Η ΕΡΤ παραποίησε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για να κάνει τα νέα μέτρα να φανούν πιο ελκυστικά

Η ΕΡΤ παραποίησε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για να κάνει τα νέα μέτρα να φανούν πιο ελκυστικά Facebook Twitter
15

Η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε τελικά να πάρει νέα μέτρα ("μεταρρυθμίσεις") και για μετά το 2019 ωστε να ξανάρθει η Τρόικα. Σε κάθε σταθμό μπορεί να γίνεται προπαγάνδα -υπάρχουν κάποιοι που την σημερινή εξέλιξη την παρουσίασαν σαν να ήρθε η κόλαση επί γης!- όμως από την "ανεξάρτητη" ΕΡΤ, την οποία πληρώνουμε εμείς, κι από ένα κόμμα που τόσα χρόνια κατήγγειλε μονταζιέρες και το έπαιζε ηθικά ανώτερο περιμένουμε περισσότερα. 

Ή μάλλον δεν περιμένουμε περισσότερα. Απλά την αλήθεια. 

Είδα ζωντανά τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ από την ΕΡΤ, σε απευθείας μετάφραση απ' τους δύο πιο αγχωτικούς διερμηνείς της ελληνικής τηλεόρασης. Πολλές ερωτήσεις αφορούσαν τον ισχυρισμό της ελληνικής κυβέρνησης ότι "αποφασίστηκε το τέλος της λιτότητας" και ότι "ούτε ένα ευρώ λιτότητας" δεν θα ξαναπαρθεί μέσω μέτρων. 

  

Ο Ολλανδός πολιτικός έδειξε να νιώθει κάπως άβολα. Προφανώς και γνωρίζει ότι έτσι θέλει να το πουλήσει ο Τσίπρας στο εσωτερικό, ώστε να πείσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν ό,τι χρειαστεί - τα νέα σκληρά μέτρα θα βαφτιστούν 'μεταρρυθμίσεις'. Δεν ήθελε να κακοκαρδίσει κανέναν, όμως στη δεύτερη ή τρίτη ερώτηση που τον πίεζε να επιβεβαιώσει πως τέλειωσε η λιτότητα, αναγκάστηκε να το διαψεύσει.

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με το αν τέλειωσε η λιτότητα, ο Ντάισελμπλουμ απάντησε πιο κοφτά ότι ως υπουργός Οικονομικών δεν μπορεί να υποσχεθεί ποτέ το τέλος της λιτότητας -αυτό δεν τα επινόησα εγώ, το μετέφραζαν ζωντανά οι διερμηνείς της ΕΡΤ!

Μαντέψτε πώς το μετέφερε τελικά αυτό η ΕΡΤ στους τηλεθεατές:

Η ΕΡΤ παραποίησε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για να κάνει τα νέα μέτρα να φανούν πιο ελκυστικά Facebook Twitter
Ντάισελμπλουμε - Μοσκοβισί, άνω και κάτω τελεία: ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ

Και δεν ήταν μόνο με τον τίτλο η προσπάθεια να γίνει το άσπρο μαύρο. Μόλις τελείωσαν οι δηλώσεις, η παρουσιάστρια Κατερίνα Ακριβοπούλου, άρχισε να μας τα εξηγεί ελαφρώς διαφορετικά.   

Όταν το μόνο θετικό ήταν ότι επιστρέφει η Τρόικα για συζητήσεις -αν μπορεί να θεωρηθεί σούπερ θετικό αυτό-, η κ. Ακριβοπούλου υποστήριζε πως είμαστε μπροστά σε πολιτική συμφωνία (για να τη διαψεύσει ο ρεπόρτερ της!) και η ΕΡΤ είχε βάλει τον περίφημο τίτλο της...

Μπράβο στον ρεπόρτερ που δεν δέχτηκε να αποσιωπήσει την αλήθεια, ντροπή για τους υπόλοιπους...

ΥΓ. Στο βραδινό δελτίο άφησαν κι ένα παραθυράκι να μην έχει μπει τέλος στη λιτότητα. Πάντως δεν ξέρω τι αποφάσισαν οι δύο αντικειμενικότατοι και συμπαθέστατοι δημοσιογράφοι για το αν υπάρχει, τελικά πολιτική συμφωνία...

Mικροπράγματα
15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ