Πέρσι, ο George Michael μας είχε ζητήσει μέσω Facebook ν' ακούσουμε το τραγούδι του Έλληνα MANSTA

Πέρσι, ο George Michael μας είχε ζητήσει μέσω Facebook ν' ακούσουμε το τραγούδι του Έλληνα MANSTA Facebook Twitter
1

 

Πέρσι, ο George Michael μας είχε ζητήσει μέσω Facebook ν' ακούσουμε το τραγούδι του Έλληνα MANSTA Facebook Twitter
«Η εβδομάδα εκείνη ήταν γενικώς πολύ συγκινητική για μένα και το αποκορύφωμα ήταν φυσικά η στιγμή που διάβασα το post του George Michael» λέει ο MANSTA στο LIFO.gr

Όταν πέρσι είδα στο Facebook του George Michael ένα στάτους που μας προέτρεπε να ακούσουμε μια διασκευή στο τραγούδι του A Different Corner, πάτησα αμέσως για να ακούσω. 

Μου πήρε λίγα δευτερόλεπτα να συνειδητοποιήσω πως ο MANSTA είναι ο γνωστός μας Μανώλης Σταυρουλάκης ιδρυτής και του manstaradio.gr, που έχουμε γράψει αρκετές φορές με αφορμή τις μουσικές του. Μάλιστα είχε κάνει πρεμιέρα το τραγούδι σε ανύποπτο χρόνο στο LIFOTAPE του, εδώ στο LIFO.gr. Tότε ήταν μια ακυκλοφόρητη διασκευή - τώρα είναι ένα single που -και χάρη στον ίδιο τον George Michael- ακούγεται σ' όλο τον κόσμο. 

Μίλησα στα τέλη Νοεμβρίου του 2015 με τον MANSTA με αφορμή το τραγούδι. 

«Η αλήθεια είναι ότι έχω περίπου 5 χρόνια που ξεκίνησα να φτιάχνω μουσική - remixes συγκεκριμένα, για καλλιτέχνες όπως Κ.Βήτα, Oasis, Adele, Boy, Dita Pelled, Lykke Li, κ.α.» λέει, «και ο λόγος που δεν το έκανα νωρίτερα ήταν γιατί δεν υπήρχε η τεχνολογία που υπάρχει σήμερα η οποία διευκολύνει οποιονδήποτε θέλει να δοκιμάσει κάτι τέτοιο».

 

Πώς αποφάσισες να διασκευάσεις το Different Corner;

Στα πλαίσια των remixes που κάνω τα τελευταία ήταν και αυτό του "A Different Corner", ενός τραγουδιού υπεραγαπημένου - και νομίζω ελαφρώς αδικημένου και κάπως ξεχασμένου σε σχέση με άλλα #1 των eighties. Η ιδέα όμως για το συγκεκριμένο υπήρχε στο μυαλό μου από το 1988 περίπου, όταν δούλευα σαν dj και πειραματιζόμουν με beats πάνω στο original τραγούδι.

 

Ο George Michael πρέπει να ικανοποιήθηκε πολύ με το κομμάτι - το έβαλε και στο Facebook του προτρέποντας όλους να το ακούσουν. Πώς ένιωσες μ' αυτό;

Η εβδομάδα εκείνη ήταν γενικώς πολύ συγκινητική για μένα και το αποκορύφωμα ήταν φυσικά η στιγμή που διάβασα το post του George Michael. Όταν ο δημιουργός του τραγουδιού μοιράζεται με τα εκατομμύρια των fans του τη δουλειά σου δεν μπορείς παρά να νιώσεις ευτυχία (και υπερηφάνεια και δέος και...).

Όταν είχε κυκλοφορήσει το αυθεντικό, το 1988 τι έκανες; Πόσο άλλαξε η ζωή σου από τότε;

Όταν βγήκε το original πήγαινα Λύκειο. Δεν ήταν αυτό που περίμενα ν'ακούσω από αυτόν - ένα χορευτικό track ή έστω μια δυναμική μπαλάντα α λα "Careless Whisper" - οπότε θυμάμαι ότι δεν μ'ενθουσίασε αλλά μετά από μερικά ακούσματα και σε συνδυασμό με τους στίχους (η μαγική εποχή του No1 και του Smash Hits που μαθαίναμε τα lyrics των τραγουδιών απ'έξω) το αγάπησα. Ήταν επίσης και η περίδος που ερωτεύτηκα για πρώτη φορά - κι απ'ότι αποδείχθηκε τελικά και παντοτινή, μιας και με το κορίτσι εκείνο λίγα χρόνια αργότερα παντρευτήκαμε και μέχρι σήμερα είμαστε ακόμα μαζί... 

Μίλησέ μου για την επιλογή της Nomi, των Jessica 6, για τα φωνητικά.

Με τη Nomi Ruiz είχαμε χημεία από την στιγμή που γνωριστήκαμε - όταν έφερα στην Ελλάδα το συγκρότημά της, τους Jessica 6, για 3 live shows με αφορμή το ξεκίνημα του Mansta Radio - κι έτσι γίναμε καλοί φίλοι (κάπως έτσι για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε εγκαταλείψει την Νέα-Υόρκη κι έμενα μόνιμα στην Θεσσαλονίκη, την οποία θεωρεί "πόλη της"). Όταν της έβαλα λοιπόν ν'ακούσει το remix μου ήταν σε μια πολύ περίεργη συναισθηματικά φάση μιας και είχε μόλις βγει από μια περιπετειώδη, άσχημη σχέση. Με το που το άκουσε ξετρελάθηκε και μου ζήτησε να το ερμηνεύσει. Πιστεύω ότι λειτούργησε καθαρτικά μέσα της γι'αυτό και η ερμηνεία της είναι πραγματικά συγκλονιστική.

Πέρσι, ο George Michael μας είχε ζητήσει μέσω Facebook ν' ακούσουμε το τραγούδι του Έλληνα MANSTA Facebook Twitter

Πώς ήταν η συνεργασία σας;

Πολύ εύκολη γιατί δεν ήταν... επαγγελματική αλλά φιλική και χαλαρή. Ήμασταν για καφέ, μιλούσαμε αρκετές ώρες, έψαξα διαθέσιμο studio, το έκλεισα, πήγαμε εκεί και σε μόλις 3 takes (σε λιγότερο από μία ώρα!) είχα τα φωνητικά που χρειαζόμουν - ακόμα και τα "δεύτερα"...

Παιδεύτηκες για να πάρεις την άδεια απ' τις εταιρίες και τον συνθέτη; Ποια ήταν η διαδικασία;

Το τραγούδι έχει ακριβώς 16 μήνες που το ηχογραφήσαμε και περίπου τόσο μας πήρε για να "καθαρίσουμε" τα δικαιώματα - κι αυτό προς το παρόν μόνο για την Αμερική όπου κυκλοφορεί μέσω της νεοϋορκέζικης εταιρίας Park Side Records (σύντομα έρχεται και η ευρωπαϊκή του κυκλοφορία η οποία θα συνοδεύεται από το επίσημο video-clip συν κάποια remixes).Η διαδικασία σήμερα λόγω internet είναι κάπως πιο μπερδεμένη απ'ότι ήταν παλιά και γι' αυτό χρειάζεται και ξεχωριστή άδεια για κάθε γεωγραφική περιοχή.

Listen to Nomi Ruiz's cover of 'A Different Corner' via Out Magazine!

Posted by George Michael on Thursday, 19 November 2015

  

Πέρσι, ο George Michael μας είχε ζητήσει μέσω Facebook ν' ακούσουμε το τραγούδι του Έλληνα MANSTA Facebook Twitter

SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/manstaofficial


1

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια
Το να γίνει τέτοια εκπληκτική διασκευή σε ένα τόσο μοναδικό τραγούδι με αποτέλεσμα να βγει ο ίδιος ο δημιουργός ο George Michael παρακαλώ και να το παινέψει..ε τι παραπάνω να προσθέσει κάποιος πέρα από μπράβο για το αποτέλεσμα!