Τα 10 αγαπημένα κομμάτια του Harvey McKay συνθέτουν μια εξαιρετική techno playlist

Τα 10 αγαπημένα κομμάτια του Harvey McKay συνθέτουν μια εξαιρετική techno playlist Facebook Twitter
Η αισθητική του πίσω από τα decks ενισχύει τη μουσική του κοσμοθεωρία, αφού διαλέγει τα καλύτερα απ' όλο το φάσμα της χορευτικής μουσικής, τα οποία «μπλέκει» στα sets του με αριστοτεχνικό τρόπο.
0

Ο Harvey McKay αναδύθηκε από την underground σκηνή της Γλασκώβης για να κάνει το όνομά του συνώνυμο της πλευράς της techno που λίγοι τολμούν να προσπαθήσουν: ενσωμάτωσε τη σόουλ και τη μελωδία σε δυνατά μπάσα και σκοτεινές ατμόσφαιρες. Αν και αρνείται πεισματικά να κατηγοριοποιηθεί, το κοινό της techno του έδωσε τα εύσημα στον χώρο, αναδεικνύοντας τη δουλειά του και τον έσπρωξε δυνατά στις πρώτες θέσεις των charts του Beatport, με εννιά κυκλοφορίες στο Top 10 και τρεις στο No 1, κάνοντάς τον, τελικά, τον τέταρτο πιο επιτυχημένο καλλιτέχνη σε πωλήσεις για το 2014. O McKay έχει πετύχει το απόλυτο πεντάστερο σε ό,τι έχει να κάνει με τις σημαντικές δισκογραφικές εταιρείες, δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει με τη σφραγίδα των Drumcode, Cocoon, Bedrock, Intec και Soma. Η αισθητική του πίσω από τα decks ενισχύει τη μουσική του κοσμοθεωρία, αφού διαλέγει τα καλύτερα απ' όλο το φάσμα της χορευτικής μουσικής, τα οποία «μπλέκει» στα sets του με αριστοτεχνικό τρόπο. Λίγες μέρες πριν έρθει στη χώρα μας τον βάλαμε να διαλέξει τα 10 αγαπημένα του κομμάτια και να μας εξηγήσει γιατί του αρέσουν.


1.

Harvey McKay – Black Dolphin (Drumcode)

Η νέα μου δουλειά που θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο από την Drumcode. Νιώθω πως έχει κάτι εντελώς απροσδόκητο, σαν κάτι να βγαίνει από το σκοτάδι και να σε συνεπαίρνει όταν χορεύεις.

 

2.

Markus Suckut – 10 Y (Rekids)

Ένα πολύ δυναμικό και ρυθμικό techno κομμάτι που μου θυμίζει τις παλιές εποχές, αγγίζει την τελειότητα και το λατρεύω.

 

3.

Secret Cinema & Egbert – Maximaal (Drumcode)

Αυτό εδώ είναι εκρηκτικό μέχρι και το τελευταίο του δευτερόλεπτο. Ο ήχος που θυμίζει ξυλόφωνο κάνει την εμφάνισή του στο σωστό σημείο, η ενέργειά του είναι απίστευτη.

 

4.

Alias GB – NRG (Ακυκλοφόρητο)

Αυτό είναι άλλο ένα κομμάτι από εμένα και τον αδερφό μου Ryan McKay ως Alias GB. Βασίσαμε τη δύναμή του στα κρουστά και είναι από αυτά που παίζεις τη στιγμή του «πανικού» σε ένα κλαμπ. Εδώ βλέπετε τον Adam Beyer να το τεστάρει στο κοινό, πριν από λίγο καιρό.

5.

Tiga – Planet E (Dense & Pika Remix) (Counter Records)

Το παίζω σταθερά εδώ και πάρα πολύ καιρό. Τα συνθεσάιζερ «σκοτώνουν» και είναι πολύ σκοτεινά, η πιο αγαπημένη μου δουλειά των Dense & Pika μέχρι στιγμής.

 

6.

Jewel Kid – The Highway Man (Break New Soil)

Έχει μια old school techno ενέργεια που με ξεσηκώνει. Με ό,τι και να το μιξάρω ακούγεται τέλειο.

 

7.

Alias – Dream Taker (Drumcode)

Άλλο ένα κομμάτι που φτιάξαμε με τον αδερφό μου. Αγαπώ το διεστραμμένο synth που βάλαμε, είναι τόσο σκοτεινό και ζεστό συγχρόνως. Αν το ακούσεις σε κλαμπ, νιώθεις πως η μουσική αναπηδάει στους τοίχους.

 

8.

Slam – Vapour (Soma)

Καταπληκτική δουλειά από τους Slam, ένας δίσκος που ζωντανεύει, όταν τον παίζεις live.

 

9.

Perc – Look What Your Love Has Done To Me (Perc Trax)

Κομμάτι-τέρας στο dancefloor, τα σπάει όσο κανένα άλλο!

 

10.

Env3 – Typ 14 (Beard Man)

Αντικειμενικά απίστευτα snares, ένα απολαυστικότατο techno κομμάτι που σε κερδίζει αμέσως.

 

 

Ο Harvey McKay θα βρίσκεται στο Cabana Club στην Πάτρα το Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Μουσική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

30 χρόνια μετά τον θάνατό του Κερτ Κόμπειν, δημοσιεύονται για πρώτη φορά ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες του

Μουσική / 30 χρόνια μετά: Ο Κερτ, η Κόρτνεϊ και η κόρη τους σε ανέκδοτες οικογενειακές φωτογραφίες

Πριν από τριάντα χρόνια ξεκίνησε η μεταθανάτια ζωή του αυτόχειρα ροκ σταρ, κατά την οποία η φήμη, η επιρροή και το νόημα των τραγουδιών του αποκτούν όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.
THE LIFO TEAM
Μαουρίτσιο Πολίνι (1942-2024): Οι μεγάλες ηχογραφήσεις ενός θρυλικού πιανίστα της εποχής μας

Απώλειες / Μαουρίτσιο Πολίνι (1942-2024): Οι μεγάλες ηχογραφήσεις ενός θρυλικού πιανίστα της εποχής μας

Ο Ιταλός πιανίστας που καθόρισε τον μοντερνισμό, με σειρά ηχογραφήσεων έργων των Μπετόβεν και Σοπέν που σήμερα θεωρούνται κλασικές, πέθανε στα 82 του χρόνια.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Το Μυστήριο 100 –Τα Ιερά Τραγούδια: Μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / Μυστήριο 100 – Τα Ιερά Τραγούδια: Μια μουσική παράσταση για την Εαρινή Ισημερία

Το «Μυστήριο 100 – Τα Ιερά Τραγούδια» εστιάζει στα παραδοσιακά δρώμενα και τις τελετουργίες στην ελληνική μουσική και χορευτική παράδοση. Την επιστημονική και καλλιτεχνική επιμέλεια έχει ο Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
THE LIFO TEAM
Μια βραδιά με τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου

Μουσική / Τα τραγούδια της Σωτηρίας συγκινούν ένα νέο κοινό

Μικρές ιστορίες που κυλάνε σαν νερό, μια φωνή που πατάει στη Μπέλλου χωρίς να τη μιμείται, κόσμος που δακρύζει ή κρατάει τον ρυθμό με το πόδι του. Ένας θρύλος είναι ζωντανός μπροστά μας χάρη στη Χριστίνα Μαξούρη, στη σκηνή του ΠΛΥΦΑ.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Cutthroat

Μουσική / Το νοσταλγικό ραπ των Θεσσαλονικιών Cutthroat

Μια κολεκτίβα νέων καλλιτεχνών που πιστεύει πως η προώθηση της μουσικής ήταν πιο αποτελεσματική μέσω του Myspace και όταν τα CD μοιράζονταν χέρι με χέρι μόλις κυκλοφόρησε το «Perfect Blue», ένα ραπ άλμπουμ εμπνευσμένο από τα καρτούν και τα παιχνίδια των '90s και των '00s.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
CHECK 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μουσική / 10 χρόνια σκοτεινών και χορευτικών ηλεκτρονικών ήχων από την Bedouin Records

Μια κουβέντα με τον Salem Rashid Skourlis, τον ιδρυτή της ανεξάρτητης δισκογραφικής εταιρείας ακραίου και ambient ηλεκτρονικού ήχου, έναν Έλληνα που ζει μεταξύ Τόκιο και Μπανγκόκ και διαπρέπει στο εξωτερικό.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Κ.atou: «Kάποιοι χαλάνε λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Οι Αθηναίοι / Κ.atou: «Kάποιοι ξοδεύουν λεφτά για να βγουν έξω ένα βράδυ, μην τους το χαλάς»

Η DJ που έχει δει στο Ντιτρόιτ να ακούνε το set της δυο κουνέλια έμαθε πρόσφατα τι πάει να πει «τέκνο με κ», ενώ η πόλη που πιστεύει ότι έχει την καλύτερη ηλεκτρονική σκηνή τώρα δεν είναι το Βερολίνο. Έχοντας ταξιδέψει σε τόσα μέρη, είναι χαρούμενη που ζει στην Αθήνα, αλλά δεν μπορεί να μείνει στο κέντρο της.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ