ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

3 σχόλια για την δήλωση Γκλέτσου πως έχει πάει με άντρα

3 σχόλια για την δήλωση Γκλέτσου πως έχει πάει με άντρα Facebook Twitter
41
3 σχόλια για την δήλωση Γκλέτσου πως έχει πάει με άντρα Facebook Twitter

Στο τοκ σόου «Βράδυ» του Πέτρου Κωστόπουλου εμφανίστηκε χθες το βράδυ ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος ο οποίος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μίλησε για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, ενώ άφησε και αιχμές πως είναι ο μόνος που το "ομολογεί".

 

Τρία πράγματα:

 

1) Γενναιότητα

 

Μπορεί κάποιοι να γνωρίζαμε για τις σχέσεις του, όμως το 99% του κόσμου δεν γνώριζε. Το ζήτημα είναι ότι ο Γκλέτσος δεν προσπάθησε να πει ότι «απλά πειραματίστηκα, έτυχε μια φορά, ήταν πολύ παλιά» κλπ. Είπε -μιλώντας με μεταφορά- «το ψάρι ψήνεται και απ' τις δυο πλευρές». 

 

Είναι εκλεγμένος Δήμαρχος μικρού Δήμου και αρχηγός κόμματος - δεν νοιάστηκε για την καζούρα των ψηφοφόρων του στη Στυλίδα, και μπράβο του. Δίνει έτσι ένα παράδειγμα: αν είσαι εσύ καλά με, και αποδέχεσαι τον, εαυτό σου δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. 

 

Επίσης, από τότε που έγινε διάσημος -το είχα παρατηρήσει- ποτέ δεν κακολόγησε τους γκέι, όπως άλλοι που φοβόντουσαν μη τους "καταλάβουν" ή τους κουτσομπολέψουν. Η υποκρισία είναι τεράστια, ειδικά από μερικούς καταπιεσμένους ή κρυφούς γκέι που για να αποτινάξουν κάθε υποψία γίνονται ομοφοβικότεροι των ομοφοβικών.

 

Ο Γκλέτσος ποτέ δεν το έκανε αυτό, τον θυμάμαι απ' όταν ήμουν μικρός να υπερασπίζεται τα LGBT δικαιώματα, ενώ ήδη πριν τις περσινές εκλογές του Ιανουαρίου είχε υποστηρίξει όχι μόνο το Σύμφωνο Συμβίωσης αλλά και τον Πολιτικό Γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια. 

 

3 σχόλια για την δήλωση Γκλέτσου πως έχει πάει με άντρα Facebook Twitter
 

2) Σπάσιμο στερεοτύπων

 

Σχόλιο του Raydon στην είδηση:

 

Αρχικά να πω ότι δεν τρέφω ιδιαίτερη εκτίμηση στο συγκεκριμένο πρόσωπο, τουλάχιστον στην εικόνα η οποία βγαίνει προς τα έξω, για διάφορους λόγους και δεν είμαι σίγουρος για τα κίνητρά του στο να το πει αυτό (μπορεί να είναι απλά πρόκληση προσοχής), ΑΛΛΑ αυτό που είπε είναι καλό και θα εξηγήσω αμέσως γιατί.

 

Στην Ελλάδα το κυρίαρχο στερεότυπο όπως έχει διαμορφωθεί και αναπαράγεται στις παρέες κλπ είναι το εξής: Υπάρχουν οι άντρες-άντρες που είναι 100% στρέιτ, δεν έχουν διανοηθεί ποτέ, ούτε στη φαντασία τους να δουν σεξουαλικά άλλον άντρα (και συνήθως έχουν και τα ίδια γούστα, τις ίδιες ασχολίες και λένε τις ίδιες κοινοτυπίες, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) και από την άλλη πλευρά μια μικρή μειονότητες από τρελλές - αδερφές, φτερά και πούπουλα, όπως παρουσιάζονται στα σήριαλ, που είναι όλοι θυληπρεπείς, επαγγέλονται σχεδιαστές μόδας ή κομμωτές και φυσικά είναι 100% ομοφυλόφιλοι.

Αν το πάρουμε δηλαδή στην κλίμακα του Κίνσεϊ, στην Ελλάδα είναι η μεγάλη πλειοψηφία στριμωγμένη στο ένα άκρο, και μια μικρή μειοψηφία στο άλλο άκρο.

Φυσικά η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι κάτι πολύ πιο ρευστό. Απλά είναι κάτι ταμπού. Όπως πριν από 100 χρόνια κανείς δεν θα έλεγε ότι αυνανίζεται, και τα ιατρικά βιβλία (ναι έχω δει με τα μάτια μου του παππού μου) έγραφαν ότι είναι μια πολύ επικίνδυνη συνήθεια που προκαλεί πολλά προβλήματα υγείας.

Στην ουσία όλα τα παραπάνω στερεότυπα δεν ισχύουν με τον απόλυτο τρόπο που υπάρχουν στο συλλογικό ασυνείδητο (ούτε όσον αφορά τους γκέι άντρες, ούτε όσον αφορά τους στρέιτ, είτε στον αριθμό αυτών που βρίσκονται ενδιάμεσα σε αυτή την κλίμακα). Υπάρχει βέβαια μεγάλο peer pressure εναντίον της ομοερωτικής έλξης και πιστεύω ότι γι' αυτό πολλοί άντρες το αποκλείουν μέσα τους σαν σκέψη με αποτέλεσμα να "βγαίνουν" προς τα έξω μόνο οι πιο ακραίες περιπτώσεις: αυτοί που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να το κρύψουν λόγω ιδιοσυγκρασίας.

Αυτό που είπε ο Γκλέτσος, που πλασάρει και ένα έντονο male machismo, καλώς ή κακώς έρχεται ενάντια σε αυτό το στερεότυπο και για όποιο λόγο και να το 'κανε θα πω ένα μπράβο!

 

 

3) "Εγώ γουστάρω να γίνω σαν τον Γκλέτσο"!

 

Σχόλιο του/της ομόκεντρα στην είδηση.

Μπράβο στον Γκλέτσο!

 

Μετά από δεκαετίες ατέλειωτων ρεσιτάλ θηλυπρέπειας στα ΜΜΕ, να επιτέλους κάποιος που καταρρίπτει την επικρατούσα εντύπωση της ομοφοβικής πλειοψηφίας ότι gay είναι μόνο όσοι μιλάνε σαν σουσουράδες και κουνιούνται σαν βαρκούλες στα κανάλια!

Καιρός να συνειδητοποιήσουν οι ομοφοβικοί αυτή την αλήθεια και να απολέσουν το επιχείρημα ότι όποιος δεν είναι θηλυπρεπής είναι αυτομάτως straight!

Με τέτοιες θαρραλέες δηλώσεις να δείτε τι έχουν να πάθουν οι Άνθιμοι, οι Σεραφείμ και όσοι έχουν συμφέρον να ταυτίζουν την ανδρική ομοφυλοφιλία με την ακραία θηλυπρέπεια, απομονώνοντας το "φαινόμενο" σε κάποιες δακτυλοδεικτούμενες περιπτώσεις και αρνούμενοι ότι ομοφυλόφιλοι/ες είναι και άνθρωποι της διπλανής πόρτας που αποτελούν το 10% περίπου του πληθυσμού, αν όχι του ποιμνίου τους...

Άσε πια τους στενόμυαλους μικροαστούς γονείς που φοβερίζουν τον έφηβο γιο ότι με τα μυαλά που έχει θα καταντήσει σαν τον τάδε κουνάμενο ή τον δείνα σινάμενο της tv. Ο μικρός θα απαντάει αποστομωτικά "εγώ γουστάρω να γίνω σαν τον Γκλέτσο"!

Μπράβο, Απόστολε!!! Αυτό που έκανες έχει λεβεντιά και δείχνει έναν άνθρωπο με συνείδηση ότι τέτοιες δηλώσεις μόνο καλό μπορεί να κάνουν στο σύνολο της κοινωνίας!

 

 

41

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ