10 μουσικά φεστιβάλ σε νησιά και δάση που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι

10 μουσικά φεστιβάλ σε νησιά και δάση που δεν πρέπει να χάσεις αυτό το καλοκαίρι Facebook Twitter
0

Νεστόριο
38ο River Party

Το μεγαλύτερο και πιο ιστορικό φεστιβάλ της Ελλάδας κλείνει τα 38 του χρόνια και το γιορτάζει από τις 3 έως τις 7 Αυγούστου. Βρίσκεται σε ιδανική τοποθεσία για τους επισκέπτες και τους κατασκηνωτές του, ανάμεσα σε καταρράκτες και δίπλα στο ποτάμι, στο Νεστόριο. Φέτος υπόσχεται να γίνει ακόμη πιο ξέφρενο. Για πέντε ημέρες θα είναι γεμάτο μουσική που θα ξεκινάει από νωρίς και θα τελειώνει αργά. Στα 4 stages που διαθέτει θα ανέβουν ονόματα όπως oι Kadebostany (στη μοναδική τους φεστιβαλική εμφάνιση), Θανάσης Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Αγγελάκας, Σωκράτης Μάλαμας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Κωστής Μαραβέγιας, Locomondo, Onirama, Μιχάλης Χατζηγιάννης. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 50 ως 95 ευρώ.

http://people.gr/riverparty

Νίσυρος

634 λεπτά μέσα στο ηφαίστειο

Φέτος η Νίσυρος είναι the place to be. Κι αυτό χάρη σε ένα μοναδικό πείραμα που διοργανώνει το six d.o.g.s σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών. Σε έναν από τους μεγαλύτερους κρατήρες της κοιλάδας του ηφαιστείου στη Νίσυρο θα συναντηθούν 15 νέοι Έλληνες μουσικοί. Θα αυτοσχεδιάζουν για 10 ώρες και 34 λεπτά κυριολεκτικά πάνω από το ενεργό ηφαίστειο και κάτω από το φως της αυγουστιάτικης πανσέληνου. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με τη δύση του ηλίου την Πέμπτη 18 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί με την ανατολή την επόμενη ημέρα. Οι καλλιτέχνες, που εκπροσωπούν διαφορετικά είδη μουσικής ο καθένας, δεν θα έχουν κάνει καμία πρόβα από πριν, ενώ θα σχηματίσουν έναν κύκλο στον οποίο θα μπουν ταυτόχρονα και θα αρχίσουν να παίζουν όλοι μαζί. Θα υπάρχει μόνο φυσικό φως, ενώ θα μπορούν να εξέρχονται από τον κύκλο όποτε επιθυμούν και θα επιστρέφουν ανάλογα με τις αντοχές του. Μερικοί από αυτούς είναι οι: Γιάννης Αναστασάκης, Ταξιάρχης Γεωργούλης, Τάνια Γιαννούλη, Dead Gum, Μιχάλης Καλκάνης, KOSTADIS, Χρήστος Χονδρόπουλος, Σοφία Λαμπροπούλου, Sébastien Marteau, Ορέστης Μπενέκας, Στράτος Μπιχάκης κ.ά. Ένα απίθανο πρότζεκτ και εμπειρία ζωής για όσους συμμετέχουν αλλά και για όσους το παρακολουθήσουν από κοντά.

www.sixdogs.gr/event/2478

Βλαχάτα Κεφαλονιάς

Saristra Festival 2016

Το Saristra Festival διοργανώθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία σε ένα χωριό-φάντασμα της Σάμης στην Κεφαλονιά, το 2012. Φέτος, έπειτα από τέσσερα χρόνια, επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό line-up. Στα ερείπια του Παλιού Χωρίου των Βλαχάτων Κεφαλονιάς, που είχε πληγεί (όπως όλο το νησί) από τον καταστροφικό σεισμό του 1953, θα παίξουν για τρεις ημέρες, από την Παρασκευή 5 έως την Κυριακή 7 Αυγούστου οι: Γιάννης Αγγελάκας, Μonika, Παύλος Παυλίδης & Β-Μovies, Planet of Zeus, She Past Away, Mechanimal, Victory Collapse, Bazooka, Tendts, Selofan, Gioumourtzina, Lumiere, Ice_Eyes. Σε συνεργασία με το Athens Video Art Festival παρουσιάζονται installations με έργα δημιουργών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ παράλληλα θα γίνονται προβολές ταινιών και διαλέξεις. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα των νησιών του Ιονίου. Η είσοδος στις εκδηλώσεις και στις συναυλίες είναι δωρεάν.
www.saristrafestival.gr

Λήμνος
Reborn 2016

Το Νησί του Ηφαίστου, δηλαδή η Λήμνος, θα γεμίσει για δύο ημέρες ηλεκτρονικούς ήχους, στις 12 και 13 Αυγούστου. Μικρό, αλλά πολύ ανανεωμένο, το Reborn επιστρέφει. Εγκαινιάζει και δεύτερο μουσικό stage και θα φιλοξενήσει φέτος πάνω από 25 καλλιτέχνες σε μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες του νησιού που συνδυάζει νερό, πέτρα και πράσινο. Είναι η τέταρτη χρονιά που διοργανώνεται. Ειδικοί καλεσμένοι ο Ozgur Ozkan από την Τουρκία και η Evva S από το Μεξικό. House, progressive house, techno, dub, breaks και chillout είναι μερικά από τα είδη που θα ακουστούν και θα χορευτούν. Παράλληλα, θα υπάρχει μια σειρά από παράλληλες δράσεις, όπως γκράφιτι, γιόγκα κ.λπ. Το εισιτήριο του διημέρου κοστίζει μόνο 10 ευρώ, αν το προμηθευτείτε νωρίς.
www.rebornfestival.com

Σχίνο Κορινθίας
Odyssia Festival

Στο τέλος του Αυγούστου έρχεται το πρώτο Odyssia Festival. Πήρε το όνομά του από τον Οδυσσέα του Ομήρου και είναι ένα νέο φεστιβάλ που έχει σκοπό να αλλάξει τα δεδομένα των ευρωπαϊκών. Διεξάγεται σε ένα μέρος λίγο έξω από την Αθήνα, στον Σχίνο Κορινθίας, κοντά στο Λουτράκι. Υπόσχεται 7 ημέρες καθαρής ηλεκτρονικής χορευτικής μουσικής και το line-up του σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό. Τα μεγάλα ονόματα που πρωταγωνιστούν είναι, φυσικά, οι Harvey, Body & Soul, Gilles Peterson και François Kevorkian. Με 4 dancefloors και ένα custom-made ηχοσύστημα διά χειρός Bill Pal αλλά και ειδικά boat parties που οδηγούν το κοινό σε μυστικές παραλίες, υπόσχεται πραγματικά ξεχωριστές και αξέχαστες βραδιές. Από τις 30 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 30 ως 140 ευρώ.
www.odyssiafestival.com

Γαλατάς, Σπέτσες και Πόρος
6ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού

Τέσσερα νησιά φιλοξενούν φέτος το Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού που γίνεται από το μουσικό σύνολο Leondari Ensemble σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Γερμανίας. Για πρώτη φορά στα 6 χρόνια διοργάνωσης του φεστιβάλ, στον Γαλατά, στις Σπέτσες και στον Πόρο προστίθενται και τα Κύθηρα, που θα φιλοξενήσουν σπουδαίες ερμηνείες των έργων των Brahms, Beethoven, Kodaly, Mozart, Janacek, Mendelssohn και Martinu. Από τις 28 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου θα διεξαχθούν 8 συναυλίες μουσικής δωματίου από δέκα διεθνώς καταξιωμένους καλλιτέχνες για τους φίλους της κλασικής μουσικής και όχι μόνο. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 15 ως 80 ευρώ.
www.saronicfestival.com

Παξοί
Paxos Festival 2016

Ένα από τα μακροβιότερα καλοκαιρινά φεστιβάλ κλείνει φέτος τα 30 του χρόνια. To 1986 o John Gough είχε την εμπνευσμένη ιδέα να φέρει ένα νεαρό κουαρτέτο εγχόρδων στους Παξούς για να παίξει κάτω από τις ελιές. Οι συναυλίες από το Mistry Κουαρτέτο άφησαν εποχή κι έτσι δημιουργήθηκε αυτό το διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής, που συχνά είχε και πιο σύγχρονες πινελιές. Φέτος είναι αφιερωμένο, εκτός των άλλων, στα έργα μουσικής δωματίου. Με αφορμή τους εορτασμούς, τα φώτα πέφτουν στην παρέα του Jeremy Young. Οι Benyounes Quartet επιστρέφουν για 4 συναυλίες που θα διεξαχθούν από τις 27 Αυγούστου μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου. Είναι η τελευταία φορά που θα έχει την παρούσα μορφή, επιφυλάσσοντάς μας εκπλήξεις για το μέλλον.
http://paxosfestival.org.uk

Άγιος Νικόλαος
Reggae Vibes Music Festival

Η ρέγκε με τους χαλαρούς ρυθμούς της ταιριάζει στο ζεστό καλοκαίρι και στη θάλασσα. Η παραλία του Αλμυρού στον Άγιο Νικόλαο το Σάββατο 30 Ιουλίου υποδέχεται τον «τρελό καθηγητή» της dub από τη μακρινή Γουιάνα, Mad Professor, για μια μοναδική βραδιά αφιερωμένη στους εξωτικούς ήχους. Μαζί του στο μικρόφωνο η Sister Aisha αλλά και οι Μc Brother Culture και οι δικοί μας Professor Skank, Mc Yinka, SKG Dub Alliance. Τη βραδιά ανοίγει με DJ set ο Daddy Vertigo, ενώ θα υπάρχουν και ζωντανά κρουστά από τους Εν Ρυθμώ. Ένα μικρό φεστιβάλ που ξεκίνησε από ένα beach party και εδώ και 10 χρόνια δίνει το στίγμα του στην καλοκαιρινή διασκέδαση. Η είσοδος κοστίζει 10 ευρώ.
http://reggaevibes.gr

Σαμοθράκη
Pulsar Festival 2016

Το Pulsar κλείνει τα 3 και το γιορτάζει στον πολιτιστικό χώρο «Εργοστάσιο», στην Καμαριώτισσα της Σαμοθράκης, από τις 4 ως τις 7 Αυγούστου 2016. Πιστό στον πιο εναλλακτικό χαρακτήρα του, φέτος έχουν την τιμητική τους η ψυχεδέλεια, το neogarage, οι κιθάρες αλλά και η ηλεκτρονική πειραματική μουσική. Πάνω στη σκηνή θα ανέβουν συγκροτήματα και μουσικοί όπως οι Jesterdays, St. Atom Heart, One Man Drop αλλά και οι Λευτέρης Μουμτζής, Σοφία Σαρρή και Μπάμπης Παπαδόπουλος. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 12 ως 30 ευρώ.
www.pulsarfestivalgreece.com

Σκύρος
Secret Sound Festival 2016

Το Secret Sound Festival ξεκινάει στις 31 Ιουλίου. Αυτήν τη φορά γίνεται στην όμορφη Σκύρο και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Αυγούστου. Έχει ένα από τα πιο δυνατά line-ups του καλοκαιριού, με τους Βρετανούς Dub Pistols να είναι οι headliners, αλλά και με τους Βερολινέζους iLLBiLLY HiTEC, που εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας. Μαζί τους θα είναι οι Fundracar, SKG Dub Alliance, Dub Riots, Manjah, Kill Emil & Mamalleta, ο Άγγλος Cut La Vis και ο Blend Mishkin. Δεν θα λείπουν και οι Lion's Soul Dancehall Crew με τις χορογραφίες τους, που δίνουν έναν έξτρα πιο χορευτικό ρυθμό. Τα εισιτήρια για το διήμερο κοστίζουν από 25 ως 30 ευρώ.
secretsoundfestival.com

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η underground δημιουργικότητα μέσα από τα μάτια του Deltah

Μουσική / Deltah: «Κανείς δεν πυροβόλησε επειδή του το είπε ένα ραπ τραγούδι»

Με αφορμή τη νέα κυκλοφορία του «Thorax», ο πολυσχιδής καλλιτέχνης της σύγχρονης underground σκηνής μιλά για τα στερεότυπα που ακολουθούν μέχρι σήμερα τη ραπ η οποία «προφανώς και είναι μουσική για διασκέδαση, όπως κάποιος θα πάει στα μπουζούκια και θα διασκεδάσει χωρίς απαραίτητα να είναι καψούρης».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΑΤΣΗΣ
Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Οι Αθηναίοι / Κρίστη Στασινοπούλου: «Έχω φάει τη νύχτα με το κουτάλι, προτιμώ πια να κάθομαι σπίτι»

Όλοι τη ρωτούν για τον Παύλο Σιδηρόπουλο όμως έχει ζήσει περισσότερα δίπλα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, αισθάνεται περήφανη που μεγαλώνοντας κατέληξε να κάνει μόνο πράγματα που της αρέσουν. Έχει γυρίσει τον κόσμο με τον Στάθη Καλυβιώτη και τη μουσική τους, μόλις κυκλοφόρησε ένα βιβλίο για τα ταξίδια τους που μετράνε πια 25 χρόνια.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
10 πράγματα για τον KAS:ST

Μουσική / Ο Manuel Sene και άλλα 9 πράγματα που διαμόρφωσαν τη μελωδική technο των KAS:ST

Πρόσφατα παρουσίασε την πιλοτική έκδοση του νέου και εντυπωσιακού οπτικοακουστικού του live πρότζεκτ στην Κωνσταντινούπολη, μπροστά σε ένα ενθουσιώδες κοινό χιλιάδων ατόμων. Η πρώτη παρουσίαση του KAS:ST AV SHOW στην Ευρώπη θα γίνει σε λίγες μέρες στην Αθήνα.
ΦΩΦΗ ΤΣΕΣΜΕΛΗ
Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι; 

Μουσική / Τι κρύβεται πίσω από τη στροφή της Beyoncé στην κάντρι;

Τα μοντέλα στην πασαρέλα του Louis Vuitton φορούν καουμπόικες μπότες από δέρμα φιδιού, η Prada πουλάει λαιμοδέτες τύπου γουέστερν, σειρές όπως το «Yellowstone» προσελκύουν εκατομμύρια θεατές: Το στυλ Americana ανθίζει στην ποπ κουλτούρα.
THE LIFO TEAM
Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Μουσική / Σεξ, ψέματα και ηρωίνη: Νέες αποκαλύψεις από τη μυστική ιστορία των Beatles

Ο Πίτερ Μπράουν, ένας από τους πιο έμπιστους συνεργάτες των Beatles, κυκλοφορεί ένα νέο αποκαλυπτικό βιβλίο, βασισμένο σε συνεντεύξεις που είχε πάρει από τα μέλη του συγκροτήματος και από τον στενό τους κύκλο το 1980 και το 1981.
THE LIFO TEAM
«Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Μουσική / «Ζω το Αμερικανικό Όνειρο»: Η άνοδος και η πτώση του απόλυτου hip-hop μεγιστάνα

Το χρονικό της μετεωρικής ανόδου του Sean Combs, διάσημου και ως Puff Daddy ή P.Diddy, στον χώρο της μουσικής, της μόδας και της show business, πριν από τον πρόσφατο καταιγισμό αγωγών εναντίον του για σεξουαλικά και άλλα αδικήματα.
THE LIFO TEAM