Βρέθηκε ο πραγματικός σέρφερ πίσω απ' το ψεύτικο άβαταρ του 'φωτορεπόρτερ' Eduardo - και σχολιάζει την τρελή αυτή ιστορία

Βρέθηκε ο πραγματικός σέρφερ πίσω απ' το ψεύτικο άβαταρ του 'φωτορεπόρτερ' Eduardo - και σχολιάζει την τρελή αυτή ιστορία Facebook Twitter
1

Τις προάλλες έγραψα για την μεγάλη απάτη του πολυσυζητημένου «πολεμικού φωτορεπόρτερ» Eduardo Martins. 

O νεαρός, φωτογενής Βραζιλιάνος που «είχε» νικήσει τη λευχαιμία έπεισε πολλά σοβαρά ΜΜΕ να παρουσιάσουν τη «δουλειά του». Όμως την τελευταία εβδομάδα η μία ανατροπή διαδέχεται την άλλη. 

Πρώτα αποκαλύφθηκε ότι οι φωτογραφίες του απ' το Ιράκ, τη Συρία και αλλού ήταν όλες κλεμμένες, αλλά είχαν αντιστραφεί οριζόντια ώστε να μην αναγνωρίζονται απ' τα σχετικά λογισμικά. Μετά ο Eduardo έστειλε ένα ημέιλ σε φίλο του όταν τον ανακάλυψαν: «Είμαι στην Αυστραλία. Αποφάσισα να περάσω ένα χρόνο σε ένα βαν. Θα σβήσω τα πάντα από το ίντερνετ. Θέλω την ησυχία μου. Θα βρεθούμε όταν επιστρέψω. Για οτιδήποτε γράψε μου στο [email protected]. Μεγάλη αγκαλιά. Θα διαγράψω το ιστορικό. Ο Θεός μαζί σου.»  

Και τώρα μαθαίνουμε ότι ούτε οι προσωπικές του φωτογραφίες δεν ήταν αληθινές. Μετά το ντόρο που έγινε, ο Βρετανός Max Hepworth-Povey -ο αληθινός σέρφερ των άβαταρ του Eduardo- αναγνώρισε τον εαυτό του στα άρθρα του BBC και των υπόλοιπων ειδησεογραφικών μέσων. 

Lead Surf Coach, Yoga Teacher, Marketing Legend, Head of Hydration AND Photographer / Filmer. Over worked and under paid Bra TRRRUSST ME. #crymeariver #anotherdayinparadise #ttridecostarica #selfie #lifesgood

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Hepworth-Povey (@hepworth_max) στις


Στο Instagram του Max Hepworth-Povey βλέπουμε δεκάδες, αληθινές, φωτογραφίες του και τώρα μαθαίνουμε μερικά πράγματα για τη ζωή του, χάρη στο ρεπορτάζ του βραζιλιάνικου BBC. O Max είναι 32 ετών, απ' την Κορνουάλη της Μεγάλης Βρετανίας και λέει: 

«Όταν ένας φίλος μου έδειξε τις φωτογραφίες, αρχικά νόμισα ότι με δούλευε, όμως τελικά ήταν αλήθεια: το πρόσωπό μου είχε κλαπεί. Είναι τρελό που αυτός ο τύπος επέλεξε να οικειοποιηθεί τη δικιά μου φάτσα ανάμεσα σε όλες τις εκατομμύρια επιλογές που υπάρχουν στο ίντερνετ. Πάντως, παρότι είμαι εγώ στις φωτογραφίες, να πω ότι δεν είμαι ξανθός, τα μαλλιά μου είναι σχεδόν γκρι», πρόσθεσε αναφορικά με τα ρεπορτάζ περί «ξανθού γόη».  

Η πιο πρόσφατη φωτογραφία του έχει και τα περισσότερα likes καθώς άνθρωποι συρρέουν στο Instagram του με το που αυτό έγινε γνωστό.

Buena onda guapi. See you soon!! @thatsallfoulkes x #eduardo

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Hepworth-Povey (@hepworth_max) στις


Γράφει μάλιστα παιχνιδιάρικα -στη γλώσσα του Eduardo!- κάτι του τύπου «Καλό κύμα αγάπη» και βάζει hashtag #eduardo. Στα σχόλια απαντάει χιουμοριστικά σε φίλους του που τον πειράζουν σχετικά. 

Υπενθυμίζω ότι όπως είχε αποκαλύψει η έρευνα του BBC Brazil, πέντε ξεχωριστές γυναίκες αυτήν την περίοδο διατηρούσαν ψηφιακή ερωτική σχέση με τον Eduardo. Καμία απ' τις πέντε δεν τον είχε συναντήσει και προφανώς και δεν θα τον συναντήσει ποτέ. Φαντάζομαι πόσο ντροπιασμένες και έξαλλες θα νιώθουν σήμερα. 

#selfie of a selfie

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Hepworth-Povey (@hepworth_max) στις


«Δουλεύω πολύ μακριά απ' τις εμπόλεμες ζώνες» λέει πάντως ο Max, τονίζοντας ότι δεν έχει βρεθεί ποτέ σε κανένα απ' τα μέρη που υποτίθεται δούλευε ο Eduardo. «Ταξιδεύω λόγω του σέρφινγκ σε διάφορα μέρη και όλες οι φωτογραφίες βγήκαν σε αυτό το πλαίσιο. Δε μ' αρέσει καθόλου η ιδέα να παρουσιάζεις τον πόλεμο ως κάτι το γκλάμορους.»


Ο Βρετανός σέρφερ που γεννήθηκε στην Κορνουάλη της Νοτιοδυτικής Αγγλίας, ζει τους τελευταίους τρεις μήνες στη Βόρεια Ισπανία (κοντά στην ακτή Santander, που είναι πασίγνωστη για τα τεράστια κύματά της). Όταν όμως μίλησε χτες στο BBC Brazil βρισκόταν στη χώρα των Βάσκων, όπου επέβλεπε εκ μέρους της εταιρίας που δουλεύει μια εκδρομή για ποδηλάτες και σέρφερς.  

«Χαλάρωνα πίνοντας το κρασί μου, όταν ο φίλος μου εκδότης του περιοδικού Wavelength [στο οποίο γράφει συχνά άρθρα σχετικά με την ποδηλασία και το σέρφινγκ] με πήρε και μου είπε πως είχαν κλέψει την ταυτότητά μου σε ιντερνετική απάτη».

The ancient Indian scripture simply defines yoga as "equanimity of mind" and yoga postures can help release tension, that allows us to meditate aiming to achieve a mind that is still and centred in equilibrium. So it doesn't have to be all mad beck bends and inversions. Here I am going back to basics with the first flow I ever learnt on my #YTT, and yeah I nearly fall over, but it's all good, this little bit of morning asana allowed me to do my meditation with a slightly calmer mind. So the yoga I teach is VERY basic, about alignment, trying to release tension and energy blockages, anyone can do one of my classes and everyone will benefit. There are loads of classes online that are simple but if you want to combine some simple yoga, surfing with beers and good times, come visit me in Spain this October. Yeah this is a shameless sales pitch but it's an epic week for very cheap so get involved!! Link in bio #yogaeverydamnday #ttrspain

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Hepworth-Povey (@hepworth_max) στις


Αν και ο Max λέει πως δεν ξέρει ποιος οικειοποιήθηκε τις φωτογραφίες του, θυμάται ένα συμβάν που ίσως δείχνει πώς ξεκίνησε το πρόβλημα. «Πολλές απ' τις φωτογραφίες είναι αρκετά παλιές, πριν από 5 χρόνια, από ένα προφίλ στο Facebook που έκτοτε είχα διαγράψει. Πριν τρία χρόνια λοιπόν, ένας τύπος που μου είπε ότι τον έλεγαν Bruno ζήτησε να μιλήσουμε μέσω βιντεοκλήσης στο Skype για να μου προτείνει μια δουλειά σχετική με το σέρφινγκ. Είχαμε μια παράξενη συνομιλία στο Skype, το βίντεό του δε δούλευε, αλλά αυτός με έβλεπε, προσπάθησα να μιλήσω αλλά βαρέθηκα και του είπα ότι δεν ενδιαφερόμουν πια. Θυμάμαι ότι το προφίλ του ήταν πρόσφατο και είχα σκεφτεί ότι ίσως ήταν ψεύτικο.»

Μία εβδομάδα αργότερα, κάποιος έφτιαξε ένα ψεύτικο προφίλ με το πλήρες ονοματεπώνυμο του -Max Hepworth-Povey- και φωτογραφίες του. «Σκέφτηκα "τι διάολο;". Το βρήκα πολύ άσχημο και αποφάσισα να κλείσω το λογαριασμό μου στο Faceboook οριστικά.» Δεν αποκλείεται εκείνος ο Bruno να ήταν ο Eduardo και να είχε βιντεοσκοπήσει τα λίγα λεπτά συνομιλίας τους στο Skype, μιας και αργότερα κυκλοφόρησαν στους δημοσιογραφικούς κύκλους ως ένδειξη ότι ο Eduardo ήταν αληθινός.

Face off with Boo #fluffy

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Hepworth-Povey (@hepworth_max) στις


Παρότι δηλώνει εντυπωσιασμένος απ' την ιστορία, ο Max δε σκέφτεται να κάνει μηνύσεις. «Κι εξάλλου πώς θα μπορούσα να βρω αυτόν τον τύπο;», είπε και πρόσθεσε: «Πάντως όλα αυτά που έκανε ο τύπος είναι πολύ εντυπωσιακά. Κέρδισε τόσες εκατοντάδες χιλιάδες followers [ο ίδιος ο Max έχει μόλις δύο χιλιάδες], για να προωθήσει πράγματα στα οποία πιστεύω κι εγώ. Μεταξύ τους, το αντιπολεμικό "μην κάνεις κακό σε κανέναν"». 

The ultimate #srilanka #weapon: @quiversurfboards 6'6 single fin egg. Definitely didn't need it at overhead #kabalana but still feels so good.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Max Hepworth-Povey (@hepworth_max) στις

Mικροπράγματα
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

1 σχόλια
Καλό είναι να βρεθεί ο ένοχος και να υπάρξουν σκληρές κυρώσεις: α) για την εξαπάτηση, β) για την παρουσίαση δουλειάς άλλων ως δική του, γ) για την κλοπή άλλου προσώπου, όχι μόνο για την πράξη του αλλά και για παραδειγματισμό.Υ.Γ. Πόσο λίγο πρέπει να σου αρέσει ο εαυτός σου για να κάνεις μια τέτοια κομπίνα όχι μόνο για ενδεχόμενα κέρδη αλλά και για να αρέσεις και να έχεις εικονικές σχέσεις...