Μήπως το σύμπαν που ζούμε αποτελεί μια προσομοίωση τύπου Matrix; Ένας φυσικός θεωρεί πως ξέρει την απάντηση

Μήπως το σύμπαν που ζούμε αποτελεί μια προσομοίωση τύπου Matrix; Ένας φυσικός θεωρεί πως ξέρει την απάντηση Facebook Twitter
3

Ζούμε σε παράλληλο σύμπαν; Ή μήπως εγώ έχω δει πολύ Fringe; Πάντως αν η ερώτηση είναι «Πώς μπορούμε να ξέρουμε ότι το σύμπαν που ζούμε δεν αποτελεί μια προσομοίωση τύπου Matrix;», έχει ενδιαφέρον η απάντηση του Silas Beane..

Η διατριβή του με τίτλο «Οι περιορισμοί στο σύμπαν ως αριθμητική προσομοίωση» υποβλήθηκε πριν χρόνια στο περιοδικό Physical Review D – και ο ίδιος είχε μιλήσει στον Justin Mullins του Slate.

Μήπως το σύμπαν που ζούμε αποτελεί μια προσομοίωση τύπου Matrix; Ένας φυσικός θεωρεί πως ξέρει την απάντηση Facebook Twitter

— Η ιδέα ότι ζούμε σε μια προσομοίωση είναι απλά επιστημονική φαντασία, έτσι δεν είναι;
Υπάρχει ένα διάσημο επιχείρημα ότι κατά πάσα πιθανότητα ζούμε σε μια προσομοίωση. Υπάρχει επίσης ο ισχυρισμός ότι στο μέλλον, οι άνθρωποι θα είναι σε θέση να προσομοιώνουν ολόκληρα σύμπαντα με μεγάλη ευκολία. Και δεδομένης της απεραντοσύνης του χρόνου, ο αριθμός αυτών των προσομοιώσεων είναι πιθανό να είναι τεράστιος. Έτσι, αν θέσουμε το ερώτημα: «Ζούμε στην αληθινή πραγματικότητα ή σε μία από τις πολλές προσομοιώσεις» η απάντηση, στατιστικά μιλώντας, είναι ότι είναι πιο πιθανό να ζούμε σε μια προσομοίωση.

Δείτε τη συνέχεια στα ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ.

Mικροπράγματα
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

3 σχόλια