Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου Facebook Twitter
Ο Διονύσης Σαββόπουλος κάνει ήδη πρόβες στοn χώρο του Άλσους με τους μουσικούς του. Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO
2

Ένα καλαίσθητο, ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίριο χωμένο μέσα σε έναν αγαπημένο κήπο. Ένας χώρος που δεκαετίες πριν γνώρισε συναρπαστικές στιγμές διασκέδασης. Ένα κρυμμένο μυστικό που το γνωρίζουν οι παλιοί και περιμένει να το ανακαλύψουν οι σημερινοί κάτοικοι της Αθήνας. Και για οικοδεσπότης ο σημαντικότερος σύγχρονος Έλληνας τραγουδοποιός που, διαρκώς ανήσυχος, βάζει στον αθηναϊκό χάρτη μια νέα, ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση.

Ο Σαββόπουλος στρέφει το βλέμμα σε μια «δύσκολη» γειτονιά, αναζητά παρέα στα μεγάλα ονόματα και τις νέες δυνάμεις του τραγουδιού –και της τέχνης γενικότερα– που τον ιντριγκάρουν και ξαναδίνει ζωή σε έναν χώρο που στο παρελθόν γνώρισε δόξες φοβερές.

Το «Άλσος» στο άλσος του Πεδίου του Άρεως ξανανοίγει τις πόρτες του από 22 Νοεμβρίου κι εμείς μπήκαμε πρώτοι στο στέκι που υπόσχεται μέρες και νύχτες με τραγούδια, χορούς, θεατρικές παραστάσεις, παιδικά θεάματα, πάρτι, ρεβεγιόν και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

Ξανανοίγουμε το "Άλσος" για να 'χουμε επιτέλους ένα στέκι στο κέντρο-κέντρο της πόλης. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε για να αποκτήσει πάλι η Αθήνα έναν τόπο ψυχαγωγίας μες στην καρδιά της» λέει ο τραγουδοποιός για το κέντρο που στις δεκαετίες του '50 και του '60 υπήρξε το παλιό στέκι του Γιώργου Οικονομίδη, όπου πρωτοεμφανίστηκαν ως «νέα ταλέντα» η Νάνα Μούσχουρη, ο Γιάννης Βογιατζής και ο Χάρρυ Κλυνν, ενώ στη δεκαετία του '80 πέρασε μια ακόμα περίοδο δόξας με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Οπισθοδρομική κομπανία.

Μην περιμένετε αχανείς καταστάσεις. Το νέο Σαββοπουλικό «Άλσος» (με την εικαστική φροντίδα του Μανώλη Παντελιδάκη και του Ρωμανού Σαββόπουλου) είναι ζεστό και συμμαζεμένο, χωρά περί τα 200-300 άτομα. Οι μπουλντόζες και τα μηχανήματα δουλεύουν για να φτιάξουν τον περιβάλλοντα χώρο, τα φώτα είναι έτοιμα για τοποθέτηση, ο Σαββόπουλος κάνει ήδη πρόβες στον χώρο με τους μουσικούς του, ενώ, η είσοδος διαμορφώνεται με τρόπο που να καταλαβαίνεις εξαρχής τι ακριβώς σε περιμένει.

Το εσωτερικό βάφεται αυτές τις μέρες κι αποκαλύπτει ότι κυριαρχεί το σκούρο πράσινο, ενώ στο τελικό στάδιο ο χώρος θα πλημμυρίσει φυτά. Στρογγυλό, σαν μια μουσική σφαίρα στην καρδιά της Αθήνας, το κτίριο έχει απ' άκρη σε άκρη ψηλά παράθυρα που αγκαλιάζουν τη σκηνή και τα τραπέζια (τόσο αυτά που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το «πάλκο» αλλά και αυτά του εξώστη) κι εν τέλει σε αφήνουν με την αίσθηση ότι τριγυρίζεις στην καρδιά του κήπου.

«Ξανανοίγουμε το "Άλσος" για να 'χουμε επιτέλους ένα στέκι στο κέντρο-κέντρο της πόλης. Ήρθε η ώρα να δουλέψουμε για να αποκτήσει πάλι η Αθήνα έναν τόπο ψυχαγωγίας μες στην καρδιά της» λέει ο τραγουδοποιός για το κέντρο που στις δεκαετίες του '50 και του '60 υπήρξε το παλιό στέκι του Γιώργου Οικονομίδη, όπου πρωτοεμφανίστηκαν ως «νέα ταλέντα» η Νάνα Μούσχουρη, ο Γιάννης Βογιατζής και ο Χάρρυ Κλυνν, ενώ στη δεκαετία του '80 πέρασε μια ακόμα περίοδο δόξας με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και την Οπισθοδρομική κομπανία.

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου Facebook Twitter
Το κτίριο έχει απ' άκρη σε άκρη ψηλά παράθυρα,που αγκαλιάζουν τη σκηνή και τα τραπέζια. Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO

Από το «Άλσος», λοιπόν, έχουν περάσει στο παρελθόν κορυφαίοι του θεάτρου και της μουσικής. Και σήμερα ο Διονύσης Σαββόπουλος καταφθάνει με μια νέα πατέντα ψυχαγωγίας για να συναντήσει όχι μόνο νεαρά ταλέντα αλλά και τους αγαπημένους του ομοτέχνους, τους πιο εκλεκτούς εκπροσώπους της σημερινής μουσικής πραγματικότητας και φυσικά το κοινό που διψά για την καινούρια πρόταση. Μια «διακτινισμένη» –όπως λέει κι ο ίδιος– μπουάτ που έχει γερά θεμέλια στη μνήμη της παλιάς Αθήνας και ατενίζει αισιόδοξα το παρόν και το μέλλον της πόλης.

Το «Άλσος» θα λειτουργεί καθημερινά και ως καφενείο για περιπατητές και γείτονες, τα μεσημέρια της Κυριακής θα φιλοξενεί παραστάσεις Καραγκιόζη για μικρούς και μεγάλους από τον Άθω Διανέλλη και το πρόγραμμά του θα αλλάζει εντελώς, σχεδόν κάθε μήνα. Προς το παρόν από τις 22 Νοεμβρίου που κόβουν την κορδέλα έως 31 Δεκεμβρίου έχουν ετοιμάσει τα εξής:

 

Τα Σαββατοκύριακα: Ο Διονύσης Σαββόπουλος ετοίμασε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Τα τραγούδια των άλλων» για να παρουσιάσει όλες εκείνες τις επιτυχίες –των άλλων– που πάντοτε ήθελε να ερμηνεύσει.

Τις Παρασκευές διαλέγει, σχεδιάζει και διευθύνει η Λίνα Νικολακοπούλου «Tα πιο ωραία λαϊκά». Νέες φωνές θα εναλλάσσονται πάντα με ένα όνομα βαρύ. Τον Νοέμβριο θα ακούσουμε τους Βιολέτα Ικαρη - Ρία Ελληνίδου - Θάνο Ματζίλη με guest star τη Μαίρη Λίντα.

Τις Πέμπτες ο Διονύσης Σαββόπουλος (με την υποστήριξη του «Μελωδία») διαλέγει και παρουσιάζει τους «Καινούριους του μήνα». Για τον Νοέμβριο έκλεισαν τις Βιολέτα Ικαρη - Κατερίνα Πολέμη - Κατερίνα Ντούσκα. Για τον Δεκέμβριο τις Κατερίνα Πολέμη - Κατερίνα Ντούσκα - Αννα Ψυχογιού.

Τις Τετάρτες: «Το θεατράκι του Άλσους». Λεπτομέρειες για τις παραστάσεις θα ανακοινωθούν προσεχώς.

Τις Τρίτες έχουν Stand up comedy

Τις Δευτέρες τις βάφτισαν «JOUR FIXE». Φίλοι καλλιτέχνες του θεάτρου και της μουσικής θα επισκέπτονται το «Άλσος» για να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό. Πριν από τις γιορτές ο Christian Ronig και η ορχήστρα του θα παρουσιάζουν τραγούδια του Τσιτσάνη στα γερμανικά.

Τις γιορτές: Ρεβεγιόν, ορχήστρες χορού, ρεβύ πίστας, ατραξιόν. Table d'hôte.

Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου Facebook Twitter
Το «Άλσος» στο άλσος του Πεδίου του Άρεως ξανανοίγει τις πόρτες του από 22 Νοεμβρίου. Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO
Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου Facebook Twitter
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO
Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου Facebook Twitter
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO
Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου Facebook Twitter
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO
Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου Facebook Twitter
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO
Μπήκαμε πρώτοι στο νέο «Άλσος» του Δ. Σαββόπουλου Facebook Twitter
Φωτο: Φίλιππος Λεμονής/LIFO
 
Μουσική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM