15.000 άτομα απάντησαν στο γκάλοπ περί αποτέφρωσης. Η έκπληξη είναι το πόσοι την προτιμούν απ' την ταφή!

15.000 άτομα απάντησαν στο γκάλοπ περί αποτέφρωσης. Η έκπληξη είναι το πόσοι την προτιμούν απ' την ταφή! Facebook Twitter
4

Στο νέο φύλλο της έντυπης LIFO δημοσιεύεται ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γιάννη Πανταζόπουλου σχετικά με τη δημιουργία των πρώτων αποτεφρωτηρίων στην Ελλάδα. Στο άρθρο μιλά και ο πρόεδρος της Επιτροπής για το Δικαίωμα της Αποτέφρωσης των Νεκρών στην Ελλάδα, Αντώνης Αλακιώτης.

Με αφορμή αυτό, κάναμε ένα πρόχειρο γκάλοπ.

Mέχρι στιγμής πάνω από 15.200 αναγνώστες απάντησαν στις 3 ερωτήσεις μας και ιδού τα αποτελέσματα:

 

Ενδιαφέρον κατά τη γνώμη μου δεν έχει μόνο η συντριπτική αποδοχή της άμεσης δημιουργίας και λειτουργίας αποτεφρωτηρίων (το 93% συμφωνεί μ' αυτήν) αλλά και το απροσδόκητα υψηλό ποσοστό (85%) όσων λένε πως θα σκέφτονταν να προτιμήσουν την αποτέφρωση για τον εαυτό τους, αντί της μοναδικής επιλογής που υπάρχει μέχρι σήμερα στη χώρα, δηλαδή της ταφής. Αυτό το τεράστιο ποσοστό ανθρώπων που δυνητικά θα προτιμήσουν την καύση, εξηγεί, σύμφωνα με το 82% όσων απάντησαν στο γκάλοπ μας και την σθεναρή αντίδραση της Εκκλησίας...

Να και τα 5 δημοφιλέστερα σχόλια:

*Έπρεπε να είχε γίνει χτές! Είναι λυπηρή η υπεροχή της εκκλησίας έναντι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. (Boson) 

*Ναι! δαγκωτό! Δεν θέλω κανένα "σημαδι" μου να μείνει πουθενά. Δεν θέλω να επιβάλλω στα παιδιά μου την υποχρέωση να πληρώνουν/φροντίζουν τάφους και μάρμαρα, δεν θέλω να τους αναγκάσω να υποστούν την φρικτή διαδικασία της εκταφής, ούτε να θεωρούν υποχρέωση τους να με "φροντίζουν" και μετα θανατον. Το έχω αφήσει και γραπτώς και είναι ενήμεροι οι δικοί μου.
Δεν με ενδιαφέρει να μου συγχωρηθεί οποιοδήποτε "πλημμελημα", δεν πιστεύω στο θεό, δεν πιστευω στην ανασταση των νεκρών και θέλω το σώμα μου να γίνει σκόνη και να σκορπιστεί εκει που περασα τα ωραίοτερα χρόνια της ζωής μου. Και μετα τέλος, fin, the end. (Scifimom)

*Σε τέτοια ζητήματα δεν θα έπρεπε καν να τίθεται το ερώτημα. Είναι σαν το ερώτημα "Συμφωνείτε με τους γάμους των γκέι;¨". Το σώμα μας είναι το μοναδικό πράγμα που μας ανήκει απόλυτα, δεν γίνεται να μην μπορούμε να κάνουμε ο,τι θέλουμε μαζί του. Οι ενάντιοι να κρατήσουν τη γνώμη τους για τον εαυτό τους, δεν θα αποφασίζουν άλλοι για εμάς! Όπως και αυτοί είναι ελεύθεροι να ταφούν το ίδιο ελεύθερος θα πρέπει να είμαι και εγώ να καώ. (Μ.Ζ.)

*Ειναι απλη η ερωτηση: σε αλλες χριστιανικες χωρες (ορθοδοξες, καθολικες κλπ) που υπαρχει αποτεφρωση νεκρων, ειναι λιγοτερο χριστιανοι απο εμας;

Για εμενα ειναι σαφες πως ο θανατος ειναι μεγαλη μπιζνα, τοσο για τους παπαδες οσο και για οσους εμπλεκονται στους παρελκομενους κλαδους και δε θελουν κανεις να πειραξει την εδραιωμενη κατασταση. (asmilon)

*Ο παντοδύναμος θεός εν ονόματι του οποίου απαγορεύουν την αποτέφρωση, μπορεί να αναστήσει νεκρά σώματα, αλλά στη στάχτη τα βρίσκει μπαστούνια... (G0OGamingLair) 

Mικροπράγματα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ