Η Ρωσία (νομίζει ότι) βρήκε τον τρόπο για να φιμώσει τους φοιτητές και τις διαδηλώσεις τους - όμως την πάτησε

Η Ρωσία (νομίζει ότι) βρήκε τον τρόπο για να φιμώσει τους φοιτητές και τις διαδηλώσεις τους - όμως την πάτησε Facebook Twitter
7
Η Ρωσία (νομίζει ότι) βρήκε τον τρόπο για να φιμώσει τους φοιτητές και τις διαδηλώσεις τους - όμως την πάτησε Facebook Twitter
Η Алиса Вокс θέλει να σταματήσετε τις διαδηλώσεις και να κάνετε κανα μάθημα

Η μερική έλλειψη δημοκρατίας στη Ρωσία είναι σχετικά γνωστή, όπως και η προσπάθειά της να «εξάγει» το μοντέλο της, επηρεάζοντας εκλογές σε τρίτες χώρες. 

Αυτήν την περίοδο γίνονται συνεχείς διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στον κρατικό μηχανισμό και χιλιάδες φοιτητές έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκειά τους. Η Κωνσταντίνα Π. που με ενημέρωσε για τη νέα, ευφάνταστη απόπειρα επιρροής των φοιτητών (και που τονίζει πως όλο αυτό που γίνεται στη Ρωσία «με πονάει πολύ μιας κι είναι η χώρα των νεανικών μου χρόνων και πηγή έμπνευσης όλη μου τη ζωή...») εξηγεί πως στα πανεπιστήμια συμβαίνει μια πρωτοφανής προσπάθεια φίμωσης των φοιτητών.

Όμως φαίνεται πως αυτό δεν φτάνει, γιατί το κράτος φέρεται να έβαλε τα μεγάλα μέσα: Πλήρωσε αγαπημένους τραγουδιστές αυτών των ηλικιών, να γράψουν τραγούδια κατά των διαδηλώσεων:

Στο ανοσιούργημα της κυρίας Alisa Vox (πάνω), εκτός των άλλων, η τραγουδίστρια προτρέπει τους φοιτητές ν' αφήσουν τις διαδηλώσεις και να επιστρέψουν στα έδρανα του πανεπιστημίου με τον στίχο: "Γυναίκες, λεφτά, ακόμα και πολιτική καριέρα θα έρθουν συν τω χρόνω, αλλά προς το παρόν γύρνα στη σχολή σου και μάθε να σιωπάς". (Ο στίχος είναι έτσι γραμμένος ώστε το "σιωπάς" να είναι ομόηχο με το "κάνε την πρακτική σου", έτσι ώστε κανείς να μην μπορεί να βγάλει άκρη.)

Ο έτερος, χαμένος αδελφος του Έμινεμ, λέει πως «στις διαδηλώσεις συμμετέχουν τα πλουσιόπαιδα κι οι ευνοημένοι του συστήματος» και πως η ελευθερία, εν ολιγοις, είναι στη φτώχεια και στις στερήσεις.

Πείστηκαν οι φοιτητές να σταματήσουν να διαμαρτύρονται; Όχι βέβαια, κι αυτή δεν είναι η μόνη αποτυχία του κράτους. 

Αυτό που έγινε στο YouTube δεν είχε προηγούμενο. Χιλιάδες σχόλια κατέκλυσαν το comments section κράζοντας τους πλούσιους τραγουδιστές που προσπαθούσαν να αποτρέψουν τους φτωχούς φοιτητές απ' το να διαδηλώνουν, και σύντομα ανάγκασαν και τους δύο ερμηνευτές να κλειδώσουν τα σχόλια, εξαφανίζοντας όσα είχαν ήδη ανέβει. 

Τώρα και στα δύο βίντεο βλέπουμε πως «Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί για αυτό το βίντεο». 

Παράλληλα ενώ τα συνολικά views των βίντεοκλίπ ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια, το τραγούδι της Алиса Вокс έχει μόλις 12.000 like και του Птаха σχεδόν 8.000 like.

Επίσης η αναλογία μεταξύ Likes και Dislikes των τραγουδιών είναι ενδεικτική, μιας και τα downvotes συνολικά πλησιάζουν τα 300.000 μέχρι στιγμής.

Οι φοιτητές δεν τσίμπησαν λοιπόν. Αντίθετα έκαναν, κατά εκατοντάδες χιλιάδες dislike στα τραγούδια, και συνέχισαν να ζητούν περισσότερη δημοκρατία...

Mικροπράγματα
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ