Μαντέψτε σε ποιον ανήκουν αυτά τα λόγια. (Η απάντηση εδώ)

Μαντέψτε σε ποιον ανήκουν αυτά τα λόγια. (Η απάντηση εδώ) Facebook Twitter
3

Στα χρόνια που πέρασαν από την έναρξη των συρράξεων στη Συρία, σχεδόν 5 εκατομμύρια Σύροι έγιναν πρόσφυγες. Όπως πολλοί πριν από αυτούς ψάχνουν να βρουν ασφάλεια και κάνουν όνειρα για μια ζωή χωρίς βόμβες. Η ιστορία τους είναι σπαρακτική, αλλά δεν είναι μοναδική. Είναι μια ιστορία που επαναλαμβάνεται.

Σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι, στην πλειονότητα Σύροι, έχουν διασχίσει το Αιγαίο από τις αρχές του 2015, πολλοί χάνοντας τη ζωή τους. Η ActionAid συνάντησε κάποιους από αυτούς στη Λέσβο όπου δρα από τον Οκτώβριο του 2015 και τους ζήτησε να διαβάσουν για εμάς μία ιστορία γραμμένη στη γλώσσα τους:

Μαντέψτε σε ποιον ανήκουν αυτά τα λόγια. (Η απάντηση εδώ) Facebook Twitter

«Πριν τον πόλεμο, ήμασταν πολύ αγαπημένοι. Ήταν τόσο όμορφα εκεί που μέναμε. Η φύση, τα χωριά, οι πόλεις... Μετά καταστράφηκαν όλα. Φοβόμασταν συνέχεια. Για τη ζωή μας, για τη ζωή των αγαπημένων μας. Είδα με τα ίδια μου τα μάτια μέλη της οικογένειά μου να χάνονται κι αποφασίσαμε να φύγουμε.

Μαζέψαμε ό,τι μπορούσαμε και τα βάλαμε στον ώμο. Θυμάμαι να φεύγουμε και να βλέπω πίσω μας φλόγες. Φτάσαμε στη θάλασσα. Ήμασταν πολλοί, κάποιοι από μακρινά χωριά, κάποιοι άλλοι γείτονες. Στριμωχτήκαμε σε μια βάρκα. Κάποιοι αναγκάστηκαν να κολυμπήσουν. Θυμάμαι κλάματα, φωνές, πανικό και νερό, πολύ νερό. Περνάγαμε το Αιγαίο. Στο ταξίδι φοβόμασταν κι ελπίζαμε μαζί. Και μετά φτάσαμε εδώ, στη Λέσβο. Θυμάμαι την ανακούφιση όταν φτάσαμε στη στεριά, όταν ο πόλεμος ήταν πια πίσω μας.»

Τους ρώτησαν σε ποιον πιστεύουν ότι ανήκει αυτή η ιστορία. Η απάντηση δεν ήταν αυτή που περίμεναν. 

Δείτε το βίντεο:

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

3 σχόλια
Να με συμπαθάς,βιβιάνα,αλλά μου 'χει μείνει απωθημένο από την πρώτη φορά που είδα την Έκτη Αίσθηση και το Seven και είχα αντιληφθεί τις ανατροπές πριν αυτές συμβούν.Στην μεν πρώτη ταινία ντράπηκα να γυρίσω να το πω στον φίλο μου για να μην του το χαλάσω με αποτέλεσμα να μην με πιστεύει μετά την προβολή όταν του έλεγα πως "το 'ξερα εγώ!" και να με ειρωνεύεται,στη δε δεύτερη ταινία δεν ήταν κανείς μαζί μου για να του προκαλέσω δέος με την ευφυία μου!!Καταλαβαίνεις πως τέτοια βαθιά ψυχικά τραύματα περιμένουν την ευκαιρία να επουλωθούν...
Ο αλλος απο ολο αυτο,αυτο ειχε να πει...οτι καταλαβε το τελος της ιστοριας.Λες κ εβλεπε μια χολυγουντιανη ταινια κ δηλωνε περηφανα πως βρηκε το δολοφονο απο την αρχη.Και αλλοι τοσοι,συμφωνησαν μαζι του....Εχετε χασει το νοημα,σε περιπτωση που δεν σας περασε απο το μυαλο.