Η DJ Nicole Moudaber μάχεται εναντίον του γυναικείου ακρωτηριασμού

Η DJ Nicole Moudaber μάχεται εναντίον του γυναικείου ακρωτηριασμού Facebook Twitter
Η Nicole Moudaber δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της techno.
0

«Πάντα πήγαινα αντίθετα στο ρεύμα. Δεν ακολουθώ τις μόδες, δεν αντιγράφω κάποιον. Μόνο τα νεκρά ψάρια πηγαίνουν με το ρεύμα», δήλωσε πρόσφατα η Nicole Moudaber, συνοψίζοντας την κοσμοθεωρία της και τη στάση που κρατά στη δουλειά και στη ζωή της. Δηλώνει παραγωγός, συνθέτρια, DJ, ραδιοφωνική περσόνα, οδηγός αγωνιστικών αυτοκινήτων, φιλάνθρωπος και ακτιβίστρια υπέρ των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Είναι όλα αυτά κι άλλα τόσα.

Στα κοινωνικά της δίκτυα απαντά προσωπικά σε «δύσκολες» ερωτήσεις που της απευθύνουν οι φαν της, με απόλυτη ειλικρίνεια. Δεν μασάει στην οποιαδήποτε ένδειξη ότι κάποιος είναι ρατσιστής/μισαλλόδοξος/φασίστας, τον έχει πάρει και τον έχει σηκώσει στο δευτερόλεπτο, με τους υπόλοιπους να την αποθεώνουν σχεδόν συγκινημένοι.

Σε άλλες φάσεις κάνει αφόρητη πλάκα με το κοινό της, με μια φοβερή αίσθηση του χιούμορ και έναν ιδιότυπο αυτοσαρκασμό. Δύσκολο να βρεις άνθρωπο του χώρου να αντιμετωπίζει έτσι τη δημοφιλία και την αναγνωρισιμότητά του.

«Πάντα πήγαινα αντίθετα στο ρεύμα. Δεν ακολουθώ τις μόδες, δεν αντιγράφω κάποιον. Μόνο τα νεκρά ψάρια πηγαίνουν με το ρεύμα», δήλωσε πρόσφατα η Nicole Moudaber συνοψίζοντας την κοσμοθεωρία της και τη στάση που κρατά στη δουλειά και στη ζωή της.

Η Nicole Moudaber δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο της techno. Η πλατφόρμα της, η Mood, που περιλαμβάνει τη δισκογραφική της εταιρεία, τα events που διοργανώνει παγκοσμίως και το ραδιόφωνο, είναι από τις πιο δυνατές και αξιοσέβαστες στο χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Η Nicole δίνει πίσω αυτά που απλόχερα της προσφέρει η ζωή της. Υποστηρίζει το Lower Eastside Girl's Club στη Νέα Υόρκη, το οποίο βοηθάει μη προνομιούχα κορίτσια να κυνηγήσουν το όνειρό τους για μια καριέρα στη μουσική.

Πρόσφατα δημιούργησε τη φιλανθρωπική οργάνωση «Eleven» που σκοπό της έχει να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να συγκεντρώσει χρήματα, ώστε να αποτρέψει τον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων. «Κάθε 11 δευτερόλεπτα ένα κορίτσι υφίσταται αυτή τη διαδικασία κάπου στον κόσμο. Μιλάμε για 200.000.000 γυναίκες που ζουν έτσι κι άλλα 3,6 εκατομμύρια να αντιμετωπίζουν αυτόν τον κίνδυνο κάθε χρόνο από την ώρα της γέννησής τους, ως τα 15 τους χρόνια», δηλώνει.

 

End Female Genital Mutilation (FGM) - Nicole Moudaber & Magool

Θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες για τα επιτεύγματά της και θα μπορούσα να μιλάω ώρες μαζί της, με αφορμή αυτή τη συνέντευξη, όμως ο χρόνος της είναι λίγος και πολύτιμος. Δεύτερη φορά που επιλέγει το LiFO.gr για να μιλήσει κι τώρα καταφύγαμε σε λίγες και άμεσες ερωτήσεις, που όμως δίνουν μια εμπεριστατωμένη εικόνα της προσωπικότητάς της.

— Το μεγαλύτερο διάστημα που έχω μείνει άυπνη.

36 ώρες.

— Αυτό που μου λείπει πιο πολύ όταν είμαι μακριά από το σπίτι είναι...

Τα σεντόνια μου.


— Όταν είμαι πεσμένη και θέλω να φτιάξω τη διάθεσή μου...

Κάνω έναν μπάφο και βλέπω CNN.


— Όταν είμαι χαρούμενη και θέλω να το μοιραστώ με τον κόσμο...

Θέλω να τους αγκαλιάσω όλους.


— Γρήγορα αυτοκίνητα και techno. Τα κοινά στοιχεία που μοιράζονται αυτά τα δύο είναι...

Η αυτοσυγκέντρωση.


— Μεγαλώνοντας διαπίστωσα πως το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι...

Η ευτυχία.

Η DJ Nicole Moudaber μάχεται εναντίον του γυναικείου ακρωτηριασμού Facebook Twitter
Όταν είμαι πεσμένη και θέλω να φτιάξω τη διάθεσή μου...Κάνω έναν μπάφο και βλέπω CNN.

— Δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς...

Τη μουσική.


— Η τελετουργία μου μετά από μία live εμφάνιση, που με βοηθάει να κατευνάσω όλη αυτήν την ενέργεια.

Κάνω έναν μπάφο.


—Η πιο συναισθηματικά φορτισμένη εμφάνισή μου.

Θα διάλεγα το MoodRAW πάρτι που διοργάνωσα πρόσφατα στη Νέα Υόρκη. Ήταν παραπάνω από sold out... 4.000 άνθρωποι χόρευαν μέχρι την τελευταία νότα του τελευταίου κομματιού. Όταν άναψαν τα φώτα ήξερα μέσα μου πως αυτό ήταν το μεγαλύτερό μου επίτευγμα.


— Ας υποθέσουμε πως καταστρέφεται ο κόσμος κι εσύ είσαι αυτή που θα βάλει το τελευταίο τραγούδι. Ποιο είναι;

Το «My Way», αλλά είναι γαμω-κλισέ, ε;


— Είσαι η Πρόεδρος των ΗΠΑ για μία εβδομάδα. Ποιος-α είναι ο/η Αντιπρόεδρός σου και τι είναι αυτό που κάνεις, ώστε να επωφεληθεί η ανθρωπότητα;

Δεν ξέρω ποιος θα ήταν Αντιπρόεδρος. Θα θέσπιζα τη δωρεάν περίθαλψη για όλους.


— Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσουν όλοι κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Το «My Life On the Road» της Gloria Steinem.


— Αποφάσισα να ξεκινήσω το «Eleven» πρότζεκτ γιατί... (και ενημέρωσέ μας πώς μπορούμε να βοηθήσουμε).

Λόγω της κατάφορης αδικίας απέναντι σε όλα αυτά τα κορίτσια που υποβάλλονται σε αυτή τη διαδικασία. Τους στερούν τη σεξουαλικότητά τους και επίσης τα κακοποιούν και τα ακρωτηριάζουν. Το να σου ασκεί κάποιος τέτοιο έλεγχο είναι απαράδεκτο, είναι τουλάχιστον εξοργιστικό. Είναι επίσης εξοργιστικό το ότι η κοινωνία (μας) επιτρέπει να γίνονται αυτά τα πράγματα λόγω κάποιας κουλτούρας, άρα πολιτισμικά πρέπει να αλλάξει αυτό και αυτό έχουμε σκοπό να κάνουμε.

Όλοι οι άνθρωποι μπορούν να βοηθήσουν συνεισφέροντας ακόμα και ένα ευρώ/δολάριο και παροτρύνοντας την οικογένειά τους και τους φίλους τους να κάνουν το ίδιο. Το ένα ευρώ δεν είναι πολύ, όμως και το παραμικρό βοηθάει αθροιστικά. Αν το έχεις μέσα σου, αν είσαι μητέρα, κόρη, σύντροφος, φίλη, σχέση, δεν θα ήθελες αυτό να συμβαίνει στις γυναίκες της ζωής σου, ούτε στα παιδιά τους, άρα ας βοηθήσουμε όλοι να το αλλάξουμε.


— Η πιο αγαπημένη μου ανάμνηση από την Ελλάδα είναι...

Όταν έπαιξα στην Αθήνα σε έναν χώρο που ήταν ψηλά και είχε μεγάλα παράθυρα, μπορούσα να δω την Ακρόπολη και την ανατολή του ηλίου. Ήταν μαγικό και επιβλητικό να συνδέεται η ιστορία με αυτό που συνέβαινε εκεί μέσα.

 

Nicole Moudaber @ Drumcode Festival 2018

Info

Η Nicole Moudaber θα βρίσκεται στο Votanikos Plus την Τρίτη 25 Δεκεμβρίου.

Μπορείτε να συνεισφέρετε και να ενημερωθείτε για το "Eleven" πρότζεκτ εδώ:
https://www.gofundme.com/zq22k-eleven

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το φαινόμενο «Manos»: O πιο δημοφιλής Έλληνας YouTuber κατάφερε να κατακτήσει και την κορυφή του Spotify

Μουσική / Manos: O πιο δημοφιλής Έλληνας YouTuber κατακτά και την κορυφή του Spotify

Για εκατομμύρια παιδιά και εφήβους ο Manos δεν ήταν απλώς ένας YouTuber αλλά ένας ψηφιακός φίλος. Δεκατέσσερα χρόνια μετά το πρώτο του βίντεο, μιλά για τη σχέση ζωής με το κοινό του, τις δυσκολίες της πρόωρης δημοσιότητας, την προσωπική του επανεκκίνηση και τη θεαματική είσοδό του στη μουσική με τις επιτυχίες «Baby» και «Κενό».
M. HULOT
Γιώργος Κανέλλης - Discobole

Οι Αθηναίοι / Γιώργος Κανέλλης: «Το Discobole δεν ήταν ένα απλό κατάστημα»

Από τα παιδικά του χρόνια στο Παλαιό Φάληρο ως το άνοιγμα του θρυλικού «Discobole», κι απ’ τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή ως τη σημερινή αναγέννηση του βινυλίου – ο άνθρωπος πίσω από το σημαντικότερο δισκάδικο της πόλης αφηγείται τη ζωή του στη LiFO.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Μουσική / Έλενα Λεώνη: «Βαριέμαι να είμαι συνέχεια σωστή»

Με το εξαιρετικό ντεμπούτο άλμπουμ της, «1.», και το viral «Βαριέμαι πολύ», η Έλενα Λεώνη μετατρέπει την πίεση που προκαλούν οι προσδοκίες και η ανάγκη να είναι διαρκώς παραγωγική σε σύγχρονη ελληνική ποπ που συνδυάζει παράδοση, συναίσθημα και προσωπική ελευθερία.
M. HULOT
Queer Ranch Festival: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Μουσική / Queer Ranch Festival στη Λέσβο: Μια «queer ουτοπία» με την ελευθερία των rave parties

Τέσσερις θηλυκότητες έβαλαν το ταλέντο και τις επαφές τους και έφτιαξαν ένα φεστιβάλ στην Ερεσό της Λέσβου που συγκεντρώνει άτομα από όλο τον πλανήτη και τα εισιτήριά του γίνονται sold out μέσα σε μισή ώρα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μουσική / O Luke Slater έπαιξε το καλύτερο set της χρονιάς στο SMUT

Μετά από μια άνιση σεζόν, ο Βρετανός DJ δεν μας άφησε να πάρουμε ανάσα παίζοντας ένα minimal techno set που αντλούσε από όλα τα είδη ηλεκτρονικής μουσικής και δεν θύμιζε τίποτα απ' όσα έχεις ακούσει ως τώρα.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΟΥΡΛΑΚΟΣ
HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μουσική / HorsegiirL: Η πιο WTF περσόνα που είδαμε τελευταία στη μουσική

Μισή άνθρωπος και μισή άλογο, η 26χρονη Γερμανίδα DJ και παραγωγός φέρνει στην ηλεκτρονική μουσική κάτι σχεδόν ξεχασμένο: την καθαρή διασκέδαση, το χάος και την ελευθερία τού να μην παίρνεις τον εαυτό σου υπερβολικά στα σοβαρά.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
 «Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα για το σουξέ»

Lifo Videos / Σταμάτης Κραουνάκης: «Στα 70 μου, δεν έχω όρεξη για καβγάδες»

Σ’ ένα διάλειμμα από τις πρόβες της «Λυσιστράτης», ο Σταμάτης Κραουνάκης μοιράζεται αναμνήσεις από τη διαδρομή του, σχόλια για ανθρώπους της τέχνης και της πολιτικής και πρακτικές επιβίωσης για τα χρόνια που έρχονται.
ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ
59’ με τη VASSIŁINA

Μουσική / VASSIŁINA: «Έχω πάρει έμπνευση από τις drag queen φίλες μου»

Στον πυρήνα της σύγχρονης ελληνικής avant-pop, η VASSIŁINA δεν φοβάται να χαθεί για να επαναπροσδιοριστεί, μετατρέποντας την αβεβαιότητα, το τραύμα και τη ρευστή φύση της ταυτότητας σε μια έντονα βιωματική καλλιτεχνική εμπειρία.
M. HULOT
Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Nothing Days / Ο fakemink δεν είναι απλώς hype, είναι το πιο καλοσχεδιασμένο glitch της νέας ραπ σκηνής

Από ένα υπνοδωμάτιο στο Έσεξ σε σκηνές όπως το Wireless Festival και το Coachella, ο 20χρονος δημιουργός ξεχώρισε χάρη στην εμμονική παραγωγικότητά του, σχεδιάζοντας, εκτός από τη μουσική, και τον μύθο του.
M. HULOT
Νέλλη Σεμιτέκολο, πιανίστρια

Οι Αθηναίοι / Νέλλη Σεμιτέκολο: «Όταν μεγαλώνεις και γερνάς, κάθε χρόνο κάτι χάνεις»

Χωρίζει τη ζωή της πριν και μετά τον Χρήστου και πριν και μετά τον Γρηγόρη. Την πιο συγκινητική στιγμή της καριέρας της την έζησε σε συναυλία κατά τη διάρκεια της χούντας, παίζοντας το «Πότε θα κάνει ξαστεριά». Η πιανίστρια Νέλλη Σεμιτέκολο αφηγείται τη ζωή της στη LiFO.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Fíglio Böler: «Η bass culture είναι για όλους, δεν έχει κάτι να αποδείξει»

Μουσική / Ένας 22χρονος φέρνει ξανά την κουλτούρα του μπάσου στην πόλη

Ο νεαρός μουσικός παραγωγός Fíglio Böler βρίσκεται πίσω από το Bass Asylum, ένα νέο event που έρχεται στην Αθήνα σε συνεργασία με τη βρετανική διαδικτυακή πλατφόρμα Keep Hush, και έχει στόχο την αναβίωση της bass κουλτούρας.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ