα κεφάλια μας, όλα είναι ok.


— Τι πρέπει να περιμένουμε την Πρωτοχρονιά;

Η παραμονή Πρωτοχρονιάς θα είναι καταπληκτική. Θα έχει λίγο old-school γεύση Νέας Υόρκης, θα χορέψουμε, θα ακούσουμε κλασικές επιτυχίες, θα περάσουμε τέλεια και θα μπούμε στο 2019 με στυλ.

Info:

31/12, Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, είσοδος ελεύθερη

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

30 χρόνια μετά τον θάνατό του Κερτ Κόμπειν, δημοσιεύονται για πρώτη φορά ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες του

Μουσική / 30 χρόνια μετά: Ο Κερτ, η Κόρτνεϊ και η κόρη τους σε ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες

Πριν από τριάντα χρόνια ξεκίνησε η μεταθανάτια ζωή του αυτόχειρα ροκ σταρ, κατά την οποία η φήμη, η επιρροή και το νόημα των τραγουδιών του αποκτούν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
THE LIFO TEAM
Μαουρίτσιο Πολίνι (1942-2024): Οι μεγάλες ηχογραφήσεις ενός θρυλικού πιανίστα της εποχής μας

Απώλειες / Μαουρίτσιο Πολίνι (1942-2024): Οι μεγάλες ηχογραφήσεις ενός θρυλικού πιανίστα της εποχής μας

Ο Ιταλός πιανίστας που καθόρισε τον μοντερνισμό, με σειρά ηχογραφήσεων έργων των Μπετόβεν και Σοπέν που σήμερα θεωρούνται κλασικές, πέθανε στα 82 του χρόνια.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το Μυστήριο 100 –Τα Ιερά Τραγούδια: Μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / Μυστήριο 100 – Τα Ιερά Τραγούδια: Μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία

Το «Μυστήριο 100 – Τα Ιερά Τραγούδια» εστιάζει στα παραδοσιακά δρώμενα και τις τελετουργίες στην ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση. Την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
THE LIFO TEAM
Μια βραδιά με τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου

Μουσική / Τα τραγούδια της Σωτηρίας συγκινούν ένα νέο κοινό

Μικρές ιστορίες που κυλάνε σαν νερό, μια φωνή που πατάει στη Μπέλλου χωρίς να τη μιμείται, κόσμος που δακρύζει ή κρατάει τον ρυθμό με το πόδι του. Ένας θρύλος είναι ζωντανός μπροστά μας χάρη στη Χριστίνα Μαξούρη, στη σκηνή του ΠΛΥΦΑ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Cutthroat

Μουσική / Το νοσταλγικό ραπ των Θεσσαλονικιών Cutthroat

Μια κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών που πιστεύει πως η προώθηση της μουσικής ήταν πιο αποτελεσματική μέσω του Myspace και όταν τα CD μοιράζονταν χέρι με χέρι μόλις κυκλοφόρησε το «Perfect Blue», ένα ραπ άλμπουμ εμπνευσμένο από τα καρτούν και τα παιχνίδια των '90s και των '00s.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ