ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τι ακούσαμε στα γραφεία της LIFO την περασμένη εβδομάδα, 17/9

Τι ακούσαμε στα γραφεία της LIFO την περασμένη εβδομάδα, 17/9 Facebook Twitter
0
Τι ακούσαμε στα γραφεία της LIFO την περασμένη εβδομάδα, 17/9 Facebook Twitter
To καλογυρισμένο βίντεο για το Half A Century Man είναι το βίντεο της εβδομάδας

Ήταν μια εβδομάδα με πολύ καλά τραγούδια αυτή που πέρασε, από μουσικής άποψης. Όπως πάντα, το παρελθόν και η παρελθοντολαγνεία τους βγάζει όλους ασπροπρόσωπους. 

 

The Man From Managra - Sipping On Sorrow

Ένα από τα έντεκα κομμάτια του νέου άλμπουμ Half A Century Man του The Man of Managra (δηλαδή του Coti K.) έγινε αυτό το πολύ καλογυρισμένο βίντεο από τον Χάρη Πατραμάνη που προκάλεσε αντιφατικά σχόλια την προηγούμενη εβδομάδα. Στο Sipping of Sorrow ένα ζευγάρι νεαρών άστεγων (εντελώς hipster, ακόμα και στην επιλογή του σκύλου) κυκλοφορεί ανέμελο στους δρόμους της Αθήνας, φέρνοντας τον θεατή αντιμέτωπο με την σκληρή πραγματικότητα, ίσως υπερβολικά ωραιοποιημένη και χαρούμενη, αλλά ως εικόνα εντελώς αληθινή. Ο καθένας μπορεί να το δει με τον δικό του τρόπο και να εισπράξει ό,τι θέλει. Φαντάζομαι ότι αυτός ήταν και ο σκοπός του βίντεο. Πωταγωνιστούν η Νάνσυ Σταματοπούλου, ο Γιάννης Νικολαΐδης κι ένα όμορφο Τζακ ράσελ, ο Scout. Το βίντεο της εβδομάδας.

Burial – Rodent

Πού και πού μας θυμάται και βγάζει και κάτι νέο, αυτή τη φορά ένα single με τίτλο «Τρωκτικό» και ένα πολύ δυνατό remix του Kode 9 στην πίσω πλευρά. Τα ίδια παραμορφωμένα φωνητικά, η ίδια λιγωτική μελαγχολία, ο ίδιος 2step ρυθμός, κι ένα δείγμα από το άλμπουμ του (;) που αναμένεται εδώ και χρόνια...  

 

Monsieur Minimal - Η Στιγμή (feat. Δάκης)

Ο Δάκης κάνει αυτό που ξέρει καλά –να τραγουδάει για όμορφα ψέματα, αστέρια, καλοκαίρια- πάνω στους νοσταλγικούς ρυθμούς του Monsieur Minimal και το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο όμορφα ελληνικά τραγούδια που ακούσαμε φέτος.

 

Ariel Pink - Dedicated To Bobby Jameson

Μια συγκινητική επιστροφή στην ήχο που τον έκανε ξεχωριστό όταν ξεκινούσε να βγάζει δίσκους, με όλη την εμπειρία των κυκλοφοριών του και ένα νέο άλμπουμ που είναι το καλύτερό του μέχρι τώρα. Είναι ένας από τους δίσκους του 2017 και αυτό είναι ομώνυμο κομμάτι:

 

BadBadNotGood – Confessions pt. III

Δεν ξέρω αν έβγαλαν τον καλύτερο καναδέζικο δίσκο του 2017, ούτε αν θα είναι αύριο οι νικητές του βραβείου Polaris (την καναδέζικη έκδοση του Mercury Prize), αλλά αυτό είναι ένα πολύ καλό κομμάτι που μόλις μοιράστηκαν, με τον θρύλο του σαξοφώνου Colin Stetson για guest. Confessions pt. III.

 

Cold Specs – Void

Το Fool’s Paradise, το νέο άλμπουμ της Ladan Hussein κυκλοφορεί στις 22 του μήνα, και όλα τα κομμάτια που έχει δώσει ως δείγμα είναι εξαιρετικά. Η Ladan που κυκλοφορεί τη μουσική της ως Cold Specks (ένα όνομα που έχει δανειστεί από τον Οδυσσέα του Τζέιμς Τζόις: "Born all in the dark wormy earth, cold specks of fire, evil, lights shining in the darkness") αγαπάει την παλιά σόουλ και ο ήχος της έχει κάτι το κλασικό, παρόλο που είναι γεμάτος από καινούργια στοιχεία.

 

King Krule - Dum Surfer

Ο King Krule είναι από τις πολύ ειδικές περιπτώσεις της αγγλικής ποπ, με ήχο πολύ προσωπικό που αλλάζει συνεχώς και γι’ αυτό και ή τον λατρεύεις ή τον μισείς. Στον καινούργιο δίσκο του, τον τρίτο που κυκλοφορεί από την XL, με τίτλο OOZ, ξεδιπλώνει όλες τις νεανικές απογοητεύσεις του με τον γνωστό ποιητικό τρόπο του σε 19 τραγούδια. Στο βίντεο εμφανίζεται ως ζόμπι, κάτι που έχει καταντήσει κλισέ τελευταία. Πολλά ζόμπι και παντού...  

 

The Lemon Twigs - Why Didn't You Say That?

Αυτοί οι δύο είναι ίσως το πιο συμπαθητικό μουσικό ντουέτο από την εποχή των White Stripes και των Moldy Peaches. Και με κάθε κυκλοφορία τους γίνονται όλο και καλύτεροι. Εδώ είναι ’70s και vintage όσο πάει, με λιακάδες και όμορφες αρμονίες.

 

Radiohead – Lift

Ναϊν-τίλα και μια χρονοκάψουλα με έντονες αναμνήσεις από εφηβεία. Πίσω στην εποχή του The Bends και του OK Computer, σε ένα από τα τραγούδια που συνόδευαν την επετειακή κυκλοφορία του OK Computer με αφορμή τα 20 χρόνια του. Κατά τ' άλλα, αν τους ακούσεις αποστασιοποιημένα, είναι απίστευτο το πόσο βαρετοί ακούγονται σήμερα!

 

Fergie – You Already Know (Feat. Nicki Minaj)

Η ανάσταση των Salt n’ Peppa και Rob Base & DJ EZ Rock σε ένα κομμάτι φτιαγμένο για mega-hit. Και είναι μια πολύ καλή στιγμή απ’ το τέλος των ’80s με την απαραίτητη δόση πισινού (αν και παραείναι σεμνές και οι δύο στο συγκεκριμένο). It takes to feel alright...

 

Οκ, καλό είναι, αλλά το original είναι αξεπέραστο:

 
Μουσική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM