Η απάντηση της Αττικής Οδού για τις οικογένειες γατιών στον κόμβο Μεταμόρφωσης

Η απάντηση της Αττικής Οδού για τις οικογένειες γατιών στον κόμβο Μεταμόρφωσης Facebook Twitter
Φωτ. απ' το Facebook της ομάδας "Τα Φιλαράκια μας"
4

«Θα νοιαστεί η διοίκηση της Αττικής Οδού για τις οικογένειες γατιών στον κόμβο Μεταμόρφωσης;», είχαμε αναρωτηθεί σε άρθρο πριν από λίγες εβδομάδες, δημοσιεύοντας την καταγγελία της ομάδας Τα Φιλαράκια μας. Σ' αυτήν, αναφερόταν εκτός των άλλων:

««Βρέθηκαν μια χούφτα άνθρωποι που από ευαισθησία και μόνο πήγαν να βοηθήσουν για να μην γίνουν τα μωρά χαλκομανίες στην άσφαλτο των διοδίων Μεταμόρφωσης.

Και βρέθηκαν προ εκπλήξεως: 3 θηλυκές και 7 μωρά (δύο οικογένειες).

Στείρωσαν, φιλοξένησαν, νοσήλευσαν, αποπαρασίτωσαν, τάισαν, φρόντισαν, προώθησαν για υιοθεσία, με προσωπικό τους κόπο και έξοδα. Αφανώς και χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Σε πολύ πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία με υπάλληλο της Αττικής οδού (ο οποίος και ήταν ο κύριος σύνδεσμος στο σημείο) έμαθαν πως βρέθηκε και η τρίτη οικογένεια με 4 μωρά στο ίδιο επικίνδυνο σημείο.

Οι άνθρωποι που ανέλαβαν ΟΛΑ τα υπόλοιπα ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ και οικονομικά και από θέμα χώρου να αναλάβουν και αυτά τα 4 μωρά (καθώς από τα υπόλοιπα 7 υπάρχουν αρκετά ακόμα που δεν έχουν υιοθετηθεί).

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση της Αττικής οδού το μόνο που έκανε ήταν να παραπονεθεί και να ζητήσει την άμεση απομάκρυνση γατοπαγίδας που έβαλαν οι εθελοντές για να πιάσουν ένα φοβικό μωρό του οποίου δεν ξέρουμε την τύχη του, ενώ οι υπάλληλοι της Αττικής οδού δεν θέλησαν να συμμετέχουν με κανέναν τρόπο στην αποπληρωμή των εξόδων για την διάσωση των ζώων που γεννιούνται, ζουν και πεθαίνουν με βάναυσο τρόπο δίπλα τους.

Η τελευταία ενημέρωση είναι πως οι υπάλληλοι θα ενημερώσουν την διοίκηση και την περίπολο της Αττικής, ώστε να ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ τα ΜΩΡΑ με όποιο τρόπο νομίζουν (και ότι αυτό συνεπάγεται).»

 

Η απάντηση της Αττικής Οδού για τις οικογένειες γατιών στον κόμβο Μεταμόρφωσης Facebook Twitter

 

Η Αττική Οδός μας έστειλε την ακόλουθη αποστολή και χαίρομαι πραγματικά με αυτά που διάβασα:



Αγαπητέ κ. Δημοκίδη,

Σε απάντηση του δημοσιεύματός σας στη Lifo της 15/6/2017 θα επιθυμούσαμε να γνωρίζετε ότι:

Στον περιβάλλοντα χώρο του σταθμού διοδίων Μεταμόρφωσης της Αττικής Οδού, πίσω από το parking και μπροστά στο Eμπορικό Tμήμα όπου υπάρχουν φυτά και δένδρα, έχουν βρει καταφύγιο γάτες και γατάκια.

Όλα αυτά τα χρόνια, οι εργαζόμενοι στο σταθμό διοδίων, υπάλληλοι της εταιρείας λειτουργίας της Αττικής Οδού, καθώς και οι φύλακες της G4S, έχουν αγκαλιάσει με αγάπη τις γάτες και τα μικρά τους. 

Τα ταΐζουν με φαγητό που φέρνουν από το σπίτι τους και ξηρά τροφή που αγοράζουν οι ίδιοι κατά διαστήματα. Οι γάτες πηγαινοέρχονται στα σημεία που έχει χώμα και σκιά ενώ όλα αυτά τα χρόνια, δεν υπήρξε ποτέ ατύχημα με γάτα στο  συγκεκριμένο σημείο του δρόμου, καθώς οι γάτες παραμένουν ασφαλείς γύρω από το κτίριο και στον κήπο, δεδομένου ότι η εργασία των ανθρώπων και η παρουσία τους δεν σταματά ποτέ λόγω των βαρδιών.

Οι άνθρωποί μας επίσης προστατεύουν τα γατάκια από το κρύο και τη ζέστη  με σπιτάκια που έχουν τοποθετηθεί εκεί, φροντίζοντας παράλληλα  να υιοθετηθούν τα μικρά, ενώ πολλοί έχουν οι ίδιοι υιοθετήσει ένα γατάκι.

Εν ολίγοις, όπως και οι ίδιοι υπάλληλοι δηλώνουν «Όλα αυτά τα χρόνια, συμπορευόμαστε με τα γατάκια χωρίς να αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα».

Η ίδια φιλοζωική πολιτική επικρατεί και στις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας, όπου καταφεύγουν πολλά αδέσποτα ζώα, τα οποία με έξοδα της εταιρείας περιθάλπονται, στειρώνονται και βρίσκουν σπίτι.

Προφανώς δεν είμαστε ειδικοί στη περίθαλψη και τη φροντίδα ζώων και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε.  Εφόσον αυτοί που σας πληροφόρησαν για την κατάσταση που περιγράψατε γνωρίζουν και μας υποδείξουν κάποιο σημείο όπου αυτά θα τύχουν ανάλογης φροντίδας, η εταιρεία μας προσφέρεται να επωμιστεί τα έξοδα μεταφοράς των ζώων αυτών.

Με εκτίμηση,

ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε.

Υπηρεσίες Εξυπηρέτησης Αττικής Οδού 

«Τμήμα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας» 

Mικροπράγματα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ