Η λύσσα με τον Πύρρο Δήμα, και το θράσος του Παπαδημούλη

Η λύσσα με τον Πύρρο Δήμα, και το θράσος του Παπαδημούλη Facebook Twitter
29
Η λύσσα με τον Πύρρο Δήμα, και το θράσος του Παπαδημούλη Facebook Twitter
Πόσο στενάχωρο να βλέπεις τυφλές προσωπικές επιθέσεις (που καμία σχέση δεν έχουν με τις ιδέες) να προέρχονται από ένα χώρο που κάποτε είχε τον Κύρκο και τον Παπαγιαννάκη, πολιτικούς ευγενείς αλλά αυστηρούς, προσεκτικούς αλλά ευθύβολους. (Φωτ.: SOOC)

Οι περισσότεροι που επιτέθηκαν στον Πύρρο Δήμα με αφορμή την παρέμβασή του για το θέμα των σημαιοφόρων είναι προφανές ότι δεν την διάβασαν καν. Μόνο έτσι άλλωστε μπορεί να εξηγηθεί ότι αντί για συγκεκριμένες αντιρρήσεις στις προτάσεις του Δήμα είχαμε τυφλές προσωπικές επιθέσεις και σχολιασμό του τίτλου της παρέμβασης με τρόπο παραπλανητικό. 

Κανένας απ' τους πολύ εξοργισμένους με τον Πύρρο Δήμα δεν σχολίασε ή κατέκρινε κάτι συγκεκριμένο απ' όσα αυτός έγραψε. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε; Όλα όσα λέει ο Δήμας είναι από αρκετά έως πολύ λογικά. Αφού διευκρινίζει πως θα προτιμούσε κατάργηση των μαθητικών (αλλά στρατιωτικού τύπου) παρελάσεων και αντικατάστασή τους με κάτι άλλο, λέει τη γνώμη του: 

«Όσο, λοιπόν, έχουμε παρελάσεις, η σημαία πρέπει να παραδίδεται στον καλύτερο. Μόνο που αυτός δεν χρειάζεται να είναι πάντα ο άριστος στους βαθμούς. Υπάρχουν πολλά πεδία αριστείας, δεν είναι μόνο η βαθμολογική επίδοση.

  

Άριστος είναι ο μαθητής με κινητικά προβλήματα που έχει στους ώμους μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με τους συμμαθητές του. Άριστος είναι και ο μαθητής που αγωνίζεται με επιτυχία στους αθλητικούς στίβους και ας μην έχει χρόνο για τα μαθήματα. Άριστος είναι ο μαθητής που την προηγούμενη χρονιά ήταν κάτω από τη βάση και φέτος προσπαθεί, αφιερώνοντας πολλαπλάσιο χρόνο στο διάβασμα.

  

Άριστος είναι και ο μαθητής που οι γονείς του δεν μιλούν ελληνικά, που ο ίδιος δεν θεωρείται Έλληνας στα χαρτιά, και όμως μιλάει, γράφει και αισθάνεται όπως ένας από εμάς. Όμως άριστος είναι και ο μαθητής που μετά το σχολείο πηγαίνει και κάνει μεροκάματο για να στηρίξει την οικογένειά του. Αλλά και αυτός που διακρίνεται στη μουσική, που χορεύει ή έχει θεατρικό ταλέντο, άριστος δεν είναι;

Υπάρχουν πολλοί άριστοι μαθητές μέσα σε κάθε τάξη ελληνικού σχολείου. Αρκεί, φυσικά, να συμφωνήσουμε ότι η αριστεία δεν μετριέται μόνο με βαθμούς στον έλεγχο. Ας αρχίσουμε, λοιπόν, να επιλέγουμε τους σημαιοφόρους διαφορετικά.

Όχι όμως στην τύχη. Είναι άδικο. Αν κάνουμε κλήρωση, κλείνουμε τα μάτια σε όλα αυτά που πετυχαίνουν καθημερινά τα παιδιά μας. Ας κοιτάξουμε δίπλα μας με άλλο μάτι. Θα δούμε τους αρίστους. Και τότε μπορεί να τους επιλέξουμε μαζί. Τυχεροί θα είμαστε εμείς, όχι οι σημαιοφόροι.»

Αυτά τόλμησε να πει ο Δήμας, κι ενώ γλίτωσε την αναμενόμενη ολομέτωπη επίθεση απ' τη Χρυσή Αυγή ή την υπόλοιπη ακροδεξιά, βρήκε το μπελά του από αυθόρμητους (και, κυρίως, μη) της κυβερνητικής Αριστεράς.

Θα μπορούσε να γίνει κριτική στα λεγόμενά του, έστω και τσαπατσούλικη. Ας πούμε, ότι είναι δύσκολα ή ανέφικτα αυτά που προτείνει ή ότι είναι λάθος για τον τάδε και δείνα λόγο. Αντ' αυτού ανασύρθηκαν κατηγορίες περί ντόπινγκ, ομοφυλοφιλίας, και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Του επιτέθηκαν επειδή λέει τα ίδια με τον Μητσοτάκη (ψέμα, η ΝΔ θέλει να βγαίνουν οι Σημαιοφόροι με τους βαθμούς), επειδή είχε πάει με το Πασόκ, επειδή αγωνιζόταν μόνο μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια (μέγα ψέμα), επειδή κέρδιζε από τύχη, επειδή ήταν «Αλβανός». 

Ούτε λέξη για την ουσία. Πόσο στενάχωρο να βλέπεις τυφλές προσωπικές επιθέσεις (που καμία σχέση δεν έχουν με τις ιδέες) να προέρχονται από ένα χώρο που κάποτε είχε το Λεωνίδα Κύρκο και το Μιχάλη Παπαγιαννάκη, πολιτικούς ευγενείς αλλά αυστηρούς, προσεκτικούς αλλά ευθύβολους. 

Τώρα μας έμεινε αυτός. 

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ήταν ο κατεξοχήν ανανεωτικός, ο συνοδοιπόρος των Κύρκου και Παπαγιαννάκη, από το «Ρήγα Φεραίο» στο ΚΚΕ Εσωτερικού, κι από κει στην ΕΑΡ του Κύρκου. Μάλιστα είχε προκαλέσει σοκ όταν δεν έφυγε με όλη την ανανεωτική πτέρυγα και τον Κουβέλη - όταν έγινε η διάσπαση και η δημιουργία της ΔΗΜΑΡ με την οποία ήταν εγγύτερα ιδεολογικά, αυτός έμεινε στο ΣΥΡΙΖΑ. Ήξερε τι έκανε όπως αποδείχτηκε, κι ας «πρόδωσε» τις ιδέες του. Βουλευτής και μετά ξανά Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο ήδη πάμπλουτος πολιτικός (με καταθέσεις 1 εκατ. ευρώ και πληθώρα μετοχών στην κατοχή του) βγάζει άπειρα λεφτά κάθε μήνα απ' το Ευρωκοινοβούλιο, έχοντας σταθερή -αλλά μάλλον ανούσια- παρουσία εκεί.  

Η λύσσα με τον Πύρρο Δήμα, και το θράσος του Παπαδημούλη Facebook Twitter
Ο κ. Παπαδημούλης ξεχνά ότι ο "βουβός ως βουλευτής" Πύρρος Δήμας, ήταν ο μόνος που ύψωσε το ανάστημά του στους φασίστες της Χρυσής Αυγής, σώζοντας την τιμή όλων των υπόλοιπων πολιτικών που κοιτούσαν σαν κότες με ύφος Παυλόπουλου... (Φωτ.: SOOC)

Από συνοδοιπόρος των ευγενέστερων αριστερών πολιτικών ουσίας, βρέθηκε, σαν ειρωνικός κουτσομπόλης του τουίτερ, να επιτίθεται σε όλους τους εχθρούς του Κόμματος, με θράσος και με τσιτάτα συριζαϊκού γραφείου τύπου (και μετά με retweet των ειδήσεων που τον αφορούν) - σα να προσπαθεί να γίνει Εκπρόσωπος Τύπου με μπηχτές, ανούσια λογοπαίγνια και εξυπνάδες, για τις οποίες έχει γίνει άλλωστε γνωστός τα τελευταία χρόνια.

Ο κύριος Παπαδημούλης απαξιώνει ολόκληρη την επιστολή του Δήμα απορρίπτοντάς την ως «αναμάσημα» και απλά τον ειρωνεύεται, αυτός, ο σούπερ πετυχημένος αγωνιστής...

Θα έπρεπε να γνωρίζει βέβαια ότι ο "βουβός ως βουλευτής" Πύρρος Δήμας, ήταν ο μόνος βουλευτής που ύψωσε το ανάστημά του απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής μέσα στη Βουλή και με πράξεις αλλά και με λόγια, σώζοντας την τιμή όλων των υπόλοιπων πολιτικών που κοιτούσαν σαν κότες με ύφος Παυλόπουλου. 

Τέλος, προκαλεί ακόμα μεγάλη εντύπωση η κατηγορία για τεμπελιά και αργομισθία από την Αυγή (που κι αυτή από σοβαρό έντυπο επί Κύρκου κατέληξε σ' αυτό που κατέληξε) αλλά και απ' το κόμμα που τα έχει κάνει αυτά σημαία του: Το κόμμα των Δημοσίων Υπαλλήλων, που θεωρεί την αριστεία ρετσινιά και την καριέρα χολέρα, το κόμμα που προσλαμβάνει συγγενείς και συντρόφους στελεχών τους σε θέσεις που θυμίζουν επικίνδυνα αργομισθίες, που έχει για Σύμβουλο (!) Πρωθυπουργού τον Καρανίκα, το κόμμα που θεωρεί πως υπήρξε αργόμισθος ένας απ' τους πιο σκληρά αγωνιζόμενους πρωταθλητές, που από παιδάκι από την Βόρεια Ήπειρο χωρίς στο ήλιο μοίρα έγινε ο πιο επιτυχημένος αθλητής στην Ολυμπιακή ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού...

*Και κάτι τελευταίο για τον «ντοπαρισμένο Πύρρο Δήμα»:

Mικροπράγματα
29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ