Τι νέα μουσική ακούσαμε στα γραφεία της LIFO την περασμένη εβδομάδα, 8/10

Τι νέα μουσική ακούσαμε στα γραφεία της LIFO την περασμένη εβδομάδα, 8/10 Facebook Twitter
0

Μία εβδομάδα χωρίς τρανταχτές κυκλοφορίες, μάλλον το θέμα που έπαιξε πιο πολύ παντού ήταν το βίντεο της St. Vincent και το άλμπουμ της Kelela. Ok, έχουν υπάρξει και χειρότερες εβδομάδες για τη μουσική.  

JP Cooper - She's On My Mind

Είναι τόσο πολυακουσμένη η μελωδία που νόμισα ότι είναι διασκευή, αλλά είναι δικιά του σύνθεση. Ο JP Cooper κούρεψε τα ράστα και μεταμορφώθηκε (στο βίντεο είναι αγνώριστος) κι αυτό είναι άλλο ένα single από το ντεμπούτο άλμπουμ του Raised Under Grey Skies.

 

Kehlani – Honey

Πόσο καθαρή και πόσο όμορφη φαίνεται η μελωδία μόνο με τη φωνή της και τη συνοδεία μιας κιθάρας, γυμνή από υπερπαραγωγές και τα γουά γουά γουά που κάνουν ίδια όλα τα κομμάτια. Η Kehlani τραγουδάει «Cause I’m a beautiful wreck/A colorful mess, but I’m funny/Oh, I’m a heartbreak vet/With a stone-cold neck, yeah, I’m charming» και είναι καλύτερη από ποτέ.

 

Kelela – Turn To Dust

Το πρώτο επίσημο άλμπουμ της Kelela κυκλοφορεί από την Warp με τίτλο Take Me Apart και μπορεί να μην έχει τη μαγεία του mixtape της γιατί έχει χαθεί πια το στοιχείο της έκπληξης, αλλά είναι ένα πολύ καλό άλμπουμ. Το Turn To Dust είναι ένα από τα κομμάτια του δίσκου που έχει κάνει παραγωγή ο Arca και φαίνεται...

Το κομμάτι είναι κλειδωμένο στο Spotify (είναι αυτό)

Κι αυτό είναι το LMK που δεν είναι και απ΄τα καλύτερά της, αλλά απ' το τίποτα...

 

Jacob Banks - Unknown (To You)

Μια πολύ ωραία μπαλάντα με συγκινητικό βίντεο από μία από τις σπουδαίες φωνές της σύγχρονης βρετανικής σόουλ. «Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να στερεύει η αγάπη για κάποιον που αγαπάς και ο δικός σου άνθρωπος να γίνεται ξένος». Για αυτό μιλάει το τραγούδι. 

 


Russ - Ride Slow

Έχω φάει κόλλημα με αυτό το τραγούδι παρόλο που έχει όλα τα κλισέ μαζεμένα και ξεκινάει σαν αργόσυρτο τραπ. Ο Russ είναι Σικελός και το έχει το δράμα στο αίμα του γι’ αυτό και του πάει το μελό. Από το άλμπουμ του  There's Really a Wolf.

 

Jacob Whitesides - The Letter

20 χρονών, από το Τενεσί, με κάντρι ρίζες και ελάχιστα στολίδια στον ήχο του. Και το βίντεο είναι ένα μονοπλάνο με τον Τζέικομπ να κλαίει μπροστά στην κάμερα. Για ένα γράμμα.

 

Roo Panes - Lullaby Love

Ο Ρου σε μια βάρκα με ένα ερωτικό νανούρισμα. Τα ίδια με τον Τζέικομπ, σέλφι μπροστά στην κάμερα με ατημέλητο ύφος και λίγο τσακισμένος, μόνο που εδώ η κάμερα φεύγει για λίγο από τη φάτσα του και πετάει για λίγο με drone και το βίντεο γίνεται υπερπαραγωγή.

 

Alfie Arcuri - If They Only Knew

O Άλφι κέρδισε το Αυστραλέζικο The Voice πέρσι και είναι αρχιτέκτονας. Το τραγούδι είναι απ’ αυτά που ξεχνάς μόλις το ακούσεις γιατί υπάρχουν χιλιάδες ίδια, αλλά το βίντεο είναι ένα ερωτικό τρίγωνο με δυο άντρες και ένα κορίτσι με κακό τέλος (για το κορίτσι).

 

Daphni – Carry On

Και λίγος ρυθμός, γιατί πολύ δράμα έπεσε. Το νέο κομμάτι του Dan Saith/Caribou με το άλλο του ψευδώνυμο, το πιο χορευτικό, δηλαδή το Daphni, από το νέο άλμπουμ του Joli Mai.

 

St. Vincent - Los Ageless

Έαν κομμάτι κι ένα βίντεο που έπαιξε παντού την πρηγούμενη εβδομάδα από μια media darling που ακόμα και αηδία να βγάλει, δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει κριτική, τόσο πολύ την αγαπάνε. Όλοι. Το κομμάτι δεν είναι κακό αν το ακούσεις καναδυό φορές, αλλά το βίντεο είναι η αποθέωση του χίψτερ. 

 
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Κατά Ματθαίον Πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Συμφωνική Μουσική - Ιστορίες / Τα κατά Ματθαίον πάθη: Το κορυφαίο θρησκευτικό έργο του Μπαχ

Η Ματούλα Κουστένη εξερευνά τον συναρπαστικό κόσμο του μπαρόκ και ξεδιπλώνει τα μυστικά των Παθών του «σημαντικότερου μουσικού επιστήμονα», του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.
ΜΑΤΟΥΛΑ ΚΟΥΣΤΕΝΗ
Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Μουσική / Γιατί σκοτώνονται μεταξύ τους ο Kendrick Lamar και ο Drake;

Ανταγωνισμός πάντοτε υπήρχε, αλλά ποτέ δεν σοβάρεψαν τόσο τα πράγματα όσο τώρα. Στον χορό μπήκε και ο Kanye West, το κερασάκι στην τούρτα όμως το έβαλε η Taylor Swift. Τα beefs έχουν επανέλθει επειδή μάλλον είναι κάτι που πουλάει.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μουσική / Ο Αμαλία μάς ξανασυστήνεται χωρίς τους Architects

Μετά από τέσσερα χρόνια καθυστερήσεων και αρκετά σκαμπανεβάσματα, ο νεαρός δημιουργός που γνωρίσαμε με το πρότζεκτ Amalia and the Architects κυκλοφορεί το ντεμπούτο του άλμπουμ με τίτλο «Amalia???», ξανασυστήνεται στο κοινό μέσα από 10 τραγούδια με υπαρξιακές αναζητήσεις, που λειτουργούν πέρα από τα όρια του φύλου.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ, η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM