Η Ελληνική Δικαιοσύνη δικάζει την Σερσέι Λάνιστερ του Game of Thrones

Η Ελληνική Δικαιοσύνη δικάζει την Σερσέι Λάνιστερ του Game of Thrones Facebook Twitter
9

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα είχε ο φίλος των Μικροπραγμάτων, ο konstas και τη σκέφτηκε ίσως και λόγω του αντικειμένου του (είναι δικηγόρος): Πόσο "αθώοι" ή "ένοχοι" είναι πραγματικά οι χαρακτήρες της σειράς Game of Thrones που απολαμβάνουμε κάθε Κυριακή στις 04:00 μετά τα μεσάνυχτα αποκλειστικά στα κανάλια Novacinema; Μπορεί ο κόσμος να συμπαθεί την καλή Καλίσι και μισεί την κακιά Σερσει, όμως πόσο αθώες ή ένοχες θα ήταν στα μάτια του Νόμου, αν λογοδοτούσαν για τις πράξεις τους σε ένα (ελληνικό) δικαστήριο;

Κι έτσι σκέφτηκε:"Γιατί να μην τους κάνουμε μια εικονική δίκη στο LIFO.gr;".

ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ GAME OF THRONES 

 

Η Ελληνική Δικαιοσύνη δικάζει την Σερσέι Λάνιστερ του Game of Thrones Facebook Twitter
 

 

Στο Game of Thrones όλοι έχουμε τους αγαπημένους μας ήρωες και αντι-ήρωες. Οι περισσότεροι βέβαια είμαστε με τον καλό Τζον και λατρεύουμε να μισούμε την κακιά Σερσέϊ. Άλλοι πάλι έχουν αηδιάσει με την γλυκαναλοτοσύνη του Τζον (και τον "σικε" θάνατό του) και πολύ θα 'θελαν να δουν την Σερσει να περνάει από μαχαίρι ολόκληρο το Westeros. Τι θα γινόταν όμως αν άλλαζε ξαφνικά το δίκαιο στο Game of Thrones του 303 AL (Aegon's Landing) και υιοθετούνταν το ελληνικό δίκαιο του 2016 μ.Χ. (μετά Χριστόν); Τι θα γινόταν αν σήμερα (Κύκλος 6, επεισόδιο 2) δικάζονταν με το ελληνικό δίκαιο οι χαρακτήρες του GOT;

 

Στο ερώτημα αυτό έχουμε την απάντηση. Ξεκινάμε την σειρά "Οι δίκες του Game of Thrones" με σκοπό να περάσουμε από δίκη κάθε (κύριο) χαρακτήρα της σειράς! Θα ξεκινήσουμε από -ποια άλλη;- την "αγαπημένη" Σερσέι Λάνιστερ.

 

 

Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΕΡΣΕΙ

 

Η Ελληνική Δικαιοσύνη δικάζει την Σερσέι Λάνιστερ του Game of Thrones Facebook Twitter

 

Κατηγορούμενη : Σερσει Λάνιστερ, της Τζοάνα και του Ταϊουιν Λάνιστερ. 

Επάγγελμα : Εισοδηματίας, οικοκυρικά

Αξιώματα : Κυβερνήτης του Καστερλυ Ροκ, Κυβερνήτης - Κυρίαρχος του Ουεστερλαντς

Ηλικία : 42 ετών

 

Κατηγορητήριο : Αιμομιξία κατ' εξακολούθηση, ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή, παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, υπεξαγωγή εγγράφων, αρπαγή κατά συρροή, αρπαγή ανηλίκου κατά συρροή, παράνομη βία, απειλή, παράβαση του νόμου περί εκρηκτικών, περιύβριση νεκρών κατά συρροή, τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης, ψευδής καταμήνυση, συκοφαντική δυσφήμηση, πρόκληση για την τέλεση κακουργήματος κατ' εξακοκολούθηση, υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή, ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

 

Αδικήματα και ετυμηγορία:

 

1) Κύκλος 1, επεισόδιο 1. Αιμομιξία κατ' εξακολούθηση. (345 ΠΚ)

Προέβη επανειλημμένως, αρχής γενομένης από το ανωτέρω χρονικό διάστημα, σε ακόλαστες πράξεις συνουσίας -ακόμα και παραπλεύρως της σορού του νεκρού υιού της- με τον αδελφό της, Τζέιμι Λάνιστερ, με τον οποίο μάλιστα απέκτησε και τρια τέκνα -καρπούς του άνομου έρωτά τους. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΥΡΗΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 2 ΕΤΩΝ.

 

Το γεγονός της ερωτικής της σχέσης με τον εξάδελφόν της, Λανσελ Λανιστερ (κύκλος 1ος), δεν αξιολογείται ποινικά, καθώς δεν αποτελεί αξιόποινη πράξη η αιμομικτική σχέση εξαδέλφων.

 

2) Κύκλος 1, επεισόδιο 1. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως (299 παρ. 1 ΠΚ).

Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, ο Τζέιμι Λάνιστερ αποπειράθηκε την δολοφονία του Μπραντον Σταρκ, δια της μεθόδου της εκπαραθυρώσεως, επειδή ο τελευταίος έγινε μάρτυρας της αιμομικτικής σχέσης του αποπειρώμενου με την κατηγορούμενη. Η Σερσει Λανιστερ κατηγορείται ότι προκάλεσε με πρόθεση στον αδελφό της την απόφαση να αποπειραθεί να δολοφονήσει τον Μπραντον Σταρκ, με σκοπό να διατηρηθεί μυστικός ο αιμομικτικός δεσμός τους. Συγκεκριμένα ανάφερε 2 φορές, την δεύτερη φορά πιεστικά και με νόημα "μας είδε", αιτούμενη σιωπηρώς από τον αδελφό της να προβεί στην "ενδεδειγμένη" ενέργεια της δολοφονίας του ανηλίκου, ενώ και τελικώς, ακριβώς προ της εκπαραθυρώσεως του θύματος, όταν ο αδελφός της έστρεψε το βλέμμα του προς αυτήν, η ίδια προέβη σε νεύμα κατάφασης της εμφανώς σκοπούμενης πράξης. 

Η κατηγορία πρέπει να μετατραπεί σε απλή συνέργεια εξαιτίας αμφιβολιών ως προς το γεγονός πως η στάση της προκάλεσε την απόφαση στον Τζείμι Λανιστερ. Η στάση της αποτελεί ψυχική συνδρομή που διευκόλυνε και ενίσχυσε, αλλά δεν προκάλεσε, την απόφασή του να δολοφονήσει τον Μπραντον Σταρκ.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ ΩΣ ΚΑΘ' ΕΞΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ- ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

 

3) Κύκλος 1, επεισόδιο 2. Απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας (299 παρ. 1 ΠΚ). Παρείχε συνδρομή πριν την τέλεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά του Μπραντον Σταρκ, από πληρωμένο εκτελεστή, τον οποίο φέρεται να προσέλαβε ο αδελφός της, Τζέιμι Λάνιστερ, ο οποίος και του προμήθευσε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην απόπειρα. Συγκεκριμένα, με πρόσχημα την επίσκεψη στον ευρισκόμενο σε κώμα Μπραντον Σταρκ, ο οποίος ετραυματίσθη βαριά από την πρώτη, ανωτέρω αναφερόμενη, απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος του, επόπτευσε τον χώρο όπου αυτός ευρισκόταν, ώστε να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες στον εκτελεστή. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ ΩΣ ΚΑΘ' ΕΞΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ- ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ 14 ΕΤΩΝ

 

4) Κύκλος 1, επεισόδιο 2. Ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Η κατηγορία αφορά στην ανθρωποκτονία του "Μυκα, του υιού του χασάπη", αγνώστων λοιπόν στοιχείων, από τον Σαντορ Κλιγκεϊν, γνωστό και ως "λαγωνικό". 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : Δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να υποστηρίξουν ότι η κατηγορούμενη έδωσε την εντολή δολοφονίας του θύματος, πιθανολογείται δε ότι την εντολή έδωσε ο Τζοφρευ Μπαράθηον, ο οποίος αισθάνθηκε προσβεβλημένος από το θύμα. 

ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΘΩΑ

 

5) Κύκλος 1, επεισόδιο 2. Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου (360 παρ. 3 ΠΚ). Από αμέλεια, παραμέλησε την εποπτεία του ανήλικου υιού της, Τζόφρευ Μπαράθηον, παρότι γνώριζε ότι ούτος οπλοφορεί και είναι εξαιρετικά ευέξαπτος και επικίνδυνος χαρακτήρας, με αποτέλεσμα την πρόκληση από αυτόν σωματικών βλαβών στον "Μυκά, τον υιό του χασάπη", αγνώστων λοιπών στοιχείων. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 6 ΜΗΝΩΝ

  

6) Κύκλος 1, επεισόδιο 7. Υπεξαγωγή εγγράφων (222 ΠΚ). Κατέστρεψε την διαθήκη του αποβιώσαντος βασιλέα και τέως συζύγου της, Ρόμπερτ Μπαράθηον, έγγραφο του οποίου δεν ήταν κυρία, με σκοπό να βλάψει άλλον, ήτοι τον Ενταρντ Σταρκ, καθώς με την διαθήκη αυτή αναγνωριζόταν ο ίδιος ως "Προστάτης του Βασιλείου". 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΗΣ 1 ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ

  

7) Κύκλος 1 επεισόδιο 7. Ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή (299 παρ.1 ΠΚ). Διαθέτουσα την γενική προσταγή της βασιλικής φρουράς και ευρισκόμενη εμφανώς σε συνεννόηση με τον επικεφαλής αυτής, ο οποίος και ανέμενε τις διαταγές της, έδωσε εντολή για την ανθρωποκτονία τεσσάρων τουλάχιστον φρουρών που συνόδευαν τον Ενταρντ Σταρκ, ανθρωποκτονία τελεσθείσα από την βασιλική φρουρά, παρότι τα θύματα δεν έδειχναν βίαιες διαθέσεις και δεν συνιστούσαν απειλή για την ίδια ή οποιονδήποτε άλλον, αφού είχαν μάλιστα διαταχθεί από τον Ένταρντ Σταρκ να μην βλάψουν κανέναν. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΤΕΤΡΑΚΙΣ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ 

 

Η Ελληνική Δικαιοσύνη δικάζει την Σερσέι Λάνιστερ του Game of Thrones Facebook Twitter

 

8) Κύκλος 1, επεισόδιο 7. Ηθική αυτουργία σε αρπαγή (322 ΠΚ) προσώπου του άρθρου 157 παρ. 1 ΠΚ. Κατά το ίδιο ως άνω χρονικό διάστημα, διέταξε την σύλληψη του Ενταρντ Σταρκ, ο οποίος αποτελούσε μέλος της κυβέρνησης ("Χέρι" του τέως Βασιλέα, Ρόμπερτ Μπαράθηον και "Προστάτης του Βασιλείου" σύμφωνα με την προαναφερόμενη διαθήκη του θανόντα Βασιλέα) με σκοπό να τον πείσει να αναγνωρίσει ως νόμιμο διάδοχο του θρόνου τον υιό της Τζόφρευ Μπαράθηον, παρότι εγνώριζε ότι ούτος δεν αποτελούσε τον νόμιμο διάδοχο του θρόνου, αφού δεν ήτο γνήσιο τέκνο του αποθανόντα βασιλέα, αλλά νόθο τέκνο του Τζείμι Λανιστερ, αδελφού της κατηγορουμένης, προϊόν της αιμομικτικής σχέσης μεταξύ τους. Πλέον τούτου η σύλληψη του Ενταρντ Σταρκ ήταν και τυπικώς παράνομη, αφού θα μπορούσε να διαταχθεί μόνο από τον νόμιμο βασιλέα και δεν ήταν δυνατόν να διατάξει ταύτη η βασιλομήτωρ ενός βασιλέα ενθρονισθέντως παρανόμως. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ

  

9) Κύκλος 1, επεισόδιο 8. Ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή (299 παρ. 1 ΠΚ). Αμέσως κατόπιν των ανωτέρω γεγονότων, η κατηγορούμενη προσωπικώς διέταξε επίθεση στον  οίκο όπου φιλοξενούνταν τα μέλη της οικογένειας Σταρκ (καθ' ομολογία του αυτουργού Σαντορ Κλιγκειν), με σκοπό την απαγωγή ή/και την θανάτωση των μελών της οικογένειας Σταρκ. Αποτέλεσμα της επιθέσως ταύτης ήταν ο θάνατος 7 τουλάχιστων προσώπων, υπηρετών της οικογένειας Σταρκ (μεταξύ των οποίων και ο διδάσκαλος ξιφασκίας Σύριο Φορελ). 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΕΠΤΑΚΙΣ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ

  

10) Κύκλος 1, επεισόδιο 8. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα αρπαγής ανηλίκου και σε τετελεσμένη αρπαγή ανηλίκου με κατ' ιδέαν συρροή (324 παρ. 3 ΠΚ). Κατά την ανωτέρω επίθεση υπήρχε σαφής εντολή της κατηγορούμενης για την αρπαγή των ανήλικων θυγατέρων του Ενταρντ Σταρκ, με σκοπό την άσκηση πίεσης σε αυτόν, προκειμένου να αναγνωρίσει τον Τζοφρευ Μπαράθηον ως τον νόμιμο βασιλέα. Εξαιτίας της αυτοθυσίας του ανωτέρω αναφερόμενου Σύριο Φορέλ, η Άρυα Σταρκ κατάφερε να διαφύγει και ως εκ τούτου η αξιόποινη πράξη θα πρέπει να τιμωρηθεί ως μη τετελεσμένη -απόπειρα. Η δε Σάνσα Σταρκ τελικά απήχθη από τον Σάντορ Κλιγκειν, ο οποίος παρεδέχθη ότι εστάλη από την βασίλισσα-κατηγορούμενη. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΘ' ΕΞΗΝ - ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ 20 ΕΤΩΝ 

  

11) Κύκλος 1, επεισόδιο 8. Παράνομη Βία (330 ΠΚ). Χρησιμοποιώντας εμμέσως πλην σαφώς, απειλή παράνομης πράξης, ήτοι της εκτέλεσης του Ενταρντ Σταρκ, η κατηγορούμενη εξανάγκασε την Σάνσα Σταρκ να ζητήσει δια αλληλογραφίας από τον αδελφό της, Ρομπ Σταρκ,  να υποταχθεί στον υιό της κατηγορούμενης Τζόφρευ Μπαράθηον και να αναγνωρίσει το δικαίωμά του στον θρόνο, παρότι η προαναφερόμενη Σάνσα Σταρκ δεν είχε τέτοια υποχρέωση. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ 1 ΕΤΟΥΣ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΩΝ

 

12) Κύκλος 2, επεισόδιο 1. Ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (299 ΠΑΡ. 1 ΠΚ). Διέταξε την δολοφονία των γνωστών νόθων τέκνων του θανόντα Βασιλέα και τέως συζύγου της, Ρομπερτ Μπαράθηον. Τις δολοφονίες εκτέλεσε η βασιλική φρουρά, τουλάχιστον 5 τον αριθμό. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : Από την εμπιστευτική  συζήτηση της κατηγορούμενης με τον αδελφό της Τύριον Λάνιστερ, στο επεισόδιο 2 του κύκλου 2 κρίνεται σφόδρα πιθανό ότι η κατηγορούμενη δεν έδωσε η ίδια την διαταγή της δολοφονίας των νόθων τέκνων, ενώ είναι αμφίβολο ακόμα και αν το γνώριζε πριν συμβεί. Η κατηγορούμενη πρέπει να απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών.

ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΘΩΑ

 

13) Κύκλος 2, επεισόδιο 1. Απειλή (333 ΠΚ). Η κατηγορούμενη προκάλεσε με πρόθεση στον Πητερ Μπειλις τρόμο, απειλώντας τον ότι θα τον δολοφονήσει, δίδοντας διαταγή στην φρουρά της να "του κόψουν τον λαιμό", ενώ στην συνέχεια ανακάλεσε άμεσα την διαταγή αυτή. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ 1 ΕΤΟΥΣ

 

Η Ελληνική Δικαιοσύνη δικάζει την Σερσέι Λάνιστερ του Game of Thrones Facebook Twitter

 

14) Κύκλος 2, επεισόδιο 5. Παράβαση του άρθρου 5  ν. 2168/93 περί κατασκευής εκρηκτικών στο εσωτερικό. Προκειμένου να παρασκευαστούν και να αποθηκευθούν νόμιμα εκρηκτικά στο εσωτερικό της χώρας θα πρέπει να έχει εκδοθεί νόμιμη άδεια προς τούτο σε εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών, το οποίο θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στην Υπουργική Απόφαση 3329/89 όπως αυτή ισχύει. Εν προκειμένω η κατηγορούμενη διέταξε την κατασκευή τεραστίου αριθμού (8.000) δοχείων εξαιρετικά έυφλεκτης και επικίνδυνης εκρηκτικής ύλης, γνωστής ως "Wildfire" ή αλλιώς "Pig Shit", σε εργοστάσιο το οποίο ούτε κατείχε ανάλογη άδεια, ούτε ήταν δυνατό να την κατέχει, καθώς ουδεμία από τις προδιαγραφές ασφαλείας της ΥΑ 3329/89 πληρούσε (εγκατάσταση μακριά από κατοικημένες περιοχές, ζώνες πυροπροστασίας, ενδοεργοστασιακό οδικό δίκτυο, διαρρύθμιση κτηρίων για την προστασία των εργαζομένων, φύλαξη δοχείων και αποστάσεις, διάδρομοι διαφυγής, πυρασφάλεια, είδη δοχείων κλπ). 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ 5 ΕΤΩΝ

 

15) Κύκλος 2, επεισόδιο 8. Ηθική αυτουργία σε αρπαγή (322 ΠΚ). Η κατηγορούμενη διέταξε την φυλάκιση και ομηρία της ιερόδουλης "Ρος", αγνώστων λοιπών στοιχείων, θεωρώντας ότι συνδέεται ερωτικά με τον αδελφό της Τύριον Λάνιστερ, με σκοπό να εξασφαλίσει την ασφάλεια του υιού της Τζόφρευ Μπαράθηον από τυχόν δολοφονικές απόπειρες. Το γεγονός ότι η ανωτέρω ιερόδουλη δεν συνδεόταν ερωτικά με τον Τύριον Λάνιστερ στην πραγματικότητα, δεν επηρεάζει την ποινική ευθύνη της κατηγορουμένης για την πράξη της. ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΚΑΘ' ΕΞΗΝ- ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ

 

16) Κύκλος 2, επεισόδιο 9. Ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά συρροή (299 παρ. 1 ΠΚ). Η κατηγορούμενη διέταξε τον Ίλιν Πέιν (δια μέσω του Μάντον Μουρ) να εκτελέσει τρεις υπηρέτες, συλληφθέντες ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν της πόλεως του King's Landing κατά τη διάρκεια των γεγονότων της μάχης του Μαυροπόταμου, κλέβοντας έναν ίππο και χρυσά κύπελλα. Τα θύματα, δεν αποτελούσαν μέλη της κυβερνήσεως ή του στρατού και ως εκ τούτου δεν θεωρούντο λιποτάκτες και δεν μπορούσε να εφαρμοσθεί εις βάρος τους στρατιωτικός νόμος επιβάλων την θανατική τους καταδίκη. Άλλωστε, ουδεμία δίκη έλαβε χώρα. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΤΡΙΣ ΙΣΟΒΙΑΣ ΚΑΘΕΙΡΞΗΣ

  

 17) Κύκλος 2, επεισόδιο 9. Ηθική αυτουργία σε περιύβριση νεκρών με κατ' ιδέαν συρροή(201 ΠΚ). Με την ανωτέρω διαταγή εκτελέσεως, η κατηγορούμενη επίσης παρήγγειλε να αποκεφαλιστούν τα θύματα και οι κεφαλές τους να αναρτηθούν εις στύλους, έξωθεν των στάβλων του ανακτόρου, προς παραδειγματισμό. Κατά τον τρόπο αυτό διέταξε την ενέργεια ανάρμοστων πράξεων σχετικά με μέλη νεκρών κατά συρροή και πρέπει να κηρυχθεί ένοχη. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ 2 ΕΤΩΝ

 

18) Κύκλος 2, επεισόδιο 9. Ηθική αυτουργία σε απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως (299 παρ. 1 ΠΚ). Κατά τη διάρκεια της μάχης του Μαυροποτάμου, ο Μάντον Μουρ, εκμεταλλευόμενος την επικρατούσα σύγχυση, αποπειράθηκε την δολοφονία του Τύριον Λάνιστερ, αδελφού της κατηγορούμενης κατά διαταγή της ίδιας, δολοφονία που αποφεύχθη μόνο επειδή ο πιστός ακόλουθος του Τύριον Λάνιστερ, Πόντρικ Πειν, εφόνευσε αυτόν εις καθεστώς αμύνης υπερ τρίτου.

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : Η πράξη της δεν αποδείχθηκε (κατά μαρτυρία Λόρδου Βάρυς "δεν υπάρχουν αποδείξεις, μόνο φήμες"), αντιθέτως πιθανολογήθηκε ότι την διαταγή έδωσε ο Τζόφρευ Μπαράθηον. Πρέπει να απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών.

ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΘΩΑ

 

19) Κύκλος 3, επεισόδιο 9. Ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία εκ προθέσεως (299 παρ. 1 ΠΚ) και τεχνητή διακοπή της εγκυμοσύνης (304 ΠΚ). Η κατηγορούμενη έπεισε, από κοινού με άλλους, τον Ουολντερ Φρευ να δολοφονήσει τον Ρομπ Σταρκ, την Κατελυν Σταρκ, την Ταλίσα Μέγκυρ -Σταρκ, η οποία ήταν εγκυμονούσα, τον Εντμουρ Τάλυ και ακόμα τουλάχιστον 8 άτομα, μέλη ή συμμάχους της οικογένειας Σταρκ, κατά τη διάρκεια του γάμου του Εντμουρ Τάλυ με την Ροσλιν Φρευ. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : Η κατηγορούμενη πρέπει να κηρυχθεί ΑΘΩΑ, καθώς την πράξη ομολόγησε ο πατέρας της, Τάϊουιν Λάνιστερ και κρίνεται ότι η ίδια δεν γνώριζε τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης πράξης, ασχέτως αν τον ενέκρινε εκ των υστέρων.

ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΘΩΑ

 

20) Κύκλος 4, επεισόδιο 2. Ψευδής καταμήνυση (229 ΠΚ)και συκοφαντική δυσφήμηση (363 ΠΚ). Κατόπιν της δολοφονίας του υιού της, Τζοφρευ Μπαράθηον, δια φαρμακείας,  η κατηγορούμενη καταμήνυσε ως υπεύθυνο της φαρμακείας, δυσφημώντας τον, τον αδελφό της, Τύριον Λάνιστερ. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : Η κατηγορούμενη πρέπει να κυρηχθεί αθώα για την κστηγορία της ψευδούς καταμήνυσης, καθώς ήταν πεπεισμένη για την ενοχή του Τύριον Λάνιστερ και δεν τον κατήγγειλε εν γνώσει της αθωότητός του. Επίσης πρέπει να κυρηχθεί αθώα και για την πράξη της συκοφαντικής δυσφήμησης ή απλής δυσφήμησης, καθώς ελλίπει το στοιχείο του δόλου, δεδομένων μάλιστα και των συνθηκών θανάτου του υιού της (ο Τύριον Λανιστερ του είχε παρέχει -εν αγνοία του- το κύπελλο που περιείχε το δηλητήριο).

ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΘΩΑ

 

21) Kύκλος 4, επεισόδια 3 και 4, κύκλος 5 επεισόδιο 6. Πρόκληση για την τέλεση κακουργήματος (186 ΠΚ) κατ' εξακολούθηση. Η κατηγορούμενη παρότρυνε τον αδελφό της, Τζείμι Λάνιστερ, τρίτα πρόσωπα, καθώς και τον Πήτερ Μπειλις, να δολοφονήσουν την Σάνσα Σταρκ, θεωρώντας την συνυπεύθυνη για τον θάνατο του υιού της, Τζόφρευ Μπαράθηον, χωρίς ουδείς να αποπειραθεί έστω να πράξει τούτο. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ 5 ΕΤΩΝ 

 

22) Κύκλος 5, επεισόδιο 2. Υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή(231 ΠΚ). Δυο πρόσωπα, κυνηγοί, αγνώστων λοιπών στοιχείων, προσκόμισαν στην κατηγορούμενη μια αποκομμένη κεφαλή ατόμου πάσχοντος νανισμού, η οποία υπέθεταν ότι ανήκε στον καταζητούμενο, επί ποινή θανάτου, Τύριον Λάνιστερ, ενώ στην πραγματικότητα ανήκε σε έτερο πρόσωπο, αγνώστων στοιχείων. Η κατηγορούμενη, ως αντιβασιλέας, όφειλε να καταγγείλει το γεγονός και να ασκήσει ποινική δίωξη στα δυο αυτά πρόσωπα για ανθρωποκτονία εξ αμελείας ενός αθώου, πλην όμως δεν το έπραξε, ματαιώνοντας την διώξή τους για πλημμέλημα. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ 2 ΕΤΩΝ 

 

23) Κύκλος 5, επεισόδιο 4. Ηθική αυτουργία σε αρπαγή (322) προσώπου εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού του (81Α ΠΚ). Η κατηγορούμενη με πρόθεση προκάλεσε στο πρόσωπο γνωστό με το προσωνύμιο "Υψηλός Σπουργίτης", αγνώστων λοιπών στοιχείων, την απόφαση να κατακρατήσει παρανόμως τον Λόρας Ταιρελ, εξαιτίας του σεξουαλικού του προσανατολισμού. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : Η κατηγορούμενη πρέπει να απαλλαχθεί λόγω αμφιβολιών, καθώς ακόμα και αν ο απώτερος σκοπός της και ελπίδα της ήταν η σύλληψη του θύματος, δεν κατονόμασε αυτόν προσωπικά, ούτε κατήυθυνε την σύλληψή του, με πρόκληση από αυτήν της αποφάσεως του "Υψηλού Σπουργίτη".

ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΑΘΩΑ

 

24) Ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (187 ΠΚ). Η κατηγορούμενη εντάχθη σε εγκληματική οργάνωση τριών τουλάχιστον προσώπων, την οποία αποτελούσαν μέλη της οικογένειας Λάνιστερ, μέλη της βασιλικής φρουράς και λοιπά πρόσωπα. Διευθύνων την εγκληματική οργάνωση υπήρξε διαχρονικά ο πατέρας της, Τάιουιν Λάνιστερ, ενώ μέλη υπήρξαν ο Τζοφρευ Μπαράθηον, η ίδια, ο Σαντορ Κλιγκεϊν, ο Γκρεγκορ Κλιγκεϊν, ο Μαιστερ Παισελ, ο Πητερ Μπειλις, ο Ιλιν Πειν, ο Μαντον Μουρ και λοιποί, κύριος σκοπός δε της οργάνωσης, που είχε δομημένη και διαρκή δράση, ήταν η απόλυτη επικράτηση του οίκου Λάνιστερ στην επικράτεια, μέσω της διενέργειας κακουργημάτων όπως αρπαγές, αρπαγές ανηλίκων και ανθρωποκτονίες εκ προθέσεως. 

ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ : ΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΝΟΧΗ - ΠΟΙΝΗ ΚΑΘΕΙΡΞΕΩΣ 10 ΕΤΩΝ.

 

Δεν της αναγνωρίζονται ελαφρυντικά.

 

 

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΙΝΗ (πρό συγχωνεύσεως): 15κις ΙΣΟΒΙΑ, πλέον 90 έτη και 6 μήνες κάθειρξεως.

 

Η Ελληνική Δικαιοσύνη δικάζει την Σερσέι Λάνιστερ του Game of Thrones Facebook Twitter

 

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΟΙΝΗ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ 94 ΠΚ (κατόπιν συγχωνεύσεως) : 15κις ΙΣΟΒΙΑ και 25 έτη καθείρξεως.

 

 

 

Γνώμες ευπρόσδεκτες :)

*Ο 6ος κύκλος της σειράς προβάλλεται αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema

 

Mικροπράγματα
9

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Πολύ καλό! Μόνο που ξεχάσατε ότι δολοφόνησε και το βασιλιά δηλητηριάζοντας το κρασί του! Στη σειρά εννοείται ότι έβαλε τον Λάνσελ να του δίνει πολύ κρασί κατά τη διάρκεια του κυνηγιού! Και στα βιβλία έχει κάνει κι άλλα πολλά... 30κις ισόβια πρέπει να φάει!!!
Δεν το ξέχασα (ξεχνιέται κάτι τέτοιο; :)Απλά η δική αφορούσε στο τι έχουμε δει σττην σειρά (πχ η Σερσει στα βιβλία είναι 37 χρονων). Δεν αποτελεί αδίκημα να προσφέρεις σε κάποιον ενήλικο πολύ κρασί, με την ελπίδα ότι θα δεχθεί να το πιει και θα σκοτωθεί σε κυνηγετικο ατύχημα.Ζήτημα θα μπορούσε να υπάρχει αν του το είχε δώσει με το ζόρι με κάποιον τρόπο, η αν είχε βάλει και κάτι άλλο μέσα, αλλά από ότι φαίνεται στη σειρά δεν υπονοείται κάτι τέτοιο.Ευχαριστώ πάντως για το σχολιο και εννοείται αν υπάρχει κάτι που ξέχασα να το πείτε :)