Όταν ο περίφημος καστανάς της πλατείας Αριστοτέλους είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση

Όταν ο περίφημος καστανάς της πλατείας Αριστοτέλους είχε εμφανιστεί στην τηλεόραση Facebook Twitter
11

Σίγουρα υπάρχουν μεγαλύτερα ψάρια, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι και τα μικρότερα μπορούν να παραβαίνουν το νόμο. Το ότι πήγαν τόσοι αστυνομικοί να πιάσουν έναν καστανά λες και επρόκειτο για επικίνδυνο εγκληματία ήταν σαφώς κωμικό και το χλέυασα με το προηγούμενο ποστ μου (18 απ' τα δημοφιλέστερα meme για τη σύλληψη του καστανά στη Θεσσαλονίκη). 

Ο ίδιος, γνωστή κι αγαπημένη φιγούρα στο κέντρο της πόλης, είναι από την Αριδαία και ψήνει κάστανα και καλαμπόκια εδώ και 30 χρόνια. Παρ'όλη την κίνηση του σημείου στο οποίο έχει την ψησταριά του (Τσιμισκή με Αριστοτέλους) και παρά τις πωλήσεις που κάνει κάθε μέρα, ο κύριος Γιώργος Δήμου χρωστάει στο ΤΕΒΕ, όπως είχε πει στην Καρφίτσα: 

 

«Χρωστάω στο ΤΕΒΕ 100.000€, έχω άδεια άλλα δεν μπορώ να κάνω την ανανέωση, δεν μου τη δίνει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ζητάνε χαρτιά καταλαβαίνεις τι γίνεται. Δεν είχα... λεφτά να πληρώσω το ΤΕΒΕ 970€ κάθε δύο μήνες. Και στην εφορία χρωστάω άλλα 70.000, μας κυνηγάνε, αλλά... δεν φοβάμαι. Να... πεινάσω αποκλείεται!»

Βλέπουμε πως δεν είναι μεγάλο ψάρι, αλλά απ' την άλλη 170.000 ευρώ χρωστά στο κράτος, κι όχι πενταροδεκάρες όπως θα φανταζόταν κανείς. Απ' την άλλη, το ΤΕΒΕ ζητά σχεδόν 1.000 το δίμηνο από έναν καστανά; Θα τρελαθούμε; Δεν πιστευω πως έπρεπε να συλληφθεί, αλλά και το ότι συνέχιζε να πουλάει, χωρίς άδεια, και χωρίς να πληρώνει τα χρέη του είχε αυτό το δυσάρεστο και γελοίο θέαμα.

«Σιγά μωρέ, απ' αυτόν θα ξεκινήσουν;» σκεφτόμαστε φυσικά, και τελικά 170.000 ευρώ ο ένας, 170.000 ο άλλος, χάνουμε το λογαριασμό και δεν ξεκινάμε από κανέναν. Μπορεί για τη συσσώρευση των χρεών του να φταίει η φορομπηχτική πολιτική, οι προσαυξήσεις απ' τα πρόστιμα ή ακόμα και η κακή διαχείριση των χρημάτων του - δεν γνωρίζω. Το θέμα όμως είναι ότι αυτός είναι βιοπαλαιστής που παιδεύεται πραγματικά και δεν έχει να τα δώσει ακόμη και να 'θελε, σε αντίθεση με τα μεγάλα ψάρια που έχουν αλλά δεν δίνουν... 

 

Αν πάντως η κυβέρνηση ελπίζει ότι μ' αυτή τη σύλληψη θα λυθεί κάποιο πρόβλημα, ή ότι θα ξεχάσουμε τα ξεχασμένα εκατομμύρια ευρώ των Υπουργών της (αλλά και των υπουργών προηγούμενων κυβερνήσεων φυσικά) κάνει λάθος. Μάλλον το αντίθετο πετυχαίνει. 

Εδώ τον βλέπουμε να κερνά τον Ευτύχη Μπλέτσα σε πιο ευτυχισμένες στιγμές...

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

7 σχόλια
Αντε να το κατανοήσω για τις τόγκες στο ΤΕΒΕ. Αλλά κατά την γνώμη μου ο άνθρωπος δεν ειναι βιοπαλαιστής. 2 ευρώ η μερίδα κάνει, 2 ευρώ καθαρό κέρδος γτ δεν κοβει απόδειξη. 2 ευρώ επι 30 πελάτες την ημέρα (μίνιμουμ λόγω θέσης, μπορεί να λέω και λίγους) για 5 μέρες την εβδομάδα εργασία (ενδεχομένως να δουλεύει και 7), σημαινει αγαπητέ μου Συντάκτη περίπου 1200 ευρώ το μήνα (και φυσικά το κοστος λειτουργίας είναι μικρό για κάστανα και καρβουνα). Ξέρετε πολλούς βιοπαλαιστές να καθαρίζουν πάνω από ένα χιλιάρικο το μήνα?? Εγώ οχι!
Το τεβε ειναι ενας νταβατζης και τιποτα αλλο,ζηταει υπερογκα ποσα παρεχψντας τιποτα σε ανταλλαγμα,και αν δεν εχεις να το πληρωσεις εισαι και κλεφτης....λες και σου εδωσε κατι και του χρωστας,ακριβως σαν καποιους που πουλανε προστασια.
Ο καστανας χρωσταει 100.000 Ευρω στο ΤΕΒΕ. Δεν ξερουμε ποσα απο αυτα ειναι προσαυξησεις, αλλα ενδεχεται να μην εχει πληρωσει εδω και 17 χρονια.Αυτο δεν ειναι προσωρινη δυσκολια ή αποτελεσμα της κρισης, ειναι σταση ζωης. Ποιος μπορει να υπερασπιζεται αυτην την σταση ζωης?
Όχι δεν χτυπάς την φοροδιαφυγή συλλαμβάνοντας τον καστανά αλλά ο άνθρωπος αυτός είναι παράνομος και καλώς έγινε ότι έγινε. Δεν λέω ότι δεν τον λυπάμαι, αλλά και κερατάς και δαρμένος δεν γίνεται αδελφέ μου, υπάρχουν νόμοι και οι δικαιολογία "γιατί εμένα και όχι τους άλλους" έχει γίνει καραμέλα πλέον.
Τώρα που είδα πως αντιμετωπίζονται οι φοροφυγάδες, έμαθα ότι σε αυτή τη χώρα δε γλιτώνει κανείς φοροφυγάς και ησύχασα τόσο πολύ που το βράδυ θα κοιμηθώ ήσυχος.Μια ερώτηση μόνο ... αν για ένα υπερήλικο καστανά χρειάστηκε μια διμοιρία μοσχαναθρεμένων ειδικών φρουρών, το ΕΚΑΒ και ένας γερανός τότε για την αντίστοιχη επέμβαση στα γραφεία των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που χρωστούν αντιστοίχως πόσοι θα χρειαστούν; Να ξεσκονίσω το λευκό απολυτήριο μου του Στρατού;