1.

Η Catherine Britton aka Cassy γεννήθηκε στην Αγγλία και μεγάλωσε στη Βρετανία. Η μητέρα της είναι Αυστριακή και ο πατέρας της από τα Μπαρμπέιντος κι έτσι εκτέθηκε σε πολλές κουλτούρες μεγαλώνοντας. Η ίδια έχει δηλώσει ότι «το να μεγαλώνεις σε ένα μικρό αυστριακό χωριό στα '70s, έχοντας μαύρο μπαμπά, δεν ήταν και η πιο εύκολη υπόθεση... Γνώρισα τον ρατσισμό σε πολύ μικρή ηλικία».

2.

Στα πέντε της χρόνια ξεκίνησε να φοιτά σε μουσικό σχολείο και αμέσως μετά έγινε μέλος στην τοπική χορωδία. Σε πολύ μικρή ηλικία γνώρισε μουσικούς όπως τους Sun Ra, Lester Bowie και Archie Sepp, οι οποίοι έμεναν στο ξενοδοχείο της οικογένειάς της, όταν έπαιζαν σε τοπικό Jazz φεστιβάλ, που διοργάνωναν οι γονείς της. «Άφησαν μέσα μου πολύ δυνατά μουσικά σημάδια, με έκαναν να καταλάβω πως ανήκα σε αυτόν τον χώρο, χωρίς ακόμη να ξέρω πως θα βρεθώ εκεί», έχει πει.

3.

Στα εφηβικά της χρόνια ξεκίνησε μαθήματα φωνητικής και πήρε μουσική κατεύθυνση στο σχολείο. Στα 20 της μετακόμισε στο Λονδίνο για να σπουδάσει σε δραματική σχολή. Εκεί κατάλαβε πως αυτή η τέχνη δεν της ταίριαζε καθόλου.

 

10 πράγματα για την Cassy που παίζει σήμερα στο Odyssia Festival
Συνάντησε δυσκολίες λόγω του φύλου της, σε ένα χώρο που κυριαρχούν οι άνδρες.

 

4.

Στις αρχές της δεκαετίας του '90 ξεκινά να χτίζεται μια σοβαρή techno σκηνή στη Βιέννη, η οποία τη συνεπαίρνει. Πηγαίνει στα πάρτι, συμμετέχει σε ομάδες για να καταλήξει να τραγουδά σε διάφορα πρότζεκτ ηλεκτρονικής μουσικής. Σχεδόν ταυτόχρονα ξεκινά και η ενασχόλησή της με το DJing.

 

5.

Το πρώτο της gig ήταν στο κλαμπ Flex της Βιέννης, μαζί με την Electric Indigo, η οποία έγινε η μέντοράς της, όπως επίσης και η Miss Kittin και η Acid Maria, τις οποίες γνώρισε αργότερα. Η Electric Indigo την έπαιρνε μαζί της σε πολλά πάρτι και raves που έπαιζε για να έρχεται σε επαφή με το αντικείμενο. Κάπως έτσι χτίζει σιγά-σιγά την αυτοπεποίθηση που χρειαζόταν πίσω από τα decks.

 

6.

Πολύ σύντομα μπαίνει και στον χώρο της παραγωγής. Το πρώτο κομμάτι που συμμετείχε ήταν το Ganymed – "Music Takes Me Higher" (The Ganymed Mixes) που κυκλοφόρησε το 1999.

 

7.

Η Cassy ζει μια περίοδο νομαδικής ζωής για χάρη της τέχνης της: μετακομίζει στο Βερολίνο, όπου γίνεται η resident του Panorama Bar, μετά στο Παρίσι, ως resident του Rex Club, ακολουθεί το Άμστερνταμ (Trouw Club) και η Ίμπιζα (Amnesia, Circo Loco). Πλέον, η βάση της είναι το Λος Άντζελες, αφού θεώρησε ότι είναι το καλύτερο μέρος για να μεγαλώσει το παιδί της.

 

 

Το άλμπουμ της με τον τίτλο "Donna" που κυκλοφόρησε το 2016 απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο και από το κοινό της. Το βίντεο κλιπ του "Back" από το άλμπουμ.

 

8.

Συνάντησε δυσκολίες λόγω του φύλου της, σε έναν χώρο που κυριαρχούν οι άνδρες, «είναι πλάσματα της συνήθειας, δεν τους άρεσαν οι αλλαγές, όμως από ένα σημείο και μετά δεν είχε καμία σημασία», δηλώνει. Ακόμη και σήμερα συναντά παθητικό-επιθετικές συμπεριφορές από τους άνδρες συναδέλφους, αλλά όπως χαρακτηριστικά λέει, τις αντιμετωπίζει με ένα «γ@μα το, δεν θα ασχοληθώ», ή ένα «άντε γ@μήσου».

 

9.

Το άλμπουμ της με τον τίτλο "Donna" που κυκλοφόρησε το 2016 απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον τύπο και από το κοινό της.

 

10.

Έχει τεράστια ψύχωση με τη Chaka Khan, τη θεωρεί την καλύτερη τραγουδίστρια ever. Όταν τη ρωτούν ποια είναι η πηγή έμπνευσής της λέει «να είσαι πάντα ο εαυτός σου κι αν δεν μπορείς να είσαι ο εαυτός σου, να είσαι η Chaka Khan».

 

 

Το μιξ που μας έστειλε

 

Info:

H Cassy θα βρίσκεται στο Odyssia Festival το Σάββατο 14 Ιουλίου.

Οδηγός Διασκέδαση