11 οργισμένα και σατιρικά τουίτς για τους "αναρχικούς των Τρικάλων"

11 οργισμένα και σατιρικά τουίτς για τους "αναρχικούς των Τρικάλων" Facebook Twitter
6

«Αναρχικοι Τρικαλων, Ασπα Τσινα που σας χρειαζεται γαμω το φελεκι σας,-)» έγραψε ένας φίλος κάτω απ' την είδηση που αν δεν ήταν τραγική θα ήταν αστεία. Δεν ξέρω τι νομίζουν ότι κατόρθωσαν να κάνουν οι αναρχικοί Τρικάλων, αλλά το μόνο που κατάφεραν ήταν να μας προσφέρουν απλόχερα γέλιο και οργή. 

"Oι αναρχικοί Τρικάλων παραδέχτηκαν πως έβαλαν τη φωτιά στο σπιτάκι του Αη Βασίλη"

Βρέθηκαν τελικά οι δράστες που ευθύνονται για τις φωτιές που αναστάτωσαν την Κυριακή τα Τρίκαλα. Το trikalanews.gr είχε μεταδώσει πως η πρώτη κατέστρεψε ολοσχερώς το σπιτάκι του Αη Βασίλη ενώ δόθηκε «μάχη» να διασωθούν αδέσποτα σκυλιά που φιλοξενούνταν στον χώρο. Η δεύτερη φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά όπισθεν του Μύλου όπου χρειάστηκε να σπάσει λουκέτο πόρτας για να εισέλθει το Πυροσβεστικό όχημα και να τη σβήσει και έκρηξη εύφλεκτου υλικού.

Στον χώρο βρέθηκαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής αλλά και Μέλη της Δημοτικής Αρχής Τρικάλων, ενώ σε μια πρώτη εκτίμηση, οι ζημιές ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.

Με ανάρτηση στο «indymedia» υπήρξε η ανάληψη ευθύνης, ανήμερα της Πρωτομαγιάς. Η ανακοίνωση, αναφέρει:

«(...) Η 1η Μάη πέρασε ως συνήθως απαρατήρητη και δεν κουνήθηκε φύλλο για ακόμη μια φορά στην πόλη μας, ούτε από το κόσμο της εργατιάς, αλλά ούτε κι' από τους ξεφτίλες εργατοπατέρες και τους ντόπιους φορείς. Έτσι είπαμε να αναλάβουμε εμείς δράση ταράζοντας έστω και για λίγο την μεσημεριανή ραστώνη που πρόσφερε το πασχαλινό τραπέζι πυρπολώντας των Μύλο των Ξωτικών στην πίσω Βορειοδυτική πλευρά του στις 1:30 το μεσημέρι της Κυριακή(1.5.16) με ένα μπιτόνι βενζίνη και λίγα στουπιά. Τα πρόσωπα μας γέμισαν ικανοποίηση βλέποντας τους γλεντζέδες χριστιανοταλιμπάν να τρέχουν πανικόβλητοι για να σώσουν μια επιχείρηση του Δήμου που μόνο χρέη έχει να τους προσφέρει. (...)

Η ενέργεια μας αυτή είναι αφιερωμένη σε όσους θυσιάστηκαν πριν 130 χρόνια στην εξέγερση των εργατών του Σικάγο για ανατροπή του κόσμου της εξουσίας. Στα συντρίμμια της υπάρχουσας κοινωνίας του κράτους και του κεφαλαίου να χτίσουμε μια άλλη με τα δικά μας προτάγματα, αυτά της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ.

Ελευθεριακοί Αναρχικοί Τρίκαλα». 

Ο Δήμος εκτός των άλλων απάντησε: «Ο Δήμος Τρικκαίων καταδικάζει απερίφραστα ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με την πολιτική δράση. Ο βανδαλισμός δεν είναι δράση ενάντια στο σύστημα, αλλά απλός βανδαλισμός. Δειλός, παρ' ολίγον φονικός και τουλάχιστον γελοίος ως πράξη. Οι δήθεν "ελευθεριακοί αναρχικοί" προτίμησαν να βάλουν σε κίνδυνο τα δεκάδες αδέσποτα ζώα, που συμπολίτες μας με πόνο ψυχής συντηρούν και προφυλάσσουν στον χώρο κάτω το σπιτάκι του Αη Βασίλη.»

Σύμφωνα με το zoosos απ' τη φωτιά κάηκαν ζωντανές και 8 πάπιες ενώ κινδύνεψαν τα 28 αδέσποτα κουτάβια που φρόντιζαν οι κάτοικοι της περιοχής. 

Αναμενόμενο το οργισμένο κράξιμο που ακολούθησε...

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Σαν πράξη είναι καταδικαστέα...!Τώρα από τα σχόλια που διάβασα,παίζει να γέλασα με το καθένα από αυτά χαχαχαχαχα πολύ πετυχημένα!!Ίσως κι αυτός να είναι ένας τρόπος αντιμετώπισης της τυφλής βίας,να την αποδομήσεις δείχνοντας σε όλους το πόσο γελοία είναι.Αλλα δυστυχώς τις περισσότερες φορές είναι δύσκολο γιατί τα γεγονότα είναι πολύ πιο τραγικά από τη συγκεκριμένη περίπτωση...
"να χτίσουμε"Αμαν ρε παιδια να σας δω να χτιζετε κατι κι ας πεθανω. Προς το παρον, μονο τσιτατα και βενζινη. Το χτισιμο το εχετε για ευκολο που δε θελει μαθεμα;
Από εκεί που έκαιγαν ανθρώπους τώρα καίνε ένα ξύλινο σπιτάκι. Ειναι μια θετική εξέλιξη και πρέπει να είμαστε χαρούμενοι γιατί είναι γνωστό πως η βλακεία είναι ανίκητη.