Σίγουρα υπάρχουν μεγαλύτερα ψάρια, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι και τα μικρότερα μπορούν να παραβαίνουν το νόμο. Το ότι πήγαν τόσοι αστυνομικοί να πιάσουν έναν καστανά λες και επρόκειτο για επικίνδυνο εγκληματία ήταν σαφώς κωμικό και το χλέυασα με το προηγούμενο ποστ μου (18 απ' τα δημοφιλέστερα meme για τη σύλληψη του καστανά στη Θεσσαλονίκη). 

 

Ο ίδιος, γνωστή κι αγαπημένη φιγούρα στο κέντρο της πόλης, είναι από την Αριδαία και ψήνει κάστανα και καλαμπόκια εδώ και 30 χρόνια. Παρ'όλη την κίνηση του σημείου στο οποίο έχει την ψησταριά του (Τσιμισκή με Αριστοτέλους) και παρά τις πωλήσεις που κάνει κάθε μέρα, ο κύριος Γιώργος Δήμου χρωστάει στο ΤΕΒΕ, όπως είχε πει στην Καρφίτσα: 

 

«Χρωστάω στο ΤΕΒΕ 100.000€, έχω άδεια άλλα δεν μπορώ να κάνω την ανανέωση, δεν μου τη δίνει ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, ζητάνε χαρτιά καταλαβαίνεις τι γίνεται. Δεν είχα... λεφτά να πληρώσω το ΤΕΒΕ 970€ κάθε δύο μήνες. Και στην εφορία χρωστάω άλλα 70.000, μας κυνηγάνε, αλλά... δεν φοβάμαι. Να... πεινάσω αποκλείεται!»

 

Βλέπουμε πως δεν είναι μεγάλο ψάρι, αλλά απ' την άλλη 170.000 ευρώ χρωστά στο κράτος, κι όχι πενταροδεκάρες όπως θα φανταζόταν κανείς. Απ' την άλλη, το ΤΕΒΕ ζητά σχεδόν 1.000 το δίμηνο από έναν καστανά; Θα τρελαθούμε; Δεν πιστευω πως έπρεπε να συλληφθεί, αλλά και το ότι συνέχιζε να πουλάει, χωρίς άδεια, και χωρίς να πληρώνει τα χρέη του είχε αυτό το δυσάρεστο και γελοίο θέαμα.

 

«Σιγά μωρέ, απ' αυτόν θα ξεκινήσουν;» σκεφτόμαστε φυσικά, και τελικά 170.000 ευρώ ο ένας, 170.000 ο άλλος, χάνουμε το λογαριασμό και δεν ξεκινάμε από κανέναν. Μπορεί για τη συσσώρευση των χρεών του να φταίει η φορομπηχτική πολιτική, οι προσαυξήσεις απ' τα πρόστιμα ή ακόμα και η κακή διαχείριση των χρημάτων του - δεν γνωρίζω. Το θέμα όμως είναι ότι αυτός είναι βιοπαλαιστής που παιδεύεται πραγματικά και δεν έχει να τα δώσει ακόμη και να 'θελε, σε αντίθεση με τα μεγάλα ψάρια που έχουν αλλά δεν δίνουν... 

 

Αν πάντως η κυβέρνηση ελπίζει ότι μ' αυτή τη σύλληψη θα λυθεί κάποιο πρόβλημα, ή ότι θα ξεχάσουμε τα ξεχασμένα εκατομμύρια ευρώ των Υπουργών της (αλλά και των υπουργών προηγούμενων κυβερνήσεων φυσικά) κάνει λάθος. Μάλλον το αντίθετο πετυχαίνει. 

 

Εδώ τον βλέπουμε να κερνά τον Ευτύχη Μπλέτσα σε πιο ευτυχισμένες στιγμές...