Στο τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων στο Αιγαίο έγινε κάτι πολύ δυνατό ///

Στο τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων στο Αιγαίο έγινε κάτι πολύ δυνατό /// Facebook Twitter
7

Συνήθως οι θρησκείες χωρίζουν, και συχνά οι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν για ιδιοτελείς σκοπούς και ως δικαιολογία για να βγάλουν τους χειρότερους εαυτούς τους. 

Αυτή τη φορά όμως, στην Λέσβο, στο τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων στο Αιγαίο, Χριστιανοί και Μουσουλμάνοι προσευχήθηκαν μαζί. 

Ο καθένας προσευχήθηκε σε αυτό που πιστεύει, κι ενώθηκαν για λίγο, σιωπηλοί μπροστά στον πόνο. 

Στο τρισάγιο στη μνήμη των αδικοχαμένων θυμάτων στο Αιγαίο έγινε κάτι πολύ δυνατό /// Facebook Twitter

Την εικόνα μου έστειλε ο Konstantinos Vougioukas, που γράφει:

«Άγαλμα» Μικρασιάτισσας μάνας πρίν λίγο. Καταλαβαίνει κανείς πόσο ιστορικές είναι οι στιγμές που ζούμε, όταν παρακολουθεί κανείς Χριστιανούς και Μουσουλμάνους να προσεύχονται ταυτόχρονα για τα αδικοχαμένα θύματα...γιατί οι ανθρώπινες ζωές δε γνωρίζουν από θρησκείες.

 

 https://www.youtube.com/watch?v=N7BrcCMrXaE

 

06/11/2015

 

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Από το σχετικό ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, τελευταία παράγραφος:«ΥΓ. Ανάμεσα στους ξένους των ανθρωπιστικών οργανώσεων είναι κάμποσοι Βρετανοί υπήκοοι, μουσουλμάνοι, που κάνουν εμφανή την παρουσία τους με διάφορους τρόπους. Προς το παρόν οι πρόσφυγες μάλλον τους αντιμετωπίζουν με αδιαφορία, δεν ξεχνούν τη μεταχείριση που τους επεφύλαξαν οι μουσουλμάνοι αδελφοί στην Τουρκία κι ευγνωμονούν τους αλλόθρησκους Μυτιληνιούς.»https://www.efsyn.gr/arthro/ta-dakrya-ton-giagiadon-tis-mytilinisΕκεί λοιπόν που κάποιοι κοιτάνε πέρα από θρησκευτικούς διαχωρισμούς μεταξύ των ανθρώπων και προσεύχονται δίπλα-δίπλα, κάποιοι άλλοι (οι οποίοι μάλιστα έχουν έρθει ως μέλη ...ανθρωπιστικών οργανώσεων) κάνουν αισθητή την παρουσία τους ως μουσουλμάνοι και προσπαθούν να ψαρέψουν πρόσφυγες, ποιος ξέρει με τι σκοπό. Καλό είναι να πιστεύουμε στα ροζ συννεφάκια πάνω στα οποία όλοι θα συνυπάρχουμε αρμονικά αλλά καλού-κακού ας έχουμε υπόψη μας και την πραγματικότητα.
αν δεν κάνω λάθος η θρησκεία μας ποτε δεν έκανε διαχωρισμούς.. σε τέτοιες δύσκολες στιγμές μεσα σε τόσες χαμένες ζωές μια προσευχή δεν ειναι τιποτα.. μπράβο στους ανθρώπους αυτούς.. κουραγιο..
................Καποτε ζουσανε μαζι χριστιανοι και μουσουλμανοι στην Συρια............χωρις τις διωξεις και τους αναιτιους θανατους.........Ειναι οτι πιο συγκινητικο αυτο που εγινε εδω........απλα για λιγο σηκωσανε τα χερια ψηλα μπροστα στην κοινη μοιρα........