— Πόσο καιρό πραγματοποιείται το φεστιβάλ;

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται εδώ και 6 χρόνια στην Αθήνα, δηλαδή όσα χρόνια μετράει και η μπάντα μας (Mr. Highway Band), που είμαστε οι εμπνευστές και διοργανωτές του. Πάντα στο φιλόξενο Κύτταρο, το οποίο μας περιμένει και φέτος για 7η χρονιά. Ξεκίνησε ως ιδέα συσπείρωσης της ελληνικής αγγλόφωνης σκηνής, που τότε ακόμα κινούνταν σε πολύ «ρηχά νερά». Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτά τα 7 χρόνια έχουμε συμβάλει κι εμείς από την πλευρά μας στην ανάδειξη της σκηνής, καθώς και νέων συγκροτημάτων.

 

— Πώς αποφασίσατε να το διοργανώσετε εκτός Αθηνών φέτος;

Είναι κάτι που το σκεφτόμασταν από πιο παλιά. Θέλαμε να βρούμε έναν τρόπο ώστε το φεστιβάλ να «περιοδεύσει» και να ανοιχτεί εκτός του αθηναϊκού κοινού. Τώρα βρέθηκε η ευκαιρία, καθώς η ιδέα ήρθε από κοινού με τους ανθρώπους του ξενώνα Faris, και είπαμε να το τολμήσουμε. Έχουμε σκοπό, αν αποδειχτεί επιτυχημένο, να το καθιερώσουμε.


— Γιατί επιλέξατε το συγκεκριμένο μέρος;

Το συγκεκριμένο μέρος μάς μάγεψε με την ομορφιά του από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε εκεί ως επισκέπτες. Στη συνέχεια, γνωρίσαμε και τους ανθρώπους, με τους οποίους αμέσως είχαμε πολύ καλή επικοινωνία, πολλές κοινές δημιουργικές ιδέες και άριστη συνεργασία, οπότε το πλάνο μπήκε μπροστά. Στον χώρο θα υπάρξει υποδομή για ελεύθερο κάμπινγκ κάτω από τις καστανιές και βελανιδιές του ξενώνα και όλες οι ανέσεις και δράσεις για να περάσουν οι επισκέπτες μας ένα όμορφο διήμερο με ροκ μουσική στη φύση.


— Γιατί όχι μια παραλία ή ένα νησί;

Η αλήθεια είναι ότι μας ταιριάζει πολύ το βουνό, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο μέλλον, εφόσον το φετινό εγχείρημα πετύχει, θα γίνει και σε άλλες τοποθεσίες. Η αρχή έγινε από τη Λακωνία, καθώς μας δένουν ρίζες και παρέες με την περιοχή και θέλουμε να βάλουμε τα δυνατά μας για να εξελιχθεί ο τόπος στα πολιτιστικά θέματα.


— Ποια είναι τα επόμενα σχέδια;

Να συνεχίσει την ανοδική του πορεία το φεστιβάλ στην Αθήνα και τα ταξίδια του, που ξεκινούν φέτος από τον Ταΰγετο σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας, ως Mr. Highway Band, είναι η προώθηση του νέου μας δίσκου που έχει κυκλοφορήσει φέτος, κυρίως μέσω των ζωντανών εμφανίσεών μας, σε όσο περισσότερα μέρη μπορούμε.

Ιnfo:

Music Highway Festival

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

The Last Drive

Mr. Highway Band

Black Hat Bones

Lustin Jane

 

Κυριακή, 30 Ιουλίου 2017

Villagers of Ioannina City (VIC)

The Big Nose Attack

Daddy's Work Blues Band

Ftoo Fighters

 

 

 

Δείτε πληροφορίες εδώ