Όταν ο Χρήστος Γιανναράς προέβλεπε το 2005: «Φόβαμαι ότι η χώρα δεν θα αποφύγει χρεωκοπία οικονομική και κοινωνική»

Όταν ο Χρήστος Γιανναράς προέβλεπε το 2005: «Φόβαμαι ότι η χώρα δεν θα αποφύγει χρεωκοπία οικονομική και κοινωνική» Facebook Twitter
«Στις βουλευτικές θα εκλεγεί όποιος δώσει κατά την προεκλογική περίοδο τα περισσότερα χρήματα και ας είναι κρετίνος» Φωτό: Στάθης Μαμαλάκης/ LIFO
0

«Η χώρα περνάει παρακμή, όχι απλώς μια κρίση. Η κοινωνία αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του παρόντος και φοβάμαι ότι η χώρα θα οδηγηθεί σε ηθική και παραγωγική χρεωκοπία», τόνιζε σε συνέντευξη του το 2005 στον Μάκη Μάκκα ο Καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο κ. Χρήστος Γιανναράς. Παράλληλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις εντυπώσεις που όριζαν στην ουσία τη ζωή μας – από την καθημερινότητά μας μέχρι τον τρόπο που εκλέγουμε πρόσωπα:

«Η ζωή μας λειτουργεί με υποκατάστατα, ζούμε με τις εντυπώσεις για τα πράγματα. Η εντύπωση έχει περάσει και στην πολιτική. Η πολιτική προϋποθέτει συνειδητοποίηση του δημοσίου συμφέροντος. Δίνουμε την ψήφο μας με βάση την εντύπωση που μας προκαλούν.

Στις βουλευτικές θα εκλεγεί όποιος δώσει κατά την προεκλογική περίοδο τα περισσότερα χρήματα και ας είναι κρετίνος. Στηρίζουμε στις εκλογές όποιο πρόσωπο μας είναι οικείο. Όπως είναι ηθοποιοί και τραγουδιστές. Το παιχνίδι δηλαδή είναι ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις. Βλέπουμε πολιτικούς σε πάνελ και στρογγυλά τραπέζια, αλλά βλέπουμε ότι δεν μπορούν να συζητήσουν. Στόχος τους είναι μόνο πώς θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Η πραγματικότητα μένει άθικτη και τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. Αγοράζουν την ψήφο, με αντάλλαγμα αλλά και με στόχο και οι ίδιοι να αμειφθούν. Ισοπεδώνουν τα πάντα στο πεδίο των εντυπώσεων».

Διαβάστε τη συνέχεια στα ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Mικροπράγματα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ