Τι ακούσαμε στα γραφεία της LIFO την περασμένη εβδομάδα, 22/10

Τι ακούσαμε στα γραφεία της LIFO την περασμένη εβδομάδα, 22/10 Facebook Twitter
1

Δεν ήταν καλή εβδομάδα, γενικά, και από μουσικής άποψης ήταν βαρετή κι αδιάφορη. Είχε όμως MGMT, την επιστροφή της SOPHIE και του Jonti και δύο ελληνικές παραγωγές που έχουν ενδιαφέρον.  

MGMT - Little Dark Age

Έχουν περάσει δέκα χρόνια από το ντεμπούτο τους Oracle Spectacular και μάλλον έχουν παραμεγαλώσει, γιατί γίνονται όλο και πιο σκοτεινοί. Στο πρώτο single από το νέο άλμπουμ τους Little Dark Age ακούγονται σαν Cure και φλερτάρουν με το gothic, και, περιέργως, τους πάει πολύ αυτή η αλλαγή. Δεν είναι εντυπωσιακή επιστροφή, αλλά είναι αξιοπρεπής.  

 

Dednewb - ✿ UR A LOSER ✿

Η Νιόβη σε παραγωγή του FlokosH και στίχους σαν απόσπασμα από σελίδα ημερολογίου: «i know why u dont like my pictures much / i know i am your secret crush / i know u think of my sweet touch / the way i flip my hair and such / and i know you're afraid so much / one day i could your head just bash / and i never tell u when i go to bed / u havent replied to what i said / now my lazy lil hearts really feelin blue / whats goin on tween me and u  / u know what bitch i see thru u...».
Υπάρχει και τέτοιες ελληνικές παραγωγές, ευτυχώς!  

 

Morrissey - Spent the Day in Bed

Το βίντεο του νέου του single. Αν είσαι φαν είναι καλό, δοκίμασε, αλλιώς προσπέρνα.

 

Shamir - Straight Boy

Ο Shamir ξεκίνησε με χορευτικά κομμάτια και άλλο φαινόταν ότι θα γίνει, αλλά ξαφνικά την είδε lo-fi και άλλαξε ήχο. Μετά το Ratchet πέρασε και μεγάλα λούκια προσωπικά. Το νέο του κομμάτι από το άλμπουμ Revelation που έρχεται πριν το τέλος της χρονιάς έχει τίτλο Straight Boy και στίχους προβοκατόρικους: «Won’t someone tell me why / I always seem to let these straight boys run my life» τραγουδάει στην αρχή και είναι εντελώς ροκ, άλλη φάση από τον παλιό εαυτό του.

 

Dizzee Rascal - Bop N Keep It Dippin

Το βίντεο είναι ολόκληρη ταινία με έναν τύπο που έκλεψε τα λεφτά του μαφιόζου Ράσκαλ και αλλάζει συνέχεια πρόσωπα για να μην τον εντοπίσει. Είναι σαν ταινία του Γκάι Ρίτσι με ολίγη από Wes Anderson.

 

GAIKA - BATTALION (feat. Miss Red)

Το νέο του κομμάτι από ένα EP στην Warp που έρχεται σηματοδοτώντας την εξέλιξή του και μια εμφάνιση στο Plissken που περιμένω πιο πολύ από οτιδήποτε άλλο στο φεστιβάλ.

 

SOPHIE — It's Okay To Cry

Η Σόφι δεν υπήρχε ποτέ, ήταν το εικονικό δημιούργημα ενός Αμερικάνου παραγωγού που έπαιζε με τη χροια της φωνής του πάνω σε ηλεκτρονικούς ήχους, δημιουργώντας κάτι που ονόμαζε hyperkinetic. Αυτό που έκανε στο πρώτο άλμπουμ του Product πριν από δύο χρόνια ήταν εντελώς πρωτότυπο και σύγχρονο, κι ας μην ήταν πρωτοφανές.  Η Sophie είναι πλέον υπαρκτή, είναι το όνομα που υπογράφει ο παραγωγός (χρησιμοποιεί πια το θηλυκό γένος για να αυτοχαρακτηριστεί) και το νέο κομμάτι του είναι αγνώριστο: έχει αφήσει πίσω την pitch-αρισμένη φωνή και τον ήχο που θύμιζε ηλεκτρονικό παιχνίδι ή καρτούν και τραγουδάει με κανονική φωνή ένα ποπ κομμάτι που είναι πολύ καλύτερο από αυτό που φαίνεται στην πρώτη ακρόαση...

 

Jonti - Staring Window

Όμορφο τραγούδι από τον Αυστραλό Jonti. Από το άλμπουμ του Tokorats. Ωραία επιστροφή.

 

Primal Scream - Higher Than the Sun

Το θυμήθηκα σήμερα. Το Screamadelica είναι ίσως το πιο αγαπημένο μου άλμπουμ της flower pop των ’90s κι αυτό το τραγούδι είναι ολόκληρη εμπειρία, σαν πρωινό μετά από μια βραδιά ξεφαντώματος εκείνη την εποχή. Αν υπάρχουν 4-5 τραγούδια που δεν βαριέμαι ποτέ ν’ ακούω, το Higher Than The Sun είναι σίγουρα ένα από αυτά.  

 

Keengboy feat. Kareem Kalokoh – Inferno

Το τραγούδι (της διαφήμισης) που ακούγεται παντού είναι ελληνική παραγωγή. Και ακούγεται και ο Kareem.

 
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Monsieur,Περί MGMT: Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι το τραγουδάκι δεν θυμίζει σε τίποτα-μα-τίποτα Cure. Пιο πολύ σε Prog Rock φέρνει αλλά τέσπα. Και μάλλον πλάκα κάνουν με τα dark και δρακουλίστικα καθότι Halloween.