ΓΚΑΛΟΠ: Θετική ή αρνητική εξέλιξη η αποχώρηση της Eldorado Gold απ' την Ελλάδα; Και πώς κρίνετε τη δήλωση Καρανίκα;

ΓΚΑΛΟΠ: Θετική ή αρνητική εξέλιξη η αποχώρηση της Eldorado Gold απ' την Ελλάδα; Και πώς κρίνετε τη δήλωση Καρανίκα; Facebook Twitter
32

Με ανακοίνωση της η πολυεθνική του Καναδά Eldorado Gold γνωστοποίησε τη Δευτέρα το πρωί πως οι συνεχείς καθυστερήσεις στην έκδοση «αδειών» ρουτίνας από την πλευρά των Ελληνικών αρχών καθιστά την επένδυση αδύνατη και πως αποφάσισε την αναστολή της επένδυσης στη χώρα μας.

«Αυτές οι καθυστερήσεις έχουν αρνητικές επιπτώσεις στα κόστη και τον προγραμματισμό της Eldorado και τελικά υπονομεύουν τη δυνατότητά μας να προωθήσουμε αποτελεσματικά την ανάπτυξη και λειτουργία αυτών των περιουσιακών στοιχείων» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Όπως προσθέτει η εταιρεία το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα γίνουν περαιτέρω επενδύσεις τόσο στα ορυχεία της Κασσάνδρας όσο και στο Πέραμα και τις Σάπες στη Θράκη. Μοναδική εξαίρεση στη διακοπή των επενδύσεων τα χρήματα για ένα πρόγραμμα συντήρησης και για ένα πρόγραμμα προστασίας του περιβάλλοντος.

.

.

*Γράψτε μας, αν θέλετε, τη γνώμη σας στα σχόλια. 

Mικροπράγματα
32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ