«Δεν ήρθα εδώ απλά μόνο για να τρώω και να κοιμάμαι. Θέλω να κάνω τα πάντα γι' αυτή τη χώρα»

«Δεν ήρθα εδώ απλά μόνο για να τρώω και να κοιμάμαι. Θέλω να κάνω τα πάντα γι' αυτή τη χώρα» Facebook Twitter
4

Στο βίντεο κάτω βλέπουμε τον Masood, απ' τον καταυλισμό του Ελληνικού. Ενώ έχουν δοθεί εκατοντάδες εκατομμύρια απ' την Ευρώπη και ανθρωπιστικές ομάδες για να βοηθήσει το ελληνικό κράτος τους πρόσφυγες, αυτοί συνεχίζουν να ζουν σε τραγικές συνθήκες.

Και τα λεφτά δεν είμαστε και πολύ σίγουροι πού πήγανε. Ταυτόχρονα μερικοί Έλληνες νομίζουν ότι οι όλοι οι πρόσφυγες καλοπερνούν επειδή «εμείς τους ταϊζουμε κι αυτοί κοιμούνται όλη μέρα»... 

Ο Ευάγγελος Αναγνώστου, φοιτητής στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και γνωστός youtuber ως Vagelarios, έφτιαξε το παραπάνω κοινωνικό βίντεορεπορτάζ, που παρουσιάζει τις αντίξοες συνθήκες στο αεροδρόμιο του Ελληνικού όπου διαμένουν οι πρόσφυγες που ήρθαν πριν από περίπου ένα χρόνο.

Λέει στο LIFO.gr: «Η εγκληματικότητα, η έλλειψη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, η ανυπαρξία γιατρών και άλλες αντίξοες συνθήκες διαβίωσης κάνουν τούς πρόσφυγες του Ελληνικού να μην νιώθουν ασφαλείς. Ένας απ' αυτούς, ο Masood μου είπε χαρακτηριστικά: "Δεν ήρθα εδώ απλά μόνο για να τρώω και να κοιμάμαι. Θέλω να κάνω γι αυτή τη χώρα τα πάντα, να δουλέψω. Είμαι καθηγητής υπολογιστών, 8 χρόνια δίδασκα στην Ινδία. Και τώρα είμαι... τίποτα.»

Mικροπράγματα
4

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Τι να αφομοιώσει ρε παιδιά η Ελλάδα; Με 25% ανεργία, μισθούς στα τάρταρα και διαλυμένο κράτος;Αυτό που έκαναν οι συριζαίοι ήταν αδιανόητη επιπολαιότητα. Δίχως οργάνωση, δίχως υποδομές, δίχως σχέδιο ουσιαστικά προκάλεσαν και διεύρυναν μια ήδη τρομερή ανθρωπιστική κρίση.Δυστυχώς μόνο με καλές προθέσεις δεν διορθώνονται τα προβλήματα.
Πρώτα μας κράζει, και την Ευρώπη, και μετά λέει ότι θέλει να προσφέρει. Οι ταλιμπάν λέει είναι καλύτεροι γιατί σε σκοτώνουν αμέσως κι όχι κάθε μέρα.Το καθηγητηλίκι ασχολίαστο. Ειδικά όταν υποτίθεται ότι δίδασκε σε μια χώρα που τ αγγλικά είναι επίσημη γλώσσα. Μ αυτά τ αγγλικά δίδασκε;
Τι έχουν να πουν τώρα όσοι έκλεισαν το μάτι σ' αυτούς τους ανθρώπους να έρθουν στην Ελλάδα; Όσοι ήθελαν να πάρουν οι ίδιοι το Nobel και να φορτώσουν το πρόβλημα στην ΕΕ χωρίς να τη ρωτήσουν; Όσοι έδωσαν σε μετανάστες θέσεις που ανήκαν σε πρόσφυγες;Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί στην πηγή του, με εξόντωση της Daesh. Ούτε ο πρόσφυγας αφήνει τη χώρα του επειδή το θέλει, ούτε η ΕΕ έχει τις καλύτερες εμπειρίες από την ως τώρα αφομοίωση. Πρόσφατα οι Τούρκοι της Γερμανίας ψήφισαν υπέρ της δικτατορίας με ποσοστά μεγαλύτερα απ' ότι οι εντός Τουρκίας. Μιλάμε για παταγώδη αποτυχία αφομοίωσης.