Ποιος είναι ο πρώτος δίσκος που θυμάσαι;

Από τη δισκοθήκη του πατέρα μου, μια συλλογή έργων του Μπέλα Μπάρτοκ. Ένα μεγάλο, εντυπωσιακό, πράσινο κουτί με δίσκους που δεν μπορούσα καν να σηκώσω.

 

Πες μου κάτι που έχεις κάνει και είσαι περήφανος γι’ αυτό.

Τη μουσική για την παρέλαση των αθλητών στους ευρωπαϊκούς αγώνες του Baku το 2015. Έκανα την παραγωγή και το έργο, στο σύνολό του, το γράψαμε μαζί με τη Σtella. 

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου ελληνικό νησί, πέρα από τη Δονούσα, και γιατί;

Η Κύθνος. Εξαιρετική τοποθεσία, πολύ κοντά στην Αθήνα κι ένα νησί που το έχω συνδέσει με μερικές από τις πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου.

 

 

Béla Bartók - Suite for Piano

 

Ποια είναι η αγαπημένη σου καλοκαιρινή δραστηριότητα;

Να είμαι σχετικά κοντά στην παραλία. Βασική υποδομή αποτελεί η σκιά, ένα βιβλίο και καφές. Δεν μου αρέσουν οι δραστηριότητες το καλοκαίρι!

 

Πες μου τρία πράγματα που σε κάνουν να γελάς.

Η μπέμπα, ο κουμπάρος και η Αμαρυλλίς.

 

Ένα καινούργιο κομμάτι που άκουσες και ξετρελάθηκες;

Αντικειμενικά, από τα highlights της χρονιάς (και του καλοκαιριού) είναι το «It makes you forget» από την Peggy Gou. 

 

 

It makes you forget- Peggy Gou

 

Ένα παλιό κομμάτι που άκουσες και αναρωτήθηκες πώς δεν το είχες ανακαλύψει τόσο καιρό;

Το «Bach off» του Nicolas Godin. Μέλος του γαλλικού συγκροτήματος AIR, είχε κυκλοφορήσει έναν εξαιρετικό δίσκο πριν από μερικά χρόνια με τίτλο «Contrepoint». Δυστυχώς, δεν πήγε πολύ καλά σε πωλήσεις και δεν τα κατάφερε να «φύγει» εκτός Γαλλίας αυτός ο δίσκος, αλλά είναι πραγματικά εξαιρετικός και άργησα να τον πάρω χαμπάρι.

 

Τι ακούς για να ξυπνήσεις;

Ειδήσεις. Γενικά, το ραδιόφωνο το εκτιμώ ακόμα για κάποιες εκπομπές λόγου. Ίσως αυτό να είναι και το μέλλον του. Αλλά, ναι, το πρωί ειδήσεις.

 

Ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη είδηση που άκουσες τελευταία;

Η χειρότερη είδηση, σίγουρα το εκτεταμένο φακέλωμα και η διαχείριση των προσωπικών μας δεδομένων από το δίκτυο του Facebook, κάτι που όλοι βέβαια γνωρίζαμε, αλλά κάνεις μας δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος του σκανδάλου. Η καλύτερη είδηση η αποκλιμάκωση, με κάποιον μαγικό τρόπο, της κατάστασης στη Βόρεια Κορέα. Ίσως το μοναδικό καλό στο οποίο έχει (όντως;) συμβάλει ο Τραμπ μέχρι στιγμής.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σου κομμάτι αυτή την εποχή;

Αγαπημένο και κάτι που σίγουρα θα παίξει στο Yupiyaya στη Δονούσα: NTEΪBINT & Σtella - A State Nearby (Adam Port Calypso Remix).

 

 

 

Info: Yupiyaya, 15-17/6, Δονούσα, Κέδρος Beach Bar, εισ.: 15-20 ευρώ